Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
497
Toki sitten sen supertähden ei ole tarvinnut löytyä draftin ykkösvarauksella, vaan Curryn ja Jokicin tapaan myöhemminkin kelpaa. Tietysti sitten kumpikaan seura ei odottanut, että nämä pelaajat ovatkin koko NBA:n paradigman muuttajia.

Curry ja Jokic ovat tietysti aika lailla omissa sfääreissään. Mutta EIVÄT yksin siinä, että pelaajat ylittävät urallaan reippaasti oman varasvuoronsa, ja nousevat supertähdiksi lotteryn ulkopuolelta.

Esimerkiksi; top-10 skoraajat tällä kohtaa tätä kautta / niiden varausvuoro aikanaan:

1. Antetokoumpo / 15.
2. Jokic / 41.
3. SGA / 11.
4. Tatum / 3.
5. Fox / 5.
6. AD / 1.
7. Ant / 1
8. Wemby / 1.
9. Maxey / 21.
10. Brunson / 33.

... joku näkee tässä listassa varmaan todisteen siitä, että Tankkaus kannattaa. Edellä olevassa Top-kympissähän on 5 lottery-varausta, ja peräti 3 ykkösvarausta.

... ja toinen todisteen siitä, että tankkaaminen ei kannata. Riittävän kovia tähtiä näyttää löytyvän ihan riittävästi myös lotteryn ulkopuolelta. Yllämainittujen lisäksi tulee mieleen esimerkiksi sellaisia viime vuosien kovia nimiä kuin:

• Booker / 13.
• Mitchell / 13.
• Curry / 7.
• Sabonis / 11.
• Siakam / 27.
• Haliburton / 12.
• Paul George / 10.
• Klay Thompson / 11.
• Jimmy Butler / 30.
• Kawhi Leonard / 15.
• Khris Middleton / 39.
jne.

Samalla kun monelle viime vuosien YKKÖSVARAUKSELLE on käynyt niinkuin
• Zion Williamsonille
• Deandre Aytonille
• Markelle Fultzille
• Ben Simmonsille
• Andrew Wigginsille
• Anthony Bennetille
jne.
Nämä ukot eivät yksin johdata yhtäkään joukkuetta yhtään lähemmäs kohti mestaruutta.
 
Viestejä
163
Viimeiseen ~20 vuoteen ehkä kaksi sellaista esimerkkiä tasaisen jengin mestaruuksista ovat Raptors ja Mavs. Ja näissäkin jengeissä Kawhi teki pleijareissa 30+ppg ja Dirk 27+ppg. Kawhi silloin, terveenä, oli top5-pelaaja. Dirk ei sitä ollut.

Muuten taas mestaruudet ovat menneet niiden kirkkaimpien supertähtien joukkueille.

Toki sitten sen supertähden ei ole tarvinnut löytyä draftin ykkösvarauksella, vaan Curryn ja Jokicin tapaan myöhemminkin kelpaa. Tietysti sitten kumpikaan seura ei odottanut, että nämä pelaajat ovatkin koko NBA:n paradigman muuttajia.
Ei suoranaisena vastauksena, vaan jatkospekulointia, mutta moni seurahan ei ole ikinä voittanut mestaruutta ja vielä harvempi lähihistoriassa ja toki ei olisi edes mahdollista, että jokainen joukkue olisi voittanut 2000-luvulla. Vilkaisin ihan mielenkiinnosta tän ja viime vuosikymmenen mestarit. Celtics, Nuggets, Warriors (4), Lakers (2), Heat (2), Spurs, Mavericks, Bucks, Raptors ja Cavaliers. Noista Warriorsilla oli kolmessa Durant, Curry, Klay (2nd pick, 7th, 11th) ja yhdessä ei Durantia; Celticsillä Tatum ja Brown (3rd ja 3rd); Bucksilla Giannis ja Holiday (15th ja 11th); Raptors Kawhi (15th); Cavaliers LeBron ja Kyrie (1st ja 1st); Heat LeBron, Wade ja Bosh (1st, 5th ja 4th); Spurs Kawhi 15th ja toki Duncan, mutta oli jo vanha; Lakersilla LeBron ja AD (1st ja 1st) sekä 2010 Kobe (13th) ja Gasol (3rd); Mavericks Dirk (9th) ja Kidd (2nd), mutta oli tuolloin jo vanha.

Näistä 15 mestaruusjoukkueesta Heat, Cavaliers ja Celtics on mun subjektiivisesta mielestä olleet supertiimejä sillä perusteella, että millasta ukkoa ja millasella varausvuorolla niitä on otettu. Sitten KD-Warriors ilman muuta supertiimi, mutta pickien puolesta ei niinkään, samoin Nuggets. Bucks, Raptors, pre-KD Warriors ei sitten mun mielestä ole olleet supertiimejä, mutta niissä on ollut kieltämättä supertähti, joskin ei mikään kärkipickillä otettu. Maveriksista ja Koben Lakersista en osaa oikein sanoa, mutta pickien puolesta ei ainakaan älyttömiä. Se on sitten kokonaan toinen tarina, että onko pelaajat hankittu draftista vai kaupoilla, mutta ei mun mielestä tässä olennaista.

Eli 8/15 on tuollaisia, mitkä on perustuneet hyvässä peli-iässä olleisiin kärkipään varauksen ukkeleihin, kun taas 7/15 ei, eli aika tasan menee. Mutta sitten taas jonkinlaisia supertiimejä, joiden tähdet ovat voineet olla aikansa draftiryöstöjä, on ollut 9/15. Mut melko usein tuolta kuitenkin punnertaa mestaruuteen asti tiimi, johon on saatu stara vähän maltillisemmalla vuorolla ja ilman, että on ihan hirveää supertiimiä ainakaan mun mielestä rakennettu. Jos haluaisi oikeasti koittaa analysoida, niin pitäisi katsoa kaikilta vuosilta, että kuinka monta "supertiimiä" ja "tavistiimiä", tai "prosessin kautta" tehtyä siellä on ollut ja vertailla tältä osin. Mut tän vartin harjoituksen perusteella mun mielestä on ihan perusteltua olettaa, että NBA:ssa on ihan hyvät mahikset voittaa mestaruus ilman tankkaamista tai suuren markkina-alueen turvin rakennettua supertiimiä. Toki noilla voi olla paremmat mahikset, mutta kuitenkin. Ehkä se vaatii sitä, että osutaan lotteryn ulkopuolelta MVP-tason ukkeliin (Giannis, Curry, Jokic, Kobe, Dirk,...), mutta nähtävästi näitäkin tulee ihan säännöllisesti, eikä nämä ole mitään kerran vuosikymmenessä tapahtuvia ihmeitä. Jokicin 41. varaus on tietty melkoinen anomalia, mutta olisiko tilanne lopulta kovin erilainen, jos Jokic olisi varattu vaikka ykköskierroksen puolivälin nurkilla?

Kannattiko Utahin sitten treidata Mitchell ja Gobert vai olisiko kannattanut yrittää näillä? Mun mielestä JOS joukkuetta olisi voitu pitää kasassa, niin olisi kannattanut yrittää, mutta ilmeisesti tuossa oli ongelmana enemmänkin se, että pelättiin ukkeleiden lähtevän vetämään ilman korvausta, jolloin kauppaus oli pienempi paha.

Edit. Lisätään vielä, että kaikissa noissa mestaruusjoukkueissa on tainnut olla liigan top 5, tai vähintään top 10, lukeutuva pelaaja? Tämä on tietty vähän subjektiivista, mutta kuitenkin. Ja useammassa joukkueessa on ollut 2 näitä, mutta toisinaan "vain" selkeästi liigan keskitasoa parempia ei-tähtipelaajia ja sitten yksi aivan uskomattoman kova.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 845
Jatsilla ei ollut riittävästi skoraajia. Täysin voitettavissa ollut ottelu. Ja veikkaan, että olisi voitto tullutkin ilman tuota Traen buzzer beateria sitten jatkoajalla.

Mutta pisteidenteko oli täysin Markkasen kolmosten, Kesslerin roskien siivoamisen, Sextonin ja Patty Millsin hetkellisen suonenvedon varassa.

Toinen erä oli yli puolenvälin ja Markkanen oli juuri ihan kotvaa aiemmin tullut takaisin kentällä, ja siinä kohdin Jatsin kaikki muut pelaajat olivat 0/10 ja Lauri 3/3. Ihan samaa se oli liki koko ottelu. Collier & 4 penkkijätkää olivat yhteensä 5/32.

Markkanen erinomainen, vaikka menikin vähän pelkästään kolmosten viskomiseksi. Mutta nyt niitä pitikin heittää, kun a) putosi ja b) kerrankin oli vähän enempi tilaa. Lopussa pääsi viimeisellä minuutilla johtoheittoa ottamaan, ja vaikka ei tällä kertaa sisään mennytkään, aina positiivista kun niitä kokemuksia tulee.

Walker "Mr. America" Kessler jatkaa dominointiaan. Itseluottamus juuri nyt aika tapissaan, kun pistää jopa vaparitkin sisään.

Muuten sitten nyt nuo poissaolot näkyivät tosiaan hyökkäyspäässä, kun yksinkertaisesti ei korintekoon kykeneviä ukkoja riitä. Toki vähän ihmetyttää Hardyn valinnat, kun tällaisessa matsissa Potter pelaa vartin ja Mykhailuk ei sekuntiakaan.

Klassinen Jatsi-hetki, kun 3½ minsaa ennen loppua, juuri menty pinnan johtoon, Hawksin aikalisä ja tämä on ensimmäinen peli sen jälkeen:


Joo, jätä Sexton ihmeessä vaan vastustajan paras heittäjä aivan täysin vapaaksi.

Trae 24p ja 20 syöttöä. Ekalla puoliajalla ei edes yrittänyt itse tehdä pinnoja, mutta sitten otti matsin haltuun.
 
Viestejä
2 845
Kessler kertoili ennen matsia suhteellisen hupaisan tarinan siitä, miten päätyi juuri Miss Americaksi valitun tyttöystävänsä kanssa yhteen :D

Kessler ja tämä Abbie Stockard siis molemmat Auburnin yliopistossa. Kesslerin äiti oli ollut tämän luona käymässä ja olivat jotain tanssinäytöstä katsomassa. Äiti oli salaa ottanut jostain tanssitytöstä kuvan ja näytellyt, että eikös ole tosi kivannäköinen nuori nainen. Kessler oli siihen, että toi on hei mutsi nyt aika creepy hommaa salaa kuvailla toisia.

Sitten joskus viikkoja myöhemmin äiti laittoi viestiä, että hän on nyt stalkeroinut kuka se tyttö on.

Kessler oli tähän todennut, että kai sitä voi kokeilla ja pistänyt Instagramissa DM:ää... ja nyt sitten ovat yhdessä ja Abbie valittiin Miss Americaksi Orlandossa samana iltana, kun Jatsi oli siellä pelaamassa.
 
Viestejä
2 845
Vielä sen verran, että jos näillä otteluilla olisi jotain merkitystä, saattaisi aika paljon kismittää tuo lopun tuomarointi. Lauri saa aivan naurettavan hyökkääjän virheen Traen työntämisestä, mitä ei ollut kertaakaan koko ottelussa vihelletty. Sitten Sextonille pakissa ihan hipaisusta virhe, millä sama dumari pelasti Traen, kun heittokello oli ihan lopussa.
 
Viestejä
497
Auts... aika lähellä oli Jazzin voittoputken venyminen kolmeen. Vikalla minuutilla tuomareulta kaksi aika heppoista/kyseenalaista vihellystä Hawksin (Trea Youngin) hyväksi. Kyllä tiukka matsi pitäisi aina jättää pelaajien ratkaistavaksi. (– ja oho; Susi ehtikin jo tuoda saman asian esiin)

Joo, jätä Sexton ihmeessä vaan vastustajan paras heittäjä aivan täysin vapaaksi.

Suden postaama klippi oli klassista Sextonia puolustuspäässä. Tsemppi voi olla kova, mutta järkiraasu ei pysy yhtään perässä. Toinen klassinen jatsi-hetki tietysti koettiin, kun peliä on 8.8 sekkaa jäljellä, Utah on kolme pistettä perässä, ja Collier yrittää antaa sivurajalta hyvin vaikeaa syöttöä – korin alle Eubanksille.

Yhtä kaikki, Utahin voi olla vaikea hävitä riittävästi ilman Keyonte Georgea. Asiat näyttävät sujuvan niin paljon paremmin ilman sitä.
 
Viestejä
497
Sen verran kritiikkiä vielä Jazzille... että sen Sextonin tasoittavan kolmosen jälkeen fiilis oli tietysti kaikilla mahtava... me selvittiin! Mutta juuri silloin KAIKKiEN – ei vain Sextonin – olisi pitänyt miettiä pelkästään sitä, missä on Trae Young. Aikaa parisen sekuntia, pallo lähtee päädystä asti – Atlantalla on TASAN YKSI PELAAJA, joka voi vetää pallon koriin puolen kentän takaa. Ja nyt juuri se pelaaja sai helpon syötön ja sai aika rauhassa ottaa sen heiton. Höh.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös