Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
266
Finaalien päivämäärät taitaa olla lyöty jo lukkoon, eli Boston nyt huilii reilun viikon joka tapauksessa riippumatta millon Dallas tulee mukaan palautumaan?
 
Viestejä
4 177
Vaikka otteluvoitot meni 4-0, ei tuo Bostonin meno nyt mitään hurlumheitä ollut. On niilläkin sentään jotain heikkouksia, mutta Q4 ne on kyllä ärsyttävänkin kovia. Vai oliko se Indianan kokemattomattomuutta? Varmasti paljon sitä. Ei tarvitse Indianan kuitenkaan hävetä mitään, pienellä viilailulla varmasti kova jengi ensi kaudella.

Toivottavasti Dallas hoitaa ensi yönä itsensä finaaliin, jotta Boston ei saa turhaa huilia.

Taitaa joka tapauksessa finaalit alkaa pe-aamuna puolentoista viikon päästä, että kai Dallasin mahdollisen viidennen matsin jälkeen tulee palautumista tarpeeksi? Tietysti loukkaantumisia voi tulla lännen viidennessä matsissa, mutta eiköhän tuonne muuten ehdi palautua.
 
Viestejä
42
Ensimmäinen finaalimatsi
Game 1: TBD vs. Celtics, Thursday, June 6 (8:30 ET)
Huilietua Boston ei tässä kohtaan tarvitse. Jos (ja kun) tuo matsi on Mavericks vs. Celtics, aika 50-50 menee kumman toivoisin voittavan.
 
Viestejä
2 463
Parhaansa yrittivät, mutta enempään se ei riittänyt Pacersilta. Ei se kummoisesti muuksi olisi muuttunut Haliburtonin kanssakaan, veikkaisin - varsinkin kun paikkaajat olivat ylivoimaisesti Pacersin parhaat pelaajat.

Toki tässä viimeisessä pelissä nyt lopussa kerta toisensa jälkeen omiin virheisiin homma kaatui. Pallonmenetyksiä ihan jatkuvalla syötöllä lopussa, eikä edes mitenkään minkään Celticsin superpakituksen seurauksena. Turnerin virhehölmöily ihan järkyttävää tässä pelissä. Kun olisi pitänyt olla aika lailla ainakin jaetulla ykköspaikalla vastuunkantajana, jäi vain 27 minsaan noiden seurauksena.

Nembhard saattoi juuri ja juuri raottaa itselleen paikkaa Pariisin kisakoneeseen.

JOS KP palaa finaaleihin, onhan tuo Celtics ihan järkyttävän kova joukkue. Kun siis ei Pacers mitenkään vain alistunut tai ollut kehno jengi, mutta aika "tehtiin mitä piti" henkisesti Boston sarjan hoiti.

Brownin huitaisu McConnellin naamaan oli aivan päivänselvä flagrant. Melkein sanon, että kun nimet paidoissa toisinpäin, se olisi sitä myös ollut. JOS tuo ei ole flagrant, sitten oletettavasti yksikään "vahinko" / pallontavoittelu ei ikinä ole flagrant, vaan niitä olisivat vain tahalliset teot. Jotka taas oikeasti ovat flagrant2. Ei mitään yhteyttä tuolla tuomiolla koko kauden linjaan.
 

L.S

Viestejä
852
Valitettavasti aika monessa jutussa mennään ihan selkeesti se viihde edellä tasapuolisuuden sijaan. Tietyt nimet paidoissa vaikuttaa toisia enemmän kuluttajien kiinnostukseen ja sitä kautta rahaan, viihteestä ja rahan tekemisestähän tossa touhussa on loppujen lopuks kuitenkin kyse.

Hyvänä suhteellisen ajankohtasena esimerkkinä on se Murrayn kylmäpussin heittäminen kentälle kesken pelin. Jos joku keskiverto penkkimies keskellä kautta ois tehny saman, ni aivan satavarmasti olis tullu pelikieltoa. Nytku oli hallitsevan mestarin kausi kyseessä, ni pikku sakoilla yllätten selvittiin.
 
Viestejä
1 534
Dallas tähdet hieman yskivinä ja muuta ei tarvittu. EI nekään koneita ole. Huolimatta Gobertin, Antin ja KATin virhevaikeuksista TWolves pystyi tämän klaaraamaan lopussa, vaikka Luka laittoi 4 potentiaalisen pisteen hyökkäyksen, joista viimeinen eli vaparin missaaminen sitten vei toivon. Ant oli nyt ihan eri moodissa ja KAT alkoi osumaan kolmosia ennen ulos liputtamistaan. Rudyllä on kyllä ihan helvetin kovat kädet skoraamiseen jos joutuu yhtäänkään operoimaan törmäyskaaren ulkopuolella. Korivahtina tuo on kova luu mutta muuten en kyllä erikoisena pidä.

Dallasin heittovire oli muutenkin hukassa ja 10% TWolvesia heikompi, mikä näissä riittääkin kun levyrit ja menetykset suurin piirtein tasan. Kleber mukana ja eiköhän Livelykin ole seuraavassa taas kehissä. Täytyy vielä mainita Dallasin Hardy jonka ei näy kokemuksen puute haittavan. Liekö Lukalla taas joku vaiva pahentunut, kun puolustuspäässä päivysti (varmaan luvalla) itsekseen ja syöttelikin monesti tilanteessa missä normisti nakkaa korin. Vaihteluahan näissä on ollut. Ei tästä vielä sarjaa tullut ja tuskin tehdään historiaa, mutta jatkuupahan ainakin.
 
Viestejä
2 463
KAT ottaa ja KAT antaa. Siinä kaikkien hölmöjen virheiden ja lopulta kuudentensa välissä ehti nakella voittokorit. Ottelun kaava oli pitkälti sama kuin aiemmissakin, mutta nyt KAT sentään antoi sen mitä odotettiin, ja puolestaan Doncic & Irving ei ollut ihan huipputasolla.

Lively poissa ja puolestaan Kleber takaisin, mutta en kyllä nähnyt tuolla suurta vaikutusta mihinkään.

Twolvesilla kyllä sauma ottaa lisääkin voittoja, kun joka matsi tuntuu ratkeavan vasta viimeisillä minuuteilla.
 
Viestejä
537
Huomannut saman tämän sarjan aikana. Hieno seurata kuinka Slo-Mo kykenee puolustuspäässä haastamaan Lukan peliälyn ja juonikkuuden. Kotiläksyt on selvästi tehty huolella, ja puolustuspään tekeminen on päämäärätietoista ja kurinalaista.
 
Viestejä
1 947
Eikös Palotiekin kehunut toissa pelissä Slo-Mota? Tais sanoa, että hän on sopivan hidas puolustamaan Lukaa.
 
Viestejä
1 534
Jokohan se olisi Mavsin vuoro. Taitaa oli palikat napsahtaneet kohdalleen nyt viime treidien jälkeen, nyt 6 voittoa putkeen. Jossain kyseltiinkin mikäs nyt on kun on draamavapaa Kyrie-joukkue?


Mulla on outo kutina että Dallasissa on kehittymässä jotain, mihin Lukan aikana ei vielä ole päästy. Meno näyttää vapautuneelta. Voihan tuo kutina tietty olla syyhyäkin, sitähän on ollut liikkeellä.
Tämä siis pari kk sitten. Susi?
------
"Total dominance". Lainaan siis SVG:ta, jolta tämä kuultiin useaan otteeseen. Twolvesin kauden tavoite "not sweeped" kuitenkin oli toteutunut niin kentälle saattoi tulla läpsyttelemään ja ihailemaan naapurin takakentän superduon esityksiä. Mavs oli kliseisesti kuin se rasvattu kone jossa näitä kahta säesti nippu joista kukaan ei pettänyt tai vuotanut.Nyt kun Lively oli takaisin, senttereiden tiukka lyhyiden stinttien peluuttaminen kaasu auki oli taas mahdollista. Kumpikin erikseen oli parempi kuin Gobert (joka oli huono). Peli alkoi olla seljetä 1. erän lopussa ja puoliajalla homma oli paketissa. Edwards ja KAT alkoivat osua sitten kun sillä ei ollut mitään merkitystä. Onnea Mavs, enkä osaa sanoa kumpaa kannatan finaaleissa. Tuollaisena Luka-Kai-duoa on kyllä ihan hieno katsoa ja joukkueen pelikin hienosti uomassaan pääsääntöisesti, ollut koko poffien ajan. Saattaapi olla jopa Celticsiä monipuolisempaa. Tiukkaa sarjaa,6-7 peliä, ennustan.


TWolves? Mainittu "young team" tänäänkin. Jos katsoo peliminuuteilla painotettua ikää, ei Minny nuori ole, liigan viimeisessä kolmanneksessa. Conley, Gobert jo uran ehtoota lähestymässä. Avauksesta Edwards tietysti supertähti jonka varaan rakentaa, McDaniels kuitenkin roolipelaaja. Reid tietty jatkon runkopelaaja.


Voittaako sellainen joukkue,jossa Gobert ja KAT, koskaan mitään? Gobert on säännönmukaisesti poffeissa saatu kuriin jossain vaiheessa, ja KAT vaan ei tiukassa paikassa näy toimittavan kuin satunnaisesti. Vastaan itselleni: kyllä tuohon rosteriin vielä kunnos ruuvaus tarvitaan jos meinataan pärjäillä. Se on tosiaan iso arvoitus että miten tuo Nuggetsin voitti. Ja se myös kuka KATin haluaisi tuolla sopimuksella.
 
Viestejä
42
Ei jäänyt epäselvää kumpi voitti - Doncic&Irving vs. Edwards&Towns. Puoliajalla Minnesota olisi voinut todeta, että "uudet jaot, kiitos!".
Ensi viikolla sitten kauden loppuhuipentuma Mavs vs. Celtics. Oma veikkaus 4-2 Celtics.
 
Viestejä
269
Yli viikon lepo Mavsillakin. Uhka vai mahdollisuus? Luka juo kaljaa ja näyttää finaalien ensimmäisessä ottelussa Timo Jutilalta.
 
Viestejä
38
Enpä olisi edes pof ensimmäisellä kierroksella laittaa penninhyrrää Mavsin loppuottelun puolesta. Lukan valittamista on ollut raskasta katsoa ja aiemmin hänen dominointinsa on näyttäytäynyt joukkuedynamiikan kannalta negatiivisena. Mutta jotain on tapahtunut, onko Kyrien läsnäolo ollut riittävä muutokseen, vai mikä.

Valittaminen ja provosointi on ehkä vähentynyt, muttei loppunut. Sen sijaan dominointi on muuttunut siten, että hänen pelaa enemmän joukkueena ja ruokkii muita pelaajia oman sankaritekojensa ohessa. Lukan erilainen suhde joukkueeseen kokonaisuutena vaikuttaa olevan se keskeinen tekijä Mavsin yllättävän nousun takana.
 
Viestejä
1 534
Itselle alkoi näyttää niiden Mavs-pelien, mistä näin edes merkittäviä osia, perusteella heti Gaffordin ja PJ Washingtonin tulon jälkeen lupaavalle. Eihän tuo riemumarssia ole ollut ja vaihtelua suoritustasossa ollut mutta niinkuin jo pari kuukautta sitten ounastelin jotain uuttaa on ilmassa. 1. kierroksella Luka näytti paljon raihnaisemmalle kuin esim. tänään. Kun on tuollainen takakenttä joista molemmat saavat lähes aina luotua tilanteen itselleen muillekin tulee paljon mahdollisuuksia. En usko Celtics juuri saavan näitä kahta kuriin. Homma ratkennee siihen miten Mavs saa Celticsin tähdet ja muut kovat pelurit (White, Jrue) minimoitua ja kuinka monta kerrallaan. Mavsin penkkiä pidän nyt vahvempana. No toki jos/kun Horford palaa penkille, niin Celticsinkin penkki vahvistuu. Näitä Pritchardeja ja Hausereita sun muita Kornetteja saati Tillmaneja ei varmaan enää juuri nähdä.
 
Viestejä
594
No oli hyvä oppimisvuosi Ant:lle. Joukkueet joiden paras pelaaja on noin nuori harvoin pärjää noinkin hyvin, joten tuon suhteen kauden tavoite saavutettiin. Kun sen lisäksi joukkue rakennettiin voittamaan Denver ja sen tekivät niin se toinenkin kauden tavoite on saavutettu. Joten hyvä kausi loppujen lopuksi. Conley:n voisi sanoa olleen joukkueen paras pelaaja ratkaisu hetkillä ja kun katsoo miten joukkue on luotu niin eihän tuo hyvä asia ole. Ant ja Kat katosivat liikaa tiukkojen pelien ratkaisuhetkillä. Joukkueen tulevaisuus on sitten vähän epävarmempi. Dropcoverage ei ole hyvä tapa puolustaa Lukan tapaisia pelaajia tai SGA:n tapaisia, ja kun katsoo mitkä joukkueet ovat todennäköisesti läntisen konferenssin huipulla seuraavat pari vuotta; Dallas, OKC ja Denver, niin se, että on lähtökohtaisesti heikoilla kahta joukkuetta kohtaan ei lupaa loistavaa playoff menestystä. Kat ei ollut hyvä ja voiko siihen luottaa, että hän paranee? Hän ei heittänyt hyvin ja hän ei päässyt postssa juhlimaan (jälkimmäinen johtuu paljon siitä että Gobertin kanssa ei pääse muut juurikaan pelaamaan post:ssa), joten onko Kat sopiva optio 2 tässä joukkueessa? Luultavasti ei, joten Reed avaukseen ja Kat naapurille. Kyllä KAT kaupattua saadaan, mutta takaisin ei tule tähtiä vaan rooli pelaajia, ja se luultavasti sopii Minnesotalle. Koska he tarvitsevat jonkun korvaamaan Conley:n lähitulevaisuudessa ja jos lasketaan, että Ant on se ensisijainen pallon käsittelijä niin ei siihen rinnalle tarvita Lukaa vaan joku Tyus Jones voi riittää.

Boston vaihtaa kaiken, joten tuollainen puolustajan laittaminen selän taakse, käveleminen vaparille ja sieltä operointi ei onnistu. Luka varmaankin ensi sijaisesti haluaisi aina hyökätä Horfordia vastaan aina, mutta lienee myös KP, White ja Jrue kelpaa. Kahta jälkimmäistä vastaan (koko eron takia) voidaan nähdä aika paljon perse edellä korin alla pelaamista. Myös koska Boston ei vaihda ja luottavat paljon siihen, että kuka tahansa pystyy hidastamaan Lukaa tarpeeksi niin ainakin sarjan alussa luulisi, että Bostonin muut puolustajat pyrkivät pysymään Dallasin muissa pelaajissa. Joten Luka voi joutua pelaamaan paljon ISO palloa. Tietenkin Boston voi alkaa tuplaamaan, mutta luultavasti ei ekassa pelissä. Voihan siellä paikkakin näkyä silloin tällöin.

Dallas joutuu pelaamaan myös 5 out joukkuetta vastaan, joten nyt rotaation tärkeys kasvaa. Ovat onnekseen jo päässeet harjoittelemaan tätä OKC:tä vastaan, jossa se toimi hyvin. Mutta samanlainen senttereiden asuttaminen korin alla, mitä tekivät Minnesotaa vastaan tuskin ei tule onnistumaan. Paitsi jos Boston heittää huonosti. Sitäkin tapahtuu ainakin parissa pelissä sarjan sisällä. Dallas on paremmin valmennettu joukkue kuin Minnesota, joten sen takia oli hyvä, että pääsivät finaaliin. Valmennus etu on minusta Dallasilla.

Onhan Boston suosikki kun katsoo rostereita, mutta eivät ole mitenkään vakuuttaneet tähän mennessä. Ovat tehneet sen mitä pitää ja siltä se on näyttänyt. Dallasia vastaan pitäisi pelata paremmin kuin mitä tekivät Indianaa tai muita idän joukkueita vastaan. Voisin jopa Dallasilla yrittää sitä, että yrittäisin saada Tatum:n pelaamaan mahdollisimman paljon ISO:a. Mitä enemmän heittoja White, Jrue ja KP ottaa sitä suurempi todennäköisyys on sille, että Boston voittaa. Tatum on hyvä, mutta hirveän epäluotettava pelaaja. Taso vaihtelee todella paljon.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös