Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
1 928
Tuli nähtyä Minnesotalta vain näitä Dallasia vastaan pelattuja otteluita. Onpas NBA:ssa tasoerot erittäin pienet nykyään, eihän toi Minnesota paljoa erikoisemmalta näyttänyt kuin Detroit.
 
Viestejä
388
Minnesota oli "rakennettu" Denveriä vastaan ja se toimi yllättävän hyvin. Taas Dallas ihan eri tyylinen jengi vahvuuksiltaan ja heikkouksiltaan kuin Nuggets ja tähän ei oikein Gobert toimi vaikka häntä nyt pystyi kentällä pitämään koko sarjan. Antin hyökkääminen vaiketuu huomattavasti jos vastustajalla on korinsuojelija( tätä Jokic ei ole) ja kentällä yksi täysin nolla pelaaja hyökkäyksessä poislukien vapaa donkki Gobertin muodossa. Nykyään aika vaikea rakentaa ihan bulletproof rosteria joka toimii joka matchuppia vastaan ja tarvii jo vähän tuuriakin terveenä pysymisen että matchuppien puolesta jotta mestaruudesta pääsee nykyään pelaamaan.
 
Viestejä
2 463
Kuten olen koko pudotuspelien ajan todennut, olisiko se nyt Mavericksin vuoro?

Tuossa sarjassa se Lukan & Kyrien sulle-mulle-sulle-mulle -vuorottelu viimein toimi ~täydellisesti. Vikassa matsissakin Luka painoi ekaan erään jotain 20+ ja sen jälkeen antoi ohjat enempi Kyrielle, jolla taisi olla ekassa erässä 4p ja sitten lopulta samoissa luvuissa Lukan kanssa.

Tuota on tietysti odoteltu 1½ kautta - että toimiiko se koskaan ihan vimpan päälle. Näissä pudotuspeleissäkin se oli vielä ennen Twolves-sarjaa sellaista, että Kyriella yhtenä iltana 40 ja toisena 14. Nyt molemmat pystyivät jakamaan sen vastuu hyvin tasaisesti koko sarjan ajan.

Mutta se mikä itselle on näistä Lännen pudotuspeleistä jäänyt päällimmäisenä mieleen, on miten läheskään aina ei ole kyse paremmuudesta yleisesti, vaan paremmuudesta juuri tiettyä joukkuetta vastaan. Eri tapaan kuin kaavio olisi lopulta tullut yhteen, voisin nähdä siellä yhtä lailla Mavsin, Twolvesin, Nuggetsin kuin ehkä jopa OKC:nkin.

Toki kun Luka & Kyrie pelaavat tällä tasolla, on tuo ihan historiallisen kova takamieskaksikko. Ja nyt ne siirtotakarajan kaupat osuivat nappiin ja se tukeva kaarti ympärille löytyi, joiden ei tarvitse tehdä kuin se oma duuninsa.

Harmi kun tulee näin pitkä tauko, ei jaksaisi odotella finaaleja noin kauan.
 
Viestejä
1 534
Nyrkillä naamaan heti aluksi ja siitä ei Mavs toipunut koskaan. Lively ja Gaffordkaan eivät paljon lobbailleet kun korin alla vastassa Horford ja KP. Bostonin all-out-hyökkäys myrkkyä, koska aina joku heittäjä löytyy ja varsinkin alkupuolella vielä osui hyvin. KPlle sattui 1. puoliskoon pöljä päivä: kaikki onnistui, ja pakissakin vei uskon blokkaamalla useaan kertaan. Mavs kuroi eron kerran n 30 pisteestä alle 10n korville, mutta siihen kirit sitten jäikin. Dallasilla 9 syöttöä ja Lukalla uran alin 1, Kyriellä 2 . Kertonee jotain Celtics pakkipelaamisesta ja Mavsin pääsystä pelin rytmiin.

Eihän tämä sarja näin tietenkään tule menemään, ei Celtis aina heitä näin kuin alussa ja Kyrielle ja Lukalle sattuu vielä hyvä päivä samaan peliin. Mutta koko sarjan voittoon vaadittaisiin tämän perusteella kyllä melkoista pysyvää tason notoa. Vastoin odotuksiani se Celticsin penkkikin sai peliaikaa ja teki mitä piti joten vaikea tuossa on heikko kohtaa nimetä. Celtics oli tasaisen laadukas.
.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 463
Aloin epäillä, että olikohan se Porzingis oikeasti mitään loukkaantunut. Kunhan piti lomaa vähän, jotta Celtics ei olisi ollut liian ylivoimainen. Ei nimittäin ollut varsinaisesti ruostetta pelissä. Kaikki sisään hyökkäyksessä, tiukastikin vartioinnista, ja pakissa dominoi hetkittäin.

Kun Celtics veti kaasu pohjassa, ero kasvoi aina ~20 pinnaan. Sitten kun vähän hölläsi, pääsi Mavs mukaan.

Mavs olisi tarvinnut sen tutun huippupelin Kyrielta. Nyt se oman erinomaisen tason suoritus vain Doncicilta, ja tuo jengi tietysti voittaa tai kaatuu sen mukaan tuleeko molemmilta se tähtitason matsi.

Mavs kolmoset 25 %, Celtics 38 %. Molemmat kiskoivat vapareita yllättävän paljon ohi.

Ei se ehkä sittenkään ollut Mavsin vuoro.
 
Viestejä
1 534
Ei se ehkä sittenkään ollut Mavsin vuoro.
----- 2 kk sitten:
Ei. Siellä on aika monta muuta, joiden vuoro on ensin.

En nyt tiedä toki, että mitä @Juzo varsinaisesti tarkoitti Mavsin vuorolla, mutta olettaisin että vähintään pitäisi siis Läntinen konffa voittaa. Mihin Mavs on tällä hetkellä omissa papereissa ehkä 5. suosikki. Jos vuoro taas olisi "välttää play-inin ja voittaa ekan kierroksen", en niin sitä mahdottomana pidä.
Kun maalia siirtää tapahtuneen jälkeen on aina oikeassa (mikä on tällaislla fooorumeilla tietty pääasia). Internet muistaa kaiken.
:)

---
ero oli suurimmillaan 29p.
 
Viestejä
2 463
Kai silloin tulis enemmän kuin yksi syöttö? Luka se verran kova, että toihan oli vain peruskeskinkertaista menoa (ei ole mun tehtävä puolustella tätä kaveria, mut menköön tämän kerran).
Sanoisin että tällä ja sillä että muut pelaajat kuin Luka heittivät kolkit 3/15 oli vahva yhteys. Ja toisella puoliajalla niitä avoimia kolkkeja Lukan drive & kick jälkeen jätettiin myös ottamatta, kun ei ollut aiemmin pudonnut. Jotta voi saada syötön, jonkun pitää tehdä kori.
 
Viestejä
2 470
Kai silloin tulis enemmän kuin yksi syöttö? Luka se verran kova, että toihan oli vain peruskeskinkertaista menoa (ei ole mun tehtävä puolustella tätä kaveria, mut menköön tämän kerran).

Oho! Onko meille tulossa tänne forumille uusi Luka superfani. :D Mutta jos Dallas häviää nämä finaalit, niin kyllä edelleen voidaan perustellusti sanoa "Luka ei ole voittanut yhtään hyvää joukkuetta playoffeissa". :cool: #sarkasmi#

Dallasin lobit ja syötöt jäi vähiin myös Bostonin vaihtavan puolustuksen takia. Dallasin aikaisemmatkin vastustajat ovat toki myös pelanneet vaihtavaa puolustusta, mutta nyt isot Horford ja Porzingis pärjäsivät tosi hyvin vaihtotilanteissa. Toki nähtiin muutamia ihmeellisiä kämmejä, joissa annettiin suora linja oikean käden layuppiin.. Bostonin apupuolustuskin on myös tosi hyvää, että drive-and-kick kolkit eivät olleet ihan niin vapaita kuin aikaisemmissa Dallasin sarjoissa.. Tämä koko sarja tulee olemaan varmasti sitä, että yritetään vaihdolla hakea heikompaa matchuppia (Hauser, Horford, Luka). ja varmasti Lukan ja Kyrien pärjääminen puolustuksessa tulee olemaan tärkeässä osassa, varsinkin kun Boston hyökkää laajalta rintamalta.

Dallas jäi pelissä tavallaan ihan telineisiin alussa. Erät 2-4 pelattiin tuloksin 69-70 ja Bostonkaan ei pelannut kovin hyvin pelin keskivaiheilla.. Kakkospeliin on aika vaikea sanoa, että mitä muutoksia Dallasin pitäisi tehdä. Pitäisi vaan pelata paremmin. Toki heittopelin paraneminen vaikuttaa paljon. Nyt kolkit 26%, mutta ei jäänyt sellaista kuvaa että Dallas olisi heittänyt paljon vapaita kolkkeja ohi. Pitkälti ne olivat haastettuja Lukan ja Kyrien kolkkeja (kolkit 4/17). Bostonin fyysiset puolustajat ovatkin varsinkin Kyrielle melko hankala pala.

Kakkospeli onkin sitten jo melko iso. Voitolla Dallas nousisi kuskin paikalle ja Boston voitolla jo 2-0 johtoon. 2-0 tappioasemassa todennäköisyydet sarjan voittoon putoavat jo melko alas. Sen jälkeen on ainakin kaksi pakkovoittoa kotona.

In a 7 game series, the team that is up 2-0 has gone on to win the series 92.0% of the time. When game 3 is at home, the odds of winning the series were 88.6% vs 92.4% if game 3 is on the road.
 
Viestejä
16
Celtics in 4. Aivan karmeata paskaa tuo Dallasin pelaaminen. Jos Luka ei heitä kaikkea sisään niin turpaan tulee huolella. En olisi uskonut että Kyrie on näinkin vitun pihalla. Ei ole myöskään Livelyn paikka nää finaalit.
 
Viestejä
42
Ihan tilastoja katsomalla. Aika harvassa on voitot joukkueelle, joka heittää pelissä 6 onnistunutta kolmosta (23%). Ei se Bostonkaan hyvin heittänyt kolmosia (10/39). En katsonut peliä, eikö vain kolkit uponneet vai oliko molemmilla hyvää pakkia? Oli miten oli, haluaisin nähdä tilastollisen voitto%, jos joukkue saa koko pelissä vain 6 onnistutta kolmosta.
 
Viestejä
1 534
Olihan se aika selvää ettei Celtics heitä (ihan) noin huonosti koko peliä. Hyviä paikkoja syntyi runsaasti mutta kolmoset eivät uponneet. Hyvää joukkuepeliähän nuo silti pelaavat ja tuo kuusikko (avaus+KP) on niin laadukas että aika aseettomaksi Mavs lopulta jäi. MoM Jrue Holiday. Piti mm. Kyrien aisoissa ja nakutteli ohessa Celticsin kovimmat pisteet. Whitekin pelasi hyvän pelin molempiin suuntiin ja loppuun vielä eräänlainen gamesaver-blokki kun Mavs oli pääsemässä 3 pisteen päähän ajosta,n. 50s jälkellä. Kova kaksikko. KP sai jotain samaan kipeänä olleeseen jalkaan, vaikka tästä kuulemma jälkeen päin viestiä ettei huolta. Celticsin tasoa ja tasaisuutta kuvaa se että näiden kahden voittopelin perusteella MVPtä liki mahdoton nimetä.

Lukan vastuulle jää liikaa. Jos PJ-DJJ-Kleber-Green toimittaa 1/13 (monesti ihan avoimet) kolmoset niin antaa heittää vaan.Kyriekin kaikki 3 ohi. Ne pari kertaa kun Lukaa lähdettiin tuplaamaan sentterit pääsivät heti donkkaamaan, kokeilusta Celtics oppi heti että ei näin. Syöttöjä 11, menetyksiä 8. Puolet vapareista ohi. Triplatupla, mutta ei tuo mitenkään täydellistä ole. Kyrie jätti tulematta paikalle. Ilman muuta molempien pitää olla huipputasolla jos voittoja meinaavat kairata. Vaparit kannattaa laittaa pussiin, myös Lukan.

Jotenkin alkaa toivoa että joukkuepeli voittaa sankaripallon. SInällään tilanne nyt ei ole yllättävä sillä jo @Mikkovaan:n koira tiesi nämä, kaksi ensimmäistä Bostonille. Alkaa tulla kirjoitusvirheitä kuin olisi pahempikin lukihäiriö. Oikein tulokset ennustava julkkis "Paul" oli tietty musteKALA.
 
Viestejä
1 947
SInällään tilanne nyt ei ole yllättävä sillä jo @Mikkovaan:n koira tiesi nämä, kaksi ensimmäistä Bostonille. Alkaa tulla kirjoitusvirheitä kuin olisi pahempikin lukihäiriö. Oikein tulokset ennustava julkkis "Paul" oli tietty musteKALA.
Menee täysin ennusteen mukaan. Vähän kyllä säikähdin lopussa, mutta luotetaan asiantuntijakoiraan.
 
Viestejä
2 463
Mavs roikkui mukana alun, kun Celticsillä ei osunut yksikään kolkki ja Lukalla osui kaikki.

Celticsin lopullinen kolkkitilasto näyttää itse asiassa paremmalta kuin mitä itse peli kokonaisuutena, kun sitten lopussa niitä upposi putkee useampi - millä tuo lopullinen erokin nykäistiin. Ja niistä oli koko pelin suurempi osa niitä avoimiksi laskettavia kolkkeja. Joskus ei vain mene sisään; varianssi.

Sama tarina toisellakin puolella toki, kun muilla kuin Lukalla kolkit 2/17. Kyrien paikalle saapumista sarjaan odotellaan yhä. Washington & Jones tekevät ihan niin paljon kuin vain voi odottaa.

Tatumilta ihan hirveä ohipeli - ja yhden levyn päässä triplatuplasta. Mutta kivitti kolkkeja, jokainen layup oli vähän liikaa ja turhan kunnianhimoisia donkkiyrityksiä. Holiday taas aivan täydellinen. Tietysti pakkipäässä ensinnäkin, mutta hyökkäyksessä heitot 11/14 ja levyjäkin 11.

Ekassa pelissä tuntui, että Mavsilla ei ole mitään saumaa voittaa kertaakaan. Mutta tällainen peli Dallasissa, Kyrie on vähintään jonkin verran parempi ja Celticsin kolkki ei kirkastukaan lopussa + Porzingisin jalka meni niin ettei ole apuja niin... kyllä sieltä yhden voiton voi ottaa.
 
Viestejä
266
Siis vaikka jotkut jenkkimedian toimijat jotenkin koettavat nostaa Tatumin pieniä pistesaaliita merkkeinä kasvusta pelaajana ja muutta nerokasta narratiiviä niin onhan tuo aivan hyvin pelissä mukana ja aiheuttaa päänvaivaa Mavssin puolustukselle esim. ihan vaan menemällä Lukasta ohi ja syöttämällä. Puolustuksessa ei myöskään ole vikaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös