En nähnyt koko ottelua mutta Drive oli aika vaisu. JBA halusi selkeästi voittaa enemmän. JBA puolusti hyvin. Hauskinta oli että ratkaisevan heiton upotti JBAn Eino joka on entinen Omnian pelaaja.Siirtyi kesken kautta HBAsta Omniaan.Oli kyllä viihdyttävä ottelu ja Jba:n paras peli tällä kaudella, halusivat selvästi voittaa tämän enemmän kuin Drive ja varmasti teki hyvää poikien itseluottamukselle. Lisää näitä kiitos.
JBAn ja HBAn selkeä ero on myös se, että JBAssa on selkeästi vanhempia pelaajia eivätkä he enään ole kaikki lukiolaisia ja hyvä niin.JBAlla menee kyllä hyvin. Monta hyvää pelaaja ja pätevä valmentaja.Ei ehkä pitäisi verrata mutta JBAn ja HBAn ero on selkeä. Viimeset vuodet HBAlla on mennyt aika heikosti jos miettii minkälaiset resurssit heillä on. Selkeästi sinne ei enään hakeudu maan parhaat pelaaja niin kuin ennen. Viime vuonna joukkuehenki oli kyllä todella hukassa.Muttan hyvä että on kilpailua ja pelaajilla on enemmän vaihtoehtoja. Toivottavasti HBA vielä nousee suosta.
Toimiva konsepti.JBAn ja HBAn selkeä ero on myös se, että JBAssa on selkeästi vanhempia pelaajia eivätkä he enään ole kaikki lukiolaisia ja hyvä niin.
Aamen. Itsekin heitin jo aikaisemmin ilmoille kysymystä tuosta että miksi Federiko pelaa vain junnupelejä tällä kaudella? Miksi ei South Carolinaan samassa oven avauksessa Ugusukin kanssa? Miksi Drive pienellä pelimäärällä pääosin selkeästi heikompia joukkueita vastaan? Kenen päätös, miksi ja miten tämä palvelee pelaajan kehitystä? Kummallinen ratkaisu ainakin näiden tietojen valossa mitä yleisesti tiedetään.Eri junioriohjelmia voi vertailla lukuisin eri tavoin, ihan sen perusteella minkä ohjelman haluaa nähdä parhaimpana. Akatemian tuottamien pelaajien määrä kovatasoisissa jenkkiyliopistoissa on toki yksi tapa, mutta todella epäolennainen sellainen. Ei HBA:n tai JBA:n tarkoitus ole tuottaa pelaajia yliopistokentille. HBA:n tarkoitus on tuottaa pelaajia Susijengiin ja tällä hetkellä kun Suomi saa kaikki pelaajat käyttöönsä, on aloitusviisikossa neljä HBA:sta lähtenyttä pelaajaa. Se on kiistatta onnistuminen ja osoitus siitä, että pitkällä aikavälillä homma todella toimii. Lisäksi kun on kyseessä akatemia, on syytä katsoa myös minne joukkueen viidenneksi tai kuudenneksi parhaat pelaajat yleensä päätyvät. HBA:lla ja JBA:lla he päätyvät ehkä yhden lisäakatemiavuoden tai muun mutkan kautta kuitenkin Korisliigaan ammattikoripalloilijoiksi.
Sinänsä pelaajakehityksen osalta keskitytään vähän liikaa näihin akatemiaan ja lisäksi Driven nostaminen näiden kahden muun rinnalle on hyvin ennenaikaista. Tilastot ovat myös huono mittari vertailemaan pelaajia keskenään. Federiko on 04-syntynyt joka pelaa U19 SM-porukassa ja Oliver Kandén on 04-syntynyt joka pelaa Kauhajoen Karhussa. Tilastot ovat heillä erilaisia ja taitotasokin aivan varmasti, mutta valmius pelata huippukorista vielä erilaisempi. Eikä siis oikeasti ole tarkoitus verrata näitä kahta pelaajaa nyt keskenään.
Federikon fyysiset ominaisuudet tekevät hänestä ehkä toiseksi lupaavimman 04-syntyneen koripalloilijan, mutta hän on todella vastaus lupaus ja hänen pitäisi jo siirtyä aikuisten peleihin lunastamaan niitä. Olisi oikeastaan kiinnostava tietää, miksei hän ole yliopistossa jo nyt?
Tämä on hyvin sanottu ja täydennetty.Eri junioriohjelmia voi vertailla lukuisin eri tavoin, ihan sen perusteella minkä ohjelman haluaa nähdä parhaimpana. Akatemian tuottamien pelaajien määrä kovatasoisissa jenkkiyliopistoissa on toki yksi tapa, mutta todella epäolennainen sellainen. Ei HBA:n tai JBA:n tarkoitus ole tuottaa pelaajia yliopistokentille. HBA:n tarkoitus on tuottaa pelaajia Susijengiin ja tällä hetkellä kun Suomi saa kaikki pelaajat käyttöönsä, on aloitusviisikossa neljä HBA:sta lähtenyttä pelaajaa. Se on kiistatta onnistuminen ja osoitus siitä, että pitkällä aikavälillä homma todella toimii. Lisäksi kun on kyseessä akatemia, on syytä katsoa myös minne joukkueen viidenneksi tai kuudenneksi parhaat pelaajat yleensä päätyvät. HBA:lla ja JBA:lla he päätyvät ehkä yhden lisäakatemiavuoden tai muun mutkan kautta kuitenkin Korisliigaan ammattikoripalloilijoiksi.
Sinänsä pelaajakehityksen osalta keskitytään vähän liikaa näihin akatemiaan ja lisäksi Driven nostaminen näiden kahden muun rinnalle on hyvin ennenaikaista. Tilastot ovat myös huono mittari vertailemaan pelaajia keskenään. Federiko on 04-syntynyt joka pelaa U19 SM-porukassa ja Oliver Kandén on 04-syntynyt joka pelaa Kauhajoen Karhussa. Tilastot ovat heillä erilaisia ja taitotasokin aivan varmasti, mutta valmius pelata huippukorista vielä erilaisempi. Eikä siis oikeasti ole tarkoitus verrata näitä kahta pelaajaa nyt keskenään.
Federikon fyysiset ominaisuudet tekevät hänestä ehkä toiseksi lupaavimman 04-syntyneen koripalloilijan, mutta hän on todella vastaus lupaus ja hänen pitäisi jo siirtyä aikuisten peleihin lunastamaan niitä. Olisi oikeastaan kiinnostava tietää, miksei hän ole yliopistossa jo nyt?
Olisiko mahdollista, että Frederiko haluaa hoitaa koulun Suomessa kunnialla loppuun ensin tms.? Selitys voisi olla ihan näinkin yksinkertainen. Yhdistäähän Drive Basket Academy tavoitteellisen koripallon koulunkäyntiin. Tarkoituksena on, että jokainen pelaaja saa joko ammatti- tai ylioppilastutkinnon.Tämä on hyvin sanottu ja täydennetty.
Ehkä hieman haastaisin tuota aketemioiden tarkoitusta siltä osin, että ei kai maajoukkueemme tulevaisuus kuitenkaan se kaikkein merkittävin toimintaa ohjaava ajatus ole? Tai voi nykyisin ollakin, mutta itse ehkä toivoisin, että pelaajien henkilökohtaiset toiveet, tavoitteet ja lähtökohdat otettaisiin enemmän huomioon yhdessä muiden kokonaisvaltaisempien tavoitteiden kanssa. Uskon kyllä itse asiassa, että näin käytännössä onkin.
Valtaosa akatemioiden pelaajista ei päädy maajoukkueeseen, ei yliopistoihin stipdendipelaajina eikä myöskään ammattilaiskentille. Voi olla myös niin, että joku lahjakas pelaaja ei syystä toi toisesta jonain päivänä maajoukkuetta edes halua edustaa, vaikka taitojensa puolesta näin voisi tehdä. Suomessa tällaiseen tilanteeseen ei olla totuttu mutta "maailmalla" tämäkin on aika yleistä.
Tämä on vähän laveasti sanottu, mutta myös akatemoiden pyrkimyksenä soisi olevan kokonaisvaltaisen suomalaisen koripallokulttuurin kehittäminen. Tämä sisältää niin maajoukkueemme menestyksen, isommat harrastajamäärät, paremman valmennuksen tason, paremman kotimaisen liigan, suuremmat ammattilaispelaajien määrät, yhteistyön ja keskinäisen kunnioituksen eri toimijoiden välillä, kansanterveys, onnellisuusraportin tulokset... No joo, helposti tämä karkaa toki käsistä ja vaikean tehtävästä tekee noiden tavoitteiden osittainen ristiriitaisuus.
Federikon "välivuotensa" syytä en osaa kommentoida, mutta hänen tilanteensa on toki poikkeuksellinen. Oliver Kanden on pelaajana mielestäni hyvä vertailukohta tässä suhteessa, hän on kehittynyt mielestäni todella paljon tällä kaudella ja on omassa kapeahkossa roolissaan jo nyt niin hyvä, että voisi sitä noudattaa varmaan kovemmassakin sarjassa kuin Korisliigassa. Tässä vertailussa huomioisin kuitenkin myös pelaajien kattotasot, jos itse päättäisin maajoukkuekutsusta. Tästä ainakin omalta osaltani kaikki tämä veivaus sai alkunsa.
Federikon nykytilanteen etuna voisin nähdä sen, että häntä on havaintojeni perusteella miltei pakotettu tietynlaiseen johtajan ja ykkösoption rooliin viimeiset kaksi vuotta. Väittäisin, että nuo roolit eivät hänelle helposti istu, mutta kaikkihan voimme kehittyä vaikka missä, jos oikeaan tilanteeseen pääsemme. Jos hän ensi syksynä South Carolinassa aloittaa, niin hän on kauden alkaessa juuri täyttänyt 20-vuotta. Näin ollen hän olisi miltei täsmälleen samanikäinen kuin Hanno Möttölä hänen aloittaessaan Utahissa miltei 30 vuotta sitten. Maailma on toki muuttunut, mutta kyllä noita 20-vuotiaita eurooppalaisia freshmanejä silti on suhteellisen paljon.
PS Tilastot ovat mielestäni kyllä paras tietämäni päätöksenteon tai vertailun väline, täydennettynä tietysti muun tiedon kanssa, joka voidaan kuitenkin melkein aina jonkinlaisena tilastona myös esittää. Vertailu täytyy vain tehdä vertailukelpoisten tilastojen avulla. Pituus on yksi tällainen tilasto, samoin ulottuvuus, nopeus myös. Kolmosprosentti saman joukkueen jäsenillä samassa voisi olla myös yksi esimerkki. Tämä menee toki nyt saivarteluksi.
Yleensä kyllä. Siksi sitä nyt on kysytty.Tätä Feden "välivuotta" täällä tosiaan useasti arvuuteltu, eikä kenellekään ollut tähän mennessä tullut mieleen, että voisiko esim. opinnot olla kesken...Kyllä yleensä pelaajalla, hänen lähipiirillä sekä valmennuksella on ihan fiksusti mietitty suunnitelma ja perustelut miten ura etenee ja millä aikataululla järkevää mennä.
Yleensä kyllä vielä veikkaisin että tällä pelaajalla ja hänen lähipiirillään on parempi käsitys pelaajan uran tilanteesta kuin kp.comin porukalla...Yleensä kyllä. Siksi sitä nyt on kysytty.
Jokin tämän tyylinen syy voisi olla kyseessä, koska koripallo edellä ajatellen tuo ratkaisu ei näyttäydy järkevänä oikein mitenkään. Ja jos näin on, niin opiskelujen asettaminen koripallon edelle tässä kohtaa kun mennään jopa ratkaisevia vuosia pelaajan kehityksen suhteen on perin kummallinen. Tämä ’välivuosi’ voi pahimmillaan olla se ratkaiseva tasoitus suhteessa kilpailijoihin ja johtaa siihen että pelaaja ei koskaan saavuta sitä potentiaalia pelaajana minkä ehkä olisi saavuttanut koripallon ehdoilla edetessä. Tätähän ei koskaan saada nyt tietää ja aina voi toki olla että ’välivuoden’ vaikutukset pelaajan kehitykseen eivät ole kauhean negatiiviset. Mutta lähtökohtaisesti en voi ymmärtää että jos pelaajalla on lahjat ja halu tähdätä ammattilaiseksi ja huippu-urheilijaksi, niin miksi tehdään kompromisseja ja varman päälle ratkaisuja. Sillä tavoin ei yleensä menestytä varsinkaan globaalisti melko kilpaillussa lajissa. Opiskelemaan ehtii myöhemminkin, huippu-urheilun juna voi jättää vuodessa lopullisesti asemalle.Olisiko mahdollista, että Frederiko haluaa hoitaa koulun Suomessa kunnialla loppuun ensin tms.? Selitys voisi olla ihan näinkin yksinkertainen. Yhdistäähän Drive Basket Academy tavoitteellisen koripallon koulunkäyntiin. Tarkoituksena on, että jokainen pelaaja saa joko ammatti- tai ylioppilastutkinnon.
Vaikka pidinkin tätä kirjoitusta tarpeellisena näkökulmana kaiken muun keskellä, niin tuossa lainauksessa mielestäni tiivistyy yksi suomalaisen koripallokulttuurin viimeaikaisia ajatusvirheitä. Avaan tätä kuvitteellisella tilanteella ja kysymyksellä.HBA:n tarkoitus on tuottaa pelaajia Susijengiin ja tällä hetkellä kun Suomi saa kaikki pelaajat käyttöönsä, on aloitusviisikossa neljä HBA:sta lähtenyttä pelaajaa. Se on kiistatta onnistuminen ja osoitus siitä, että pitkällä aikavälillä homma todella toimii.
Kyllä näkyi mutta JBA heitti luokattoman huonosti kotikentällä. Abbey heitti varmaan 7 heittoa putkeen ohi. Ikävä loppu hyvälle turnaukselle.Filtness Jba:lta sivussa, joka aika kriittinen pelaaja heille, joten tappio ei tullut yllätyksenä.
Ylläolevassa esimerkissä huippuakatemia Pärskyn onnistumista on älyvapaata mitata ja arvoida ensisijaisesti kyvyllä tuottaa aikuismaajoukkueiden pelaajia. Mistä muualta ne maajoukkueen vesipallopelaajat tuollaisessa suljetussa systeemissä muka tulisivat, jos eivät siitä akatemiasta, jota maajoukkuevalmentajat ja parhaat lahjakkuudet pyörittävät?
Kyllä näkyi mutta JBA heitti luokattoman huonosti kotikentällä. Abbey heitti varmaan 7 heittoa putkeen ohi. Ikävä loppu hyvälle turnaukselle.