Koripallo.com

Naisten SM-sarja 2011-2012

Viestejä
1 855
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Niinhän tässä taas mennään. Koko ongelman avain on Suomen koripalloliiton päätös noudattaa FIBA:n sääntöjä :eek:. Aikanaan myös ns. naisten pallo nro 6 kiellettiin Suomeni maassa kun FIBA ei liputtanut sen puolesta ::). Näin varmasti on joka maassa erikseen ketään esille tuomasta.

Kyllä tässä Suomen mestaruudesta pelataan(seurat keskenään), toisilla vain on tuo taloudellinen puoli hoidettu kauemmalla sihdillä. Tarpet mestaruuden voittamieen on niin suuret rahoittajilla, että he tekevät omalta osaltan kaikkensa, jotta pelajat olisivat valmiiksi huippuja. Kuten useampikin amerikkalainen collage valmentaja on todennut.
"Miksi minun pitäisi opettaa kaikkia perusasioista, minä vain haen sopivimmat pelaajat omaan pelityyliini ja koulutan omalla tavallani. Ts. hyökkäystä kun on vaikeampi opettaa, haluan parhaan mahdollisen jo koulutetun hyökkääjän kulloiselle pelipaikalle ja opetan heitä sitten puolustamaan joukkueena sekä anna hieman fysiikkaa."

Näin toimii ammattilaisuus ja sitähän myö haluisimme kaikki olla. Meillä vain ei ole noita valmiita high school pelaajia, vaan meidän on itse ne koulutettava. Toiset hakee siis menestyksen tuon rahoituksen kautta. On todella hyvä ettei meillä ole 12 ulkolaista pelaajaa, sillä siihen on täysi mahdollisuus FIBA:n sääntöjen puitteissa.

Kun me sitten olemme kahdessa leirissä pelataan myös kahdella eri sarjatasolla. Aikanaan oli sarjajärjestelmä, joka joulun jälkeen meni uusiksi jyviin ja akanoihin. Akana parven kevät kierroksen voittaja pelasi kuudennesta play offs paikasta jyväjemmareiden heikointa joukkuetta vastaan ja voittaja oli siis play offsissa ja pelasi syyssarjan voittajaa vastaan paras kolmesta systeemillä jne.

Akana parven tiput pelasivat sitten pudotuksesta silloisen suomisarjan voittajaa vastaan.
Ulkolaisia sai olla yksi. Tälläisellä menettelyllä silloinen joukkueeni kokosi aina SM sarjan loppuotteluun, kun saimme suomalisen vahvistuksen ulkomailta joukkoomme. Tästä on yksi espoolaisvalmentaja vieläkin äkäinen.

Tälläistä tällä kertaa
 
Viestejä
35
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Jos meillä on vain 4 kpl puoliammattilaisjoukkuetta, niin annettaisiin heidän pelata suomen mestaruudesta ja kilpailla siitä kenellä on sitä rahaa eniten laittaa menestykseen. Otetaan sitten ne muut joukkueet esim. Amatöörien SM-sarjaan ja kilpaillaan siellä sitten eri säännöillä, herrasnaissäännöin ja palkkakatoin!

Voisiko ajatella että tämä esittämäni SM-sarja olisi sitten avoin? Eli toimisi periaatteella: ilmoittaudu mukaan ja maksa huomattava sarjamaksu ja kerää joukkue. ::) Voittaneelle joukkueelle sitten pokaalin lisäksi pieni rahasumma voitosta.

Puoliammattilais SM-sarja ei kokonaisuudessaan toteudu koskaan suomessa, joten tehdään se jako selväksi ja pidetään pienempi "SM-sarja". Tähän mammonasarjaan sitten isommat tuomaripalkkiot ja sarjamaksutkin sen verran koviksi että varmasti rahaa palaa! Saadaan sitten liitonkin henkilökuntaa lisää tai nykyiset paremmin palkatuiksi.

Muut joukkueet sitten pompottelee mukavuusrajojen sisäpuolella ja tekevät sitä arvokasta kasvatustyötä. Näille kasvattajillekin annetaan sitten reilu "kasvatusraha", jotta saadaan jatkuvuutta juniorityöhön. Tästä voisi seurat joilla ei muuta tuloa ole, saada hyvänkin tulolähteen...

Nykyinen SM-sarja on hieman kellahtanut vinoon, meiltä puuttuu selvästi tiettyjä pelaajatyyppejä, mutta myös tiettyjä ikäluokkia ja ikänaisia. Junnuja on vielä yllinkyllin, mutta nekin tuppaa olemaan nuorempaa A-ikäluokkaa tai jopa B-ikäisiä, jotka vielä jaksavat katsoa penkiltä vahvistuksien välistä 1vs1 ottelua. Sitten on niitä oikeasti naispelaajia, mutta niitä on selvästi liian vähän. Tarkoitan tässä niitä 25-35 vuotiaita, jo mahdollisesti perheellisiä pelaajia. Mutta he katsovat parhaakseen ilmeisesti pysyä siellä mukavuusalueella ja perheen parissa. Tällaisten perheellisten ei ole mahdollista tai jopa järkevää sitten harjoitella kovinkaan montaa harjoitusta viikossa, saati sitten pariakin kertaa päivässä.

Erittäin kaksipiippuinen juttu! Sille iso palkkio, kuka tähän keksii järkevän ratkaisun!


Vasara
 
Viestejä
1 547
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Minä olisin sellaisella kannalla, että perustettaisiin naisten liiga, jossa pelaa vain kuusi joukkuetta. Niiden rosteria ei rajoitettaisi mitenkään. Taso olisi kova, ja sinne haluaisivat kyllä kaikki aidosti ammattilaistason naiset.
Kuusi olisi sikäli hyvä määrä, että siihen mahtuisi joukkue Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Kotkasta, Tampereelta, Turusta ja pääkaupunkiseudulta.
Voisihan osallistujajoukkueita lisätä, jos ihan oikeasti tarvittaisiin.

Varsinainen suomenmestaruussarja olisi sitten sellainen, jossa rajoitettaisiin ulkomaalaispelaajien määrä yhteen. Käytännössä pelaajat olisivat puoliammattilaisia. Joukkueita ei saisi olla enempää kuin 12. Siinä nuoret saisivat kunnon vastusta kehittymiseensä, elleivät ole niin nopeasti kehittyneitä, että pystyvät pelaamaan jo liigassa.

Näin saataisiin enemmän paikkakuntia, joissa kävisi yleisöä katsomassa pelejä.
 

Oikea tie

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Tehdä kotimainen joukkue joka etenee Euroliigaan asti. Ei ulkomaalais vahvistuksia.
 

Fasupeti

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Lothar sanoi:
Ulkomaalaispelaajathan ovat sinänsä myönteinen voimavara tälle sarjalle. Hyviä jengejä saadaan niillekin paikkakunnille, joissa muuten ehkä jouduttaisiin heittämään pyyhe kehään kokonaan. Samalla saadan kovaa vastusta, joskus jopa vähän liiankin kovaa, niille jengeille, jotka haluavat painottaa kotimaisten nuorten kehittämistä maailmalle.
Forssa on pärjännyt tällä kaudella hyvin. Forssa onnistui Salomaan kanssa upeasti.

Lothar sanoi:
Monissa joukkueissa on kertakaikkiaan ongelma löytää isoja kotimaisia sisäpelaajia.
Isoja kotimaisia sisäpelaajia ei yksinkertaisesti ole. Vähän pienempiäkin on hyvin vähän.

Lothar sanoi:
SM-sarja halutaan olevan pääasialliselta luonteeltaan kuitenkin suomalaispelaajien sarja ja heidän kehittymistään varten rakennettu.
Siis kumpi, suomalaisten sarja vai suomalaisten kehittymistä palveleva sarja? Molempia ei voi samaan aikaan olla.

Lothar sanoi:
Taustalla on ajatus Suomen maajoukkueen vahvistamisesta.
Hyvä. Maajoukkueen kannalta kauden paras uutinen tähän asti on Salomaan pääsy Espanjaan. Sarjan ulkomaalaispelaajat tekevät sarjasta sen verran kovan, että täältäkin on mahdollista ponnistaa koviin eurooppalaisiin sarjoihin.

Lothar sanoi:
Samasta syystä kovimmissakin koripallon ammattilaissarjoissa on yleensä jokin sääntely, millä varmistetaan paikallinen kansallinen leima joukkueille.
Sääntely on vähentynyt ja vähentynyt. Tätä samaa keskustelua käydään nykyään myös etelämpänä Euroopassa, samalla kun sääntelyä puretaan.
 

Kopioitu

Annetaan niiden neljän (Catz, PeKa, Huima, FoA) joukkueen, joilla on halua/varaa maksaa ulkomaalaisille, pelata niin kuin haluavat. Voisivat pelata 10 kertaisen sarjan ja keväällä sitten katsottais kuka jäi ilman mitalia.

Loput pelaavat kotimaisin voimin esim. syksyllä 10 joukkueen kaksinkertaisen sarjan, minkä jälkeen pelataan alempi ja ylempi loppusarja ja halutessaan voisivat ottaa 1 ulkomaalaisen vahvistuksen, mutta vasta vuoden vaihteessa (kyllä niitä silloinkin on tarjolla).
 
Viestejä
23
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Olipa mukava pitkästä aikaa lukea näitä purkauksia :)

Näitä naisten SM-sarjan ongelmia voisi käsitellä esim tuotteistamisen kannalta: Onko NSM tuote ja jos, niin kenelle suunnattu?

- yleisölle... ei, katsojamäärät naurettavan pieniä, vai kasvattavatko vahvistukset yleisömääriä?
- pelaajille... tunnetasolla kyllä, ylin sarjataso mihin junnut tähtäävät, mutta onko se nykymallilla houkuttelevaa?
- seurajohdolle...
- juu, taustajoukoissa olevien suomipelaajien vanhemmat iloitsevat, ainakin aikansa
- ei, talousasioista ymmärtävät kauhistelevat (luin että pienin NSM budjetti jo 77keur, huh...)
- tuomareille... töitä, askel urapolulla tai sitten kivaa jäähdyttelyä
- liitolle... kyllä, näennäistä uskottavuutta ilman sanottavaa tukea... onko liitto tehnyt vieläkään mitään merkittävää sarjalle vaiko vaan rahastaa?
- medialle... ei, eipä juuri mediaseksikkyyttä (näkyvyyttä), mutta sama koskee ylipäätään naisjoukkueurheilua
- sponsoreille...
- ei, suurin osa notkuu varmasti mukana siksi, että "ei voi olla pois"
- kyllä, joitakin marginaalisia tapauksia

Kun olette vastanneet mielessänne noihin, niin vaihtakaa sarjaksi miesten SM... Ja vastatkaa uudelleen. Ja miettikää sen jälkeen mistä erot johtuvat. Paljon keskusteltuun vahvistusten määrään kommentoin vain, että onhan se surkuhupaisaa, mutta näillä mennään. Säännöt on sääntöjä koriskentän ulkopuolellakin, EU pykälä mukaanlukien ;-)

En muista mikä vuosi oli kun kirjoitin, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Etenkin naisten SM toimii juuri niin ja turha itkeä siitä. Ellei sitten ole valmis muuttamaan asioita tosissaan. Ikävä tosiasia on, että kun keskustellaan näistä "herrasmiessopimuksista", niin näkemykset ovat pelkästään jo maantieteellisistä syistä saati sitten pelaajamateriaalin vuoksi kaukana toisistaan. Ja kukaan ei luota toisiinsa. Olen tätä eripuraisuutta kerran katsonut, toivottavasti se oli viimeinen.

Väitän, että naisten koriksen SM sarjaa ei voiteta kentällä, vaan kabinetissa. Toiset pelaa ruplilla, toiset taaloilla ja joku hullu saattaa sinne euronkin heittää.

Ja että miten sitten seuratoiminnassa pärjätään? Siihen on helppo kolmiportainen konsepti:

1. Talenttia
2. Massaa
3. Fyffee.

Noita Lotharin kirjoituksia on mukava lukea. Kuka lienetkin, niin kiitos niistä ja hyvää jatkoa!!!

-Dionysos-
 
Viestejä
1 607
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Kiitos Dionysos mukavan kuuloisesta palautteesta. (Dionysos, muinaiskreikaksi Διόνυσος, roomalaisten Bacchus, tuo viinin, traagisen taiteen, päihtyneen hurmion, ja hedelmällisyyden jumala antiikin Kreikan mytologiassa.)

Se on harvinaista herkkua ja kannustaa jatkamaan porinoita. 8]
 
Viestejä
264
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Poririsisitko välillä vastauksen, kun olen sinulta nyt kolmesti sellaista yrittänyt saada? 8] Se se vasta olisi harvinaista herkkua, saada sinulta sellainen vastaus Espoota koskevaan kysymykseen, johon toivoisi muutakin kuin naiivin ylistysvirren seuran toiminnasta. 8] Paljon parempi toki sekin kuin eräiden kirjoittelijoiden tapa heittää paskaa tuulettimeen minkä kerkeävät, mutta ihan keskustelun kannalta olisi kiva, jos joskus sanoisit Espoosta muutakin kuin vain propagandaosaston tuotoksia, sinulla kun vaikuttaisi olevan kohtuullisesti tietoa ko. seuran / joukkueen asioista. 8]
 

Sivusta seuraaja

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Totean saman kuin Dionysos että, "olipa mukava pitkästä aikaa lukea näitä purkauksia "

Eipä käy kateeksi naisten SM-sarjan seuroja, pelaajia, sponsoreita tai edes liittoa kun miettii minkälaisen haasteen edessä kaikki tuon tuotteen parissa toimijat ovat.

Itse en pelaa, ole pelannut tai edes kukaan sukulaisista pelaa kyseisellä sarjatasolla mutta näin sivusta seuranneena olen itsekin muodostanut jonkinlaisen kuvan suomen naisten koripallosta ja niin mielelläni näkisin lajissa kehittymistä jotta sitä olisi nautinnollista katsoa - itse laji kun on mitä mainioin seurata paikan päältä jos itse pelattava peli antaa siihen mahdollisuuden olemalla hyvää tasoa.

Mielestäni
1. NSM on selkeästi tuote - se vaan on melko huono laadultaan
- kaikkihan lähtee katsojan silmissä itse pelistä ja pelaajista - onko peli hyvä vai huono?
- olette keskustelleet runsaasti ulkomaalaisista pelaajista ja niiden määristä jne...minusta niitä ehdottomasti tarvitaan jotta saadaan peleihin mielenkiintoa ja taitoa lisää.

2. rahaa ei ole eikä ehkä tulekaan tarpeeksi NSM lähitulevaisuudessa, tekee kyllä haasteelliseksi sarjan brändin kohottamista ja toisaalta estää hyvien kotimaisten ja ulkomaalaisten pelaajien palkkaamisen ja sitäkautta taasen laskee sarjan pelillistä osaamista ja vaikuttaa meihin katsojiin. Kun brändi on jo entuudestaan pieni ei liikkeellä ole todellisia sponsoreita jotka itse asiasta jotain hyötyisivät vaan liikkeellä ovat ainoastaan harvat tukijat jotka eivät odotakaan mitään vastinetta rahoilleen.

3. pelaajille NSM ei ole tarpeeksi motivoiva...ei enää sankaruutta eikä edes rahaa.
Aikoinaan SM sarjatasollakin oli sankareita ja se oli yksi iso motivaattori monelle urheilijalle - olla yhdessä kilpailussa tai tilanteessa pelin/kilpailun sankari josta suuri yleisö puhui. Monessa lajissa sankaruuden tilalle on tullut raha ja se on nykyajan paras motivaattori, tosin koripallossa sitä ei juurikaan ole joten tämäkään ei helpota koripalloilun tulevaisuutta. Monia hyviä suomalaisia junioreita on käynyt NSM areenoilla kokeilemassa vuoden kaksi ja sen jälkeen kadonneet teille tietämättömille, no itse en yhtään ihmettele jos muut asiat kuten opiskelu ja ura motivoivat enemmän ja vievät mennessään.

Moni n. 18-20 v hyvä koripalloilija varmaan kysyy itseltään NSM kynnyksellä itseltään seuraavat kysymykset?
- Mihin koripallo minut vie, mistä saan leipäni, mitä koripallo minulle loppujen lopuksi antaa?
- Haluanko uhrata kaiken vapaa-ajan kilpaharjoitteluun?
- Miten hyvä oikeastaan olen, mihin taitoni sitten loppujen lopuksi riittävät?
- Oma ura vs. koripallo?

3. Koripalloliitto ei tee asialle mitään
- tilanne on niin haastava että en usko liitolla olevan tarpeeksi osaamista kehittää koripalloa ja sen näkyvyyttä... toisaalta voi jopa olla niin että suomen pienuus ei edes luo edellytyksiä tähän.

4. Seuroilla ei yksinkertaisesti ole resursseja, rahaa ja osaamista tehdä asialle kovinkaan paljon...

Pari kertaa USA:ssa käydessäni olen ollut seuraamassa yliopiston koripalloa ja miettinyt miksi se toimii niin hyvin verrattuna NSM sarjaan, selitykset ovat melko helppoja
- kansallislaji, pelaajat äärettömän taitavia ja peleissä haetaan sankaruutta omilla huikeilla suorituksilla
- pelaajat saaneet stipendit opiskeluunsa, 200 000 euron säästö opintomaksuissa on varma motivaattori
- katsomot täynnä ja fanikrääsä myy...yliopistot saavat stipendirahansa takaisin ja pyörittävät melkoista joukkuebudjettia
- Yliopiston joukkue on ylpeydenaihe koululle, moni pelaaja saa kokea todellista sankaruutta vaikka se hetki voi olla lyhytkin

USA:n ja monen muun maan tapa yhdistää koulu ja urheilu ovat toimineen mielestäni mainiosti, mutta onko tämä mahdollista Suomessa onkin jo kysymys erikseen? Meillä tulisi ehkä tehdä enemmän koulujoukkueita jotka pelaisivat ulkomailla ja kotimaista pääsarjaa omana joukkueenaan....

-hyvää koripallokevättä kaikille-
 
Viestejä
1 607
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Arrow sanoi:
Poririsisitko välillä vastauksen, kun olen sinulta nyt kolmesti sellaista yrittänyt saada? 8] Se se vasta olisi harvinaista herkkua, saada sinulta sellainen vastaus Espoota koskevaan kysymykseen, johon toivoisi muutakin kuin naiivin ylistysvirren seuran toiminnasta. 8] Paljon parempi toki sekin kuin eräiden kirjoittelijoiden tapa heittää paskaa tuulettimeen minkä kerkeävät, mutta ihan keskustelun kannalta olisi kiva, jos joskus sanoisit Espoosta muutakin kuin vain propagandaosaston tuotoksia, sinulla kun vaikuttaisi olevan kohtuullisesti tietoa ko. seuran / joukkueen asioista. 8]
Usko nyt kun sanon, että Espoon naisten SM-jengin kaupallinen konsepti on heikko. Katso nyt vaikka Espoo Teamin kotisivujen lyhyttä sponsorilistaa. En ala sitä tarkemmin avaamaan, koska nämä talousasiat koetaan kaikissa seuroissa vähän intiimeiksi asioiksi. Kovasti työtä tehdään, jotta tilanne parantuisi jo ensi kaudeksi.
SM-sarjassa kovimmat budjetit ovat 140t euron luokassa, Espoossa toteutuu alle 100t.
Maksut kuitenkin maksetaan ajallaan, mitä pelaajat arvostavat. Toiminta on omakatteista. Pelaajabudjeteissa jäämme jälkeen kauas kovimmista kilpailijoista. Toisaalta kolmen ammattimaisen valmentajan patteristo on se josta kaikki hyvä kehitys lähtee ja siksi siihen osastoon on satsattu. Lisäksi vaikuttaa toiminnan kantava ajatus edistää suomalaisten nuorten, kuten Evita Iiskola ja kumppanit, pääsyä hyviin USA:n yliopistoihin. Myös suomalaispelaajien maajoukkueuraa yritetään kovasti pönkittää, sekä mahdollisuuksia päästä ammattilaisiksi ulkomaille ja toisaalta halutessaan taas palata sieltä aikanaan takaisin kotipesään lämpimästi tervetulleena vahvistuksena. Nyt pelataan täysin suomalaisvoimin ja lähin kilpakumppani, Forssa, laittaa kentälle samanaikaisesti 4 USA.n passilla pelaavaa ammattilaista. Melkoinen vastakohtien kohtaaminen, mistä saadan toivon mukaan hyvää draamaa aikaiseksi. Vastakohtien aika ei ole ohi. 8]
 

Gärdet

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Mikä onkaan Espoo Teamin tulevaisuus, kun EBT ei suostu jatkamaan kahdenvälistä sopimustaan?

Espoo Team on onnistunut monissa asioissa, mutta EBT:n ja Tapiolan Hongan omien junioreiden kehittämisessä - alkaen mikroista kohti aikuisikää - ET on epäonnistunut.

Sen sijaan EBT:n ja Hongan yhteenliittymä on hienosti onnistunut houkuttelemaan lahjakkaita junioreita Espoon ulkopuolelta. Tämä ei taida riittää EBT:lle?
 

Simppa

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Gärdet sanoi:
Mikä onkaan Espoo Teamin tulevaisuus, kun EBT ei suostu jatkamaan kahdenvälistä sopimustaan?

Espoo Team on onnistunut monissa asioissa, mutta EBT:n ja Tapiolan Hongan omien junioreiden kehittämisessä - alkaen mikroista kohti aikuisikää - ET on epäonnistunut.

Sen sijaan EBT:n ja Hongan yhteenliittymä on hienosti onnistunut houkuttelemaan lahjakkaita junioreita Espoon ulkopuolelta. Tämä ei taida riittää EBT:lle?

Niin tai syynä voi olla se, että EBT:n junioreita/kasvatteja ei pahemmin ole näkynyt Espoo Teamin riveissä vrt. Hongan & muiden seurojen juniorit/kasvatit...
 
Viestejä
1 855
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Sivusta seuraaja sanoi:
Mielestäni
1. NSM on selkeästi tuote - se vaan on melko huono laadultaan

2. rahaa ei ole eikä ehkä tulekaan tarpeeksi NSM lähitulevaisuudessa,

3. pelaajille NSM ei ole tarpeeksi motivoiva

4. Moni n. 18-20 v hyvä koripalloilija varmaan kysyy itseltään NSM kynnyksellä itseltään seuraavat kysymykset?
- Mihin koripallo minut vie, mistä saan leipäni, mitä koripallo minulle loppujen lopuksi antaa?
- Haluanko uhrata kaiken vapaa-ajan kilpaharjoitteluun?
- Miten hyvä oikeastaan olen, mihin taitoni sitten loppujen lopuksi riittävät?
- Oma ura vs. koripallo?

5. Koripalloliitto ei tee asialle mitään
6. Seuroilla ei yksinkertaisesti ole resursseja, rahaa ja osaamista tehdä asialle kovinkaan paljon...
7. Yliopistokoripallo

1. lähes saamaa mieltä
- voittamisen kulttuuri on notettu niin suureksi, ettei pelkästään ole mallikasta koettaa pelata hyvää koripalloa ja kehittää sitä
- kaikki pohjautuu seuran omaan juniorikasvatukseen, myös siellä aletaan "ostella" pelaajia jo 13/14 vuotiaana, vanhemmilla on tarve nähdä oma mukula voittavassa joukkueessa. Annetaanko omalle seuralle aikaa kehittää? Ehkä tässä tarvittaisiin seurojen välistä yhteistyötä, vielä enemmän
- ei riitä että on yksi innostunut vetäjä, jonon massan synnyttämiseeen tarvitaan myö se kakkonen ja kolmonen etc.

2. Täysin samaa mieltä

3-4. Kyllä tässä on vähän samaa ilmiötä, kun kohdassa yksi
- työn tekemisen kulttuuri, kilpailemisen ja harjoittelun kulttuuri
- NSM ei toimi ponnahduslautana eteenpäin ulkomaille tai yliopistoihin (ammattilaisuuden pelko NCAA yliopistoihin)
- Naisten maajoukkueeseen ei katsota pääsevän pelaamalla mestaruusarjassa. Siellä on ollut samat naamat liian pitkään ja nuori ei ole motivoitunut hyppäämään enää kelkkaan, jos ei takana on monivuotinen nuorten mj ura ja silloinkin 18 vuotiaan kipuaminen on liian työlästä
- opiskelun ohella on motivoidumpaa pelailla 1 divarisa, saa peliaikaa ja tuntee olevana parempi kun taistelemassa jenkkejä vastan
- liian suuret tasoerot - ulkolaiset vs. kotilaiset- nmj pelaajat vs. tavalliset pelaajat
- meillä on liian vähän pelaajia

5-6 . Valmennusta on, mut kolmostason suorittaneita naisia esimerkiksi vain kourallinen ja kaikki jo ikääntyneitä
- seurat palkkaavat vain päävalmentajan, mut ajatus kakkosiata, kuntovalmentajista, fysioterapeuteista tai urheilupsykoloogeista kauhistuttaa useimpia
- ei miestenkään puolella ole kun yksi täysammattilaiseksi julistautunut joukkue - Karhu. Naislla vielä 1000 vuotinen taival
- kunnilla liian paljon lajeja tuettavana - kaikki saavan murusia
- Koripalloliiton asema naiskoriksen tukemisessa on seuratasolla on kiinni omasta toiminnastamme
- Naisten maajoukkueen asema on kuitenkin hiipunut viimeisten vuosien aikana, kun mies puleen on paljon enemmän sarjattu resursseja - leiritys, olympiajoukkue, ei 20 vuotiaiden maajoukkuetta
- Nuorten maajoukkueen kokoamisessa on samat mahdollisuudet kun pojilla ja valmentajia tarpeeksi, naisia vain pääsääntöisesti fysioterapeutteina
- MONIKO TYTTÖ KÄY SÄÄNNÖLLISESTI SEURAAMASSA NAISTEN MESTARUUSSARJAN OTTELUITA
- MONIKO TYTTÖ KÄY JATKUVASTI SEURAAMASSA MIESTEN MESTARUUSSARJAN OTTELUITA - TS. ON KIINNOSTUNUT LAJIN ETEENPÄINMENOSTA, OMASTA ETEENPÄINMENOSTAAN
- PÄÄSÄÄNTÖISESTI VAIN KÄRKIJOUKKUEIDEN MEDIAT OVAT KIINNOSTUNEISTA NAISKORIPALLOSTA

7. Yhdysvalloissa on laki, jossa yliopistojen on satsattava rahallisesti aivan yhtäpaljon nais- kun mieskoripalloon. Joukkueilla on kaikki samat ulkopuoliset mahdollisuudet kun miehillä. Samanverran stipendejä, yhtä suuret staffit, samat harjoitusolosuhteet sekä samallainen organisaatio keräämässä rahaa joukkueelle kun miehillä. Maaliskuussa pelattavassa yliopistojen loppuottelusarjoitta on TV aikaa lähes samanlainen määrä kun miehillä. Media on erittäin kiinnostunut tästä March Madness kolmiviikoisesta tapahtumasta.
Agenttitointa naispelaajien ympärillä on lähesyhtävilkasta kun miehillä.
JA TIETYSTI: NAISVALMENTAJIA ON SANKOIN JOUKOIN JOKAISESSA ITSEÄÄN KUNNIOITTAVASSA YLIOPISTOSSA. NAISET HALUAVAT VALMENTAJIKSI, EI VAAN MIESJOUKKUEIDEN KANNUSTAJIKSI

edit Facebook sivulta. Onko meillä näin kovia naisia, heti koripalloilijaksi(tosin entinen):
I work hard for my goals, I do not compromise when it comes to my kids, I do not ask permission from anyone, I make sure I am satisfied in every sense of the word. Not very good girlfriend material, a male friend said to me. So be it then. I am Happy 8] :)
 

Fasupeti

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Lothar sanoi:
Lisäksi vaikuttaa toiminnan kantava ajatus edistää suomalaisten nuorten, kuten Evita Iiskola ja kumppanit, pääsyä hyviin USA:n yliopistoihin.
Siis onko tavoitteena kehittää suomalaispelaajia vai lähettää niitä amerikkaan? Koska viimeksi amerikanreissu on ollut eduksi pelaajan kehitykselle?

Lothar sanoi:
Myös suomalaispelaajien maajoukkueuraa yritetään kovasti pönkittää
Yritys on kova, miten on menetelmien kanssa? Entä tulosten?

Lothar sanoi:
Forssa, laittaa kentälle samanaikaisesti 4 USA.n passilla pelaavaa ammattilaista.
Siinä missä Espoo yrittää, Forssalla on näyttää tältä kaudelta kovin onnistuminen; Salomaa Espanjan sarjaan pelattuaan Forssassa loistavan runkosarjan.

Forssa - Espoo 1-0.
 

Fasupeti

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Gärdet sanoi:
Espoo Team on onnistunut monissa asioissa, mutta EBT:n ja Tapiolan Hongan omien junioreiden kehittämisessä - alkaen mikroista kohti aikuisikää - ET on epäonnistunut.
Voin saivarrella tähän Lotharin ja muiden agitaatiopropagandan mestareiden puolesta; mikrot ei kuulu Tiimin ohjelmaan.

On mykistävää, kuinka vähän pelaajia Hongan omista kasvateista tulee. Toisaalta tämä on luonnollista, kun koko ohjelma rakentuu tälle.

Gärdet sanoi:
Sen sijaan EBT:n ja Hongan yhteenliittymä on hienosti onnistunut houkuttelemaan lahjakkaita junioreita Espoon ulkopuolelta.
Naulan kantaan. Ei ole tietenkään Tiimin vika, että kilpailua ei lähiseudulla ole lainkaan. Se on kuitenkin espoolaisten junioreiden kannalta tragedia. Sen sijaan, että kehitettäisiin omia junnuja, hankitaan joukkue täyteen vahvistuksia ja nimitetään niitä "omiksi". Tämä on mahdollista Espoossa. Espoolaisuudella ei ole perinteitä, espoolaisuutta ei ole olemassa. Vieraat vahvistukset ovat espoolaisille yhtä lailla omia pelaajia kuin Mankkaan tai Olarin tai Tapiolan tytöt.

Äänekoskella, Lappeenrannassa, Kotkassa, Forssassa toimintaa tehdään avoimemmin urheilun ja kilpailun ehdoilla. Näiden maalaiskylien yleisö arvostaa kilpaurheilua ja on aidon ylpeä niistä omista kasvateistaan, jotka pelaavat oman kylän edustusjoukkueessa. Vahvistukset ymmärretään pikkukylässä rikkaudeksi ja välttämättömyydeksi, riippumatta siitä, monenko kilometrin takaa vahvistus tulee. Värikkäät ja vähän kauempaa tulevat vahvistukset herättävät kiinnostusta ja antavat paikkakunnalle väriä, vielä nykyäänkin. Se on hienoa, ei sitä tarvitse hävetä.
 
Viestejä
1 547
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Minä taas näen niin, että ilman Mäkelänrinnettä ja Sykkiä ei olisi pääkaupunkiseudulla niitäkään koris- ja monia muita tosiurheilijoita, mitä nyt on.

Eikä se ole seurojen vika vaan koulujen ansio.
 
Viestejä
1 607
Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Eiköhän olisi parempi että kukin arvostaa omaa tekemistää, mutta antaa arvon toisellekin. 8]
 

Fasupeti

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Lothar sanoi:
Eiköhän olisi parempi että kukin arvostaa omaa tekemistää, mutta antaa arvon toisellekin. 8]
Tai sitten voidaan olla kiinnostuneita kehittämisestä.

Jos ei vielä ole tullut selväksi, niin arvostan Forssan onnistumista Salomaan kanssa. Suomalaisten pelaajien kehittämisestä ja maajoukkueen menestyksestä kiinnostuneet nostavat kanssani Forssalle hattua.

Eikä siinä mitään, annan minä oman arvonsa espoon muukalaislegioonallekin, vaikka espoolaisten propagandistien tekopyhyys välillä sylettääkin.
 

Fasupeti

Vs: Naisten SM-sarja 2011-2012

Simppa sanoi:
Niin tai syynä voi olla se, että EBT:n junioreita/kasvatteja ei pahemmin ole näkynyt Espoo Teamin riveissä vrt. Hongan & muiden seurojen juniorit/kasvatit...
Tällä hetkellä EBT kasvatit - Hongan kasvatit 3 - 3

Espoolla vahvistuksia 8.

Lappeenrannalla vahvistuksia on 6.
Äänekoskella vahvistuksia on 6.
Karhulalla on vahvistuksia 9.
Forssalla on vahvistuksia 11.
Topolla on vahvistuksia 11.
Honsulla on vahvistuksia 8.
Keravalla vahvistuksia on 10.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös