Koripallo.com

kesäharjoittelu

Viestejä
233
Vs: kesäharjoittelu

Koutsi sanoi:
Nyt oli D.F.llä mennyt puurot ja vellit sekaisin. Käsilläkävelyllä ja lihastasapainolla ei oo mitään tekemistä keskenään!

On sillä aika paljonkin. Paino tietenkin sanalla "tasapaino", eikä "lihas". ;) Jos pystyy kävelemään jalat suorana ylöspäin käsillään, niin mielestäni hallitsee jo kroppansa suhteellisen hyvin. Vatsa- ja selkälihasten pitää olla kuosissa, kuin myös jalkojen lihasten. Jos yksi osa-alue on heikompi, niin koko paketti lähtee heijaamaan. Ja tietenkin pitää ensin olla sen verran papua, että ylipäätään jaksaa pitää itseään käsilläseisonnassa.

Voisit toki selittää minulle, miksi olet sitä mieltä, ettei käsilläkävelyllä ja lihastasapainolla ole mitään tekemistä keskenään. Koska ei siihen ihan kuka tahansa pysty. ;)

Tiedän myös yhden tapauksen, joka ei päässyt käsilläseisontaan, koska reidet kiristivät niin pahasti. Itselläni kiristävät yleensä vatsalihakset. Että pitää siinä vähän vanuakin johonkin suuntaan, ei se ole vain jaloillaseinonnan käänteinen versio. :D

Käsittääkseni käsilläkävelyä suositaan tietyntyyppisten taistelulajien piirissä juuri kehon lihastasapainon mittarina. Lieneekö heillä sitten aivan väärät metodit?

Etenkin naisille käsilläkävely on mielestäni hyvä tavoite, koska naisten yläkroppa on yleensä alakroppaa heikommassa kunnossa. Etenkin koripalloilijoilla. Reisistä löytyy ytyä, mutta yläkropan lihaksia ei ole olemassa. ;)
 

HaBa

Vs: kesäharjoittelu

Koutsi sanoi:
Nyt oli D.F.llä mennyt puurot ja vellit sekaisin. Käsilläkävelyllä ja lihastasapainolla ei oo mitään tekemistä keskenään!

"Jos tahtoo treenata kaksi kertaa päivässä, niin uskaltaisin ehdottaa muutamalle päivälle aamulenkkiä. Ennen aamiaista sellaiselle kevyelle hikilenkille, jonka jälkeen liikeratoja avaavia venytyksiä tmv. Tekee oikeasti todella hyvää ja herättää kropan uuteen päivään. Etenkin, jos on edellisenä iltana ollut vähän rankempaa treeniä.

Punttisalipullistelut tulee hoitaa tervettä järkeä käyttäen. Joskus keholle tekee hyvää tehdä myös peruskuntoliikkeitä omalla painolla. Myös pelinomaisten harjoitusten tekeminen vaikeammiksi ja raskaammiksi kuin normaalisti auttaa todella paljon. Itse suosin mm. pallonkäsittely tehdessäni sitä, että teen saman ohjelman kolme kertaa. Ensimmäinen kierros tekniikkapallolla (3), toinen kierros normaalilla pelipallolla (6) ja kolmas kierros isolla pallolla (7). Miehille se tietty onnistuu käyttämällä vaikka vanhaa vitospalloa, niin saa sen yhden välietapin siihen. Kun on tehnyt sen suht pitkän pallonkäsittelyhomman kolme kertaa hyvässä vauhdissa ja joka kerta eri kokoisella pallolla, niin alkaa oikeasti käsissä tuntua. Ja seuraavissa lajitreeneissä kaikki tuntuu ihan helvetin kevyeltä. Jossain vaiheessa kesää vaihdan pallojen järjestyksen toiseksi vaikeuttaakseni harjoitusta hieman.

Kaikille nuorukaisille suosittelen ehdottomasti kesäharjoittelun yhdeksi tavoitteeksi opetella kävelemään käsillään. Jos se onnistuu, niin silloin pitäisi olla lihastasapaino aikalailla kuosissa."
*****************************************************************
D.F puhuu asiaa.
Mielestäni koko puntti-vouhotus pitäisi unohtaa. Sillä ei muuta kuin hajottaa paikat.
Ottakaa juniorit oma kroppa painoksenne:
Leuan veto- sarjoja. Kun on mielestään vahva, niin sama yhdellä kädellä. :p
Punnerrus-sarjoja, ja kun on mielestään vahva, niin sama yhdellä kädellä. :p
Punnerrus-sarjoja, ja kun on mielestään vahva, niin sama käsiseisonta punnerruksella. :p
Kyykky-sarjoja yhdellä jalalla. :p
Renkailla dipit ja leuat. :p
On äärettömän tärkeää, että on sinut oman kropan kanssa lisäpainoja ei tarvita. (kts käsilläkävely)
Netti on pullollaa ohjeita sieltä pitää vain suodattaa itselleen sopivat liikesarjat ja -ohjelmat. ???

Nyt kun olen päässyt vauhtiin, niin mielestäni lenkkeilykin nostetaan liian suureen arvoon... :mad:
Pitkillä lenkeillä saadaan selät rikki puhumattakaan polvista. Intervalli-tyyliset juoksut pururadalla tai juoksuradalla palvelee paljon paremmin lajikestävyyttä (koripallo).
Esim. 100-200 metrin juoksut sykkeellä ja lyhellä tauolla.(Tästäkin netti pursuaa tietoa)... Unohtamatta naruhyppelyä.
Palauttavana lajina pyöräily ja uinti. Teillä koripalloilijoilla ovat polvet ja nilkat muutenkin kovalla älkää kuluttako niitä juoksulenkeillä.
HUOM! Muista lepopäivät!!!!!! ;) ;)
 
Viestejä
384
Vs: kesäharjoittelu

Sanokaa mitä sanotte, mutta kaiken harjoittelun perusta on nimenomaan hidasvauhtinen, pitkäkestoinen peruskuntolenkkeily. Nostaa kaiken muun harjoittelun tehoja.
 

,

Vs: Re: kesäharjoittelu

B-ikäsenä sanoi:
B-ikäsenä pitää vielä harjotella/hioa tekniikkaa. Et voi aloittaa esim. tällä kaudella -91 poikien kanssa punttia isoilla painoilla!!

kyllä -91 pitäis jo nostaa punttii. ainakii sit tangol. ite oon -92 tyttö ja käyn puntil. tietenkii keppijumppa käy sit sellasee verryttelyy ja liikkuvuutee.
 

keppihumppa

Vs: kesäharjoittelu

Muistaakseni Teemu Selänne joskus Winnipegin aikoina jauhoi keppijumppaa koko kesän kun paransi tekniikoita. Mitä sitten tulee punttiin, c ja b iässä jokainen käytetty tunti itse pelitaidon kehittämiseen on plussaa, ja penkkimaksimin nostaminen ei paljon auta jos pelitaito siitä kärsii. Pallo käteen varsinkin kesällä ja omatoimista treeniä, ja pleikkariohjaimet kaappiin.
 
Viestejä
233
Vs: kesäharjoittelu

HaBa sanoi:
Nyt kun olen päässyt vauhtiin, niin mielestäni lenkkeilykin nostetaan liian suureen arvoon... :mad:
Pitkillä lenkeillä saadaan selät rikki puhumattakaan polvista. Intervalli-tyyliset juoksut pururadalla tai juoksuradalla palvelee paljon paremmin lajikestävyyttä (koripallo).
Esim. 100-200 metrin juoksut sykkeellä ja lyhellä tauolla.(Tästäkin netti pursuaa tietoa)... Unohtamatta naruhyppelyä.
Palauttavana lajina pyöräily ja uinti. Teillä koripalloilijoilla ovat polvet ja nilkat muutenkin kovalla älkää kuluttako niitä juoksulenkeillä.
HUOM! Muista lepopäivät!!!!!! ;) ;)

Polvet ja selkä eivät mistään 6km lenkeistä pahemmin kulu, jos on asialliset kengät juoksemista varten. Varmasti saa paikkansa paskaksi, jos juoksee vuodesta toiseen joillakin vanhoilla koristossuilla, joita ei pystyisi edes sisällä enää käyttämään, kun ovat niin tohjona. Siispä juoksulenkkejä varten kehotan ostamaan kunnolliset juoksukengät, ne eivät maksa kovinkaan paljoa.

Sama juoksualustojen kanssa, niitä kannattaa vaihdella. Asvaltilla yksi viikko ja vaikka seuraava pururadalla jne. Selkä ja polvet tykkää. Tietty voi tehdä kaiken helpoksi ja juosta aina pururadalla. ;)

Ja onko juoksutekniikka kaikilla kunnossa? Jos sattuu juoksemaan ihan väärin, niin varmasti joka paikkaan sattuu.

Perusjuoksukunto on pelikunnon pohjalla, ehdottomasti. Ilman tasavauhtisia lenkkejä on mielestäni turha odottaa tuloksia muunkaan harjoittelun suhteen. MUTTA olen sitä mieltä, ettei pelkkä tasavauhtinen lenkkeily riitä. Pitää juosta juurikin niitä intervalleja ja vaikkapa vetoja urheilukentällä, koska ne kuvaavat enemmän koripallon pelitempoa kuin tuo tappava tasatahtisuus. Jos ei kuitenkaan ole juossut peruskuntolenkeillä itseään kondikseen, niin ei pysty suorittamaan niissä intervalleissakaan mielestäni maksimitehoilla.

Suosin oman painon käyttämistä junnuilla todella pitkälle. Punttisalista ei ole hyötyä ennen kuin omalla painolla tehtävien harjoitteiden "hyöty" on minimoitu. Kropan pitää olla kunnossa ja lihaksiston jäntevä. Sen jälkeen voin suositella punttisalitreeniä OHJAAJAN VALVONNASSA nuorille. Ja parastahan olisi tietty se, ettei ohjaaja olisi mikään idiootti, joka pistää tekemään liikaa ja liian suurilla painoilla, vaan oikeasti ihminen, joka ymmärtää A) punttisaliharjoittelusta ja B) nuorten fysiikasta ja sen kehittämisestä. Saleilla taitaa olla ikäraja 16, joten minäkin pitäytyisin siinä, vaikka itse olenkin punttisaliharjoittelun aloittanut valmentajani valvonnassa jo 14-vuotiaana. Punttisali on mielestäni mielikuvituksen puutetta ja hengen laiskuutta junnuikäisten valmentajalta. ;)

Keppijumppa on kyllä hyvä juttu kaikin puolin. Siitä voi tehdä yllättävän raskasta. ;)

Hyppiikö pojat muuten paljon hyppistä? Se on aivan erinomaista treeniä! :) Narun kanssa kehittyy koordinaatio, kimmoisuus ja jalkojen nopeus ihan eri tavalla kuin muissa koordinaatioharjoitteissa.
 

Jaahas..

Vs: kesäharjoittelu

Näyttää olevan aika suuri osa tästäkin topicista täyttä kuraa.

"B-ikäsenä pitää vielä harjotella/hioa tekniikkaa. Et voi aloittaa esim. tällä kaudella -91 poikien kanssa punttia isoilla painoilla!!"
"Mielestäni koko puntti-vouhotus pitäisi unohtaa. Sillä ei muuta kuin hajottaa paikat."

Luulin että tämä on ihan pelaajakohtainen asia, mutta eipä näköjään. Tuskin se suoraan isoilla painoilla aloittaminen on kenellekkään hyvä vaihtoehto.

Mikä punttisaliharjoittelussa vieroksuttaa? Jos harjoittelun hoitaa järkeä käyttäen ja kohtuuden rajoissa, tuskin siitä punttisaliharjoittelusta haittaa on. Isoillakaan painoilla. Kaikki riippuu tietysti siitä missä kohtaa pelaajan fyysinen kehitys kulkee, 15/16 vuotiaiden keskinäiset erot saattavat kuitenkin olla aika suuria. Tietysti tulee aloittaa keveämmillä painoilla ja siirtyä kehityksen mukaan isompiin painoihin. Painojen määrä riippuu myös olennaisesti harjoitteen tavoitteesta (halutaanko kasvattaa lihasmassaa ja räjähtävää voimakkuutta, vai kehittää kestävyyttä ym.). Punttisaleilla 16-vuoden ikäraja on ihan hyvä normi, mutta järkeä pitäisi osata käyttää. Ei sitä ikää pitäisi pelkästään tuijottaa, vaan katsoa ihmisen henkilökohtaista kehitystä. - Itse aloittanut salitreenin ohjatusti 14-vuotiaana (vaikka salilla ehdoton 16v ikäraja olikin).

"Ottakaa juniorit oma kroppa painoksenne:
Leuan veto- sarjoja. Kun on mielestään vahva, niin sama yhdellä kädellä.
Punnerrus-sarjoja, ja kun on mielestään vahva, niin sama yhdellä kädellä.
Punnerrus-sarjoja, ja kun on mielestään vahva, niin sama käsiseisonta punnerruksella.
Kyykky-sarjoja yhdellä jalalla.
Renkailla dipit ja leuat.
On äärettömän tärkeää, että on sinut oman kropan kanssa lisäpainoja ei tarvita. (kts käsilläkävely)
Netti on pullollaa ohjeita sieltä pitää vain suodattaa itselleen sopivat liikesarjat ja -ohjelmat."

Tässä oli muutamia ihan hyviä juttuja, vaikka viestin kirjoittaja punttisalitreeniä kritisoikin. Ennen punttisaliharjoittelun miettimistä kannattaa hyödyntää omaa kroppaa, näin kehittää myös koordinaatiota ja lihasten harjoittaminen on monipuolisempaa. Esiin vedetty käsilläseisonta/kävelykin on ihan hyvä kehonhallinta- ja tasapainoharjoite. Hyppynaru on myös hemmetin hyvä juttu.

Lisäksi täällä on jauhettu harjoittelun määrästä. Jos tosissaan tahtoo kehittyä, ei mikään 2xviikossa ole kovin eteenpäinvievä menetelmä. C-ikäisenä ei harjoittelusta kannata vielä ottaa kovia paineita, ei ainakaan treenata liian rankasti. Sen jälkeen on eri juttu.

Siinä B-ikäisenä kannattaa se tehokas harjoittelu aloittaa, silloin kehitys alkaa olla nopeimmillaan. Aluksi ei mitään hullua voimaharjoittelua, tärkein ovat henkilökohtaiset koripallolliset taidot, joista esiin kannattaa nostaa etenkin heittäminen. Jos kunnolla haluaa harjoitella, on 20+ tuntia viikossa (kesä) melko hyvä määrä. Kesäisin paljon fysiikkaa, ei niin paljoa lajia joukkueen kanssa kuin kaudella. Päivässä heittoa keskimäärin n. 500+/päivä. Siis keskimäärin - enemmän toistoja = vähemmän kertoja. Harjoituskerran toistojen määrä kannattaa kuitenkin pitää kohtuuden rajoissa. Sitten puntilla pitäisi pari/muutama kertaa viikossa jaksaa käydä ja lisäksi muutenkin harrastaa liikuntaa monipuolisesti (Muita lajeja, lenkkiä, vaikkapa uintia). Peruskunto kannattaa hommata kovaksi, se on kaiken perusta. Kaikessa asenne mukana, tee kunnolla se mitä teet, muuten treenaat turhaan.

Lepopäivät on jees. Viikossa on hyvä olla vähintään yksi, mielummin useampi lepopäivä, jolloin antaa keholle mahdollisuuden levätä ja kehittyä.

Uni on jees. Ilman nukkumista ja unta ei kehity, ilman mahdollisuutta kehittyä harjoittelu on turhaa.

Kaiken tämän mahduttaminen aikatauluun on taitolaji. Mutta harjoittelemalla kehittyy. Harjoittele enemmän ja tehokkaammin kuin muut = kehityt enemmän kuin muut.

"Siis mitä te valitatte et kaks kertaa päivässä on liikaa? Reenata ei voi koskaan liikaa.kunhan pitää kuitenkin sen yhen kokonaisen lepopäivän.jos oikeesti haluu kehittyä.niin kesällä vedetään ainakin se 3punttii, 4juoksuu/hyppy/koordinaatiota, 4lajii ja sit yks jotain kivaa, jotain mikä ei liity koripalloon ja vahvistaa sitä joukkuehenkee.Mä oon reenannu nimittäin noin c-tytöstä asti..ja kyl sit tulee hyvä olo..kun nauttii niistä tuloksista."

Tästäkin olen erimieltä. Reenata voi liikaa.

Etenkin jos vetää ihan täpöt C-tytöstä saakka, se on typerää. Tossa mennään jo aika lähelle, riippuu tietysti harjoitteiden kestosta ja raskaudesta. Jos oikeesti haluu kehittyä, treenataan niin miten on järkevintä/tehokkainta. Aloitetaan tekemällä kunnolla se mitä tehdään. Sitten lisätään määrää, liian nuorena ei kuitenkaan liian paljon. Puntit järveen ja ottakaa se pallo käteen ja alkakaa heittää.

Ps. Tuli tässä tämmönen nysäviesti, ei voi mitään.

Kiitti.
 

raakaa...

Vs: kesäharjoittelu

Olen B-poika, treenataan kesäisin se 4 lenkkiä viikossa ja sitten omat kaverien kanssa pelailut päivittäin ja uimassa käynnit..
 

mämämä vaann

Vs: kesäharjoittelu

nyt on melkei joka päivä 1,5 tuntii ja fysiikkaa vaa ja sit kesäkuu 2 kertaa päiväs, mut ei ihan joka päivä ( C-B junnuissa)
 
Viestejä
24
Vs: kesäharjoittelu

Ei pitäis liian monta kertaa kesäl olla harkkoi, on muutaki ku koris. joillakin 2 kertaa päiväs, huh!
 

konari

Vs: kesäharjoittelu

Monkey# sanoi:
Ei pitäis liian monta kertaa kesäl olla harkkoi, on muutaki ku koris. joillakin 2 kertaa päiväs, huh!
Lahes reenataa kesäsin 2 kertaa päivässä ja yhteensä harkat kestää 2-4 tuntia
 

nappo

Vs: kesäharjoittelu

konari sanoi:
Lahes reenataa kesäsin 2 kertaa päivässä ja yhteensä harkat kestää 2-4 tuntia

onko tuo pelkkää korista vai tukiharjoitteita tai jotain ihan muuta urheiloulajia?
 
Viestejä
24
Vs: kesäharjoittelu

Nii samaa kysyn mäkin. Ja riippuu minkä ikäsillä on noin monta kertaa harkat. Jos A-B ikäsillä ni sit on ihan ymmärrettävää, mut jos joillain 94-ikäsillä ni se on ehk vähä liikaa. Ja ei varmasti koko kesää oo kahta kertaa päiväs harkat. On varmasti taukoja välissä?...
 

auts:D

Vs: kesäharjoittelu

5kertaa viikossa 4h treenit..:p näkyykö tämä sm sarjassa jos päästään b-pojat
 

emt

Vs: kesäharjoittelu

voipa näkyäkin, mutta eikös ole vähän rankkaa jos on noin monta kertaa viikossa?! ei ehi tehä mitään muuta päivisin ku olla koulussa ja sit on jo harkat...
 
Viestejä
223
Vs: kesäharjoittelu

emt sanoi:
voipa näkyäkin, mutta eikös ole vähän rankkaa jos on noin monta kertaa viikossa?! ei ehi tehä mitään muuta päivisin ku olla koulussa ja sit on jo harkat...
Ja kyseessähn oli KESÄharjoitukset. Kesällä ei taida kovin moni olla koulussa?
 

coach O

Vs: kesäharjoittelu

Ite valmennan C-Junnuja ja meil on joukkueena 2-3 viikossa ja omatoiminen fysiikka... ei punttia vana perusasioita, kuten punnerrukset, vatsalihakset, selät, kyykkyjä ja tälleen... sit hiotaan todella paljon tekniikkaa (pallon käsittely ja heittotekniikka)
 

siistii

Vs: kesäharjoittelu

emt sanoi:
voipa näkyäkin, mutta eikös ole vähän rankkaa jos on noin monta kertaa viikossa?! ei ehi tehä mitään muuta päivisin ku olla koulussa ja sit on jo harkat...

niinhän se on.. sit meil on parinviikon taouko mut sillon tehään omatoimista ja saadaan ohjeet mitä pitää tehä ja kirjataan kaikki ylös.. sitä se teettää kun nauttii koriksesta<3 ;)
 

mj

Vs: kesäharjoittelu

Ja jos on mj peluri niin silloin ainakin täytyy tehdä kesätreeniä... ja vielä niille jotka punteista selittivät niin kyllä minä u15 leiriltä sain ohjeita treenate punteilla olen 93 ei muuta kun siis rautaa nostamaan ;)
 

Leguri

Vs: kesäharjoittelu

Tehdäänpä nyt heti selväksi; 93-syntyneet eivät tee kesätreenejä vuonna 2007 punteilla - oli kyse sitten maajoukkuestarasta tai takapihan harrastelijapompotteliasta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös