Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
1 918
Hieman olin Pacersin puolelle asettumassa. Kai tässä sitten järjellä tätä mietittävä ja hypättävä kannustamaan Bostonia kovasti jotta joku pysäyttäisi Kiddin.
 
Viestejä
1 520
Hieman olin Pacersin puolelle asettumassa. Kai tässä sitten järjellä tätä mietittävä ja hypättävä kannustamaan Bostonia kovasti jotta joku pysäyttäisi Kiddin.
Ei kannata sun vielä nitroja ja Pamia napsia (ainakaan sekaisin) .Mitä vaan voi tapahtua. Tätä on yksi peli pelattu.
 
Viestejä
2 447
Pitkästä kaksikosta on nyt ollut muutama peli niin että Gaff on selkeästi miinuksella (-15) ja Lively plussalla (+19, joukkueen paras) ja jälkimmäinen nyt selkeästi noussut klousauspelaajaksi.
Tämä on kyllä ollut erikoinen tilasto, että tosiaan sentterit ovat toinen ollut +20 ja toinen -20. Totta kai siihen nyt vaikuttaa merkittävästi muu rotaatio, vastustajan peluutus ja sitten ihan vaan molempien joukkueiden runien satunnaisuus. Mutta kyllä siinä täytyy pelaajillakin olla oma merkityksensä jo noin suuressa erossa.

Muuten nyt ei yön pelistä hirveästi muuta kuin, että Antin täytyy olla merkittävästi parempi jatkossa. Mavs pääsi pinnoja tekemään lähi- ja keskietäisyyksiltä ihan miten tahtoi, joten myös Twolvesin pakin pitää olla siellä Nuggets-sarjan parhaiden pelien tasolla. Ja hyökkäyksessä ei voi luottaa siihen, että kolkki tippuu itsellä noin paljon paremmin kuin vastustajalla. Tasavertaisilla kolmos% tuo olisi ollut ihan läpihuutojuttu.
 
Viestejä
1 520
Alussa Pacers hyvin mukana kunnes 2. erää ehti kulua yli 5 minuuttia ennen kuin saivat pallon koriin edes vaparista. Siakam toi vielä kerran Pacersin tuntumaan, mutta kun lopulta Tatumkin alkoi heräillä niin peli oli selvä. Brown oli kentän hahmo ja tuntui välillä tekevän korin aina halutessaan. Pacersillä epätyypillisen paljon menetyksiä nyt kahteen peliin. Haliburton loukkasi jo aiemmin kipeänä ollutta reittään eikä 4. erässä sen jälkeen palannut enää kentälle. Jos oikeasti uutta revehdystä tai ylipäätään palaamattomuus muuta kuin varotoimi jo menetetyssä pelissä niin huonolta näyttää Pacersille.

Porzingis ei varmaan tähän sarjaan ehdi, ehtiikö edes finaaleihin, jos Celtics siellä pelaa. Celticsin palkkapussi alkaa paisua jo ensi vuonna ja edelleen sitä seuraavana melko hankalaksi hallita kun Brown ja Tatum siirtyvät supermaxille ja näiden kahden liksa yhteensä yli 100 miljoonaa, Siihen Jrue ja KP päälle. Kakkosrajan päällä operoidaan. Nyt pitää pitää voittaa ja kyllähän tämä rosteri siihen riittääkin, ainakin jos avainhahmot jotakuinkin terveenä.
 
Viestejä
1 520
Dramaattinen loppu: 47 sek jäljellä TWolvesin 2 pisteen johto. Ensin Kyrie rikkoo selkeästi, mutta vihelletään sisäänheitto TWolvesille. Dallas haastaa ja vaikka hidastuksessa näkyy selkeä Kyrien käsille lyönti, tähän virheeseen ei sääntöjen mukaan voi puuttua. vaan ainoastaan tuomioon. Dallas voittaa haaston ja sisäänheiton. 12 sek jäljellä, sama tilanne edelleen pinnoissa. Dallasin sisäänheitto Lukalle, jota McDaniels vartioi. Livelyn skriinistä TWolves vaihtaa ja Gobert päätyy pitämään Lukaa. Siitähän ei tule mitään ja Lukalta ehkä hupaisin tanssitus aikoihin, Gobert hädin tuskin pysyy pystyssä. Siitä Luka nakkaa varman voittokolmosen. Pari sekuntia aikaa, Reid saa vielä vapaan kolmosen jonka laittaa ohi.

Menikö oikein "moraalisesti"? Haastehässäkkä tietty väärin oikeudenmukaisuuden kannalta, mutta Mavsin toisen jakson perusteella sanoisin että voitto meni oikealle joukkueelle. Sentterikaksikko nyt molemmat hiton kovia ja Luka/Kyrie riittävän hyvällä omalla tasollaan molemmat, Lukan voittokori sitten kylmä ratkaisu.

Viime pelissä loistanut McDaniels ei pysynyt Lukan perässä yhtään eikä myöskään osunut. Antilta vaisu peli, näillä kahdella joukkueen isoimmat miinukset. KAT pelasi 3.5 minuuttia 4. erää ja lopun penkillä. Mikähän tässä kun tilalla pelaava Anderson ei kummemmin loistanut. No, pakki sujui paremmin, KATin viimeiset stintit olivat yhtä luisua, muttei nyt pelkästään hänestä johtuvaa.TWolves johti parhaimmillaan 18 pistettä mutta ei pystynyt pitämään sitä. Antin ja KATin pitää viimein herätä jos tästä sarja meinataan saada. Gobertkaan ei tuoreesta tittelistään huolimatta tunnu pärjäävän yhtään niin hyvin kuin naapurin Lively ja Gafford. On Rudylla uskomattoman kovat kädet jos jotain muuta pitää hyökkäyspäässä pitää tehdä kuin lyödä pallo alas. Nyt näyttää että TWolvesilla se kapea penkki on kun lähnnä Reid ja Anderson saavat jotain aikaiseksi.
Ehkä nyt on Mavsin vuoro?
-----

Jos tiputettaisiin yhtäkkiä tyhjästä jonnekin katsomaan kun Slomo Anderson heittelee yksikseen kolmosia tai vapareita, ei kukaan sanoisi että tässä on NBA-pelaaja. Pikemminkin ajatus olisi että ihmeellisen hyvin pitkä mies osuu vaikka näyttää olevan vasta opettelemassa heittämistä. On se koomisen näköistä. Eikä Gobertinkaan vaparissa ole liikkeet erityisessä sulavassa koordinaatiossa, sarja ihmeellisä nitkahduksia. Aina mietityttää tuo että nämä ovat olleet junnuista lähtien valmennuksessa ja meininki näyttää tuolta. Tokihan tuossa on etenkin Rudylla pitkät vipuvarret mutta siltikin. No ehkä Gobert on vaan majaillut korin alla ja asiaa muualle tullut harvoin?
 
Viestejä
1 520
Tässä aika hyvä kulma tuolle tanssitukselle


(Edelleenkään näitä X:n tviittejä ei saa liitettyä tuolla lisää-media toiminnolla, että näkyisi suoraan)

Tuon jälkeen Gobert ansaitsi hieman huutoa Lukalta koska aika turhaan nappasi aiemmin Lukaa kylkiluihin. Nämä eivät taida muutenkaan käydä baarissa yhdessä?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 447
Twolves ei nyt vaan ole pelin vaatimalla tasolla. Ei tuollaisia johtoja voi antaa päästä käsistä. Ant ei ollut nytkään huono, mutta ei myöskään se, mitä Twolves olisi tarvinnut. Vaikuttaa että Antin pelissä ainoa ratkaisu on ajaa korkealta kaarella kohti koria - ja sitten huomata, että siellä on viisi ukkoa odottamassa. Sentään ymmärtää syöttää ulos (toisin kuin vaikka Jatsin takurit), mutta sitten muidenkin kuin Reidin pitäisi pudotella kolmosia.

Mavsin resepti taas on simppeli. Luka & Kyrie hoitavat oman tonttinsa, sentteri nakuttelevat (kuten tässäkin pelissä) 30 pinnaa kaksistaan pelkistä lobeista ja vapaista donkeista - ja muut sitten pakittavat sekä satunnaisesti tekevät, mitä tarvitsee.

Tuosta kun oli n. 7 minuuttia jäljellä peliä, meni vähän jokainen tuomiokin Twolvesia vastaan. Siellä oli siis liki kymmenkunta sellaista, mitkä tietysti näin tiukassa matsissa ovat aika kriittisiä. Silti yhä: Twolves itse tämän hävisi - ja Luka & Mavs voitti.

Liki oksettavaa, että TNT ottanut Draymondin studioon, ja tässäkin pelissä ainoa tehtävä oli jokaisessa kommentissa ja lauseessa tuoda esille henkilökohtaista vihaansa Gobertiin.
 
Viestejä
593
Minnesota ottaa tosissaan turpiin valmennus tasolla. Edellisen ottelun vikojen päälle lisätään se, että kumpikin Gafford ja Lively ovat huonompia vapareiden heittäjiä kuin Gobert ja silti Minnesota ei tee mitään estäkseen heitä donkkaamasta. Antaa heidän ottaa vapaat donkit. Jokainen kori merkitsee playoffeissa, jos sen sijaan että olisivat antaneet vapaita donkkeja niin paljon kuin huvittaa olisivat pakottaneet vapari viivalle pari kertaa enemmän niin ehkäpä sarja olisi 2-0 Minnesotalle. Luka on tarpeeksi älykäs ja Irving tarpeeksi kokenut, että he tekevät oikeat päätökset, jos heille annetaan siihen mahdollisuus.

Toki pelaajat pelaa ja tekevät päätökset, mutta valmennuksella on iso rooli siitä mitä ohjeita antavat pelaajille, ja nyt Minnesotan valmennus on pihalla. Toki voi olla, että he antavat oikeat ohjeet pelaajille jotka sitten vain tekevän väärin.
 
Viestejä
28
Liki oksettavaa, että TNT ottanut Draymondin studioon, ja tässäkin pelissä ainoa tehtävä oli jokaisessa kommentissa ja lauseessa tuoda esille henkilökohtaista vihaansa Gobertiin.
Tämä. Parempi olla kattomatta koko roskaa. Hyvä jos/kun loppuu. Joskin samaa kamaahan se on kilpailevilla kanavilla (SAS, Perk, jne). Mutta joo, kyllä TNT:n moraali vetää tässä pohjanoteerauksen.
 
Viestejä
1 943
"Haliburton is out for Game 3 and will be reassessed ahead of Game 4 on Monday — but his availability for that game also remains in serious question, sources tell ESPN. Pacers will err on side of caution with their franchise star."

 
Viestejä
4 166
Jos Celtics voittaa mestaruuden, niin on kyllä varmaan tylsin mestari ikinä.

Pitääkö tässä alkaa fanittamaan itkuiikka-Lukaa?
 
Viestejä
1 520
Close but no cigar.

Jos Celtics päästää 69 ekaa puoliskoon (oliko eniten koko kaudella?) niin se on varma että ettei niin käy toisella puoliskolla (42). Jos Pacersin heittoprosentti tippuu 63sta 38:aan niin hankala pärjätä, eikä Celticsinkään prosentit niin korkealla olleet. Vähän sääli koska olisihan tästä ollut sarja mukava saada.

Nembhard oli varsinkin alussa aivan tulessa ja samaten McConnell. Kun nämä sitten hyytyivät kuten varsinkin Siakam niin siinä se olikin. Kyllä Boston on tasainen suorittaja ja tämä kärkikaksikko pelannut riittävän hyvin koko ajan mitä olen näitä katsonut. Horford pussitti vapaita kolmosia kuin Lauri parhaana päivänään. Jrue oli pimennossa (flunssa tms) miltei koko pelin mutta oli sitten lopussa ratkaiseva ankkuri. Nimienkään puolesta Pacersin ei pitäisi tässä pärjätä jos paras pelaaja on vielä poissa. Kai tämä sitten oikein meni/menee ja Boston enemmän finaalin arvoinen.

Pitääkö tässä alkaa fanittamaan itkuiikka-Lukaa?
Tule mukaan tykkäämään Kyriestä. Tästähän on kuoriutunut Dallasissa ehkä maailman sympaattisin ja positiivisin pelimies, jolla riittää rakkautta kaikille, jopa LeBronille.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 447
Nembhardilta elämänsä ottelu, eikä TJ McConnellkaan kaukana siitä ollut - jopa haaveiluetäisyydellä triplatuplasta. Siakam oli alussa ihan mahti, mutta sitten katosi kuvioista täysin. Celtics sai neljä (4) pistettä penkiltä. Nyt jos koskaan olisi ollut Pacersilla ekassa kotipelissä voiton paikka, vaikka Haliburton puuttuikin.

Ei vaan riitä. Karkumatkaa parhaimmillaan 18, mutta siinä Pacersilla osui vähän kaikki mahdollinen ja puolimahdotonkin. Samalla kun Celtics joutui joka kerta ottamaan pallon sukasta, se jeesasi myös Pacersin pakkia.

Kun Celtics pisti puolustuksessa vähän lisää jytyä peliin, heitto lakkasikin putoamasta ja Celtics pääsi juoksemaan nopeita, ja viimein niitä helppoja koreja.

Derrick White on kyllä fantastinen puolustaja ja kokonaisvaltainen pelimies, joka istuu tuohon jengiin täydellisesti.

edit. Naurettavan helposti tuli o223,5 lyöntikin kotiin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 520
On siinä kovat klousaajat Kyriessä ja Lukassa. Siihen vielä Gaffordilta blokki ja perää älläri+1 niin Twolvesilla kosahti homma piippuun jälleen kerran. Dallas 2 pinnaa jäljessä loppuvaiheessa ja nykäisivät siihen 11-1 runin. Itse asiassa Mavs oli niin niskan päällä koko pelissä alusta asti että jollain ihmeen kaupalla naapuri pääsi vielä tuntumaan. Lively tutustui KATin polveen ensin kasseilla ja sitten päällään, jonka jälkeen ei palannut kentälle. Gaff oli nyt kuitenkin mies paikallaan. Mavsilla raju kolmospäivä, 50%. Kertauksen vuoksi: Luka ja Kyrie maagisia. Toivon mukaan Livelylle ei tullut aivotärähdystä vaan pääsee jatkopeleihin heti takaisin. On kyllä hyvä sentteri. Tästä tulee hyvä finaali Boston-Mavs.

Towns oli aivan lapanen (0/8 kolmoset), Edwards ehkä napsun parempi kuin aiemmin ja Conley otti huonoimmat plusmiinukset. Miten voi olla että Rudy päätyy aina Kyrien tai jopa Hardyn tanssitettavaksi kaaren tuntumassa? TPoodles ei sutta ole nähnytkään ja on lorauttanut nässä finaaleissa sellaisen löysän kasan kakia nurmikolle, että se on parasta koutsien kerätä pussiin ja laittaa roskikseen haisemasta..

OKC-Mavs oli selkeästi moraalinen WCF :) . No ainakin tarjosivat jotain vastusta.
 
  • Tykkää
Reaktiot: Vt

L.S

Viestejä
851
Kun näitä lännen finaaleja on kattonu, niin ei voi kun ihmetellä, miten Nuggets onnistu Wolvesille häviämään. Eihän tossa tän hetkisessä touhussa ole mitään samaa, kun edellisellä kiekalla. Näinköhän nous vähän hattuun ja alettiin jo mielessä suunnitella mestaruusjuhlia.
 

Vt

Viestejä
83
Harmittaa, että Gobert tuntuu saavan eniten paskaa tästä sarjasta vaikka Edwards ja Towns ovat selvästi pahimmat alisuorittajat. Gobertin täytyy olla todella vittumainen kaveri, kun tuntuu olevan jokaisen pihdeissä.
 
Viestejä
593
Edwards on jokaisessa pelissä kadonnut totaalisesti kun peliä ratkaistaan. Toki jokaisen joukkueen pitäisi tietää, että Minnesotan koko hyökkäys ratkaisu hetkillä perustuu Ant:n pelaamiseen, joten heidän kannattaa yrittää pelata hänet ulos. Mutta myös paljon pitää syyttää Ant:iakin. Nyt näissä kolmessa pelissä Dallas:n toiseksi paras pelaaja on ollut parempi kuin hän, joten on matkaa todelliseksi tähdeksi. Mutta lähes aina jokainen tähti tarvitsee sen yhden romahduksen ennen kuin hän oppii voittamaan. Tässä nyt oli se Ant:n romahdus, nyt vaan pitää oppia. Mutta silti hän ei ole edes suurin Minnesotan romahtuja vaan se kunnia kuuluu Kat:lle, joka juuri nyt näyttää siltä, että hän on NBA:n huonoin hyökkäyspään pelaaja. Ei Minnesota voi voittaa, jos heidän paras hyökkäyspään pelaaja on Conley ratkaisuhetkillä ja juuri nyt tämä on tilanne.

Mutta ei Gobert ole mukava tyyppi. Tuntuu henkilöltä, joka turhauu helposti ja alkaa sen jälkeen käyttäytmään huonosti vastustajia kohtaan ja luultavasti omiakin kohtaan.

Näissä playoffeista on tullut nuorien joukkueiden oppimisturnaus (tai siis joukkueiden joiden tähti pelaajat ovat nuoria, koska ei Minnesota nuori ole). OKC, Indiana ja Minnesota kaikki vähän tuntuvat kaatuvan osittain kokemattomuuteen. Helppoja virheitä ratkaisu hetkillä tai hölmöjä pallon menetyksiä. No oppirahat on nyt maksettu ja parempana ensi kauteen tai ainakin toiveena olisi se etteivät kohtaa Atlantan kohtaloa eli yhden hyvän runin jälkeen katoavat keskinkertaisuuteen.

Celtics näyttää kävelevän finaaleihin, kun Haliburton:kin on tippunut. Celtic:kin ei ole tarvinnut pelata joukkuetta vastaan jolla olisi heidän paras pelaaja kentällä koko sarjaa. Toki varmaankin olisivat päässeet finaaleihin muutenkin, mutta nyt on tehty liian helpoksi.

Myös katsoo mitä NBA tekee tuon 65 pelin suhteen. Vaikka tuo minusta hyvä sääntö onkin, koska tuo vähän runkosarjaan ilmettä, niin joukkueiden parhaiden pelaajien kato tuntuu aika suurelta. Tietenkin tämä voi olla sattumaa, mutta Giannis, Lillard, Butler (ja lopussa puolet Miamin joukkueesta), puolet Knickseistä, Kawhi ja KP (jotka eivät nyt ole yllätyksiä) ja lopuksi Mitchell ja Haliburton. Toki onhan näitä kaikki loukkaantuu kausia ollut aikaisemminkin.

Minnesota oli tavallaan rakennettu voittamaan Denver ja mestaruuden voittaminen on vaikeaa. Osittain sen takia, että paska nousee päähän, jonka jälkeen yrittämisen taso tippuu. Me voitetaan yrittämättäkin ajatus hiipii mieleen... Tätä on näkynyt varsinkin joukkueissa, jossa kaikki avain pelaajat voittavat yhdessä ensimmäisen mestaruuden. Seuraavissa playoffeissa yrittämisen taso laskee. Tämähän on ihan ymmärrettävää. Lähes jokaisen pelaajan tavoite on voittaa mestaruus ja kun se saavutetaan niin sitten tulee se vapautuksen hetki kun tavoite on saavutettu. Vedetään hetken henkeä ja yritetään luoda elämälle uusi tavoite. Yleensä toisen mestaruuden jälkeen ei tätä enää tapahdu, mutta katsotaan nyt pystyykö kukaan toistamaan. Se on nyky NBA:n palkkakatto systeemien takia todella vaikeaa. Ei joukkueet enää ole niin ylivoimaisia kuin mitä ne olivat 10-20 vuotta sitten, jolloin palkkakatto systeemi ei rankaissut katon yli menneitä joukkueita juuri ollenkaan (jos oli rahaa).
 
Viestejä
1 520
Toistoa edellisestä. Pacers hyvin mukana, kunnes alkaa lopun sähläys, menetyksiä ja eikä puolustuspään levyrit tartu oikein näppiin. Voihan se toisaalta vaan olla että Boston aina venyttää sen vieterin suoraksi lopussa ja sitten Jyri Kjällin sanoin vain tilanne jossa "vittu, ei pysty". Yksi käännekohta oli kun Brownille ei tuomittu ff:aa McConnellin telomisesta, jota tuomarikommentaattorikin jo ennusti. 2 vaparia siitä ja hallinta perään olisi saattanut muuttaa paljonkin.

Ei siinä mitään, Boston luuti vakuuttavasti tämän sarjan, ja on kuitenkin suurin mestarisuosikki tasaisuutensa ansiosta. Pacers joutuu miettimään miten tuota täydentää. Nembhard pelasi itsensä kerralla huomion arvoiseksi näissä kahdessa viimeisessä, ei vaan voi hyödyntää kun kaksi vuotta minimipalkalla vielä jäljellä. McConnell olisi pelillisesti parempi alimittainen takuri Jazziin kuin sähikäisverrokkinsa Collins, ikää lukuunottamatta. Ainoa nyt ettei osaa heittää kolmosia lainkaan. Eli ei nyt kuitenkaan, kuha hassuttelin. Mutta tässä kyllä piti Pacersin mukana pelissä kun milloin kentälle pääsi. Toppin on hyvä pf ja sen saattoi arvata että kun pääsi Thibsin kopista vapaaksi, toimittaa kyllä. Koko penkki oli muuten plussilla.

Materiaaliero ja Halin loukkaantuminen huomioden tuloksesta huolimatta ei Indianapoliksessa tarvitse päätä roikottaa. Pirteä esitys ja homma voisi hyvinkin olla vaikka 2-2. Vaan ei ole.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
42
Vaikka otteluvoitot meni 4-0, ei tuo Bostonin meno nyt mitään hurlumheitä ollut. On niilläkin sentään jotain heikkouksia, mutta Q4 ne on kyllä ärsyttävänkin kovia. Vai oliko se Indianan kokemattomattomuutta? Varmasti paljon sitä. Ei tarvitse Indianan kuitenkaan hävetä mitään, pienellä viilailulla varmasti kova jengi ensi kaudella.

Toivottavasti Dallas hoitaa ensi yönä itsensä finaaliin, jotta Boston ei saa turhaa huilia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös