En nähnyt peliä, mutta valkun puheissa pressissä tuntui olevan järkeä. Nyt synkällä hetkellä ei katkettu ja porukka yritti voittaa, joten tämän pelin jälkeen pääsee puhumaan enemmänkin oikeasti taktiikasta ja tekemisestä, ei niinkään tahtotilasta. Minusta kuvastaa aika hyvin valmentajan arkea. Kun on peräkkäiset pelit, niin turpasaunan jälkeen, missä katkettiin ja urakalla, ei siinä kerkiä rueta tekemään mitään taktisia poppaskonsteja tai yhtäkkiä opeteta, miten palloskriini pitäisi puolustaa ja varsinkin kun suurin ongelma oli henkinen katkeaminen, jolloin aivot heitettiin narikkaan.
GS pelissä puolustus oli ehkä näennäisesti aktiivisempaa ja näytti siltä, että puolustuksessa yritettiin enemmän. Mutta tuloksellisesti muutosta ei juurikaan ollut nähtävissä. GS heitti pelitilanneheitot umpisurkeasti 40,4%, mutta silti pelin lopussa taulussa oli 129 pinnaa.
Enkä laittaisi tuota GS:n heittoprosenttia juurikaan Chicagon puolustuksen ansioksi, kun GS heitteli hurjan määrän heittoja ohi korin alta. GS:n heitot korin läheltä 13/34 !!
Olihan toi Bullsin viime peli jo hyökkäyksen osalta paljon parempaa. Ja sitä autto se, että Lavine otti enemmän ratkasuja ku aikasemmissa peleissä.
Chicagolla nyt vaan sattui hyvä heittopäivä. Se auttoi pitämään pelin tiukkana loppuun asti. Bulls heitti pelitilanneheitot 51,4%. En laskisi ihan sen varaan, että jatkossa joka pelissä heitetään tuollaisella prosentilla, kun viime kauden keskiarvo oli n. 44%. Ja yleensäkin 128 pinnalla pitäisi kyllä voittaa pelejä, joten puolustuksesta koko homma lähtee.
Bullsin yhtenä isona ongelmana on ollut myös suuri menetysten määrä. GS pelissä menetyksiä tuli peräti 24 ja aloitusviisikolle 17. Myös GS:n riistomäärä 17 on todella suuri määrä. Pallosta on pakko pitää parempaa huolta, kun hidas hyökkäys on muutenkin jo ihan tervan juontia.
Lauri on nyt pelannut hyvin. Erityisen hyvää on ollut hänen hyvät heittoprosentit. Pelitilanneheittoja on vain 12/peli, mutta silti pistekeskiarvo on 20,0. Oikein hyvää! Edelleen kuitenkin ihmetyttää se, että kuinka vähän Lauria käytetään. Kun tullaan puolinopeissa hyökkäyksissä, niin palloa pitäisi saada vielä paljon enemmän kun hyökätään organisoimatonta puolustusta vastaan. Niissä tilanteissa Lauri on tosi hyvä ajamaan korille. Samoin Bullsin takakentän pelaajilla ei ole minkäänlaista käsitystä, että pitäisi saada pallo "kuuman pelaajan" käsiin. Välillä Lauri tekee pari kolme koria putkeen ja seuraava heitto tulee 7 minuutin päästä.
Vaikka viime vuonna Lauria peluutettiin samalla tavalla niin nyt se ero on siinä että Lauri ei hoida sentterin tonttia kakkoskentässä niin pääsee keskittymään omiin vahvuuksiin vaikka sitten penkkipelaajia vastaan.
Lauri on kyllä nimen omaan pelannut sentterinä kakkoskentällisen kanssa. GS pelissä ei edes peluutettu muita "isoja" kuin Lauria ja Carteria. Lauri pelasi kakkoskentällisen kanssa sentterinä ja Porter nelospaikalla.. Mielestäni juuri tuo Laurin pelaaminen kakkoskentän sentterinä on toiminut parhaiten. Siinä roolissa hän saa paljon enemmän pallokosketuksia kuin aloituksen kanssa. Lisäksi tuossa sentterinä "operoidessaan" Laurilla on paljon enemmän tilaa, kun Porteria ja Templeä pitää puolustaa kaarella tarkasti.. Aloituksen kanssa pelatessa tila loppuu kokonaan, kun Carterin puolustaja makaa koko ajan kolmen sekunnin alueella ja myös Williamsin puolustaja on koko ajan auttamassa.
Toivotaan että Lauri on taas pian takaisin täydessä pelikunnossa.
Jos nyt pitäisi muodostaa jonkinlaista nba:n kuntopuntaria, niin Bulls pitäisi laittaa ihan sarjan häntäpäähän. Detroitin voisi laittaa viimeiseksi, mutta Chicago sitten jo toiseksi viimeiseksi. Muista ennakkoon heikoista jengeistä Cleveland on voittanut ensimmäiset kolme peliä ja viimeisessä pelissä Philadelpian 24 pinnalla. Myös New York voitti viime pelissä Milwaukeen 20 pinnalla. Myös Charlotte voitti Brooklynin viimeisimmässään.. Toki nyt sen verran optimismia löytyy, että odotan Bullsin parantavan kauden mittaan sen verran, ettei sentään ihan idän häntäpäässä olla.