Noin koko rosterihan se liittyy rebuildiin. Ei niin, että ne kaikki olisivat potentiaalisia pelaajia siinä mestaruudesta kilvoittelevassa jengissä vuonna X, vaan että ovat vähintään kauppapalasia, nykyvaikutus capiin ja joustavuuteen liikkeissä jne. jne.
Ayton on enempi riippakivi kyllä tuolla sopimuksella kuin osa rebuildia sen tulevan jengin puolesta - ellei tee markkasmaista transformaatiota. Muuten vertaisin Collinsiin, mutta vielä myrkyllisemmällä sopimuksella.
Grantilla taas on tuoretta diiliä 5v / 160M jäljellä, joten sanoisin liittyvän rebuildiin aika oleellisesti. Sharpea taas en kohottaisi yhtään sen ylemmäs kuin vaikka Georgea.
Jos nyt siis All Star -nimiä mietitään, niin Jatsilla niitä on yksi. Ja toinen, joka pääsi jo esim. USA MM-kisoihin (mutta ei välttämättä omassa roolissaan ikinä tähdistömatsiin mene). Blazersilla on Scoot ja Sharpe. Jotain kakkoskierroksen varauksia ilman mitään näyttöjä en lähtisi edes nimeämään. Simonsin pelin kehittymistä on mielenkiintoinen seurata tällä kaudella.
Aytonilla on kolme vuotta sopimusta jäljellä, enkä näe, että Blazersin tavotteena olis missään tapauksessa olla nykyrosterin näkökulmasta parhaimmillaan tänä aikana. Se n. 30milj. kausi, minkä Ayton tänä aikana tienaa, on toki hieman enempi, kuin mitä ehkä tän hetkiseen tasoon nähden olis järkevä maksaa. Väitän kuitenkin, että on hyvinkin mahollista, että kaveri tästä vielä kehittyy ja voi hyvinkin pelata vielä uudestaan urallaan NBA-finaaleissa pelaavan joukkueen isona miehenä. Ja vaikka näin ei kävisikään, en usko, että Nurkicin kanssa tulevat kolme vuotta olis menny jotenkin merkittävästi paremmin pelikentällä tai palkkakaton suhteen.
Grantin sopimus on suhteellisen iso, mutta varmasti ihan täysin liikuteltavissa, mikäli semmonen näyttää järkevältä. Kiinnostuneita contendereita on varmasti jossain vaiheessa ottamassa tollasta suhteellisen monipuolista kaveria pudotuspeleihin avuks. Ja vaikka ei oliskaan, niin Grant ei ole mikään ikäloppu, on vielä primensä loppupäässä sopimuksen loppuessa, jolloin Blazers toivottavasti on jo mukana pudotuspelikahinoissa. Jos ei ole, täytyy Scootin ja Sharpen olla osottaunu kehnommiks, kun mitä itse uskon.
Toi kyllä kiinnostaa, että miten et pidä Sharpea yhtään korkeemmassa arvossa verrattuna Georgeen, joka ei ole pelannu minuuttiakaan oikeeta NBA-koripalloa vielä. Sharpe kuitenkin loppukauden saadessaan vastuuta pelas NBA:ta yli kahenkymmenen pisteen keskiarvolla ja on useissa asiantuntijaveikkauksissa niitä tulevan kauden potentiaalisia breakout-pelaajia (itse en usko, että vielä tämä on se kausi, jollion Sharpesta tulee tähti). Sharpe on vuos sitten ollu seiskavaraus, George nyt kuudestoista. Varausvuoro ei sinällään ole mitenkään suoraan yhteydessä tulevaan menestykseen, mutta kyllä se ennen ensimmäistä peliä pitäis jonkin verran viitata siihen, minkä verran uskoa siihen tähteyteen on.
Ja noita maajoukkuehommia en hirveesti myöskään pidä minään merkkinä NBA-menestykseen suuntaan tai toiseen. Kyllähän se Grant on yhtälailla siellä käyny läpsyttelemässä, mutta sillon, kun siellä oikeasti on parhaat pelaajat, ei näistä kummastakaan joukkueesta tällä hetkellä ole yhtään pelaajaa USA:n maajoukkueessa.
Ja joukkueen sopimusten ja potentiaalisten kauppojen suhteen usein unohetaan, että joukkueet tarttee aina niitä sopivan palkan sopimuksia, mikäli meinaa jotain supertähti treidejä tehdä. Blazersin palkkatilanne on tällä hetkellä mielestäni vallan mainio. jos lähitulevaisuudessa tuliskin tilanne, jossa koettais rebuildin edistyneen oletettua nopeemmin ja haluttais tehä kaupat jostain tähdestä, löytyis useita mahollisuuksia kasata palkkaa ja tulevia varauksia kiinnostavaks paketiks.
Edit: Ja Blazersiltahan löytyy tällä hetkellä joukkueesta myös kaks eri all-defense pelaajaa ja viime vuoden paras kuudes pelaaja. Jos tollasia tunnustuksia haluaa arvossa pitää.