Koripallo.com

Susijengi EM-kisoissa 2022

Viestejä
2 052
Jatkanpa vielä optimistisesti...

Jotenkin Edon Maxhunin eilisestä pelistä tuli mieleen Susijengiin joitakin vuosia sitten liittynyt Jammu Wilson: agressiivinen ja nopea "sparkplug" joka tuli penkiltä kentälle ja vaihtoi pelin rytmin samantien aiheuttaen vastustajalle suuria hankaluuksia - miinuksena tuli sitten jonkinasteinen sooloilu ja yksin(yli)yrittäminen. Sittemminhän Jammu on petrannut merkittävästi yleistä pelinjohtajuuttaan ja löytää nykyisin omien ratkaisujen lisäksi usein myös muita pelaajia kentältä. Ei liene mitään syytä epäillä, eikö Maxhunikin voisi oppia iän myötä lisää tiimipelistä (on kuitenkin vasta 21-vuotias) - ja etteikö esim. Espanja olisi juuri hyvä paikka tuollaiselle kasvulle kun joutuu pelaamaan oikeasti hyvien pelaajien kanssa / niitä vastaan (ja siis joutuu huomaamaan, ettei yksin pärjää).

Vähintäänkin voinee sanoa, että Maxhuni on tuollaisella pelillä selvästi lahjakkain suomalainen takamieslupaus pitkiin aikoihin. Pidetään siis peukkuja, että kehitys kehittyy...

Madsen oli huikean hyvä varsinkin pelin alussa (ehkä hiukan muuttui näkymättömämmäksi pelin edetessä): puolusti omaa koria ja hyökkäsi agressiivisesti. Isoimpana plussana näen kuitenkin sen, että Madsen tuntui viihtyvän sentterin paikalla. Ainakin muistaakseni Madsen pelasi niin Korisliigassa kuin Tsekissäkin ennemminkin nelospaikkaa (jopa kolmosta Tsekissä?). Jos tämä muutos on totta ja toimii, niin Madsenissa voisi kenties piillä vastaus Suomen krooniseen sentteripulaan. 207-senttisenä Madsen ei edes ole mikään täysin alamittainen sentteriksi ja voimaa on selvästi rakennettu viime vuosina kroppaan.

Iloisintahan tässä on se, että kaksi viime pelin valopilkkua pelasivat juuri niillä paikoilla joilla Suomella on huutavin pula tuoreista vastuunottajista, eli pelintekijänä ja sentterinä. Parista pelistä ei tietenkään voi vetää mitään kovin kummoisia johtopäätöksiä ja kuvitella asioiden radikaalisti muuttuneen, saati ratkenneen. Mutta vähintäänkin kevyeen optimismiin Maxhunin ja Madsenin pelaaaminen antoi mielestäni aihetta.

Että ehkä muutaman vuoden päästä, vaikkapa seuraavissa MM-karsinnoissa, nuo kaksi voisivat olla valmiimpia kantamaan enemmän vastuuta jengin pelistä?
Optimisti jatkaisi, että jos Susgängikin ois nyt valmistautumassa mömmöm-turnaukseen, mukana ois myös Petsku, Sasu ja Late (the Goat), ja silloin nää nyt väläytelleet sais väläytellä parastaan sopivan pieninä otoksina, eikä heidän tarttis yrittää kannatella peliä niin kuin nyt. Sekä Madsen että Maxhuni (Mad Max!!!!!) että jopa Alanen olivat heti mukana pelissä, empimättä :)

Eilinen Venäjä ois voinut ihan hyvin jo sillä porukalla kaatuakin (ja vaikka oisivat saaneet parhaitaan mukaan, kampoihin ois pistetty).
 
Viestejä
222
Ei tainnut kukaan pystyä tarjoamaan linkkejä täydellisiin tilastoihin, eli tämä jää nyt piste-/levypallotilastojen ja katsojan oman arvioinnin varaan.

Kysymys kuuluu: Kuka oli neljässä maaottelussa kokonaisuutena Susijengin paras pelaaja? Kaikki eivät tietysti pelanneet joka pelissä, joten heitä pitää arvioida sen mukaan mitä pelasivat.

Kaikille Koiviston dissaajille todettava, että Koivisto väkisinkin kuuluu keskusteluun tästä aiheesta. Täytti roolinsa erittäin hyvin, pelasi tärkeitä minuutteja, teki niitä koreja joita häneltä odotettiin ja vähän enemmänkin.

Maxhuni väläytteli lupaavasti, mutta kokonaisuutena vielä vaikea arvioida.

Huff pelasi tasaisen varmasti.

Madsen oli todella vahva Venäjä-matsissa, mutta riittääkö se parhaan pelaajan viittaan?

Wilson oli toki elintärkeä pelaaja ykkös PG:nä, muttei päässyt ehkä omalle parhaalle tasolleen näissä peleissä?

Jantunen oli ihan hyvä, muttei mitenkään häikäissyt.

Valtonen väläytteli, mutta vastaavasti tuli myös vaisumpi ottelu.

Mitä muut mieltä?
 
Viestejä
2 534
Kysymys kuuluu: Kuka oli neljässä maaottelussa kokonaisuutena Susijengin paras pelaaja? Kaikki eivät tietysti pelanneet joka pelissä, joten heitä pitää arvioida sen mukaan mitä pelasivat....
Minä näen maajoukkuekesän isompana projektina kuin neljä viimeisintä ottelua. Laskisin mukaan myös universiadipelit ja ehkä myös Granlundin harjoitus- ja MU20-ottelut. Tänä kesänä suomalainen koripallofani näki ison osan maajoukkueringistä tositoimissa. Harmittavasti osa pelaajista oli estynyt loukkaantumisten ja muiden esteiden takia.
 
Viestejä
12
Viikonlopun peleissä Liettua oli selkeästi omassa kastissaan. Uskon, että hyvänä päivänä Suomi olisi voinut voittaa sunnuntaina nähdyn Venäjän. Lyhyitä huomioita vähemmän maaotteluita pelanneista Susijengin pelaajista viikonlopun pelien perusteella:

Pöllä esitti hyvää ryminää ja fyysisyyttä korin alla molemmissa päissä. Voi olla tulevaisuudessa rikkaan miehen Antti Nikkilä, eli nopeampi ja liikkuvampi kuin aiemmin maajoukkueessa esiintyneet 210-senttiset saapasjalat. Onko Pöllällä pituutta tosiaan listatun mukainen 212 cm? Mielestäni näytti lyhyemmältä kuin 211-senttisiksi merkatut Valanciunas ja Sabonis...

Gustavson oli hajuton, mauton ja väritön. Menetti palloa ja teki paljon virheitä Venäjää vastaan. Toivottavasti kehittyy vielä yliopistovuosien aikana. En kuitenkaan henkeä pidätelleen odottaisi hänestä seuraavaa Koposta.

Maxhunilta hieno sisääntulo maajoukkueeseen. Jenkkivalmentaja näkisi palstalla mainitun yksinyrittämisen kykynä ja rohkeutena ottaa (ja upottaa) vaikeita heittoja. Skoraajaa Susijengi kaipaa ja Maxhuni poikkeaa tässä mielessä mukavalla tavalla susipelaajan muotista.

Tulevaisuuttaa ajatellen Huffin seuraajaksi tarvitaan kolmospaikalle parimetristä 3D-laituria. Viikonlopun perusteella Alanen on tämän pelipaikan minuuteista kilpailtaessa Valtosta edellä. Alanenhan ei varsinaisesti ole enää junnupelaaja, mutta pelasi kovaa ja hoiti kunniakkaasti epäkiitollisia puolustustilanteita kokeneita venäläisjyriä vastaan.
 
Viestejä
5 558
Meinaako Venäjä lähteä mm-kisoihin tuolla joukkueella? Yksikin voitto vaatii tuolta kakkosmiehistöltä venymistä. Tästä Venäjän joukkueesta vain muutama kaveri mahtuisi rotaatioon, jos Venäjä pelaisi parhailla pelaajillaan.

Mitä Suomeen tulee, niin pitkä on kyllä matka siihen, että joukkue taistelee EM-kisoissa jatkopaikasta. Näistä pelaajista näkee karulla tavalla sen, ettei pelikokemusta kunnon peleistä ole nimeksikään. Gustavsonit, Pöllät ja Valtoset ovat lupaavia kavereita, mutta tässä vaiheessa uraansa silti valovuoden perässä edeltäjiään. Esimerkiksi Shawn Huff pelasi kolme kautta Korisliigaa ennen siirtymistään jenkkeihin. Märskyn pelaajat ovat höntsänneet divarissa pari kautta.

Pitäisin näitä märskyläisiä vähintään yhtä lupaavina kuin edeltäjiään, mutta toisin kuin Dettmann väittää, niin hyväksi pelaajaksi kehitytään pelaamalla. Hyväksi urheilijaksi harjoittelemalla.

Se ei voi olla sattumaa, että divarista jenkkeihin lähtevistä pelaajista miltei jokainen jämähtää penkille. Huolestuttavaa on myös se, että usean kundin urakehitys osoittaa väärään suuntaan. Esimerkiksi Remu Raitasen puoliaika on pudonnut freshman-kaudesta puoleen kahdessa vuodessa. Eikä Raitanen valitettavasti ole mitenkään poikkeuksellinen tapaus näistä märskyläisistä.

Onko susipolku suomikoriksen lopullinen ratkaisu vai voidaanko tätä nykyistä konseptia tarpeen mukaan muokata? Jos olisin lahjakas suomalaisnuori, niin harkitsisin vakavasti susipolusta poikkeamista ja oman uran rakentamista. Seuraan erittäin suurella mielenkiinnolla esimerkiksi Olivien Nkamhouan uraa. Hän lähti jenkkeihin jo lukioikäisenä ja ainakin hänen kohdallaan se oli täysin oikea ratkaisu.
 
Viestejä
2 534
Siinä on linkit tilastoihin:
Suomi-Liettua Ottelu
Suomi-Venäjä Ottelu
Mitä olette mieltä Suomen vapaaheittoprosentista 50% (11/22)? Mikäli tuosta poistaa Jantusen ja Pöllän heitot niin vapaaheittoprosentti putoaa alle 40%. Miten hyvin ne NBA:n surkeimmat esimerkiksi Deandre Jordan heittää nuo vaparit?
EDIT:
Deandre Jordan on heittänyt 20 viimeisessä ottelussa vapaaheitot 77% tarkkuudella...Oliko tämä Jordan sittenkin huono vertailukohta?
 
Viestejä
726
Kyllä Maxhuni tuo hyökkäyspäähän ihan selkeesti skoorausta, mutta pakissa on vaikeampaa. Ja lopussa sortu taas yksinyrittämiseen, mitä jo junnusarjoissa usein esitti. Toivottavasti kehittyy, niin korvaa Wilsonin jo ehkä talvella. Näytti Wilsonilla jalka jo painavan, kun ikääkin on jo veteraanisarjoihin.

Toivottavasti on Gustavsonin kokeilu pelintekijän tontilla ohi lopullisesti. Ei se ole pallovarma ja peliä edistävä pelaaja. Kyllä siitä hyvä 3 ja d kakkospaikalle tulee ja käsittääkseni pelannut koko uransa sitä.

Tossa Suomen pelissä pistää silmään syöttöketjujen puute, mitä molemmat vastustajat esittivät jatkuvasti. Aina joku rupee pomputtamaan palloa ja sitten yrittämään jotain epätoivoista ajoa. Samaa se on sillonkin, kun Koponen palaa. Sillon se vaan ite pomputtaa sitä palloo 15 sekuntia ja muut seisoo tai juoksee jotain ihmekuvioita. Toivottavasti joku fiksumpi selittää miksi Suomen hyökkäyksessä pallo ei liiku.

Islanti näyttäs tulevan vastaan ellei häviä vika pelissä Sveitsille kunnolla. Ite oon luottavainen, että Suomi hoitaa molemmat pelit sitä vastaan oli kentällä melkein ketä tahansa. Sen verran surkea porukka se Islanti Suomeen verrattuna on.
Se Maxhunin puolustaminen kehittyy, on helpompaa kehittää puolustamista mitä hyökkäämistä. Minusta sitä myös liioitellaan hänen kohdallaan ja siihen varmasti syynä kontrasti hyökkäyspelaamiseen. Pelirohkeilla pelaajilla on vientiä ainakin ulkomailla ja hän uskaltaa ottaa vastuuta eikä yrityksissä jotka eivät menneet koriin ollut mitään vikaa. Tasapainoa tähän voisi kuvitella espanjasta tulevan ja Madsen on ollut samassa paikassa ja hänestä on kehittynyt sen aikana parempi pelaaja.

Hyökkäämisestä ja sen mielikuvituksellisuudesta ei vo kauheasti odottaa kun mentaliteetti on puolustamista aivan liikaa painottava ja luovuutta pidetään käytännössä huonona juttuna. Joukkueellisesta puurtajia tulee puurtajien joukkue, siitä puuttu särmä ja särmää ei ole hiusten värjääminen vihreiksi ja sen takia sellaista vastaan on helppo pelata koska sen vaan tietää että taitoero lopulta näyttäytyy ratkaisevaksi.

Islannissa pelottaa otteluohjelma ja heidän erittäin vahva kotikenttaetu. Katastrofiskenaariossa Suomi taistelee hullun lailla Serbiaa vastaan kotonaan ja häviää lopulta. Samaan aikaan Islanti hakee vierasvoiton Georgiasta josta nyt kukaan ei voi sanoa millä asenteella se minkäkin matsin pelaa. Suomi saapuu Islantiin tyypillisesti väsyneenä koska pelitapa on perässä roikkumista. Kotikentällään Islanti on vaikea, Suomi hävisi siellä viimeksi. Samaa mieltä tietenkin että Islanti pitää pystyä voittamaan niin kotona kuin vieraissa ja ei em-kisoihin kyllä kuulukaan jos ei islantia kyetä voittamaan.
 
Viestejä
2 666
Jatkanpa vielä optimistisesti...

En pysty kyllä eilistäkään peliä näkemään niin optimistisesti ja positiivisesti kuin jotkut kirjoittavat.

Kuten joku jo kirjoittikin, niin valtaosan peliajasta hyökkääminen oli aivan karmeaa ja hirveää tervan juontia. Suomi yleensäkin pystyi pitämään tappiolukemat näinkin pienenä, kun kolmoset putosivat 48% vaikka näidenkin joukossa oli useampi vaikean heiton onnistuminen.. Normaaliheittopäivällä (30-40%) Suomi olisi tämänkin pelin hävinnyt 20-30 pinnaa.

Erityisen surullista hyökkäyspelaamisessa on se, että Suomi ei hitaissa hyökkäyksissä saa käytännössä juurikaan laatuheittoja luotua ja koko pelin aikana korin alle ei päästä käytännössä kertaakaan.. Tilastoistakin löytyy mielenkiintoista dataa. Suomella on "pisteet 3 sekunnin alueelta" 18 pinnaa.. Sattumalta myös "pisteet nopeista hyökkäyksistä on 18 pinnaa". Tästä voidaankin tehdä jotain johtopäätöksiä hitaan hyökkäyksen tehosta. :)

Positiivista on kuitenkin se, että puolustuksen intensiteetti on ajoittain todella hyvää.. Toki Liettua ja Venäjä pystyivät useasti murtamaan Suomen puolustuksen ihan palasiksi, mutta Islannin tasoinen joukkue voi olla suurissa vaikeuksissa Suomen intensiivisen puolustuksen kanssa.
 
Viestejä
1 708
Mitä olette mieltä Suomen vapaaheittoprosentista 50% (11/22)? Mikäli tuosta poistaa Jantusen ja Pöllän heitot niin vapaaheittoprosentti putoaa alle 40%. Miten hyvin ne NBA:n surkeimmat esimerkiksi Deandre Jordan heittää nuo vaparit?
EDIT:
Deandre Jordan on heittänyt 20 viimeisessä ottelussa vapaaheitot 77% tarkkuudella...Oliko tämä Jordan sittenkin huono vertailukohta?
Whiteside, joka tulee ekana mieleen surkeista vapaaheittäjistä nakkeli 57% ja Capela, jonka soppariinkin lisättiin kannustimet vaparien kehittämisestä nousi kaudella 56->63%. Ja nyt puhutaan senttereistä. Kyllä itsekin katsoin jo matsissa ja prosentteja jälkeenpäin että jos nuoret takamiehet heittää 33% ja 38% vaparit kohtuuvolyymillä (6&8), niin onhan se kyllä kehnoa. Ehkä huono päivä ja/tai liikaa puristusta.

Muusta suht samaa mieltä @shaqtin a fool:n kanssa, ja jos susihyökkäykseen tosiaan kuuluu rivakka pallon liikuttelu ja laadukkaat (kolmos)paikat, niitä ei kyllä nähty. Toisin kuin @vapaamuurari sanoo, olen kuullut että hyvä puolustaminen ja siinä oikeiden juttujen äkkääminen edellyttää vaistoa ja enemmän on "ominaisuus", ja vaikeammin opeteltavissa kuin hyökkääminen. Näin ainakin keskustelussa nuorien NBA-pelaajien osalta. Itse en tiedä kummin päin on, valmennuksesta ymmärtävät varmaan osaa kertoa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
........puolustaminen ja siinä oikeiden juttujen äkkääminen edellyttää vaistoa ja enemmän on "ominaisuus", ja vaikeammin opeteltavissa kuin hyökkääminen. Näin ainakin keskustelussa nuorien NBA-pelaajien osalta. Itse en tiedä kummin päin on, valmennuksesta ymmärtävät varmaan osaa kertoa.
Pelinlukutaitoa tarvitaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Silloin luetaan vastustajaa eli pyritään ennakoimaan. Tätä ennakointia (eri asia kuin reagointi) kutsutaan myös vaistoilla pelaamiseksi. Ennakointia on myös kun hyödynnetään scouting-raportin dataa, mutta se ei ole vaistoilla pelaamista.

Ennakointi ilman scouting dataa on minun mielestäni helpointa selittää pokeritermein. Ennustajaeukko ennustaa asiakkaalle hyödyntäen ns. "kylmäluentaa" eli ennustajaeukko ei ole aiemmin tavannut asiakasta eikä hänellä ole mitään esitietoja asiakkaasta. Pokeripelaajat hyödyntävät kylmäluentaa, kun he tarkkailevat pelaajan olemusta, elekieltä ja hankkivat lisätietoja juttelemalla toisen pelaajan kanssa.

Jokaisessa tilanteessa on yleensä yksi matemaattisesti oikea tapa toimia ja voidaan usein olettaa, että pelaajat valitsevat kahdesta ratkaisusta sen jolla on suurin onnistumistodennäköisyys. Pokeripelaaja pystyy siis päättelemään vastustajan piilokortit melko tarkasti panostetun vedon suuruuden perusteella. Lisäksi eri tilanteissa erilaiset pelaajat reagoivat eri tavalla. Pokeriturnauksissa vasta-alkajat ovat tavallista varoivaisempi, kun turnaus lähestyy loppuaan ja kokeneet pelaajat hyödyntävät vasta-alkajien varovaisuutta. Pokerissa positio (vrt. koripallossa sijainti kentällä) vaikuttaa vahvasti tehtyihin ratkaisuihin. Kylmäluenta on ihmisten karkeaa lokerointia.

Kokeneilla koripalloilijoilla on hyvä pelikäsitys samalla tavalla kuin hyvillä pokerin pelaajilla. Kokeneet ovat nähneet niin monia pelitilanteita, joten heille on rakentunut jo valmiita toimintamalleja tunnistetuille tilanteille

Tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon....Väitän, että vaistoilla pelaamista ja pelinlukutaitoa voi opettaa. Luonnollinen tapa (eli näkemällä asioita käytännössä) on kartuttaa pelikokemusta. Oikoreitti (eli lukemalla teoriaa) on ns. kylmäluenta....

EDIT:
Englannin kielisen termin "cold reading" oikea suomennos on "kylmiltään lukeminen".

Kylmiltään lukeminen – Wikipedia
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 336
Vaikka tämä nyt varmaan kuuluisi jo enemmän Susijengin tulevaisuus -ketjuun, niin kun liippaavista asioista jo puhutaan tässä, niin menköön tähän. Eli mullakin olisi kysymys valmennuksen kanssa pyöriville ihmisille.

Tää heräsi siis siitä kun luin joskus kesällä Teemu Pukin haastattelua jossa Pukki kertoi aika avoimesti, että nuorempana ei tullut otettua treenaamista ihan tosissaan, että oli kiva viettää myös mukavaa elämää kun lahjat riitti kuitenkin kohtuulliseen menestykseen. Sitten Kööpenhaminassa vaativa valmentaja sanoi, että olisi syytä ottaa tosissaan jos aikoo huipulle. Ei tarvitse kuin katsoa valokuvia muutamien vuosien takaa ja verrata varsin timmissä kunnossa olevan Pukin nykyhabitukseen - oletan, että jos vertailisi pelivideoita, ero olisi vielä merkittävämpi.

Kuinka paljon meillä on koripallossa tätä, että ei lopulta "olla ihan tosissaan"?

Hyvä vertailukohta. Lauri Markkasesta on kai Suomessa väännetty jossakin määrin treenilegendaa (Lauri heittää lapsena pakkasessa palloa hanskat kädessä ulkona, Lauri on aina salilla, lomillaankin jne.). Jenkeissä kovia treenajia pidetään suurimpina sankareina: Oli se sitten Jimmy Butler tai Zach LaVine, niin "salil eka, salil vika" on esimerkki "work ethicistä" joka on huippupelaajan ehdoton vaatimus. Markkasestakin sanotaan usein jenkeissä, että Laurilla on työmoraali (se work ethic) tai jopa hyvä työmoraali - mutta ei sitä kyllä koskaan hehkuteta superlatiivein kuten niin useiden muiden pelaajien työmoraalia.

Että missä määrin suomalaiset korispelaajat treenaa esim. suhteessa baltialaisiin tai muuhun Eurooppaan? Ja kyse ei siis ole pelkästä tekniikka tai peli-treenistä, vaan myös sekä nimenomaan siitä sali- yleisesestä kuntotreenistä, että ollaan absolut huippukondiksessa kun pelataan. Ja tietenkin, paljonko tällä merkitystä?
 
Viestejä
2 551
Jatkan parin edellisen kommentin aihetta:

Kun puhutaan pelaajan olevan hyvä tai huono puolustaja. Ero näillä tulee hyvin usein siitä, että hyvä puolustaja antaa ja puristaa itsestään irti "kaiken". Siis tarvittaessa. Tämä itsestään kaiken antaminen lähtee jo yksittäisistä treeni suoritteista. 'Yritän ja teen kaikkeni jotta..' tämä asenne sitten näkyy kentällä hyvillä puolustajilla hyvinä asioina. Samaan aikaan tämä toinen 'teen vähän sinnepäin' tyyppi on usein askeleen perässä puolustuksessa, tai vastustaja pääsee helpommin ohi jne. kun se puristus, itsensä likoon laittaminen ja varsinkaan focus ei olekaan aina täydet 100%. Tilanteen mukaan tietty.

Off topicina mutta hyvänä esimerkkinä viimekauden Vilppaan vahvistus D.J. Fenner. Iisalo kommentoi hänen olleen yksi lahjakkaimmista jenkkilän pojista jota on valmentanut. Kausi kun alkoi, niin Fenneri oli pakissa auttamattoman huono.. tai näytti huonolta. Myöhässä tilanteista jne. Ja Iisalon sanoin, johtui siitä, että ei antanut itsestään kaikkea sinne kentälle. Ei piiskannut itseään epämukavuus alueelle mm. treeneissä saati sitten peleissäkään. Lahjakas, taitava, hyvä pelisilmä ja pelikäsitys, mutta löysä. Joka siis näkyi selvimmin puolustuspään auttamattomana heikkoutena.
 
Viestejä
2 534
............Kun puhutaan pelaajan olevan hyvä tai huono puolustaja. Ero näillä tulee hyvin usein siitä, että hyvä puolustaja antaa ja puristaa itsestään irti "kaiken". Siis tarvittaessa. Tämä itsestään kaiken antaminen lähtee jo yksittäisistä treeni suoritteista. 'Yritän ja teen kaikkeni jotta..' tämä asenne sitten näkyy kentällä hyvillä puolustajilla hyvinä asioina. Samaan aikaan tämä toinen 'teen vähän sinnepäin' tyyppi on usein askeleen perässä puolustuksessa, tai vastustaja pääsee helpommin ohi jne. kun se puristus, itsensä likoon laittaminen ja varsinkaan focus ei olekaan aina täydet 100%. Tilanteen mukaan tietty.......
Eräs timanttinen puolustaja ahdisti iholla Poundsia korisliigassa. Pounds heilautti kyynärpäitään ja avasi pahasti puolustajan naaman. Tämä puolustaja oli muistaakseni tärkeä maajoukkuepelaaja eikä hän vuosiin ollut oma itsensä puolustajana vaan hän pelkäsi työntää kasvojaan tuulimyllyn sisään. Mikäli muistan puolustajan oikein tarinalla on onnellinen loppu ja hän pelaa nykyään ulkomailla ammattilaisena...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 551
Eräs timanttinen puolustaja ahdisti iholla Poundsia korisliigassa. Pounds heilautti kyynärpäitään ja avasi pahasti puolustajan naaman. Tämä puolustaja oli muistaakseni tärkeä maajoukkupelaaja eikä hän vuosiin ollut oma itsensä puolustajana vaan hän pelkäsi työntää kasvojaan tuulimyllyn sisään. Mikäli muistan puolustajan oikein tarinalla on onnellinen loppu ja hän pelaa nykyään ulkomailla ammattilaisena...

Itsensä likoon laittamista on monenlaista. Itsestään kaiken irti saaminen ja täydellisesti epämukavuusalueelle meno treeneissä/peleissä on lopulta ominaisuus, joka lähtee itsestä ja jota ei loppuviimein kukaan voi opettaa.

Sit on näitä iskujen vastaanottamisia ja niistä toipumisia. Monipuolinen oheisharrastaminen. Judo-jujutsu-karate-nyrkkeily-paini tms kamppailulaji oheisena on aika timanttia tällaisten ominaisuuksien kehittämisessä. Ja oikeastaan muutenkin kuin pelkät iskujen vastaanottamiset.. ketteryys, notkeus, kunto, koordinaati toki myös treenautuu aika kivasti noissa em. lajeissa. Kunhan niissäkin treenit vetää tosissaan.

Okei.. lähtee näemmä topic tosissaan lapasesta. :)
 
Viestejä
2 551
Aidoo pelasi universiadeissa Napolissa ja oli siellä yhtä energinen kuin aina ennenkin....

Jännää että Aidoo tipahtanut ykkösestä ulos.

Vai kertooko tämä siitä, että kun joku on joskus "päättänyt", että maajoukkueessa Aidoon oltava pointti, niin Aidoo on pointti, eikä hänen atleettisuuttaan pysty käyttämään/soveltamaan/kehittämään kohti 2-3 pelipaikkoja...
 
Viestejä
2 534
Jännää että Aidoo tipahtanut ykkösestä ulos.

Vai kertooko tämä siitä, että kun joku on joskus "päättänyt", että maajoukkueessa Aidoon oltava pointti, niin Aidoo on pointti, eikä hänen atleettisuuttaan pysty käyttämään/soveltamaan/kehittämään kohti 2-3 pelipaikkoja...
Minulla on aina lämmin paikka sydämmessäni Visan kasvateille.

On ollut tosi mielenkiintoista seurata eri kanavia pitkin miten isoja mielipide-eroja ihmisillä on ollut koskien kokoonpanoja. Joidenkin mielestä Dettmann on väärä henkilö penkin päässä ja monet ovat ihmetelleet kuka se pitkä mies on joka istuu sen Dettmannin vieressä. Jotkut ovat sanoneet turhia kumpikin, kun se kolmas piirtää kaikki kuviot ja tekee muutenkin kaikki työt.

Isosta ringistä huolimatta pelaajilla on varmaankin vahva luotto omaan tulevaisuuteen. Osa voi ajatella, että noin on jo niin vanhoja, että niillä on enää vähän pelivuosia jäljellä. Vanhat voi ajatella, että nuorista ei ole uhkaa, koska niillä on vielä koulut käymättä...jne.
 
Viestejä
2 551
Minulla on aina lämmin paikka sydämmessäni Visan kasvateille.

On ollut tosi mielenkiintoista seurata eri kanavia pitkin miten isoja mielipide-eroja ihmisillä on ollut koskien kokoonpanoja. Joidenkin mielestä Dettmann on väärä henkilö penkin päässä ja monet ovat ihmetelleet kuka se pitkä mies on joka istuu sen Dettmannin vieressä. Jotkut ovat sanoneet turhia kumpikin, kun se kolmas piirtää kaikki kuviot ja tekee muutenkin kaikki työt.

Isosta ringistä huolimatta pelaajilla on varmaankin vahva luotto omaan tulevaisuuteen. Osa voi ajatella, että noin on jo niin vanhoja, että niillä on enää vähän pelivuosia jäljellä. Vanhat voi ajatella, että nuorista ei ole uhkaa, koska niillä on vielä koulut käymättä...jne.

Njoo.. toi valmennus poppoo ja sen kokoonpano ja laajuus. Majussa näkisin et sopii ollakin useampi kuin kaks hefee. Viikonlopun penkki tekemisen perusteella oma arvio että ~5v sisään Dettman häipyy taka vasemmalle (röyhistellen rinakarvojaan että mä nostin tän tälle tasolle ja katotaan miten muut pystyy jatkamaan) ja siitä sit Möttölä jatkaa headcoachina.

Mutta lähinnä toi pelaajien turhan tiukka lokerointi pelipaikalleen. Meillä on aika kapea se ns. huippujen määrä. Eikö? Johan tässäkin ketjussa hehkutettiin ku Madsen pelas sentterinä hyvin vaikka onkin nelospaikan pelaaja.. ööh no niinpä. Ei meillä sinne vitospaikalle ole mittojen mukaisia montaa, mutta kun se suomalainen vitonen menee ulkomaille ni siellä sit kaveri onkin auttamatta alamittainen sentteriks. Ja sit tiputaankin jo atleettisuuden takia siellä veks avauksen nelospaikalta. ;)

Otetaas tähän nyt tarkasteluun vaikkapa vanha herra Kotti. Mitä pelipaikkaa hän pelasi ihan alkujaan? Jes takamies.. siis Kotti ja takamies sanaparina tarkoitti yhtä miestä.. tätä ei varmaan ainakaan jonnet voi käsittää.. ;) nyt hän on siis se Suomen ainoa sentteri!

Summa summarum.. meillä on Suomessa hyviä ja taitavia suomalaisia pelaajia. Majussa pitäisi olla sellainen "velho" peräsimessä, joka näkisi pelaajan mahdollisuudet ja potentiaalin pelata seura- ja pelaajan markkina-arvonsa ulkopuolisella pelipaikalla maajoukkueessa. (pelaajat on fiksuja ja taitavia ja varmasti kykenisi omaksumaan tämän "uuden pelipaikkansa")
Näin me saatais laajennettua sitä pientä ja kapeaa maju potentiaalia. Saatais lisättyä kilpailua eri pelipaikoille. Saatais näin lisättyä pelaajien kilpailuhenkisyyden kautta erilaisten ominaisuuksien omaehtoista treenaamista.

Edellä logiikkana siis et Susijengi tarvii eri variaatioita erilaisia vastustajia vastaan.. jos me ollaan jo valmiiksi vastustajaa pienempi, niin vastaammeko todellisella small ballilla ja nopeudella vai haetaanko mahdollisimman isoa viisikkoa ja pelataan sen mukaan fiksummin kuin naapuri? Myönnän, että tuosta löytyy monta asiaa mihin voi tarttua "ei voi sitä ja toi ei voi tätä".. mut toivottavasti tajusitte et kussakin maju ikkunassa ja vastustajassa saattaa olla tarve erilaiselle koostumukselle kuin ns. normaalisti totuttu pelaajan pelipaikka on.

Pelaajat on fiksuja ja sisäistää nopeastikin uudet kuviot ja systeemit.. jos vaan valmennus keksii keinon ja osaa myydä ajatuksensa pelaajille ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös