Koripallo.com

WU16 2010

Vieras

Vs: WU16 2010


Monet nuoret maajoukkuetytöt kokevat talvikausista, etteivät se silloin kehity juuri lainkaan - siis kotisarjat merkitsevät oikeastaan takapankkia.

Pitäisi vakavissaan miettiä, miten lisättäisiin talvikauteen ainakin yksi, mieluiten kaksi kovaa Baltic-cupia. Itämeren ympäristön korisliitoille siitä yhteinen hyöty tulisi, sillä juuri kukaan ei ole parempi toista suhteessa Euroopan parhaisiin maihin.

Voitaisiin kehittää myös erillinen korisalustaistelu-heittokisa, vaikkapa parikisana.

Kolmanneksi, mitä voitaisiin tehdä maiden kesken yhdessä vammojen vähentämiseksi?
 
Viestejä
648
Vs: WU16 2010

Vieras sanoi:
... Emmi Leinoa, Elisa Runsasta, Kaisa Kuismaa, Annika Kärkkäistä, Noora Korhosta ja Ella Rantasta tarvitaan ensi vuonna nostamaan 18-vuotiaita A-divisioonaan. Vastukset ovat helpompia kuin nämä tämänvuotiset, mutta ne onkin sitten voitettava!
Usein sanotaan, että on paljon helpompi säilyä sarjassa kuin nousta sinne. On turha toivo, että WU18 B-divisioonassa olisi tarjolla merkittävästi helpompia vastustajia ratkaisevissa peleissä kuin mitä näillä tytöillä tänä vuonna oli. Meidän onni oli heikko Liettua. joka tekee lähtöä B-divisioonaan. Meidän tytöiltä oli ennakkoon syytä odottaa vahvaa esitystä Ruotsia vastaan. Minä odotin siitä pelistä voittoa. Valitettavasti takki oli tyhjä jo tuossa pelissä, eivät pystyneet antamaan meidän tytöt kunnon vastusta Ruotsille. Vuoden vaihteessa Tallinnassa ja toukokuussa Solnassa joukkueet pelasivat vielä tasaiset matsit, mutta sen jälkeen Suomi on taantunut tai enintään polkenut paikallaan Ruotsiin verrattuna.

Samaan aikaan Suomen WU18 tytöt floppasivat omissa kisoissaan. Joukkue lähti matkaan suurin odotuksin, joiden lunastaminen jäi lopulta kaukaiseksi haaveeksi. Nousuodotukset olivat mielestäni "paperilla" realistiset. Ainakaan lääke tulevaisuuden parempaan menestykseen ei voi olla se, että lisättäisiin merkittävästi maajoukkueen leiritystä. Maajoukkueen ohjelma on nykyisellään jo niin hyvä, että tuosta ohjelmasta menestys ei jää kiinni.

Jos molemmat tyttöjoukkueet pelaavat alle tasonsa ja todella kaukana potentiaalistaan vuoden tärkeimmissä peleissä, niin mikä sen sitten selittäisi? Ohitan triviaalin ja helpon selityksen "huonosta valmennuksesta". Minun mielestäni sekä WU18 että WU16 valmennus on ollut riittävän hyvää. Varmasti joitain yksityiskohtia olisi voitu molemmissa joukkueissa tehdä paremminkin, mutta suureksi selittäjäksi ei valmennuksen tasosta ole.

Jos selitys ei löydy maajoukkueen toiminnasta, niin sen on löydyttävä näiden urheilijoiden arjesta.

Valitettavasti meidän maajoukkueiden menestyksen kannalta ratkaisevat pelaajat elävät suurimman osan vuodesta mukavuusalueellaan. Jos vähän oikaistaan ja yksinkertaistetaan, niin joukkueen menestyksen kannalta ratkaisevaa on se, minkälainen on ollut kisoissa pelaavan joukkueen aloitusviisikon edellinen vuosi. Missä sarjoissa urheilijat ovat pelanneet, minkälaisessa roolissa, millaisia vastustajia vastaan, onko harjoittelu ollut oikeanlaista, sekä laadultaan että määrältään riittävän hyvää ja kovaa. No pain, no gain.

WU18 joukkueen avainpelaajiksi aikovien tyttöjen on pelattava kauden aikana naisten pelejä. A-tyttöjen sarja on sekä pelitemmoltaan että kovuudeltaan liian kevyt WU18 kisoihin valmistautumisen kannalta. Ja vastaavasti B-tyttöjen pelit ovat liian köykäisiä niille tytöille, jotka aikovat voittaa otteluita WU16 kisoissa. Pienenä provokaationa voisin väittää, että A-tyttöjen pelit ovat väärin käytettyä aikaa WU18 jengiin avainpelaajiksi aikovien tyttöjen kannalta ja vastaavasti B-tyttöjen pelit ovat väärin käytettyä aikaa WU16 maajoukkueen kannalta.

Valtaosa A-tyttöjen SM-sarjan peleistä on kovatasoisempia kuin pelit WU16 PM-kisoissa tai B-divisioonan EM-kisoissa. Vastaavasti valtaosa naisten ykkösdivarin peleistä on kovatasoisempia kuin WU18 PM-kisojen ja EM-kisojen B-divisioonan pelit. Ottelut noususta WU16 EM-kisojen A-divisioonaan ovat kuitenkin yhtä kovia kuin kovimmat A-tyttöjen SM-sarjan pelit ja vastaavasti ottelut noususta WU18 EM-kisojen A-divisioonaan ovat yhtä kovia kuin kovimmat naisten divarimatsit. Jos nousua tavoitellaan määrätietoisesti ja tosissaan, on meillä oltava noissa nousupeleissä sellaisia pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan noita kovimpia kotimaisia pelejä, WU16 jengissä on oltava A-tyttöjen SM-sarjan kovimpien pelien ratkaisupelaajia ja WU18 jengissä on oltava naisten divarin kovimpia otteluita henkilökohtaisella panoksellaan ratkaisemaan pystyviä pelaajia. Tätä asiaa ei ratkaista maajoukkueen ohjelmassa, tätä puutetta ei maajoukkueen valmistavissa peleissä pystytä millään paikkaamaan.

Eikä riitä, että nämä tytöt pystyvät noita pelejä ratkaisemaan, näillä tytöillä on oltava myös kokemusta siitä, miltä tuntuu kantaa vastuuta omassa joukkueessaan kovimmissa peleissä. Valitettavasti juuri tässä kohdassa meillä mennään metsään. Meidän molempien tyttöjen maajoukkueen avainpelaajat selviytyvät kaudestaan aivan liian helpolla. Tavoitteita ei ole asetettu riittävän kunnianhimoisiksi. Jotain on pahasti pielessä, jos WU16 avainpelaaja on kiinnostunut oman seuransa B-tyttöjoukkueen menestyksestä B-tyttöjen SM-sarjassa. On melkeinpä lohdutonta, jos WU18 avainpelaajia näkyy A-tyttöjen sarjan päätteeksi otettavissa mitalijoukkueiden valokuvissa.

On sinänsä aivan ymmärrettävää, että suomalaiset koripalloseurat tähtäävät menestykseen suomalaisissa kilpailuissa. Seurat haluavat voittaa mitaleita nuorten SM-sarjoissa - niitä on nimittäin vuosittain tarjolla nuorten sajoissa enemmän kuin aikuisten sarjoissa (jos senioreita ei lasketa). Suuret seurat haluavat parhaat pelaajat pienemmistä seuroista omiin riveihinsä B-junnuissa tai viimeistään A-junnuissa. Suuret seurat haluavat tällä tavalla rakentaa kilpailukykyisiä, menestyviä joukkueita. Pelaajia houkutellaan menestyslupauksilla ja "hyvillä harjoitteluolosuhteilla". Seuroilta jää kuitenkin kertomatta näille nuorille urheilijoille, että jos nämä haluavat kehittyä urheilijana niin pitkälle kuin omat rahkeet riittävät, ja jos näitä nuoria urheilijoita kiinnostaa avainpelaajan rooli maajoukkueessa, niin huomio on syytä kiinnittää kaikkeen muuhun kuin nuorten SM-sarjoissa pelaavien joukkueiden menestykseen. Useimmissa tapauksissa suureen seuraan siirtyneen nuoren urheilijan kehityksen kannalta siirto on ollut turha, pahimmillaan jopa vahingollinen.

WU18 maajoukkueemme kannalta viime vuosina A-tyttöjen SM-sarjaan kootut all-stars joukkueet ovat olleet kohtalokkaan huonoja ratkaisuja. Ns. Akatemia-joukkueiden ideassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta toteutus on tähän asti ontunut pahasti. Tai väärin asetettujen tavoitteiden näkökulmasta toteutus on saattanut jopa onnistua, mutta silloin kysymys on nimenomaan väärin asetetuista, täydellisen riittämättömistä tavoitteista. Akatemia-joukkueelle astettavien tavoitteiden on oltava kunnianhimoisia. Sen sijaan, että tavoitellaan menestystä kotimaassa nuorten sarjoissa, on mittarit asetettava kansainvälisille kentille ja Akatemian läpikäyneiden yksilöiden menestymiselle siellä. Siis ei nuorten mestaruuksia kotimaan sarjoissa, vaan ammattilaisia Espanjan kentille. Ei pelaajia naisten mestikaan, vaan pelaajia kolkuttelemaan WNBA-joukkueiden oville. Tai naisten euroliigaan. On selvää, että arkipäiväinen harjoittelu on sekä määrältään että intensiteetiltään aivan toisenlaista, jos tähtäin on aidosti naisten euroliigassa kuin jos tavoite on muutaman kuukauden päässä A-tyttöjen finaalissa, jonne pääsemistä kukaan ei osaa edes kyseenalaistaa vastuksen ollessa niin heikkoa.

Meidän WU18 ja WU16 joukkueiden tilannetta voisi verrata maratoonariin, joka ei ole ennen arvokilpailua harjoituksissa tehnyt yhtään yli 30 kilsan lenkkiä. Tai keihäänheittäjään, joka on kiskonut treeneissä paljon kivoja puolivauhtisia 70-metrisiä tai semmosia vauhdittomia viiskymppisiä. Tai voimannostajaan, joka on nostanut parhaimmillaan kolmen sarjoja pienemmillä painoilla, eikä ole koskaan edes koittanut ykkösen maksimia.
 

Vieras

Vs: WU16 2010

Aika kovaa tekstiä, mutta kannattaa lukea ottamatta yhtään henkilökohtaisesti. Valtaosin olen samaa mieltä.

Anette Juvonen oli WU18-joukkueen ainoa, joka sai naisten peleissä oikeasti peliaikaa viime talvena. Ei se penkillä istuminen kehitä, ei varsinkaan kasvata turnauskestävyyttä.
Monet tämänvuotiset A-divisioonan joukkueiden ratkaisijapelaajat pystyvät heittämään lähes täysillä 40 minuuttia, tai lähes, joka pelissä. Olla ketterä ja silti kestävä ja pysyä terveenä - siinäpä haastetta!

Naisten jenkkikiintiötä pitäisi todella vähentää ja antaa peliaikaa tulevaisuudenlupauksille.
 

Muuten Vaan

Vs: WU16 2010

"Kaikesta huolimatta joukkue säilytti paikan A-divisioonassa ja se on toki hatunnoston arvoinen suoritus."

Tämä on totta. Onneksi myös arpaonni oli Suomen puolella lohkoarvonnoissa. Kyllä B- ja C-lohkoissa olisi sen yhdenkin voiton ottaminen ollut tosi vaikeaa kun katsoo Puolan ja Italian kohtaloa omissa lohkoissaan. Liettua tuntuu olevan kisojen huonoin joukkue joka Suomen onneksi oli A-lohkossa.
 
Viestejä
1 855
Vs: WU16 2010

Vieras sanoi:
Anette Juvonen oli WU18-joukkueen ainoa, joka sai naisten peleissä oikeasti peliaikaa viime talvena. Ei se penkillä istuminen kehitä, ei varsinkaan kasvata turnauskestävyyttä.
Naisten jenkkikiintiötä pitäisi todella vähentää ja antaa peliaikaa tulevaisuudenlupauksille.
En välttämättä usko tuohon jenkkien määrän ja peliajan vähennyksiin. Meidän on yksin kertaisesti kovennettava A tyttöjen sarjaa ja harjoitusta tai laitettava tyttömaajoukkeen pelaajia pelaamaan joukkueena sarjatauolla naisjoukkueita vastaan tms.
A pojat harjoittelevat Korisliiga joukkueissa, mut kyllä se pelaaminen on aika pientä. Olsiko Naisten SM sarja joukkueiden harjoitukset heikompia tai A poikien sarja vain niin paljon kovempi.
Sehän me toedämme, että kansainvälinen tuernaus on kovaa, raakaa.
 

Työtä ja motivaatiota

Vs: WU16 2010


"Naisten jenkkikiintiötä pitäisi todella vähentää ja antaa peliaikaa tulevaisuudenlupauksille. "

Mikäli naisten SM-sarjan tasoa vielä lasketaan epäilen että se enää olisi edes omien junioreiden kannalta hyvä asia?
Tärkeää on saada tietenkin peliaikaa mutta mielestäni paikka kovimmassa sarjassa olisi ensiksi ansaittava ja sitten tehtävä kovaa duunia siellä jotta tulosta syntyisi. Lahjaksi annetut peliminuutit eivät mielestäni kehitä tarpeeksi ja ellei suomen sarjoissa pärjätä ei voi paljoa odottaa EM-kentiltäkään.
 

Vieras

Vs: WU16 2010

Työtä ja motivaatiota sanoi:
"Naisten jenkkikiintiötä pitäisi todella vähentää ja antaa peliaikaa tulevaisuudenlupauksille. "

Mikäli naisten SM-sarjan tasoa vielä lasketaan epäilen että se enää olisi edes omien junioreiden kannalta hyvä asia?
Tärkeää on saada tietenkin peliaikaa mutta mielestäni paikka kovimmassa sarjassa olisi ensiksi ansaittava ja sitten tehtävä kovaa duunia siellä jotta tulosta syntyisi. Lahjaksi annetut peliminuutit eivät mielestäni kehitä tarpeeksi ja ellei suomen sarjoissa pärjätä ei voi paljoa odottaa EM-kentiltäkään.

Jos noin on, niin jotakin ne A-juniori-ikäiset tytöt tarvitsevat nykyisen lisäksi.
Entäs pohjoismainen turnaussarja harjottelua kannustamaan?
 
Viestejä
1 855
Vs: WU16 2010

"Olimme aktiivisia ja saimme sellaisia heittoja kuin halusimme, mutta esimerkiksi puolivapaiden layupien viimeistely ei ollut lähellekään yhtä varmaa kuin naapurilla. Meidän valmentajien on autettava turnauksen jatkossa pelaajia kehittymään tällä saralla, Rantanen totesi."

Tää on asia, joka ei korjaudu ihan itsestään. Harjoituksissa kiinnitämme paljon huomiota lähtemistekniikkaan, - hyvä - mutta useimmilta jää lay up heiton toinen puoli harjoittlemmatta. Pallon pistämisestä sisään harjoitustilantessa on tullut liian itsestäänselvyys. Emme aseta pelaajille paikeita korin ekemisen ja heitämme liian yksitoikkoisia suoria lay uppea. Ei floutereita, ei euro askelten kera, ei Gallis hyppyja jne. JA EI HEIKOMMAN KÄDEN LAY UPPEJA. Kovassakin vauhdissa yritetään jatkaan pallon vauhtia käsitekoisin konstein ja useisnmiten palloa suojaamatta. Se on murha kansainvälisellä kentällä, kun vastustaja viimeisteleen tämän koripalöllon helpoimman heiton paremmin. Tämä on olliut ongelma hyvin monessa niin nurten kuin aikuistenkin maaottelussa. Heitetään pari kymmentä lay up heitoa ottelussa ja niistä 70% ohi. Tätä ei isöäitinnekään ymmärrä.

Kaikissa nuorten ja naisten sarjoissa on juuri lay up heitoissa kaikkein huonommat prosentit.
 

Vieras

Vs: WU16 2010

manzu sanoi:
"Olimme aktiivisia ja saimme sellaisia heittoja kuin halusimme, mutta esimerkiksi puolivapaiden layupien viimeistely ei ollut lähellekään yhtä varmaa kuin naapurilla. Meidän valmentajien on autettava turnauksen jatkossa pelaajia kehittymään tällä saralla, Rantanen totesi."

Tää on asia, joka ei korjaudu ihan itsestään. Harjoituksissa kiinnitämme paljon huomiota lähtemistekniikkaan, - hyvä - mutta useimmilta jää lay up heiton toinen puoli harjoittlemmatta. Pallon pistämisestä sisään harjoitustilantessa on tullut liian itsestäänselvyys. Emme aseta pelaajille paikeita korin ekemisen ja heitämme liian yksitoikkoisia suoria lay uppea. Ei floutereita, ei euro askelten kera, ei Gallis hyppyja jne. JA EI HEIKOMMAN KÄDEN LAY UPPEJA. Kovassakin vauhdissa yritetään jatkaan pallon vauhtia käsitekoisin konstein ja useisnmiten palloa suojaamatta. Se on murha kansainvälisellä kentällä, kun vastustaja viimeisteleen tämän koripalöllon helpoimman heiton paremmin. Tämä on olliut ongelma hyvin monessa niin nurten kuin aikuistenkin maaottelussa. Heitetään pari kymmentä lay up heitoa ottelussa ja niistä 70% ohi. Tätä ei isöäitinnekään ymmärrä.

Kaikissa nuorten ja naisten sarjoissa on juuri lay up heitoissa kaikkein huonommat prosentit.

Kerran sanoin, että nuoret pitäisi laittaa treenaamaan korinalusheittoja (pitkien) isien vastustaessa. Silloin tulisi kokemusta, joka on kv-tasolla aika todellinen. Se olisi hyvä kuntokoulu isillekin...
 

No pain no gain

Vs: WU16 2010

Vieras sanoi:
Jos noin on, niin jotakin ne A-juniori-ikäiset tytöt tarvitsevat nykyisen lisäksi.
Entäs pohjoismainen turnaussarja harjottelua kannustamaan?

Totta, jotain todellakin tarvittaisiin jotta tyttöjen koripallo menisi eteenpäin. Mielestäni tähän ei ole mitään yksinkertaista poppakonstia vaan tulosten saavuttamiseksi pitäisi tapahtua niin paljon - seuroissa, pelaajissa sekä liitossa.

Perusongelma on mielestäni se ettei Suomessa ole tyttökoripallossa tarpeeksi haastetta. Suomi ei ole oikeastaan pärjännyt suuremmin...pelaajamäärät suhteellisen pieniä....koripallo on hauskaa ja siinä pärjääminen on ihan ok mutta vaikka olisit kaikista paras niin so what...mihin se johtaa, tuskin mihinkään. Motivaatio ei välttämättä nouse kovinkaan korkealle ja se vaikuttaa harjoittelemiseen ja pelaamiseen...sitäkautta taitoihin ja pärjäämiseen. Jotta koripallointoa saisi lisättyä voisi miettiä hieman pidemmälle ja aloittaa yhteistyö isojen eurooppalaisten maiden kanssa...opiskelijavaihto stipendillä esim espanjan lukioon jossa pelaa suurin osa espanjan nuorista maajoukkuepelaajista tai muihin maihin...liiton tehtävä olisi mielestäni miettiä myös tällaisia vaihtoehtoja...ja pojille myös...
 

vieras

Vs: WU16 2010

No pain no gain sanoi:
Totta, jotain todellakin tarvittaisiin jotta tyttöjen koripallo menisi eteenpäin. Mielestäni tähän ei ole mitään yksinkertaista poppakonstia vaan tulosten saavuttamiseksi pitäisi tapahtua niin paljon - seuroissa, pelaajissa sekä liitossa.

Perusongelma on mielestäni se ettei Suomessa ole tyttökoripallossa tarpeeksi haastetta. Suomi ei ole oikeastaan pärjännyt suuremmin...pelaajamäärät suhteellisen pieniä....koripallo on hauskaa ja siinä pärjääminen on ihan ok mutta vaikka olisit kaikista paras niin so what...mihin se johtaa, tuskin mihinkään. Motivaatio ei välttämättä nouse kovinkaan korkealle ja se vaikuttaa harjoittelemiseen ja pelaamiseen...sitäkautta taitoihin ja pärjäämiseen. Jotta koripallointoa saisi lisättyä voisi miettiä hieman pidemmälle ja aloittaa yhteistyö isojen eurooppalaisten maiden kanssa...opiskelijavaihto stipendillä esim espanjan lukioon jossa pelaa suurin osa espanjan nuorista maajoukkuepelaajista tai muihin maihin...liiton tehtävä olisi mielestäni miettiä myös tällaisia vaihtoehtoja...ja pojille myös...


Valitettavasti tässä on mahdottoman yhtälön aineksia.. +18v tytöillä alkaa dropout työn-opiskelun-pelaamisen yhtäaikaisen 100% hoitamisen mahdottomuudesta....nuoremmilla tulemme aina olemaan fyysisesti raakileita keski- ja eteläeuroopplasten siskojen varhaisemman kehityksen ja tietty myös väestöpohjan takia. Unohdetaan Montenegro tässä väestövertailussa. On tietenkin muitakintekijöitä...maiden koripallokulttuurit jne. Paljon siis pitäisi tapahtua.. valitettavasti vain tällaista ei ole näköpiirissä. Muistetaan vielä
että 92-93 on suomalaittain yhtä poikkeuksellinen ikäluokka kuin kulunut Suomen kesä...ainahan voi toivoa että jatkoa seuraa.
 

nuorissa voima

Vs: WU16 2010

Jos väitetään, että 92-93 ikäluokka on yhtä poikkeuksellinen kuin kulunut kesä, niin ainakin vielä tän hetken näkymien perusteella saanen olla eri mieltä. Jos ottaa vaikka Scanian viime kevään tulokset esille, niin pohjoismaisessa vertailussa pärjäsivät myös varsinkin ikäluokat 96-98 hyvin ja lisäksi 95-sarjassa Wartti otti voiton. T96: 1. Wartti 2. RaPy 5. Honka 6. KaPo T97: 1. Honka 3. Wartti 5. BC Nokia T98: 2. Honka 3. ToPo 4. BC Nokia 5. Wartti. Kyllä sieltä on mahdollista nousta samanlaista ja jopa parempia ikäluokkia mitä nyt A-tasolla pelanneet tai sinne nostaneet ikäluokat. Ja kun noiden ikäluokkien 96-98 pelejä on nähnyt aika paljon niin todella lupaavia yksilöitä riittää jo siinä iässä kunhan vaan pääsevät/pysyvät oikeanlaisessa valmennuksessa ja motivaatiota riittää jatkossakin.

Hyvä asia on ollut koko ajan kehittynyt All stars valmennus, sillä sitä kautta jo jopa 12-13 -vuotiaat tytöt näkevät sen mitä vaatii huipputasolle pyrkiminen ja mitä niistä leireistä tietää niin niiden jäljiltä monella tytöllä into on entisestään kasvanut. Ongelmat tulevat toki eteen siinä jo 16 ikävuodesta ylöspäin, kun pitää käydä tekemään valintoja kuinka paljon urheiluun satsaa.

Kaiken kaikkiaan mielestäni viime vuosina on menty eniten eteenpäin nuorten 11-15 -vuotiaiden kohdalla eli entistä enemmän on kokeneita valmentajia jo nuorissa ikäluokissa ja tiedetään miten treenataan entistä enempi. Sitten se ihan Euroopan huipputasolle pääseminen onkin isompi ongelma ja vaatisi myös nykyistä paljon enempi resursseja ja panostusta kansainväliseen kanssakäymiseen varsinkin seuratasolla.
 

kukahan

Vs: WU16 2010

nuorissa voima sanoi:
Jos väitetään, että 92-93 ikäluokka on yhtä poikkeuksellinen kuin kulunut kesä, niin ainakin vielä tän hetken näkymien perusteella saanen olla eri mieltä. Jos ottaa vaikka Scanian viime kevään tulokset esille, niin pohjoismaisessa vertailussa pärjäsivät myös varsinkin ikäluokat 96-98 hyvin ja lisäksi 95-sarjassa Wartti otti voiton. T96: 1. Wartti 2. RaPy 5. Honka 6. KaPo T97: 1. Honka 3. Wartti 5. BC Nokia T98: 2. Honka 3. ToPo 4. BC Nokia 5. Wartti. Kyllä sieltä on mahdollista nousta samanlaista ja jopa parempia ikäluokkia mitä nyt A-tasolla pelanneet tai sinne nostaneet ikäluokat. Ja kun noiden ikäluokkien 96-98 pelejä on nähnyt aika paljon niin todella lupaavia yksilöitä riittää jo siinä iässä kunhan vaan pääsevät/pysyvät oikeanlaisessa valmennuksessa ja motivaatiota riittää jatkossakin.

Hyvä asia on ollut koko ajan kehittynyt All stars valmennus, sillä sitä kautta jo jopa 12-13 -vuotiaat tytöt näkevät sen mitä vaatii huipputasolle pyrkiminen ja mitä niistä leireistä tietää niin niiden jäljiltä monella tytöllä into on entisestään kasvanut. Ongelmat tulevat toki eteen siinä jo 16 ikävuodesta ylöspäin, kun pitää käydä tekemään valintoja kuinka paljon urheiluun satsaa.

Kaiken kaikkiaan mielestäni viime vuosina on menty eniten eteenpäin nuorten 11-15 -vuotiaiden kohdalla eli entistä enemmän on kokeneita valmentajia jo nuorissa ikäluokissa ja tiedetään miten treenataan entistä enempi. Sitten se ihan Euroopan huipputasolle pääseminen onkin isompi ongelma ja vaatisi myös nykyistä paljon enempi resursseja ja panostusta kansainväliseen kanssakäymiseen varsinkin seuratasolla.
Nyt pitäisi jo viimeistään hoksata, että koripallo voi olla myös ammatti ammattien joukossa. Ja että kouluja ehtii käymään myöhemmin ja että nykyihminen voi tehdä vaikka 3 uraa elämänsä aikana. Korikseen pystyy panostamaan paljon ennen lukioikää ilman että koulunkäynti kärsii vielä yhtään. Ja lukioiässä valintoja pystyy tekemään niin, että voi harjoitella ja silti käydä menestyksellisesti koulua. Ja sitten kun peruskoulutus on käyty, niin ei ole kiire, voi huoletta panostaa 10 vuotta korikseen ja luoda toinen ura korisuran jälkeen.
 

m

Vs: WU16 2010

manzu sanoi:
"Olimme aktiivisia ja saimme sellaisia heittoja kuin halusimme, mutta esimerkiksi puolivapaiden layupien viimeistely ei ollut lähellekään yhtä varmaa kuin naapurilla. Meidän valmentajien on autettava turnauksen jatkossa pelaajia kehittymään tällä saralla, Rantanen totesi."

Tää on asia, joka ei korjaudu ihan itsestään. Harjoituksissa kiinnitämme paljon huomiota lähtemistekniikkaan, - hyvä - mutta useimmilta jää lay up heiton toinen puoli harjoittlemmatta. Pallon pistämisestä sisään harjoitustilantessa on tullut liian itsestäänselvyys. Emme aseta pelaajille paikeita korin ekemisen ja heitämme liian yksitoikkoisia suoria lay uppea. Ei floutereita, ei euro askelten kera, ei Gallis hyppyja jne. JA EI HEIKOMMAN KÄDEN LAY UPPEJA. Kovassakin vauhdissa yritetään jatkaan pallon vauhtia käsitekoisin konstein ja useisnmiten palloa suojaamatta. Se on murha kansainvälisellä kentällä, kun vastustaja viimeisteleen tämän koripalöllon helpoimman heiton paremmin. Tämä on olliut ongelma hyvin monessa niin nurten kuin aikuistenkin maaottelussa. Heitetään pari kymmentä lay up heitoa ottelussa ja niistä 70% ohi. Tätä ei isöäitinnekään ymmärrä.

Kaikissa nuorten ja naisten sarjoissa on juuri lay up heitoissa kaikkein huonommat prosentit.



kakkoset 6/38 = 15,8% ???????
 

eevertti

Vs: WU16 2010


Joukkueelta on bensa loppu, valmentajan hatusta ei näytä nousevan jänistä.

Hienoa taistelua tytöiltä tänään vahvaa Kroatiaa vastaan!! Ei näytä Anneilta bensa loppuneen... muistetaan että pelataan Euroopan parhaita vastaan... sarjassa säilyttiin ja vielä pari toivottavasti tiukkaa matsia jäljellä!! Tsemppiä tytöt, näyttäkää nettipessimisteille ja mollaajille!!
 

No pain no gain

Vs: WU16 2010

kukahan sanoi:
Nyt pitäisi jo viimeistään hoksata, että koripallo voi olla myös ammatti ammattien joukossa. Ja että kouluja ehtii käymään myöhemmin ja että nykyihminen voi tehdä vaikka 3 uraa elämänsä aikana. Korikseen pystyy panostamaan paljon ennen lukioikää ilman että koulunkäynti kärsii vielä yhtään. Ja lukioiässä valintoja pystyy tekemään niin, että voi harjoitella ja silti käydä menestyksellisesti koulua. Ja sitten kun peruskoulutus on käyty, niin ei ole kiire, voi huoletta panostaa 10 vuotta korikseen ja luoda toinen ura korisuran jälkeen.

Täysin totta....mutta totuus on että tähän ei näköjään nuorilla ole motivaatiota...töitä pitäisi tehdä henk. tasolla hurjasti enemmän jotta siitä saisi ammatin...suomen koristytöistä tämän valinnan tekee ehkä yksi per ikäluokka ja se ei ole tarpeeksi...jos niitä olisi 10 kpl per vuosi tarkoittaisi se sitä että suomen koris olisi erinomaisella tasolla ja hyvällä pohjalla...nyt meillä on lahjakkuus silloin tällöin joka lähtee ammatiksi pelaamaan. Työtä vaaditaan paljon ja siihen ei monillakaan ole haluja....no pain no gain.
 

Vieras

Vs: WU16 2010

eevertti sanoi:
Hienoa taistelua tytöiltä tänään vahvaa Kroatiaa vastaan!! Ei näytä Anneilta bensa loppuneen... muistetaan että pelataan Euroopan parhaita vastaan... sarjassa säilyttiin ja vielä pari toivottavasti tiukkaa matsia jäljellä!! Tsemppiä tytöt, näyttäkää nettipessimisteille ja mollaajille!!

Kroatia näyttää voitaneen Venäjänkin! En ole katsonut, kuinka paljon joukkue säästi huippujaan tulevia taistoja varten, mutta numeroiden valossa Suomen tyttöjen häviö oli kohtuullinen. Ihan kamalat osumaprosentit!!!!!! Korintekokoulutukseen kovassa kilpailutilanteessa nyt seuroissa todella painoa!

Seuraaviksi vastustajiksi kilpailussa sijoista 9-12 näyttävät tulevan Tsekki ja Kreikka, jonka kanssa yhdessä noustiin A-divisoonaan kaksi vuotta sitten.
Viime vuonna nousivat Hollanti ja Kroatia, jotka todella ovat pitäneet tasonsa ja vahvistaneetkin sitä.
 
Viestejä
648
Vs: WU16 2010

eevertti sanoi:
Hienoa taistelua tytöiltä tänään vahvaa Kroatiaa vastaan!!
Jokaista ottelua lähdetään voittamaan, voittaminen A-divisioonan jatkosarjassa onnistuu suomalaiselta joukkueelta vain kivikovalla asenteella.

eevertti sanoi:
Ei näytä Anneilta bensa loppuneen... muistetaan että pelataan Euroopan parhaita vastaan...
Siitähän maajoukkueiden toiminnassa on kysymys, tarkoitus on päästä pelaamaan Euroopan parhaita vastaan. Eikä tarkoituksena ole vain pelata niitä vastaan, vaan tarkoituksena on menestyä kilpailussa näiden parhaiden kanssa.

eevertti sanoi:
sarjassa säilyttiin ja vielä pari toivottavasti tiukkaa matsia jäljellä!!
Tytöt saavat pelata ilman paineita. Yksi välipäivä ja sen jälkeen kaksi peliä peräkkäisinä päivinä. Naapurista sijoituksista 9-12 tulevat pelaamaan varmuudella Tsekki ja lisäksi Kreikka - Espanja ottelun hävinnyt osapuoli. Levypallopelin on parannuttava ja kovin heikoksi painunut heittoprosentti on saatava kohoamaan. Näiden kahden välillä on toki myös keskinäinen riippuvuus, pärjääminen levypallopelissä parantaa heittoprosenttia lähes väkisin.

eevertti sanoi:
Tsemppiä tytöt, näyttäkää nettipessimisteille ja mollaajille!!
Nettikirjoittelusta ei ole motiiviksi maajoukkueelle, sen sävystä riippumatta. On hyvin erikoista, jos joukkueella on aikaa ja energiaa seurata nettikeskustelua kisojen aikana. Keskittyminen on silloin takuuvarmasti väärissä asioissa. Eiköhän valmentajat pidä huolen siitä, että koko joukkue suuntaa energiansa ja keskittymisensä joukkueen suorituksen kannalta merkityksellisiin asioihin ja netissä ei kisojen aikaan roiku sen enempää tytöt kuin valmentajatkaan.

Kovin vähällä mollaamisella tytöt ovat selvinneet ja hyvä niin. Tiedä sitten, ovatko valvoja siivonneet jotain viestejä pois. Se on pahimman luokan pessimismiä, jos heikkoja tuloksia käydään kehumalla muuksi muuttamamaan. Aivan kuin ei uskottaisi, että parempaankin olisi mahdollisuuksia ja edellytyksiä!

Kroatiaa vastaan meidän tyttöjen kahden pisteen heittojen heittoprosentti oli surkea, vain kuusi onnistunutta kakkosta lähes neljästäkymmenestä yrityksestä. Edellisen viiden vuoden aikana pelatuissa 38 EM-kisapelissä kakkosten heittoprosentti on jäänyt alle kolmenkymmenen ainoastaan neljästi, heikoimman näistä ollessa 23,5%. Tämän päivän 15,8% on pohjanoteeraus, eihän siitä mihinkään pääse. Olen kuitenkin parantumaton optimisti ja olen valmis lyömään sata jänistä vetoa, että tytöt heittävät jäljellä olevissa peleissä paremmin.

Edellisten viiden vuoden aikana pelatuissa 38 EM-kisapelissä Suomen WU16 joukkue ei ole antanut vastustajalle kertaakaan yhtä monta levypalloa kuin mitä Kroatia vei tänään. Vain kerran aikaisemmin vastustaja on voittanut levypallot suuremmalla erolla. Suomi on pelannut nyt näissä kisoissa kuusi peliä ja hävinnyt levypallot jokaisessa matsissa, viidessä pelissä kuudesta jopa rumasti. En epäile hetkeäkään, etteikö joukkue olisi löytänyt välipäivän jälkeen uudenlaisen ilmeen levypallotaisteluun. Sitä voidaan pitää melkoisena voittona, jos joukkue pystyy muuttamaan suunnan niin, että tytöt voittavat levypallot molemmissa jäljellä olevissa peleissä. Tällaiset pienet voitot ovat arvokkaita tulevien vuosien kisoja silmälläpitäen.
 

kicu

Vs: WU16 2010

Hyvä tavaton! Ei kai tämä näin vakavaa ole? Pääasia että tytöillä on hauska reissu!

Kyllä tytöt näitäkin sivuja lukevat, facebookissakin on päivityksiä joka ilta. Terkkuja vaan!
 

Vieras

Vs: WU16 2010

kicu sanoi:
Hyvä tavaton! Ei kai tämä näin vakavaa ole? Pääasia että tytöillä on hauska reissu!

Niin, eiväthän he ole syyllisiä siihen, että ei pelata C-divisioonassa vaan A-divisioonassa. Näinkö pitäisi ajatella?

Pitäisikö järjestää yleensäkin junioreissa kakkosjoukkue pelaamaan C-sarjassa - ilman liiton tukea, vain pitämään hauskaa?

Tämä keskustelu käytiin jo WU18-joukkueen kohdalla. Ei kuulu olleen hauskaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös