Koripallo.com

KP.com mock draft peli

Viestejä
2 336
Kuudessa päivässä tultiin kivasti 13 pickiä - jäljellä on 17 pickiä ja päiviä on yhdeksän. Että oheisen hyvän syyn takia voisi mun puolesta odottaa huomiseen. Mutta viimeistään huomisiltana pitäis kyllä päästä eteenpäin.
 
Viestejä
1 870
Jaaha, 24 tuntia kulunut edellisestä pickistä, joten aika mennä eteenpäin.

Bostonissa on ollut kovat puheet menestyksestä viimeiset viisi kautta. Brad Stevens sitä, Brad Stevens tätä. Tosiasiassa liigan yliarvostetuin valmentaja ei ole saanut mitään aikaan vaan on sulanut pahasti joka kerta playoffeissa.

Myös varaustilaisuuksissa Celtics on saanut kasan hyviä pickejä, mutta tulokset ovat olleet yhtä laihoja kuin mestarisuosikin esitykset kentällä.

Tässä ote Bostonin ykköskierroksen varauksista vuodesta 2015 eteenpäin:

#16 2015 Terry Rozier
#28 2015 R.J. Hunter
#3 2016 Jaylen Brown
#16 2016 Guerschon Yabusele
#23 2016 Ante Zizic
#3 2017 Jayson Tatum
#27 2018 Robert Williams
#14 2019 Romeo Langford
#20 2019 Matisse Thybulle
#22 2019 Grant Williams

Huhhuh, mitä jöötiä. Rozierista ja Brownista tuli ihan ok tason pelaajia, Tatumin ollessa matkalla tähtikategoriaan. Muuten kasa haisevaa paskaa. Kymmenen ykköskierroksen varausta joista kolmen voidaan sanoa onnistuneen? Vai onko niin että Boston on varannut hyviä pelaajia, mutta hiirimäisellä olemuksella varustettu Stevens ei saa vaan miehistä mitään irti?

Joka tapauksessa, tässä draftissa on PAKKO onnistua, jos Boston meinaa oikeasti taistella NBA:n mestaruudesta.

Pikainen vilkaisu kokoonpanoon kertoo, että sisäpelaajalle on suorastaan huutava tarve, vaikka somen fanipojat kiimassa Theisiä hehkuttivatkin syksyn pleijareiden aikana. Saksalaisjöötin paikka on mestaruuskandidaatin backup-sentterinä, ei yhtään sen enempää.

Joten, sen pidemmittä puheitta...

With the 14th pick in the 2020 NBA Draft, the Boston Celtics select Vernon Carey Jr. from Duke.

hi-res-9275ce7c935d5eb8698a3df621c07d3d_crop_north.jpg


Korintekotaitoa on, levypallovoimaa on, korinsuojelua on, atleettisuutta on, KAIKKEA ON.

MESTARUUS.

Orlando Magic on the clock.
 
Viestejä
2 612
Tässä ote Bostonin ykköskierroksen varauksista vuodesta 2015 eteenpäin:

#16 2015 Terry Rozier
#28 2015 R.J. Hunter
#3 2016 Jaylen Brown
#16 2016 Guerschon Yabusele
#23 2016 Ante Zizic
#3 2017 Jayson Tatum
#27 2018 Robert Williams
#14 2019 Romeo Langford
#20 2019 Matisse Thybulle
#22 2019 Grant Williams

Huhhuh, mitä jöötiä.

Todennäköisesti jos miltä tahansa joukkueelta katsottaisiin listaus vastaavantasoisista pickeistä, niin valtaosin se olisi samanlaista jöötiä. Tuossa Bostonilla sentään on muutama osumakin noista 20+ pickeistä eli Williamsit, joita pystyi ihan peluuttamaan playoff-peleissä.. Jos yleisesti katsoo 20+ pickkejä, niin valtaosa on niistä ihan kuraa.
 
Viestejä
286
Siirryttäessä kauteen 2020-2021 Orlando löytää itsensä umpikujasta. Playoff-meininkiä on nyt haisteltu kaksi vuotta putkeen, mutta selkeää reittiä parempaan tulevaisuuteen ei tällä rungolla löydy. Vucevic, Gordon, Ross, Aminu (tätä signausta en ymmärtänyt sen tapahtuessa, vielä vähemmän nyt) nelikko syö ison osan palkkakatosta vielä ainakin kaksi vuotta, jonka lisäksi Isaacille ja Fultzille pitäisi jo ensi kauden jälkeen värkätä uutta lappua. Vielä kaiken päälle kellään joukkueen juniorilla ei ole homma oikein lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Bamba on alisuorittanut, mutta täällä ainakin löytyy toivoa paremmasta. Fultz näytti paikoin jo ihan hyvältä pelurilta, mutta ei osaa edelleenkään heittää. 2019-varaus Chuma Okeke ei ole vielä edes allekirjoittanut rookie-sopimustaan (!!) vaan päätti parantaa vammaansa Orlandon G-liiga joukkueessa. Ainoa oikeita merkkejä tähtipelaajasta näytti Isaac, joka kuitenkin kerkesi hajottaa polvensa kahteen kertaan yhden kauden aikana. Professorin GM-kursseilla tämä on oiva esimerkki joukkueesta, jonka tulee pistää kavereita lihoiksi ja aloittaa alusta.

Mitä tässä lähdetään sitten hakemaan? Vucevic olisi ensimmäinen, jota lähdetään kauppaamaan. Näin saataisiin raivattua Bamballe lisää minuutteja, jonka lisäksi hänellä lienee eniten arvoa treidi-markkinoilla. Gordonin myymisestä onkin ollut jo huhuja, mutta hänen value on varmaan alimmillaan mitä se on ollut, joten itse pitäisin hänet vielä trade deadlineen asti mukana siinä toivossa, että nostaisi arvoaan. Fultz ja Isaac tulisi pitää joukkueessa ihan potentiaalinsa takia. Lisäksi Bamballe pitäisi antaa vielä aikaa saada paletti kasaan. En muista Okekesta juuri mitään. Nähtävästi pelaa pf-paikkaa, varmaan myös pituudensa puolesta sf hoituu, en ole varma. Tässä voidaan lähteä siis moneen suuntaan. Korinteko- ja heittovoimaa olisi aina kiva saada lisää, ja tämä olikin alkuperäinen suunnitelma, mutta yhden kaverin odottamaton valuminen pakottaa tähän valintaan.

With the 15th pick in the 2020 NBA-Draft, the Orlando Magic select Onyeka Okongwu from USC.

usa_today_14138432.jpg


Kyllä, Orlando varasi jälleen pelaajan isoon päähän, jonka vahvuudet löytyy puolustuksesta. Professorin kuvioissa Vucevic on kuitenkin vaihdettu muualle, joten Okongwu tulee Bamban kanssa jakamaan minuutit sentteriosastolla, ja ehkä myös pelaamaan minuutteja keskenään Bamban levittäessä heittotaidollaan kenttää ja Okongwun puolustaen kaarinelosia. Perfect fit! Ja jos Bamban homma ei lähde toimimaan, niin tässä on ainakin sitten seuraava tulokas. Okongwu on erittäin urheilullinen mies joka pystyy suojella koria, puolustaa kaarella, sekä hyökkäyksessä rollata kovaa korille. Parannettavaa löytyy hyökkäyksessä etenkin heittotaidossa. Heittotyyli ei ole kuitenkaan niin ruma etteikö sitä voisi pienillä korjauksilla parantaa huomattavasti. Lisäksi omat menneiden vuosien missaukset hieman alimittaisten isojen (John Collins ja Adebayo) kohdalla jyskytti takaraivossa siihen mittaan, ettei tällä kertaa ollut munaa jättää tämänkaltaista prospectia kahta kertaa välistä.

Portland Trail Blazers are on the clock
 
Viestejä
2 336
Update (10.11. klo. 20.30)

1 MIN - Achilles (James Wiseman)

2 GSW - Juzo (Obi Toppin)

3 CHA - koris.com (Deni Avdija)

4 CHI - Vitalstatistix (LaMelo Ball)

5 CLE - King James (Anthony Edwards)

6 ATL - Vitalstatistix (Isaac Okoro)

7 DET - koris.com - (Killian Hayes)

8 NYK - Vitalstatistix - (Devin Vassell)

9 WAS - professori - (Tyrese Haliburton)

10 PHO - Mokeski - (Tyrese Maxey)

11 SAS - Achilles professori - (Patrick Williams)

12 SAC - King James - (Aaron Neshmit)

13 NOP - Vitalstatistix - (Jalen Smith)

14 BOS - Major Julli Achilles - (Vernon Carey Jr.)

15 ORL - professori - (Onyeka Ogongwu)

16 POR - L.S - (Saddiq Bey)

17 MIN - Achilles

18 DAL - Hämähäkkimies

19 BRO - Major Julli

20 MIA - King James

21 PHI - Juzo

22 DEN - Juzo

23 UTA - professori

24 MIL - Juzo

25 OKC - koris.com

26 BOS - Major Julli

27 NYK - Vitalstatistix

28 LAL - Juzo

29 TOR - professori

30 BOS - Major Julli
 
Viimeksi muokattu:

L.S

Viestejä
888
Blazers vaikuttaa tässä vaiheessa juuttuneen vahvasti siihen keskikastiin, joka selviää vuosittain playoffeihin, mutta josta ei kuitenkaan vakavissaan puhua mestarikandidaattina. Joukkueen suurin tavoite on varmasti kasata kilpailukykyinen joukkue vielä sarjan kirkkaimpien tähtien joukkoon kohonneen Damian Lillardin primen aikana. Keinot tähän vaikuttavat kuitenkin olevan valitettavan vähissä, sillä juuri tällä hetkellä ei vaikuta, että männävuosien omista varauksista kukaan osoittautuu avainpelaajaksi mestaria leivottaessa seuraavan parin-kolmen vuoden aikana.

Jätän tässä jokavuotisen "It's time to finally trade CJ" -spekulaation väliin, ja lähden tekemään varausta sillä oletuksella, ettei Blazersin eteen tipu yhtäkään järkevää tarjousta, jonka vuoksi takakentän tutkaparia lähdettäisiin hajoittamaan. Muiltaosinhan rosterin tilanne on selkeästi se, että 3-D -laiturin slotti ammottaa tyhjyyttään. Gary Trent Jr. pelasi lupaavasti kuplassa, mutta on kuitenkin paremmin kakkospaikalle soveltuva pelaaja, eikä yrityksistä hidastaa esim. Lebronin vauhtia playoffeissa voida puhua minään jymymenestyksenä. Trentin voidaan kuitenkin katsoa ehdottomasti kuuluvan joukkueen tulevaisuudensuunnitelmiin. Pahasta loukkaantumisesta toipuva Rodney Hood on tässä vaiheessa täysi kysymysmerkki, samoin kuin kentän ulkopuolisten hankaluuksiensa vuoksi monen fanin epäsuosioon joutuneen veteraanin Trevor Arizan tulevaisuus joukkueessa. Nassir Little esitti jossain välissä ihan lupaaviakin otteita, mutta sitten koirankoppi kutsui pikkuloukkaantumisten myötä.

Nelospaikalla Melo oli jopa ihan positiivinen yllätys, ja en olisi pahoillani, jos hänet saataisiin sopuhinnalla mukaan myös tulevalla kaudella. Zach Collinsia sen sijaan olisi mielestäni hyvä peluuttaa mahdollisimman paljon Nurkicin tilalla isona, siitäkin huolimatta, että häntä varmasti kaavaillaan aloitusviisikkoon Nurkicin rinnalle. Whitesiden toivon päätyvän mahdollisimman kauas Portlandista, mikäli hintapyyntö on mitään muuta, kuin veteraanin minimisoppari.

Pelaajat, jotka draftin näkökulmasta näen edes jossain määrin huomioonotettaviksi joukkueen tulevaisuuden kannalta ovat
1-2: Lillard, McCollum, Trent Jr. ja Simons
Välimallin jätkät: Hood, Little, Gabriel
Isot: Nurkic ja Collins

Lähden nyt GM:n ominaisuudessa satsaamaan ihan puhtaasti siihen, että draftin keskikastista napataan 3D jannu, joka edes jossain määrin kykenee auttamaan joukkuetta samantien, ja jätän automaattisesti penkkiä ekan kautensa kuluttavat pointit huomiotta, sekä kaiken maailamn euroletkut joukkueille, joilla on aikaa kolminkertaistaa elopainoja.

Näin ollen valinta on tehtävä pelaajista Saddiq Bey, Desmond Bane, Josh Green ja Jaden McDaniels. McDanielsin pudotan suoraan pois sillä perusteella, että hän auttaa Blazersia kaikkein vähiten jo heti ensi kaudella, koska fysiikka ei vielä riitä isojen poikien kentille. Banella puolestaan on epäilyttävän tyrannosarus rex -henkinen syliväli, joka soittaa heti hälyytyskelloja potentiaalisen upsiden osalta. Jäljelle jäävä valinta Beyn ja Greenin välilläkin vaikuttaa suhteellisen no-brainerilta.

Näin ollen

With the 16th pick in the 2020 NBA Draft The Portland Trailblazers select Saddiq Bey from Villanova

1204215715.jpg.5.jpg


Bey saanee peliaikaa samantien ongelmallisen laituritilanteen johdosta, ja on kykenevä parhaimmillaan mahtumaan jo lähivuosina mestarikandidaatin playoffrotaatioon. Blazersissa Beyn ei odoteta ihmeemmin käsittelevän palloa omia heittoja luodessa, ainakaan enen, kuin rahkeet siihen riittävät. Alussa on enemmän kuin tarpeeksi, kunhan uurastaa pakissa ja viskoo vapaat kolmoset sisään kohtalaisella tarkkuudella. Kaikki, mitä tämän jälkeen saadaan lisää on plussaa.

Minnesota Timberwolves are on the clock.
 
Viestejä
1 637
Etiäppäin.

Heittovoimaa on hyvä olla olemassa, ja tässähän sitä löytyy 70-kiloisessa raamissa. Just sopiva Minnesotaan.

With the 17th pick in the 2020 NBA Draft The Minnesota Timberwolves select Tyrell Terry from Stanford

Vaihtoehtona oli pitkä serbi täydentämään alkuperäisen pickin tekijän näkemystä tasapainoisesta joukkueesta. Mutta jätetään se Dallasille, jolla on perinteisesti vetoa pehmeisiin europelaajiin. Ja ainahan hyviä pelimerkkejä voi kaupata.

Dallas on the clock.
 
Viestejä
7 500
Update (12.11. klo. 10.50)

1 MIN - James Wiseman (Achilles)
2 GSW - Obi Toppin (Juzo)
3 CHA - Deni Avdija (koris.com)
4 CHI - LaMelo Ball (Vitalstatistix)
5 CLE - Anthony Edwards (King James)
6 ATL - Isaac Okoro (Vitalstatistix)
7 DET - Killian Hayes (koris.com)
8 NYK - Devin Vassell (Vitalstatistix)
9 WAS - Tyrese Haliburton (professori)
10 PHO - Tyrese Maxey (Mokeski)
11 SAS - Patrick Williams (Achilles professori)
12 SAC - Aaron Nesmith (King James)
13 NOP - Jalen Smith (Vitalstatistix)
14 BOS - Vernon Carey Jr. (Major Julli Achilles)
15 ORL - Onyeka Okongwu (professori)
16 POR - Saddiq Bey (L.S)
17 MIN - Tyrell Terry (Achilles Juzo)
18 DAL - hamahakkimies
19 BRO - Major Julli
20 MIA - King James
21 PHI - Juzo
22 DEN - Juzo
23 UTA - professori
24 MIL - Juzo
25 OKC - koris.com
26 BOS - Major Julli
27 NYK - Vitalstatistix
28 LAL - Juzo
29 TOR - professori
30 BOS - Major Julli

Dallasin uuden tulemisen aikajana otti harppauksen eteenpäin Luka Dončićin varaamisen ja Kristaps Porziņģisin hankkimisen myötä. Jälleenrakentava joukkue siirtyi kertaheitolla "win now"-moodiin, mitä usein pidetään perusteena sille, että joukkueen pitäisi korostaa sitä, miten varattava tulokas sopii joukkueen olemassaolevaan kokoonpanoon, suhteessa pelaajan lahjakkuuteen ja tulevaisuuden upside potentiaaliin. Vastaavasti kokeneempia ja kypsempiä pelaajia pitäisi korostaa luikkujen raakileiden sijasta.

Mavericks on myös elänyt velaksi ja kaupannut tulevia useampia varausoikeuksiaan New Yorkiin. Näin ollen tämä on Dončićin aikakauden "viimeinen draft", jossa Mavs pääsee varaamaan edes jonkinlaisilta tonteilta.

Mavericksin rosterin isoimmat puutteet ovat isoissa kaaripelaajissa ja joukkue tarvitsisi kipeästi urheilullista 3D-pelaajaa. Toisaalta tämä taitaa päteä kaikkiin maailman korisjoukkueisiin. Jo varatuista pelaajista Saddiq Bey on huhuissa yhdistetty Mavsiin, minkä lisäksi Patrick Williams ja Aaron Nesmith olisivat myös kiinnostaneet. Jäljelläolevista kavereista Desmond Bane, Robert Woodard II ja Josh Green

Desmond Bane on 22-vuotias heittäjä ja kuulemma fiksu pelaaja. Valitettavasti hänellä on myös puutteita urheilullisuudessa ja ylettyvyydessä.

Robert Woodard II olisi vähän paremman kokoinen ja vuoden nuorempi, mutta kuulemma liian hidas puolustamaan takamiehiä ja kankea heitto on kuulemma vasta kehitysvaiheessa.

20-vuotias Josh Green olisi edellisiä urheilullisempi rutinoitunut roolipelaaja ja kuulemma täynnä virtaa puolustuspäässä. Hän olisi siis tästä kolmikosta oma suosikkini.

Paino sanalla "olisi".

Aleksej Pokuševski on 213-senttinen veltto euroletku Serbiasta, joka pelaa Kreikan kakkostasolla takamiehenä, koska a) hänen taitopalettinsa riittää tähän helposti tai b) hänellä ei ole ollenkaan olkapäitä ja kädet roikkuvat suoraan alaspäin korvien alta.

Ensimmäinen Pokuševskistä näkemäni video alkoi puolen kentän selän takaa kuljetuksella, jota seurasi täysin järjetön selän takaa syöttö suoraan katsomoon. Samalla videolla kaveri kiskoi myös 180-asteen kääntöfeidarikolkkeja pari metriä viivasta. Heitot eivät osuneet edes kolmeen sekuntiin, mutta nämä heiton valinnat antoivat ymmärtää, että kaverilla on ainakin itseluottamusta. Muutenkin kaverin pelityyli on niin epäserbialainen, että todennäköisesti vetäisin hänelle aivan hirveät kilarit maanantain höntsävuorolla, koska hän ei puolusta ja hänen ratkaisunsa ovat ajoittain täysin aliarvoisia.

Mutta.

Pokuševski pelaa takamiehenä, koska hän on 213-senttinen takamies ja oikeasti todella lahjakas. Hänellä hyvä ote pallosta ja hänen heittonsa on luontevan näköinen. Pokuševski on erinomainen syöttäjä, joka näkee kentän puolustajansa yli ja osaa lukea tilanteita, vaikka tekeekin välillä päättömiä valintoja.

Fyysisesti 18-vuotias Pokuševski on kolmen vuoden päässä siitä, että olisi kolmen vuoden päässä. Lisäksi hän on pelannut suhteettoman matalalla sarjatasolla heikkoja vastustajia vastaan. Huolestuttavaa on myös se, että fyysisen heikkoutensa vuoksi Pokuševski ei ole edes mitenkään dominoinut näitä vastustajiaan.

Vuoden 2020 NBA-draftin 18. varauksella Dallas Mavericks varaa Aleksej Pokuševskin, Serbiasta.

Joukkueella ei ole niin väliä, mutta minä otan Aleksej Pokuševskin.
Lotto on tyhmien vero ja voi olla, että tämä on varaus, joka ketuttaa tulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4 784
Hämis käyttää varatessaan suomen kieltä, hienoa! :) Tämä ei siis ollu mikään kuitti kenenkään finglishille, taidan itsekin varata ensi kerralla suomeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 637
Pokusevski jakaa mielipiteitä ja konsensuksen osalta taidetaan mennä selkeästi toisella kierroksella. Toki asiantuntijapiireissä ymmärretään että aiemmin menee. Tuo Hämähäkkimiehen "sitoutuminen" oli mennyt ohi ja vähän läpällä tarjosin. Väite muuten on että on saanut "varman tarjouksen" ja siksi ei juuri näytön paikat tai combunen tapaiset (oliko sellainen jossain muodossa?) juuri kiinnosta.

Serbialaisten rajaton itseluottamus perustuu usein siihen että uskovat olevansa noin yleisesti parempia kuin kukaan lähiseudulla. Tämä tekee heistä noilla huudeilla melko pidettyjä ( lähihistoriakin aggressiotkin vaikuttaa tähän). Toki Boban on aivan hellyyttävä poikkeus tähän yleiseen stereotypiaan joka saattaa olla ihan vääräkin. Doncicillakin on serbitaustaa, joten etniset antipatiat eivät yhteistyöhän vaikuttaisi. Jään seuraamaan.....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
42
Netsien off-seasonin isoin juttu oli toistaiseksi Steve Nashin saapuminen päävalmentajaksi. Nash on koutsina kokematon, mutta apukoutsina on MDA:ta ja Udokaa, joten eiköhän se siitä. Pelaajapuolella on odotettavissa agressiivinen pushaus kohti kolmatta tähteä Irvingin ja Durantin rinalle. DeAndre Jordan ei sellainen ole kuin Durantin päässä, ja LeVert sekä Dinwiddie taas eivät superkaksikolle kelpaa.

Draftista Nets kaipaa pelaajaa, joka ei tarvi palloa hyökkäyspäässä. Pöytä on tässä kohtaa jo melko tyhjä, ja parhaat jäljellä olevat pelaajat kuuluvat pääosin kategorioihin pieni palloa rakastava takamies. Joten:

Vuoden 2020 NBA-draftin 19. varauksella Brooklyn Nets varaa Precious Achiuwan Memphisin yliopistosta.

Achiuwa on draftin fyysisesti kovimpia jannuja, pituudeksi ilmoitettu 205 cm, syliväli melkein 220 cm ja painoa 106 kiloa. Räjähtävää nopeutta, puolustuspään osaamista. Nigerialaisen heikkous on heittäminen, jota varmasti pystytään parantamaan, mutta 3D pelaajaa ei välttämättä tule koskaan. Sen sijaan smallball C ja puolustuspään expertti saattaa Achiuwasta tulla. Nets myös on paljolti pakotettu luopumaan Allenista kolmannen staran metsästämisestä, jioten isolle pelaajalle on organisaatiosta käyttöä myös heti.
 
Viestejä
7 500
Hämis käyttää varatessaan suomen kieltä, hienoa! :) Tämä ei siis ollu mikään kuitti kenenkään finglishille, taidan itsekin varata ensi kerralla suomeksi.
Totta puhuen en edes muistanut, että englanniksikin voisi varata.

Pokusevski jakaa mielipiteitä ja konsensuksen osalta taidetaan mennä selkeästi toisella kierroksella. Toki asiantuntijapiireissä ymmärretään että aiemmin menee. Tuo Hämähäkkimiehen "sitoutuminen" oli mennyt ohi ja vähän läpällä tarjosin. Väite muuten on että on saanut "varman tarjouksen" ja siksi ei juuri näytön paikat tai combunen tapaiset (oliko sellainen jossain muodossa?) juuri kiinnosta.
Vilkaisin tämän kommentin luettuani muutaman Poku-draftin läpi:

2020 NBA Mock Draft: 2 Weeks to Go, Who Goes No. 1? => Portlandiin #16.
NBA mock draft 2020: LaMelo Ball is trying to hold on to No. 1 overall pick status => Minnesotaan #17.
2020 NBA Mock Draft: LaMelo Ball, James Wiseman and trade possibilities => Dallasiin #18.
https://nbadraft.theringer.com/ => Oklahoma Cityyn #25.
2020 NBA Mock Draft 20.0: First-round pick projections after Finals => Bostoniin #26.
NBA draft deep dive: Our experts' perfect picks => Bostoniin #26.
NBA Mock Draft 2020: James Wiseman moves up, goes No. 2 to Warriors behind No. 1 pick LaMelo Ball => Dallasiin #31.
NBA Mock Draft - NBADraft.net => Philadelphiaan #32.

Jakauma näyttää hieman kaksihuippuiselta ja noiden arvausten perusteella saattaa tosiaan just ja just lipsahtaa toiselle kierrokselle. Toisaalta itsekin olen lukenut huhuja, että Pokuševski olisi skipannut etä-combinet ja haastattelut, koska on saanut jostain varman lupauksen ykköskierroksen varauksesta.

(Euroletkujen kanssa vehkeily on Dallasille tuttua puuhaa, mutta en kuitenkaan ihan usko, että tällä kertaa on kyse heistä. Se olisi jotenkin liian sopivaa.)
 
Viestejä
1 637
Kuka näistä nyt edes sanoo että miten se "konsensus" toimi ja mistä kaikista aina koostuu? Tuo Draftnetin oli se mistä yritin katsoa että missä Pokun kanssa yleisesti mennään, mutta nuo erilliset mockit näkyisivät viittaavan että jonnekin 20-30 väliin napsahtaa. Uskoisin että Dallasin vuorolla varattavissa kuitenkin.

SInällään hauska verrata kun Laurista aikanaan jotkut sanoi että "pelintekijätason pallonkäsittelytaidot" tjsp. Onhan tuossa järkyttävä ero samanpituiseen kaveriin nähden. Syötötkin lähtee toisaan ennakkoluulottomasti ja näkemyksellä. Saas nähdä sitten kun siirrytään aivan eri pelin tasolle, siirtyykö näkemyksellisyys. Mutta joo mielenkiintoinen seurattava. Denverkin voisi olla melko hyvä paikka hänelle, kun siellä osataan kehittää ja annetetaan kehittyä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 336
Hämis käyttää varatessaan suomen kieltä, hienoa!
Jatketaan kiitoslinjallla: kiitos kun käänsit tuon listan järkevästi päin - lisäsin alussa vaan sen varatun pelaajan sinne varaajan nimen perään ja se näytti hölmöltä sellaisenaan joten laitoin sulkuihin. Jossakin vaiheessa huomasin, että se näytti hölmön sijaan ainoastaan täysin epäloogiselta (ajatusviiva + sulut, wtf), mutta en jaksanut alkaa säätää koko listaa uuteen muotoon.

Hyvä, että saatiin tämä taas liikkeelle.
 
Viestejä
4 784
Jatketaan kiitoslinjallla: kiitos kun käänsit tuon listan järkevästi päin - lisäsin alussa vaan sen varatun pelaajan sinne varaajan nimen perään ja se näytti hölmöltä sellaisenaan joten laitoin sulkuihin. Jossakin vaiheessa huomasin, että se näytti hölmön sijaan ainoastaan täysin epäloogiselta (ajatusviiva + sulut, wtf), mutta en jaksanut alkaa säätää koko listaa uuteen muotoon.

Hyvä, että saatiin tämä taas liikkeelle.

Nuo kiitokset kai kuuluivat Hämikselle. Itse olen semmoinen Hakkeri Hakkarainen, ettei ois varmaankaan onnistunut. ;)
 
Viestejä
9 123
Miami voisi varata isoon päähän janarin, kun Olynyk ja Leonard on pajskaa. Plussana myös se, että löytyy Zo ja Haslem koulimaan rookieta. Nyt kuitenkin pitää panna heti eikä viidestoista päivä, joten ei jaksa mitään projekteja. Ei ollut mielestäni mitään valmista tuolla boardilla, josta olisi nyt apua.

Missä muualla sitten prakaa? Dragic on aika lailla mennyttä miestä ja inhoan Kendrick Nunnia. Siihen oli syynsä miksei löytänyt paikkaansa omassa draftissaan liigasta vaan vasta pidemmän kaavan kautta tuli sisään. Ei jatkoon! Otetaan tilalle kaikilla tavoin parempi pointti, joka voi ikänsäkin puolesta auttaa jo nyt.

Eli varataan skouttaamisen perusteella varsin vakuuttavalta vaikuttanut pelaaja...

Miami Heat varaa omalla vuorollaan tässä varaustilaisuudessa pelaajan, joka on nimeltään Malachi Flynn.
 
Viestejä
1 637
The process is dead, long live the process

Phillylle vuosi oli pettymysten täyttämä ja sekava. Useasti kuultu “vedetään runkosarja puolivaloilla ja poffeissa sitten nelonen silmään ja mestaruuteen” oli vaan selitystä sille, että eipä heillä todellisuudessa kulkenut kuin kotosalla. Ja eihän tuo koskaan noin mene että yhtäkkiä saisi ihan eri ilmeen jos on läpsytelty runkosarja. Viimeinen napsaus niskaan kaudelle oli Simmonsin loukkaantuminen poffien aluksi.

Viime kauden peliliikkeet osoittautuivat kehnoiksi. Horfordin sovittaminen kentälle Embiidin kanssa plus siihen vielä Simmons ruuhkauttamassa painttia on kenelle tahansa valmentajalle haaste. Liekö Harrisin surrut eroa Bobista kun otteet olivat vähintäänkin vaihtelevat ja hänen vaikutuksensa tuloksiin pettymys. Niinpä Phillyllä on nyt haaste kahden huonon sopparin kanssa jotka haukkaavat 60 miljonaa capista. Siihen päälle Simmons ja Embiid toisen samanmoisen verran niin kikkaile nyt noilla lopuilla hyviä roolipelaajia rosteriin. Tämän jälkimmäisen kaksikonkin hajottamisesta on jatkuvasti huhua ilmassa, vaan toistaiseksi lienevät joukkueen koskemattomat pelaajat kun treideistä aletaan puhua.

Thybulle osoittautui hyväksi pickiksi ja Richardson piti suunnilleen Heat-aikaisen tasonsa. Pulmahan on että heittovoimaa ja -uhkaa kaarella ei ole läheskään tarpeeksi nykypelin vaatimuksiin. Toisaalta ollessaan kentällä Simmons ei ole minkäänlainen kolmosuhka ja puolustus voi kaikessa rauhassa tiivistää korinalustan. Kauden lopuksi Brett Brown sai kenkää, Doc Rivers tuli tilalle, ja viimelopussa palkattiin Morey VP:ksi. Morey antoi jo jotain lausuntoja että pelaajiston mukaan mennään. Näinkö on? Muuttuuko yleinen analytiikkaperusteinen päätöksenteko jotenkin sen takia että joukkueessa on mm. juhlittu kokonaista 2 kolmosta urallaan tehnyt SImmons. Näin tässä huhuja että Morey vääntäisi Hardenia Phillyyn. Se huhu kumottiin näköjään jo mutta nyt on kaikkien suosikki Westbrook lähdössä. No tuskin tämäkään natsaa Phillylle tai Stinkfacelle itselleenkään. Jotain kuviota tässä varmaan nähdään koska Phillyn nykyrosteri on todettu vaikeaksi saada toimimaan. Aika on jo ajanut prosessin ohi ja toivon mukaan tämä kuoppaa viimeisetkin ajatukset siitä että tankkaamalla ja draftaamalla vuosia rakennetaan mestarijoukkue. Kaikki on hiton sekavaa (toki mielenkiintoista) enkä halua edes arvailla mitä liikkuja tässä tapahtuu. Se on kuitenkin ilmeistä että paras Philly nähtiin kun Butler oli siellä, eikä ihme tietäen miehen attityydin tekemiseen ettei halunnut siellä jatkaa.

Rookien yksi tärkeä tehtävä Phillyssä on ollut kuulemma roudata Embiidille pirtelöt, keksit ja Shirley Templet palanpainikkeeksi pelimatkoilla. Tähän hommaan löytyy listalta montakin pystyvää kandidaattia. Jos otetaan muitakin asioita huomioon tähän ei etsitä ja saada avauksen miestä vaan luotettava 3&D-roolipelaaja. Puolustuspään tekeminen on Phillyltä sujunut, joten sen prioriteetun säilymisellä luulisi olevan jotain prioriteettia. Parempi Bey meni jo, ja kun pitäisi saada heti alusta tuottoa penkiltä, niin

With the 21st pick Philadelphia 76sers select Josh Green from the University of Arizona.

Lähdetään siitä että hänen voi laittaa kentälle, ja puolustus toimii edelleen. Kolosiakin uskaltaa heittää ja prosentit olivat ok, vaikkeivat millään kovalla volyymilla. Riversin valmennuksessa nuoresta miehestä saadaan kaivettua kaikki mahdollinen ulos.

Ei tällä kuuhun mennä kuitenkaan. Moreyn pitää näyttää nerokkuutensa rosterin kasaamisessa ja huonojen sopimusten kauppamisessa, ja Riversin puolestaan saada nämä nimimiehet suorittamaan jatkuvasti hyvällä tasolla ja yhdessä, mikä onkin hänen vahvuutensa. Veikkaukseni on kuitenkin että prosessissa paine laskee ja tuloksena ei tulla kuulemaan suurta pamausta vaan Philadelpian kaupungin yllä leijaileva tuhnu.

Denver on kellossa ja tulossa aamupäivän kuluessa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 637
Lähdetääs toisin päin: Aina löytyy näitä jotka kauteen lähdettessä ovat suosikkeja TOP-5- tai ainakin "varmaksi" TOP-10-pickiksi ja sitten jostain syystä osakkeet laskevat kuin lehmän häntä kauden mittaan. Sitten löytävät itsensä ynnämuu-sijoilta pickeissä. Ehkä paras tie pysyäkin jatkossa listojen kärjessä on pelata muutama ottelu ja vetäytyä jollain syyllä draftia odottelemaan. Hyvänä esimerkkinä valahtaneista vaikka Michael Porter Jr, Kevin Porter Jr, Bol Bol (lotteryssä jos ei TOP-10). Jos uskotaan että homman takana on vaan joku häikkä mistä selvitään täytyy löytyä koti jossa on aikaa silitellä rypyt pois, palauttaa itsevarmuus takaisin ja jossa ei huutavaa pakkoa heittää pelaajaa paineeseen johon ei ole vielä valmis.

Denver on sellainen joukkue, joka pystyy toimimaan näin. Jokic-Murray kaksikko täydennettynä Millsapilla, Harrisilla, Grantilla ja em. Porterilla on hyvä pääosin nuori runko, jonka varassa voi operoida contenderinä pitkään. Esimerkkinä juuri M. Porter, jonka selkävaivat olivat suuri kysäri joka pudotti draftissa hänet 14. sijalle, on onnistuttu kuntouttamaan erittäin käyttökelpoiseksi resurssiksi joka pärjää konffafinaalitason taistossa. Lisäksi kun katsoo saavutuksia pelaajiston osalta, Denver on onnistunut havaitsemaan takarivin talenttia kohinan ulkopuolelta ja tehnyt esim Jokicista All-NBA-pelaajan.

Tähän kauteen lähdettäessä draftiluokan varmasti yksi erottuvimmista oli Cole Anthony, josta veikattiin jopa ykkösvalintaa. Erinomaiset fyysiset ominaisuudet, monipuolisuus ja peliäly ovat Anthonyn valtteja. Pituutta ei ole kuin hieman päälle 190 mutta on vahvarakenteinen pelintekijä joka ei pelkää ajaa korille. Heittokin sujuu(?). Valitettavasti Tar Heelsin ja Anthonyn kausi oli surkea. Mies latasi heti ensi pelissä ennätyksiä tauluun ja vielä muutamat pelit senkin jälkeen sujuivat. Joukkue tyhjeni viime kauden jälkeen melkoisesti ja Anthony joutui ottamaan aivan liikaa roolia, joka johti sekaviin esityksiin, ja vaikeisiin ja pakotettuihin (suom. huonoihin) ratkaisuihin. Lisäksi polvikierukka jouduttiin operoimaan ja paussin jälkeen ei häneltä ei joukkueelta juuri sujunut.

Mutta... ei se potentiaali ole mihinkään kadonnut. Hänessä on ainesta aina tähteyteen asti, ja Denver on hyvä paikka onkia se esiin. Lisäksi riskinotto ei pelota tässä kohtaa lainkaan. Niinpä...

With the 22nd pick Denver Nuggets select Cole Anthony from the University of North Carolina.

Ja siitä vähän maistiaisia...


Utah on the clock.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
286
Cole Anthony on hyvä varaus! Kausi UNC:ssä tosiaan ei mennyt joukkueen, eikä Anthonyn itsensä kannalta suunnitelmien mukaan mutta potentiaalia löytyy. Itselle osui silmään Anthonyn videoita katsellessa kuinka vähän tilaa kentällä oli hyökkäyksessä. Jokaisessa ajossa tuntui olevan vähintään yksi mies kolmen sekunnin alueella tukkimassa tietä, joka varmaan vähän selittää Anthonyn huonoja heittoprosentteja. Lisäksi entisten NBA-pelaajien pojat tuntuu aina löytävän tien edes kohtuullisiksi pelureiksi.

Mutta mennään itse asiaan, Utah Jazzin varaukseen. Jazz sekoitti viime kaudella hieman pakkaa päästämällä Derrick Favorsin yli 8 seurassa vietetyn vuoden jälkeen muualle ja sisään tuotiin lisää heittovoimaa Bojan Bogdanovicin muodossa. Tämä, ja Mike Conleyn hankkiminen, teki Utahista seksikkään "mustan hevosen" yltämään ihan finaaleihin asti. Tätä hoettiin asiantuntijapiireissä lähes kaikkialla, joten seksikkyys haihtui nopeasti ja ei niin yllättäen palikat ei tuntunut loksahtavan paikalleen oikeastaan missään vaiheessa kautta. Sormet osoittivat nopeasti Conleyn suuntaan, joka pelasi huonointa koripalloaan vuosiin. Disneylandissä Conley sai kuitenkin uutta virtaa ja pelasi paremmin, mutta Bogdanovicin jäädessä kotiin tuloksena oli 3-1 johdon kuseminen Denveriä vastaan playoffsien ensimmäisellä kierroksella.

Mitä sitten seuraavaksi? Viime kauden rotaatiopelaajista vain Clarksonilla ja Mudiaylla ei löydy sopimusta ensi kaudelle, joten siinä mielessä Salt Lake Cityssä voidaan operoida ihan turvallisin mielin. Toisaalta uutisissa raportoitua biiffiä Mitchellin ja "Patient 0" Gobertin välillä pitää pitää silmällä. Asioita monimutkaistaa myös se, että Gobertille pitäisi vuoden päästä uutta sopimusta ja supermaksikin vissiin pöydällä. Mutta kun näistä ei ole nopealla googlailulla vähään aikaan vuotanut julkisuuteen mitään, niin ei siis lähdetä sen enempää spekuloimaan. Gobert pysyy jengissä.

Tarvetta varaustilaisuudesta olisi pidemmän tähtäimen pointille tai laiturille. Jäljellä olevat laitamiehet ei kuitenkaa vakuuta ollenkaan, joten lähdetään etsimään takuria. Yksi ongelma omasta mielestä Conley-Mitchell takakentässä oli se, että molemmat ovat pieniä pelipaikalleen. Kumpikaan ei tahtonut pärjätä puolustuksessa isommille takureille. Isokokoinen takuri olisi siis hyvä saada, ja se olisi RJ Hampton. Hän vaikuttaa kuitenkin yhdysvaltalaiselta Dante Exumilta, joten mennään pienemmällä mallilla.

With the 23rd pick in the 2020 NBA-Draft, the Utah Jazz select Kira Lewis Jr. from Alabama.

Varmaan tämän vuoden nopein pelaaja. Lewis hyökkää kovaa korille, jonka lisäksi takataskusta löytyy myös oikein kaunis hypäri ja hieman pelintekotaitoakin. Jalka liikkuu oikein hyvin myös pakissa, mutta aika näyttää osoittautuuko NBA:n fyysisyys olevan tälle kepposelle nuorukaiselle liikaa. Hänellä ei nyt Utahissa olisi hirveitä paineita olla samantien avauksen tasoinen kaveri, vaan Conleyn ja Mitchellin viedessä isoimmat minuutit Lewis pääsee seuraamaan näiden miesten tekemistä ja kehittymään vakaasti mahdollista tulevaisuuden avauspaikkaa kohti.

Päästetään Juzo takaisin rattiin eli Milwaukee is on the clock.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös