Aihe kiinnostaisi minuakin, mutta yhdessä taitaisimme edustaa 10 prosenttia jutun lukijamääristä valitettavasti.
Matti Liljaniemi
No voihan se olla niinkin, onhan teillä tilastoja forumin lukijamääristä. Ajattelin kuitenkin, että juuri tällaisella alustalla jutun tekemiseen ei olisi niin korkeata kynnystä. Ja voihan olla, ettei Kotkan valmentajia kiinnosta avautua omista metodeistaan.
Itse olen seurannut varsin tiiviisti ja läheltä 08-07 syntyneiden poikien pelejä heidän RPC-vuosistaan asti. Tältä pohjalta pystyn sanomaan, että KTP:n tämän vuoden tulos on poikkeuksellisen kova ja kiinnostaisi kuulla heidän juniorityön perusteista. Tällainen tuplavoitto olisi ymmärrettävämpi jollekin pk-seudun suurseuralle (HNMKY, Honka) joilla on suuret massat omia pikkujunnuja, ja joihin tulee tasaisesti naapuriseuroista heidän parhaita/kunnianhimoisimpia pelaajia.
Miten Kotka on onnistunut pitämään kiinni omista pelaajistaan, erityisesti niistä lahjakkaimmista? Ovatko he olleet aina potentiaalisia kovia pelaajia, vai onko seurassa onnistuttu heistä sellaisia tekemään? Jos näin, miten se on tapahtunut? Onko pelaajia kierrätetty eri pelipaikoilla ja pakotettu myös sellaisiin rooleihin, jotka eivät ole heille luontaisia ja helppoja, vai onko tunnistettu vahvuudet ja kehitetty niitä entisestään? Onko seurassa valmentajat vaihtuneet tietylle ikäluokalle vähän väliä, vai kulkeeko sama valmentaja tietyn ikäluokan mukana pitempään? Miten ajallisesti jaetaan treeniaika yksilötaitojen (viimeistely, pallonkäsittely) ja joukkuepelin kesken? Kuinka paljon käytetään aikaa pelaajien strategisen ymmärryksen lisäämiseen? Onko erillistä henkistä valmennusta? Yms yms. Mielestäni mielenkiintoisia aiheita...