Vs: Teemu Rannikko ja Petteri Koponen Serie A:ssa 2010/11
Vähän on sellainen kutina, että Buchananin arvio on tällä hetkellä oikea. Claverin taito ja fysiikka riittäisivät erinomaisesti NBA-rotaatioon enkä usko, että Freeland jäisi Jonas Jerebkoa huonommaksi.
Pelikauden aikana en pitänyt hirveästi yhteyttä Italian tuttaviini enkä nähnyt Virtukselta kuin yhden matsin, joten jouduin muodostamaan kokonaiskuvani Petskun otteista juttelemalla ihmisille, jotka olivat nähneet yksittäisiä matseja. Heidän huomiotaan: Petsku parani aikataulussa mutta oli vielä tammikuussa aivan puhki matsien loppuhetkellä, pelasi kakkospaikkaa joka kerta Poetan ollessa kentällä, on oppinut catch and shoot -taidon, on puolustuksessa yhtä hyvä kuin ennen loukkantumistaan ja että pelaa aiempaa "epäitsekkäämpää" korista, mikä pariin otteeseen näytti arastelulta.
Fanin näkökulmasta Petskun kausi jäi vähän haaleaksi. Positiivisina asioina mieleen jäivät täydellinen parantuminen rasitusmurtumasta, 36 pinnan triple-overtime-matsi joulukuussa, kolme game winner -heittoa (hyvä prosenttiosuus Virtuksen kokonaisvoitot nähden) ja se, että Virtus voitti viimeinkin Petskun kanssa edes yhden matsin Montepaschia vastaan. Toisessa vaakakupissa painavat jämähtäminen vuoden takaisiin tilastolukuihin, joukkueen kehno menestys sekä edellä mainittu tieto, jonka mukaan Lardo peluutti Petskua puolet ajasta kakkospaikalla.
Olen GoogaBun kanssa ihan samoilla linjoilla siitä, että ensi kaudeksi Petterin on otettava uusi osoite. En yhtään ihmettelisi, jos Petsku olisi nyreissään Virtukselle päättyneen kauden jälkeen; joukkue jätti osallistumatta europeleihin, iski Petskun puolet kentälläoloajasta väärälle pelipaikalle ja yksinkertaisesti rakensi joukkueen päin helvettiä sen jälkeen, kun 2009/10-kaudella Virtus olisi voinut terveen Petskun kanssa haastaa Sienan finaaleissa. Siitä huolimatta, että Petsku ei ole "dominoinut" Serie A:ta, Virtus on nyt nähty. Vääntämällä tasaväkisesti Euroliigan isoja sonneja vastaan Petsku nostaa markkina-arvonsa arvoon arvaamattomaan, mutta joukkueen valinnan kanssa kannattaa olla huolellinen, sillä FC Barcelona/Panathinaikos-tason poppoissa Petsku olisi roolipelaaja. Uskon kyllä, että Euroliigan keskikastista löytyy joukkue, joka olisi valmis antamaan PK:lle avauspointin roolin.
Mitä NBA:han tulee, kaikki merkit viittaavat siihen, että Blazers ei tahdo luopua Petskun oikeuksista, mutta samalla NBA:ssa on ilmeisesti parikin jengiä, jotka olisivat valmiit tuomaan Petskun jo nyt NBA:han. Petskun NBA-mahdollisuuksiin olen edelleen täysin luottavainen, koska koko hänen pelityylinsä on rakennettu NBA:ta varten - sanotaanko vaikka niin, että Petskun suoraviivainen, 1-1-pelaamiseen, fysiikkaan ja pallonkäsittelytaitoon perustuva pointtipeli soveltuu paremmin USA:an kuin vanhalle mantereelle. Lisäksi jos ihme tapahtuisi, Blazers päästäisi Petskun kävelemään ja hän tekisi NBA-diilin, olisin yhä luottavainen, koska viimeisen 10-15 vuoden ajan ison liigan rosterien 9.-12. miesten joukossa on ollut 50% kehityspelaajiksi luettavia kavereita. Se, onko parempi pelata pari vuotta isoja minuutteja Euroliigassa vai pari vuotta jämäminuutteja NBA:ssa ennen isomman roolin ottoa, lienee arvokysymys, johon vain Petsku voi vastata oikein.
Onneksi nyt on kesä ja kahden kuukauden päästä Petterin näkee taas livenä. Sittenpähän voimme sanoa enemmän hänen kehityksestään.