Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
1 520
Alkaa Nuggetsin peli näyttää mestarin pelille. Penkkikin vastoin meikäläisen otaksumaa hoitaa rajoitetun hommansa hyvin Tai riittävästi. Melkoinen muodonmuutos kakkospelistä, ehkä tuota tarvittiin. Gordon ollut mahtava, ja Jokeri oma itsensä, Murraykin näyttää terveeltä mieheltä. Twolves on liikaa Antin varassa. Mitähän tuohon voi taikoa seuraavaan peliin? Rudyn plusmiinus näyttää positiivista mutta lopussa aina kun odotti kirin alkavan teki jotain outoa. Piippuun jäi runi joka vaiheessa Ja Nuggets hallitsi tilannetta. Nyt vielä nopea tottuminen korkealle vaatii enemmän veroa TWolvesilta kuin Nuggetsilta.

Thibsin taktiikka alkaa purra Ja pelaajat alkaa olla aivan tukossa.Kun joka vaiheessa peluutetaan parhaita käsillä olevia ääriminuutit niin johonkin astihan sillä pääsee. Harvemmin voitetaan kuitenkaan mitään, kun pelejä lopulta tulee niin paljon. Oli varmaan Pacersin pakin ansiota osin mutta ei Brunsoninkaan jalka enää liiku kuin aiemmin. Se on tietty skeidaa ettei jollain Hartilla tuntuisi missään. Kaikilla tuntuu.
 
Viestejä
2 447
Gordon ollut mahtava, ja Jokeri oma itsensä, Murraykin näyttää terveeltä mieheltä. Twolves on liikaa Antin varassa. Mitähän tuohon voi taikoa seuraavaan peliin?
Gordon oli aivan fantastinen. Heitot 11/12 (ja se oli viimeinen mikä ohi meni) ja koko saldo 27/7/6. Eikä vain pelkästään tehokas oma hyökkääminen, vaan toi jatkuvasti palloa ylös ja Jokicin istuessa penkillä toimi jopa melkein vara-Jokerina. Siis Nuggets pelasi Gordonin kautta ihan samaan tapaan kuin Jokic peliä pyörittää - mikä nyt ei arkipäivää ole.

Murray pisti muutaman ison heiton sisään, mutta muuten riitti vähän vähempikin.

Twolvesin puolustuksen pitää toimia sillä tasolla, että Nuggets jää sinne ~100 pisteeseen, ja silloin puolestaan Antin hyökkäyksen urateot voisi riittää. Nytkin siis 44p 25 heitolla, joten juuri enempää ei voi vaatia realistisesti. KAT pitäisi se joukkueen kakkosskoraaja olla (koska Gobert se ei koskaan ole), mutta ei juuri yllätä nämä 5/18 pelit.

Murrayn puoliaikasummeriheitosta saatiin videopätkä, mitä kelattaneen vielä aika monta vuotta. Itse en oikein Kevin Harlanin jatkuvasta huutamisesta välitä, mutta tuossa oli paikallaan.

 
Viestejä
1 520
KAT pitäisi se joukkueen kakkosskoraaja olla (koska Gobert se ei koskaan ole), mutta ei juuri yllätä nämä 5/18 pelit
Tämä unohtuikin mainita että muistin jälleen miksi en pidä KATista yhtään. Löntystelee menemään ja valittaa. Se on juurikin niin että yksinään Ant ei pysty kannattelemaan ja Rudyn vaara on ainoastaan se lob/hook-osasto suurinpiirtein alta. Siinä kun on vielä McDaniels ei hyökkäyspäässä ole ainakaan levittäjä ja kolmosuhka niin aika paljon painetta tulee skorausosastolle.
 
Viestejä
42
Niin se OKC voitti, vaikka peli näytti suht selvälle Q4 alussakin. OKC heitti huonosti (FG 38% ja kolkit 26%), mutta voitto siitä huolimatta. Kunnon playoffs-vääntöä ja lopun vihellyksistä voi olla montaa mieltä. Sarja 2-2 ja paha sanoa, miten tässä vielä käy.
 
Viestejä
1 520
1. puoliskolla katsoi epäuskoisesti tulostaulua, että miten voi olla eroa vain 10 pinnaa. Näin hermostuneesti ja pakotetusti pelaavaa ryhmää en muista pitkään aikaan ja joukkueen tekemisen ero katsoen joku 20 pinnaa olisi ollut ok.. Kolmoset 9% liigan parhaalta kolmosjoukkueelta?? Dallasilta puolestaan tuntui onnistuvan kaikki. PJ Washingtonilla upposi edelleen ja muutenkin vakuuttavaa korinalustan tukkimista ja pakkipelaamista. Lukakin onnistui pysymään miehen edessä, useasti. Lively ja Gafford ottivat yhteensä 7 blokkia ja ahdasta oli. Hyvä kaksikko Mavsilla on tässä jatkoa varten ja helmikuun kauppa kaikkineen yksi viimeaikojen harvoja todellisia neulan liikuttajia. Ajatus oli puoliajalla että ei OKClta muuta tarvita kuin normionnistuminen niin kyllä tässä ollaan voitossa kiinni, niin surkeaa pelaaminen oli.

Eikä tuo toinen puoliskokaan juuri paremmalta vaikuttanut alkuun, eroa oli, kapeni hieman 3. erän loppua kohti. Sitten pakki tiivistyi, Dallas alkoi väsyä, Kyrie sai virhetiliä, ja 4. erän puolivälistä ruuvi alkoi kiristyä, OKC rinnalle ja ohi. SGA-JDub-Caso-Dort-Chet-lineup oli se joka voiton niittasi. Siinä on sen verran pakkipään voimaa että Dallas saatiin kuriin. Caso piti Kyrien hyvin aisoissa. Giddeykään ei ollut toivoton vähillä minuuteillaan tällä kertaa (+6 ja yksi kolmonen sisään). SGA totutun eleetön tappaja. Pallohan oli paljon hänen hallussaan, iso-peliä ja Dallas oli se joka liikutti erittäin hyvin, OKC:llä pallon liike tahmaantui ja vaati liikaa miettimistä. Mavsin vapariprosentti 52, about sama kuin Shaqin uran.

Mutta ei siinä mitään: ehkä väärin voitettu, mutta tällä pelillä maistuu kyllä ja meikäläisen minimitavoite (2. kierrroksella vähintään 2 voittoa ) on hallussa. Veikkaan kuitenkin että 7 peliä pelataan. Seuraava vaan pitää kotona hoitaa.

Maailman kaunein soitin: slovenialainen itkupilli.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 520
Tiedän ettei @hämähäkkimies kommentoi näillä palstoilla kuin jotain aivan spesifistä asiaa, mutta joku yhden lauseen analyysi tai fiilisyhteenveto tästä pelistä olisi kiva ja arvostettu ylläri.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 441
Dallasilla oli homma täysin hanskassa, mutta rättiväsyneen oloisen Dončićin totaalinen nollapeli ja joukkueen yleinen saamattomuus (esimerkiksi vapariviivalla) lahjoittivat Thunderille voiton. SGA oli pitelemätön ja käänsi lopulta voittonuolen oman joukkueensa suuntaan melko eleettömästi ja vaivattoman näköisesti.

Kyllähän 3-1 -johtoasema olisi kelvannut, mutta eiköhän Mavericks tämän sarjan vielä klaaraa.
 
Viestejä
1 520
Ainoa pitävä tieteellinen teoria johon uskon ja jolla jo todistusvoimaa: OKC voittaa TNT:n lähettämät pelit ja Mavs muiden. Makes sense. Tällä perusteella OKC tulee viemään 4-3.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 447
Celtics joko odotettua heikompi tai sitten ei vaan vielä oikein jaksa kiinnostaa täysillä. Nyt ilman Mitchelliäkin pelannut Cavs jopa vähän pelotteli - vaikka eivät pelanneet edes mitenkään erityisen hyvin. Garland taisi olla tokan erän puolivälissä nollilla, mutta sitten otti hommaa haltuun. Ei kuitenkaan apuja tullut läheskään riittävästi muilta.

Mutta tosiaan Celtics vähän puolivaloilla tuntuu vetelevän. Joukkueessa on niin paljon (ilman KP:täkin) lahjakkuutta ja taitoa, että riittää kun muutamalla kundilla on edes suht perushyvä päivä, niin voittoja tulee Idässä. Koska en kyllä odota Knicksiltä tai Pacersilta juurikaan kovempaa haastetta. Sitten finaaleissa pitäisikin skarpata absoluuttiselle huipputasolle per heti.
 
Viestejä
143
Jokicilla kevyt iltapuhde hyökkäyspäässä. 40 pinnaa 22 heitolla ja 13 syöttöä ilman yhtään menetystä. Kohtuullista, kun huomioi, että ei ollut mikään turha runkosarjapeli tankkaavaa joukkuetta vastaan, vaan pleijareiden 2. kierros pakissa kovaksi tiedettyä joukkuetta vastaan.
 
Viestejä
385
Tuossa puolivaloilla pelaamisessa on tunnetusti riskinsä kun lännestä tulee sitten vastaan hieman eri kalibeerin joukkue, mutta koska itä on mitä on niin ei tuo bostonin pof intesiteetti sinänsä yllätä kun runkosarjakin sujui ongelmitta vähän sinnepäin effortilla. Toivotaan vaan että finaalissa sitten pojat alkavat pelata maksimaalisella tasollaan joka ilta
 
Viestejä
1 520
Jokeri teki vuoden puolustuspelaajasta ihan oman bitsulinsa tässä pelissä. Täysin suvereeni esitys kokonaisuudessan. Jos pystyy lähellä tätä tasoa pelaamaan jatkossa, vaikea nähdä kuka tätä pysäyttäisi. Mietin OKCn kautta tilannetta, enkä näe ketään joka pystyisi tällaista Jokicia edes horjuttamaan, kyllä Chet olisi kylmässä kyydissä ja muilla ei pituus riitä vaikka hyviä pakissa ovatkin. Joku Porzingis-Horford-akseli ehkä tai kokoaikainen tuplaus, mutta sekään ei oikein pitkälle auta kun ajo-/heittovoimaa löytyy. Gafford-Lively, tuskin Ei taida Nuggets enää hyytyä.Toisaalta viikko sitten näytti siltä että mahtaako tulla luutiminen toisin päin. Jos Conley ei tule seuraavaan veikkaan sarjan katkeamista varsinkin kun Nuggets löysi nyt lääkkeet Antin pitämiseen.

On kyllä ihmeellistä millä intensiteetillä Knicks jaksaa painaa (ai niin varma tieto että kun ne harjoittelee tuplasti sen kuin muu NBA). Brunson on älyttömässä vireessä. Alussa Pacers pyristeli mutta sitten vietiin. Haliburton, missä olit? Aivan näkymätön. Nembhard ja Nesmith eivät nyt pärjänneet Brunsonille edes vähän alusta, eivät ole kyllä mestarijoukkueen avaajia. Hartensteinilta aivan monsteripeli alkupuolella, 7 hyökkäyslevyriä ensimmäiseen puolikkaaseen.
 
Viestejä
385
Onhan tuo knicksin grindaaminen varmasti kuluttavaa, mutta toisaalta kaikki tunnetut load management ukot taitaa olla jo kesälomilla huilaamassa tai loukkaantuneena kuntouttamassa, joten ei se loputon huilaaminenkaan näytä kovin tulokselliselta lähestymistavalta...
 
Viestejä
593
Era of smallball is over... Knicks:llä lähes 30 pelitilanne heittoa enemmän kuin Pacers:llä ja kun vapareitakin lähes sama määrä niin ei tuollaisesta kolosta kukaan kaiva itseään ulos ja Knicks ei nyt anna mahdollisuuttakaan kaivaa itseään ulos.

Minnesotan heikkous oli se, että ovat monesti liian riippuvaisia hyökkäyspäässä Edwards:n pelistä. Tuplaamalla Edwards saadaan hänet hiljaisemmaksi, joten näissä tilanteissa joku Conley olisi erittäin tärkeä pelaaja, mutta ei mies pelannut. Nyt valmennuksella on mahdollisuus kyllä rakentaa jokin ase tuota tuplaamista vastaan.

Kyllähän kaikilla joukkueilla tähdet pelaa isoja minuutteja. Toki joku Knicks:n peli tyyli on rasittavampaa kuin Denverin. Joku OKC pystyy jakamaan minuutteja aika paljon, mutta tuossakin on riskinsä. Mitä enemmän pelaat minuutteja sitä paremmin pääset peliin sisälle ja yleensä sitä paremmin pelaat. Tietenkin jossain vaiheessa alkaa väsymys pudottamaan pelin tasoa toiseen suuntaan, joten se kultainen keskitie on löydettävä jokaiselle pelaajalle.
 
Viestejä
2 447
Jokeri.

Jokic oli päättänyt, että tänään näytetään MVP >>>>>> DPOY. Teki ihan mitä tahtoi Gobertia vastaan. Rudy who? Tanssi korin alla ja Minny oli hukassa. Gordon jatkaa hyviä pelejään ja nyt oli KCP:kin heitossa.

Eiköhän tämä sarja ala olla paketissa. Twolvesin valmennus huutaa lisää onnistumisia NAW:lta ja McDanielsilta... noh, ei nyt ihan hyvin mene, jos sen varassa ollaan. Ant tuplattiin kovaa ihan joka kerta, ja muualta ei vain tule apuja hyökkäyksessä - ja Minnesotan pakin on Nuggets nyt ratkaissut.

***

Knicks on hämmästyttävä jengi. Alkaa olla kaikki sanottu. Brunson tietysti yliveto, mutta tuo avustava kaarti pelaa jokainen absoluuttisella huipputasollaan. Hart taas tupla-tupla, Hartenstein uransa paras jakso menossa, DiVicenzo&McBride tekevät mitä pitääkin.

Alkoi jo tunteet olla pinnassa pariin otteeseen, ja sekin sopii Knicksille oikein hyvin, saavat vain lisävirtaa.

Haliburtonista jo aiemmin sanoin, että pelitapa ei ole sellaisen ykköstähden, vaikka kokonaistaidot ovatkin. Tarvitsisi ympärilleen jotain parempaa kuin nembhardeja ja nesmithejä, jolloin miehestä saisi kaiken irti. Taas tuollaisena skoraavana takamiesstarana ei Haliburtonista vain ole siihen, mitä nyt vaikka Ant tai Murray tai varsinkaan SGA.
 
Viestejä
426

Joo. Jokic uhmaa järkeä. Vuodesta toiseen. Ilmeisesti Jokic on nyt päättänyt, että hoidetaas vaan äkkiä se toinen mestaruus, niin pääsee sitten nopeemmin kesäksi rakkaiden heppojen luo. Ehkä Jokic on tajunnut koriksesta jotain mitä 50 miljoonaa maailman muuta korispelaajaa ei oo vaan tajunnut. Sen määrän lähtönopeutta, ponnistusvoimaa, kimmosuutta ja pallonkäsittelytaitoa, mikä Jokicia NBA:ssa ympäröi, pitäisi tehdä ihan mahdottomaksi, että mies siellä mitenkään pärjää. Mutta se ei pelkästään pärjää, se dominoi. Enkä tiedä, onko kukaan koskaan dominoinut samalla tavalla.

Laurin kohdalla me surraan sitä, kun sillä on sormenpäistä turhan pitkä matka lattiaan, mikä tekee pallon riistämisen kuljetuksesta helpoksi. Ja sitten meillä on Jokic, joka jyystää hitaasti palloa lattiaan niillä metrin korkusilla pompuilla – eikä kukaan käy nappaamassa palloa pois. Miten SE TEKEE SEN? Itse aika ei toimi samalla tavalla Jokicin ympärillä kuin tavallisten kuolevaisten ympärillä. Jostain Zidanesta tuli aikanaan samanlainen fiilis. Aikaa niiden ympärillä on enemmän ku muiden pelaajien ympärillä. Törkeetä. Makeeta.
 
Viestejä
1 520
Ei ollut OKClla mitään palaa. Mavs tuli kentälle päättäväisenä ja Luka oli se kliseinen"paras versio itsestään". EI yhtään valitusta ja laittoi kuppeja milloin piti ja jakoi milloin piti, eli summaten loistava peli. Tuolla Mavsin hyvällä hyökkäyspään tekemisellä ja tiukalla pakkipään pelillä tulee mielenkiintoinen konffafinaali, sillä ihme pitäisi tapahtua itse pelissä että OKC tästä selviäisi.

OKClla koko lähes koko sarjan ajan ollut tahmea heittovire jatkui. Pallohan liikkui hyvin ja paljon ihan vapaista paikoista kolmosia sai nakella mutta 25% ei riitä alkuunkaan jos peli perustuu niihin. Lisäksi Chetin ja varsinkin JDubin pitää herätä unesta, etenkin alkupuolella peliä. Osasyy tietty otteisiin on Mavsilla, pääsy hyökkäyskorille erittäin vaikeaa ja sitten jos tuo 3p heitto ei luista niin silloin näyttää tuolta. Totuus taitaa olla että näin tiukkaa pakkia useita otteluita peräkkäin ei nuori joukkue ole kokenut runkosarjan aikana. OKC hävisi tilastoissa lähes kaiken ja levyrit liian isolla erolla. Menetyksissä parempi muttei tuo näkynyt kun ei niistä pystytty nopeasti skoraamaan.

Sanoin aikanaan että tyyliin "jotain on nyt napsunut kohdalleen" ja "onko Mavsin vuoro?" (ei tarvitse vastata enää, Susi). Oli jonkun tämän tyylisen pelin jälkeen. Luka-Kyrie-kombo toimii ja ulospäin näkyy hyvä henki. OKCn osalta pitää vaan muistaa että ovat vasta tulleet saapuneet-ikkunaan, ja tässä on pari rookieta, pari toisen vuoden pelaajaa ja kimppu muita nuoria oppimassa meininkiä. Eihän näillä yleisen uskomuksen mukaan pitäisi pärjätä. Ja tässä pelissä niinkuin sarjassa se kokemuksen puute näkyy. Rehellisyyden nimissä todettava että Mavs näistä on se joka (ehkä) pystyy haastamaan Nuggetsin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös