Vs: M20 2013
Niin, yleensä amerikkalainen valmennus enemmän "ostaa" pelaajan kouluunsa ja soveltaa hänet siten valmennuksen vaatimiin pelitapoihin. Yleisestiottaen sinulle tehdään neljäksi vuodeksi rooli jota sinun tulee noudattaa. Sinulla teetetään myös harjoitteita, jotka sopivat tuohon rooliisi.
Voi jopa olla, että sinulle sanotaan. "Pidä tuo pelaaja kurissa, mene levypalloihin, mut älä heitä. Jos pallo tulee sinulle hyökkäyksessä, syötä, älä heitä ja mieluiten älä laita palloa pompotukseen." Tiedän itse useita esimerkkejä.
Amerikkalainen koulu tuottaa sentterietä(sisäpelajia), takamiehiä ja jonkin verran yleipelaajia. Erikoispelaajia, puolustajia, levypallopelaajia, heittäjiäkin, mutta heittotaidon opettaminen alemalla tasolla ja high schooltasolla on hyvin vaihtelevaa.
Pelaajat ovat sitä hetkeä varten, voittaakseen. Sinut opetetaan talon tavoille. Voi olla et 2-3 vuonna saa kuin 2-3 minuuttia peliaikaa, mut harjoitella saat ja pitää. SEnior vuosi on sinun, jos olet omassa roolissasi edistynyt. Harjoitukset ovat pitkiä, joissa ensin henkilökahtaista ja sitten vain joukkuekohtaista. Ne jotka eivät mahdu 7 pelaavan sakkiin yleensä loppuviikosta pelaavat vastustajan systeemeitä aloitusta vastaan. Kun sarjaottelut - konferenssi ottelut - alkavat tammikuussa, harjoitukset lyhenevät hyvinkin joukkuekohtaisiin ja pelaavii pelaajiin kiinnitetään entistä suurempaa huomioita.
Isoissa yliopistoissa on paljonkin palkallisia valmentajia ja kaikkilla oma roolinsa. Lisäksi harjoituksissa on ns. managereita eli opislekijoita jotaka toimivat avistajina/pallopoikina. Olosuhteet ovat hienot. Sinulta vaaditaan, että opiskelut sujuvat professoreiden vaatimassa hengessä, muuten ei kentälle eikä joskus edes harjoituksiin pääse, ennekuin opiskelut on suoritettu.
Varsinainen koripallokausi päävalmentajan alisuudesa kestää lokakuun lopusta maaliskuuhun. Muun ajan kyllä kunto- ja taitovalmentajat vetävät harjoituksia tai sitten teette yhdesä muiden pelaajien kanssa. Nykyään on kesäksi tehty tarkka kotona suoritettavat harjoitukset. Olet stipendinalainen opiskeleva koripalloammattilainen.
Tärkeää on tietää minne menee ja kenenkä alaisuuteen.