Kymmenen joukkuetta kuulostaa... vähältä. Olisin itse kahdentoista joukkueen säilyttämisen tai yhden joukkueen vähentämisen kannalla ja divarin voisi supistaa kymmeneen tai yhteentoista. Perustelut on mainittu tuolla aiemmin. Divarikin tarvitsee terveitä, kilpailukykyisiä organisaatioita ja hyviä kotimaisia pelaajia. Tällä hetkellä FoKoPo ja BC Jyväskylä on täynnä hyviä kotimaisia pelaajia ja rungot kelpaavat muutamilla kotimaisilla vahvistuksilla liigaankin. Tuon jälkeen on hieman hiljaisempaa.
Olen kuitenkin tuon kolminkertaisen sarjan kannalla. Muistaako kukaan tarkalleen tuota Ruotsin mallia, jossa kaksi aiempaa kierrosta määrittävät kuka pelaa ketä vastaan kotona kolmannella kierroksella? Panoksia riittää runkosarjassa alusta asti. Toisaalta kuulostaa raa'alta että yksi ottelu saattaa lisätä Salmisen mainitseman 10 000e loven viimeisten kierrosten vierasotteluiden takia. Kuitenkin, kukaan järkevä organisaatio ei lähde mihinkään kansainväliseen sarjaan nelinkertaisella sarjalla, oli pelejä 44 tai 40.
Ehdoton peukku ylös tuosta keskiviikon tekemisestä Korisliigan varmaksi pelipäiväksi. Tällaiset käytännöt helpottavat seuraamista ja luovat rutiineja katsojille. Nyt itsekin mennyt moni Korisliigan ottelu ohi, kun alkamisajat on luokkaa klo 14 sunnuntaina tai torstaina klo 18.30.
Ke klo 18.30, joka toinen viikko klo 17.00. Piste.
Eikös tällaisia jenkkikiintiöitä ole sellaisissa pilipalisarjoissa kuten mm. Euroliiga?
Mikä estäisi sitten mopon karkaamisen käsistä? Ammattimaiset organisaatiot, liigalisenssikriteereiden valvonta jne.. Eli en ole vapauttamisen kannalla.
Olen kuitenkin EU-pelaajien vapauttamisen kannalla. Tällä hetkellä suuret opiskelupaikkakunnat ovat suuressa etulyöntiasemassa hankittaessa nuoria kotimaisia pelaajia eivätkä hyvien kotimaisen pelaajien hinta taida todellakaan vastata miesten taitoja.
Näistä EU-pelaajista ei saa veroetua jenkkien malliin, joten näiden pelaajien hinta-laatu -suhde on huomattavasti terveempi suhteessa yhdysvaltalaispelaajiin. Jokainen joukkue kuitenkin ottaa mielummin joukkueeseensa Juha Stenin tai Mikael Holmeen kuin itäblokin takamiehen, joten voisiko tämä tuoda myös kotimaisten pelaajien hintoja terveellisempään suuntaan? Kun Salon Vilppaalla on aina vaihtoehto ottaa Maksim Darski ylihintaa pyytävän Holmeen tilalle. Ei mitään henkilökohtaista siis Holmea vastaan, yksi omista suosikkipelaajista.
Kun pelaajista ei saa veroetuakaan, niin pelaajia on huomattavasti hyödyllisempää pitää seuroissa useampana vuonna. Voitte vaan arvailla millaista suosiota Chanan Colman nautti Lappeenrannassa kolmannella kaudellaan. Ja verottajahan käsitteli miestä tanskalaisena, ei eurooppalaisena, toisin kuin Turunen. (Ennakkotapaus?) Joka vuonna vaihtuvat vahvistukset eivät ainakaan lisää katsojien mielenkiintoa.
Koskeeko Ruotsin sopimus muuten ainoastaan EU-pelaajia vaan myös Cotonou-pelaajia? Koska Cotonou-pelaajat koen eräänlaisena ongelmana pelaajien saadessa maiden passeja ikinä niissä käymättäkään. (Kuka korinalusmies pelasikaan 4-5 vuotta sitten Hongassa Liberian passilla, vaikkei ollut siellä ikinä käynytkään? Tämä esimerkki ei tosin toimi jos Liberiaa ei noihin maihin lasketa!)