Koripallo.com

NBA Draft 2010

Viestejä
1 511
Vs: NBA Draft 2010

Toiselta foorumilta tämä.
27z9j5d.png

"I guess it could be worse, I could have gone to the Clippers, then I'd have to shoot myself."
 
Viestejä
7 533
Vs: NBA Draft 2010

Tärkeää ja syväluotaavaa pohdiskelua aiheesta "onko kakkonen ykkönen".

[quote author="http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_/id/16024/good-luck-at-last-for-the-wizards"]
The ideal reaction

When the first pick was announced, Grunfeld, in the back of the room, pumped both fists in the air.

When the second pick was announced, Sixers' director of public relations Michael Preston pumped just one fist in the air, and yelled "YES!"

(Then he turned to the media and reminded us of the phone number to call for Sixers season tickets.)

Which reaction was better, the single fist, or the double?

"Well," says Grunfeld. "Two is better than one, right?"

Well yes, except on this of all days, when one is most assuredly better than two.[/quote]
 
Viestejä
308
Vs: NBA Draft 2010

Favors muuten saatetaan varata nyt ennen Cousinsia by the Nets. Olisi mahtava fit Lopezin vieressä IMO.
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

Avataan peli mock draftilla. Helpompi luettava itse blogissa (http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/05/2010-mock-draft.html), ja sielä myös muutama videopätkä, mutta kopioin tekstin kokonaisuudessaan myös alle). Eli....

Pari mainitsemisen arvoista huomiota:
- Koska pidan varausten arvaamista taysin mahdottomana ja oikeastaan jopa tarpeettomana tehtavana (eihan se ole minun vika jos joukkueet tekevat tyhmyyksia), olen lahtenyt siita etta listani kertoo enemmankin siita kenet kunkin NBA franchisen tulisi mielestani varata kuin etta veikkaisin miten tilaisuudessa oikesti kay. Jos haluaa osua niin lahelle oikeaa kuin mahdollista on parasta vain kopioida Draft Expressin mocki.

- En myoskaan lahde spekuloimaan silla mihin kukakin free agent on matkalla tai ketka huippupelaajat saatetaan tulla kaupatuksi, vaan oletan etta joukkueet draftaavat taydennysta nykyisiin pelaajaryhmaansa. Unrestricted free agentit voidaan kuitenkin jattaa pois nykyisten/entisten joukkueidensa listoilta.

- Myonnan heti kattelyssa etta mockissani on paljon riskeja ja epatodennakoisia pickeja, mutta jokainen oikeakin drafti tuntuu jalkikateen arvioituna taysin absurdilta joten pidan tata oikeutettuna. Persoonalliset mockit siis kunniaan! Mutta ei tietysti vakavaa asiaa saa laskiksi lyoda, joten kylla tama tekele ihan oikeasti mielipiteitani edustaa.

Ja taman draftin piirteista:
- Taso on mielestani kohtuullisen korkea. Ainoa todellinen megatahti tassa vuosikerrassa on John Wall, mutta kakkosesta kympin kieppeille on tarjolla erittain kovia lahjakkuuksia, ja aina 1. kierroksen loppuun asti voidaan lahtea varaamaan mahdollisia aloitusviisikkopelaajia.

- Pidan draftin potentiaalisimpina supertahtina seuraavia kavereita, ja tassa jarjestyksessa: Wall, Cousins, Monroe, Johnson. Mockin alku ei ole tasmalleen sama joukkuiden tarpeiden vuoksi. Yleensa olen korkealle kurottamisen kannalla kun puhutaan ensimmaisista varauksista (hyvia rotaatiopelaajia saa varmemmin muualta kuin draftista) ja vannon myos parhaan tahteilla olevan pelaajan varaamisen nimeen oli rosteri minka nakoinen tahansa. Mutta kun esimerkiksi Favors tuntuu sopivan Monroeta paremmin New Jerseyn rivehin ja Turner taas on juuri sita mita Timberwolves tarvitsee, luistan periaatteistani.

- Myonnan etten tieda euroopassa pelaavista prospecteista paljoakaan, mutta oli sitten millainen asiantuntija tahansa, on myonnettava ettei amerikan ulkopuolelta tulevien pelaajien taso tassa draftissa ole kaksinen. Itse paadyin - kovasta yrityksesta ja lukuisista pelaajaprofiilien lapikaynneista ja videopatkien katsomisesta huolimatta - vain kolmeen nimeen koko draftissa.

- Sixerseilla on kasissaan taman draftin avaimet. Doug Collins on nopeiden uudelleenrakennusten mestari ja haluaa varmasti pelaajan joka auttaa Philadelphiaa heti ensi kaudella. Tama pelaaja voi olla Turner, mutta varsin hyvin myos esim. Cousins tai Monroe. Phillyn picki voi myos paatya kauppatavaraksi. Joka tapauksessa kakkosena varattavan pelaajan nimi on loppu-lotteryn kannalta aarimmaisen tarkea.

Ja sitten asiaan...

1. WAS: John Wall, Kentucky (pg)
Wall ei ole vain paras point guard lahjakkuus sitten....hmm....Isiah Thomasin?, vaan sopii kokonsa ja pelityylinsa vuoksi myos kuin nena paahan Gilbert Arenasin rinnalle muodostaen Wizardsien back courtista NBA:n pelottavimman. Unohtakaa Arenasin ongelmat, mies osaa pelata ja nousee takaisin huipulle. Washington on ensi kaudella finaalikandidaatti! Luitte sen taalla ensiksi.

2. PHI: DeMarcus Cousins, Kentucky (c)
Cousins on taitavimpia ja parhaan pelialyn omaavia isoja pelaajia vuosiin. Taman lisaksi han mittautti Chicagon lerilla lukemat jotka ovat paremmat kuin Dwight Howardilla, Greg Odenilla tai Al Jeffersonilla. En suostu allekirjoittamaan mitaan asenneongelma-soopaa jota tursuaa joka tuutista. Cousinsin ainoa asenneongelma on vastustajille syntyva ongelma siita etta han pelaa niin paljon kovemmalla asenteella kuin muut.

3. NJ: Derrick Favors, Georgia Tech (pf/c)
En ole taysin myyty. Favors on kookas ja atleettinen, mutta nayttoja hyokkayspaan pelaajana ei juuri ole. Riski picki nain korkealla numerolla, mutta onnistuessaan tuo roppakaupalla juuri sita kovuutta jota New Jersey kipeasti kaipaa. Puolustajana Favors on jo nyt erittain hyva, ja tama tekee hanen varaamisensa korkealla numerolla helpommaksi.

4. MIN: Evan Turner, Ohio State (sg/sf)
Viime kauden vuoden collegepelaaja on tietysti erinomainen koripalloilija katsoo asiaa milta kantilta tahansa, mutta kaiken lisaksi han sopii erinomaisesti pelaamaan Jeffersonin ja Loven rinnalle. Turner myos kombensoi loistavasti joukkueen toisen perimeter avainpelaajan, Corie Brewerin, heikkouksia. En ole yhta optimistinen supertahtipotentiaalin suhteen kuin moni muu (kysymys: mika olisi Turnerin draft arvo ilman Brandon Royta?), mutta kuka Turnerin paatyykaan varaamaan saa hanesta arvokkaan pelaajan.

5. SAC: Wesley Johnson, Syracuse (sf)
Sacramenton suurimmat tarpeet saattavat olla front courtilla, mutta joukkue ei voi sivuuttaa Johnsonin tasoista pelaajaa talla numerolla, varsinkaan kun Monroe ja Aminu eivat kumpikaan ole juuri sen tyyppisia isoja miehia joita Kings kipeimmin kaipaa. Hyvin heittava, mutta samalla rajahtava, nopeassa pelissa loistava Johnson muodostaisi Tyreke Evansin kanssa parivaljakon, jonka vahvuudet hyodyttaisivat myos joukkueen muita lahjakkuuksia kuten Donte Greenia, Spencer Hawesia ja Omri Casspia.

6. GS: Greg Monroe, Georgetown (pf/c)
Viisaatkin analyytikot ovat alkaneet puhumaan jarjettomyyksia siita millaiseen systeemiin Monroe sopii tai ei sovi. Georgetown pelasi hitaasti, mutta nopeiden hyokkaysten paattajanakin usein nahty Monroe voi olla omimmillaan juuri kovatempoisessa systeemissa. Warriors saisi Monroesta seka low post uhan half court peliin etta roppakaupalla pelialya ja syottotaitoa joka hyodyttaisi myos joukkueen perimeter skoraajia.

7. DET: Al-Farouq Aminu, Wake Forest (sf/pf)
Aminu on tietysti ennen kaikkea jarjeton atleetti, mutta kyse ei kuitenkaan ole mistaan raakileesta, vaan fiksusta nuoresta kaverista jolla on rajaton potentiaali ja joka pystyy heti ensi kaudella pelaamaan suuria minuutteja kummalla tahansa laituripaikalla. Detroit saattaa tarvita viela enemman puhdasta korinalusjyraa, mutta Aminu on liian lahjakas passattavaksi.

8. LAC: Xavier Henry, Kansas (sg)
Henryn koko yhdistettyna mahtavaan heittotaitoon ja skorausmentaliteettiin tekevat hanesta Top 10 pickin. Clippers tarvitsee korintekovoimaa ja Henry pystyy pelaamaan myos yhdessa Eric Gordonin kanssa. Uskon ettemme nahneet Henryn koko potentiaalia Kansasin tahtia vilisevassa joukkueessa.

9. UTA: Cole Aldrich, Kansas (c)
Utahissa ei tunneta sanaa rebuilding, vaan mentaliteetti kesa toisensa jalkeen on aukkojen paikkaaminen. Lakers-Jazz sarjaa katsoessa oli ilmiselvaa missa taman joukkueen suurimmat ongelmat ovat ja Aldrich on taydellinen pelaaja parantamaan jo hyvan joukkueen front courtia. Kovuutensa, puolustuksensa ja levypallopelinsa lisaksi Aldrich taitaa pick and roll pelin ja osaa heittaa lahietaisyyksilta.

10. IND: Patrick Patterson, Kentucky (pf)
Viela collegeuransa paattymisenkin jalkeen Patterson vaikuttaa paiva paivalta paremmalta. Patterson omaa kaikki modernilta power forwardilta vaadittavat ominaisuudet ja vaikka Pacerseilla on jo riveissaan Troy Murphy ja Tyler Hansbrough, tarjoaa han pelipaikalle erilaisen - ja todennakoisesti paremman - vaihtoehdon. Suoraan aloitusviisikkoon.

11. NO: James Anderson, Oklahoma State (sg)
James Anderson, joka ei todellakaan ole pelkka heittaja niin kuin moni vaittaa, voi aivan hyvin olla ensi kauden rookie pistetilaston ykkonen jos paatyy pelaamaan Chris Paulin rinnalle.

12. MEM: Ekpe Udoh, Baylor (pf)
Toisaalta tuntuu etta 23 vuotias late bloomer Udoh voi olla taman draftin potentiaalisimpia floppeja, mutta Baylorin peleja katseltuaan ei hanesta yksinkertaisesti voi olla pitamatta. Udoh oli college-levelilla loistava kombinaatio atletiikkaa ja taitoa, mutta kysymys kuuluukin onko kumpikaan osa-alue aivan tarpeeksi hyva NBA:han.

13. TOR: Damion James, Texas (sf/pf)
Jos edella mennyt Udoh on jollain tapaa riski valinta, Texasissa huippukauden pelannut Damion James taas on pelaaja jonka voi lahes varmasti uskoa nakevansa merkittavassa roolissa ainakin seuraavan kymmenen vuoden ajan. Jamesista on kuitenkin turha odottaa Chris Boshin korvaajaa tai 20/10 tilastoja, enemmankin takuuvarmaa tyojuhtaa.

14. HOU: Ed Davis, North Carolina (pf)
Davis voi lotteryn loppupuolella olla melkoinen steal, mutta toisaalta han kuuluu Derrick Favorsin ohella hyvin vahan nayttoja antaneiden, paperilla hyvalta nayttavien pelaajien joukkoon. Davisia, toisen polven NBA pelaajaa, katsoessa ei voi olla pohtimatta miten hurja potentiaali miehella on, mutta olisiko lahjakkuuden pitanyt materiaalisoitua paremmin jo viime kaudella?

15. MIL: Solomon Alabi, Florida State (c)
Alabi saattaa olla jopa villi kortti vuoden tulokkaaksi. Han on kuin valmiimpi versio viime kesakuussa kakkosena varatusta sentterista Hasheem Thabeetista, enka suoraan sanoen ymmarra puhetta Alabista raakana lupauksena. Florida State sentterin liikkeet ja elkeet eivat nayta hiotuilta, mutta tyylipisteita ei koripallossa jaeta. Se mika pitaa Alabin ulkona top 5:sta tai 10:sta on se, etta hanen hyokkayspaan pelinsa on vaikea kuvitella kehittyvan ikina kovin korkealle tasolle.

16. MIN: Donatas Motiejunas, Liethuania (pf/c)
Motiejunasin potentiaali on vailla vertaansa ja esitykset kovassa sarjassa vasta 19 vuotiaana tekevat hanesta mielenkiintoisen draft prospectin. Motiejunasin kokemus koripalloilijana on kuitenkin paljon vahaisempaa kuin parhaiten menestyneiden euro-pelaajien. Tama yhdistettyna siihen ettei hanen NBA:han siirtymisestaan tule olemaan mitaan takeita tekee Motiejunasista riskimman varauksen.

17. CHI: Craig Brackins, Iowa State (pf)
Brackins draft arvon jyrkka lasku (miehen nimi heiluu jopa toisen kierroksen puolelle monissa mockeissa) on minulle melkoinen mysteeri. Kylla, Brackinsin kausi 2009-10 Iowa Staten paidassa oli edellista vaatimattomampi, mutta ei lopulta mikaan ihme kun pitaa mielessa taman yhtalon: 1) Brackins ja Iowa State pelasivat NCAA:n kovimmassa konferenssissa. 2) Joukkueen pelaajamateriaali oli kiistatta konferenssin huonoin. 3) Brackins on perimmiltaan low post pelaaja, mutta joutuu silti luomaan tekopaikkansa itse. Brackins on aivan yhta kova pelaaja - jos ei kovempi (han oppi heittamaan kolkkeja) - kuin vuosi sitten, jonka kuuluisi kolkutella lotteryn ovia.

18. MIA: Stanley Robinson, Connecticut (sf)
Robinson on periaatteessa - varsinkin petrattuaan kaukoheittoaan - lahes tulkoon NBA small forwardin prototyyppi. Miehen nalkaisyys on ainoa kysymysmerkki joka pitaa hanet nainkin "alhaalla". Pieneen rooliin tyytyminen ei ole sama asia kuin epaitsekkyys (vrt. Xavier Henry) silloin kun ollaan tilanteessa jossa joukkue tarvitsee pelaajalta enemman panosta.

19. BOS: Gordon Hayward, Butler (sf)
Media rakastaisi tata pickia vaistamattomien Larry Bird vertausten vuoksi. Haywardin draft arvossa voi olla hieman ilmaa Bulldogsien mahtavan NCAA Tournament runin seurauksena, mutta han on kiistatta ykkoskierroksen kamaa, ja saattaa olla valmis merkittavaksi rotaatiopelaajaksi hyvinkin nopeasti.

20. SA: Quincy Pondexter, Washington (sf)
Quincy Pondexterilla on paljon yhtalaisyyksia - seka hyvassa etta pahassa - pari pykalaa aiemmin menneen Robinsonin kanssa. Collegeura ei mennyt kokonaisuutena ihan niin kuin piti, mutta seka kroppa etta taidot ovat NBA tasoa.

21. OKC: Hassan Whiteside, Marshall (pf/c)
Voi tietysti olla etta Whiteside on eri puusta veistetty kuin edeltajansa, mutta joka ikisessa draftissa on vahintaan yksi pikkukoulusta tuleva hehkutettu mutta raaka iso pelaaja, enka viela kertaakaan ole nahnyt taman tyypin onnistuvan. Toisaalta jokainen pelaaja on yksilo eika ole reilua tuomita Whitesidea muiden epaonnistumisten vuoksi. Whitesiden fysiikka on todella vaikuttava, ja sen takia han on nainkin korkealla. En kuitenkaan pida supertahtitason menestysta todennakoisena.

22. POR: Sherron Collins, Kansas (pg)
Vaikka Collins on monissa mockeissa viela tatakin alempana, numerolla #22 hanen nappaaminen olisi ryosto. Collins on monipuolinen skoraaja, aliarvostettu pelinjohtaja ja parhaimmillaan myos loistava puolustaja. Hanen draft stockinsa laskeminen viime kauden lopusta ei ole oikein mitenkaan perusteltua ja workouteissa hyvia nayttoja antanut Collins voi viela yllattaa monet draft-iltana.

23. MIN: Dominique Jones, South Florida (pg/sg)
Selittaisiko joku viisaampi minulle miksi Dominique Jonesia pidetaan yleisesti Warrenia, Elliottia, Crawfordia ja Bradleya heikompana prospectina? Jonesin urheilullisuus ja aggressiivisuus ovat NBA-tasoa ja hanella on paremmat naytot pallonkasittelijana kuin kenellakaan edellamainituista. Jones ei myoskaan ole mahtavista pisteluvuistaan (21,4 Big East joukkueessa) huolimatta pelkka hyokkaaja, vaan myos oman paan peli sujuu.

24. ATL: Avery Bradley, Texas (pg/sg)
Voiko pelinrakentajan kokoinen shooting guard ilman hyppyheittoa olla oikeutettu ykkoskierroksen varaus? Ei yleensa, vaikka kyvyt puolustajana olisivatkin Bradleyn luokkaa. Se mika lopulta pelastaa miehen minun silmissani on viestit siita etta han olisikin riittavan kookas pelaamaan kakkos-paikkaa ammattilaisena.

25. MEM: Devin Ebanks, West Virginia (sf)
Ebanksin draft-arvo on laskenut vuodessa huimasti. Tasta huolimatta han on kuin tehty NBA pelaajaksi ja on heti liigaan saapuessaan puolustajia paremmasta paasta. Kayttoa varmasti loytyy.

26. OKC: Gani Lawal, Georgia Tech (pf)
Jos Yellow Jacketsien back courtin heikkous esti Favorsia loistamasta, miksi vain tuuman lyhyempaan, lahes yhta urheilulliseen ja paljon paremmat koripallotaidot omaavaan Lawaliin ei suhtauduta samalla tavalla? Lawal testasi viime kesana draft vesia, palasi kouluun ja korjasi suurimmat puutteensa. Hanesta ei ehka koskaan tule tahtea, mutta on nyt yksi draftin valmiimmista pelaajista. Extra kouluvuodestaan huolimatta on hyva pitaa mielessa etta Lawal on joka tapauksessa nuorempi kuin mm. Johnson, Turner, Udoh, Aldrich, Alabi tai James. En olisi yllattynyt jos joku ihastusisi Lawaliin viela niin paljon etta lottery-varauskin tulisi kysymykseen.

27. NJ: Willie Warren, Oklahoma (pg/sg)
Warrenin draft arvon putoaminen minun silmissani ei liity niinkaan loukkaantumisiin tai paljon raportoituun kypsyyden puutteeseen, vaan siihen ettei han yksinkertaisesti ollut ihan niin hyva kuin odotettiin freshman kauden jalkeen. Warrenin taidot eivat kuitenkaan ole kadonneet mihinkaan, enka nae hanen millaan putoavan taman alemmas.

28. MEM: Elliott Williams, Memphis (pg/sg)
Oman kylan poika olisi kaikin puolin sopiva valinta jos Memphis nappaa edellisella pickillaan (#12) ison pelaajan. Williams pystyy tulemaan penkilta tuuraamaan kumpaakin takamiespaikkaa, ja toisi Grizzliesin takakentalle tarvittavaa rajahtavyytta.

29. ORL: Daniel Orton, Kentucky (c)
Orton on eittamatta lahjakas ja hyvan kokoinen sentteri, mutta noilla pallonkosketus maarilla naytot ovat yksinkertaisesti liian vahaisia. Pelkan potentiaalin pohjalta varaaminen on sinansa ok, mutta ei ole perustelematonta kysya miksi kahdesta Wildcatsien freshman sentterista juuri Cousins pelasi 25 minuuttia ja Orton joutui tyytymaan kymmeneen per ottelu.

30. WAS: Jerome Jordan, Tulsa (c)
Jordan on jo 23 vuotias, ei ole erityisen vahva tai rajahtava ja hanen kehityksensa on jo hidastunut. Ei hyva alku, myonnan, mutta tasta huolimatta Jordan on taman draftin taydellisin sentteri loistavalla liikkumisellaan, pehmealla touchillaan ja skorausrepertuaarillaan. Sen mita hanesta pelikentilla viime kaudella nain, oli vakuuttavaa. Jordan ei ottanut tarpeeksi ratkaisuja, ja se on tietysti aina hieman halyyttava merkki, eika kokemusta kovista vastustajista ole tarpeeksi, mutta 7-jalkaiselle pelaajalle voi antaa hieman ekstraa anteeksi.

----
31. NJ: Jerome Randle, California (pg)
Portsmouthin leirilla esiintyvat pelaajat nousevat nykyaan vain harvoin ensimmaisen kierroksen varauksiksi. Randlen kohdallakaan en usko nain aivan kayvan, vaikka mies sai vastattua ainoaan haneen kohdistettuun suureen kysymysmerkkiin: pelinjohtotaitoon. Randle ei vain suoriutunut testista vaan vaikutti puhdastakin puhtaammalta point guardilta. Kokoa saisi kuitenkin olla hieman enemman.

32. OKC: Lance Stephenson, Cincinnati (sg)
Stephenson on yksi draftin mustia hevosia ja uskon etta hanella on erittain hyvat mahdollisuudet kehittya hyvaksi NBA pelaajaksi. Stephensonin pelaaminen perustuu kuitenkin pelottavan paljon fyysiseen ylivoimaan, ja tahan liittyvat kysymysmerkit (mita tapathuu kun han kohtaa kokoisiaan shooting guardeja?) ovat ainoa syy mika pitaa hanet ensimmaisen kierroksen ulkopuolella.

33. SAC: Brian Zoubek, Duke (c)
Zoubekin nousu nain korkealle voi kuulostaa yllattavalta, mutta asiaa tarkemmin katsottuna se ei ole sita ollenkaan. Menneina vuosina tallaisia kavereita on mennyt aina lotteryssa asti ja 7-jalkainen perussenttereille on aina kayttoa. Zoubekilla on seka NBA:han vaadittava kroppa etta taitotaso. Ei all star potentiaalia, mutta monivuotinen kelpo back up center.

34. WAS: Jordan Crawford, Xavier (sg)
Aloittaessani tekemaan tata mockia, lahtokohtani oli etta Crawford on ensimmaisen kierroksen tavaraa. Se etta han luiskahtaa naininkin kauas kertoo siita valitettavasta tosiasiasta etta tama draft on hanen tyyppisia pelaajia pullollaan. Loppujen lopuksi on kuitenkin taysin mahdollista etta Crawford viedaan jopa kymmenen sijaa tata ylempana. Kaikki riippuu siita missa jarjestyksessa NBA joukkueet arvostavat pelaajia Jones, Bradley, Warren, Williams, Stephenson, Crawford.

35. GS: Eric Bledsoe, Kentucky (pg)
Voi tietysti olla etta Bledsoe osoittautuu lopulta paljon kovemmaksi ammattilaiseksi kuin mita tama sija osoittaa, mutta minulla on ongelma point guardien suhteen jotka eivat pelanneet collegessa juurikaan point guardia. Muistaako kukaan nahneensa hanta kertaakaan pick and roll tilanteessa? Yksi Russell Westbrook ei saa paatani viela kaantymaan.

36. DET: Tyler Smith, Tennessee (sf)
Kun varataan toisella kierroksella, on riskeja jo otettava jos haetaan viela jattipottia. Tyler Smith on ensimmaisen kierroksen lahjakkuus ja nailla sijoilla hanen nappaaminen ryosto. Han mokasi, mutta mita sitten? On sita paljon pahempiakin annettu anteeksi.

37. MIL: Luke Babbitt, Nevada (sf)
Babbittin tilastot ovat yksinkertaisesti huikeat. Tiedan, keta vastaan pelatuissa otteluissa ne saavutettiin ja alempana listalla kritisoin muita vastaavissa tilanteissa olleita pienempien konferenssien pelaajia, mutta Babbittissa tuntuu olevan jotain erityista. Han on huikean taitava, mutta samalla kohtalaisen kookas ja urheilullinen.

38. NY: DaSean Butler, West Virginia (sf)
Vaikkei Butlerin loukkaantuminen final fourissa vakavaksi osoittautunutkaan, saattaa se pudottaa miehen pari pykalaa alaspain ja pois mahdollilta ensimmaisen kierroksen viimeisilta paikoilta. Oikeaan saumaan osuessaan Butlerista voi tulla tarkea rotaatiopelaaja NBA:ssa.

39. NY: Jarvis Varnado, Mississippi State (pf/c)
Varnadosta tuskin koskaan tulee hyvaa hyokkayspaan pelaajaa, mutta on lyhyesta pituudestaan huolimatta pelottava blokkaaja myos seuraavalla tasolla. Blokkikeskiarvot 4.6, 4.7 ja 4.7 perakkaisina vuosina SEC konferenssin pelaajalta ovat kasittamatonta tasoa.

40. IND: Ishmael Smith, Wake Forest (pg)
Ishmael Smithin nopeus ja kyky puhkoa puolustuksia on varmasti kayttokelpoista tavaraa myos NBA:ssa. Hanen puolustuksensa ja cluth pelaamisensa ovat myos huippuluokkaa. Pari senttia lisaa ja luotettava hyppyheitto, ja Smithista puhuttaisiin paljon enemman. Hyvan back up pointin varvaaminenkin on nailla numeroilla hyva saavutus.

41. MIA: Greivis Vasquez, Maryland (pg/sg)
Vasquez on pelaaja josta on mahdoton olla pitamatta. En ole vain taysin vakuuttunut siita etta rahkeita riittaa NBA:ssa menestymiseen. Naen hanet kuitenkin potentiaalisesti arvokkaana vaihtomiehena joka tuo kentalle roppakaupalla taistelutahtoa ja jos minuutteja tulee on Vasquez varma yleison suosikki.

42. MIA: Dion Thompson, North Carolina (pf)
Vaikka Thompsonin nimi nain alhaalta loytyykin, on hanessa mielestani ainesta yllattajaksi. Naytot Portsmouthin leirilla eivat olleet kummoisia, mutta North Carolinassa Thompson oli joukkueensa paras pelaaja ja omaa erittain monipuoliset koripallotaidot pelipaikalleen.

43. LAL: Armon Johnson, Nevada (pg/sg)
Johnson on vakuuttanut monet viime paivien leirinaytoillaan, ja on varmasti totta etta kokonsa ja rajahtavyytensa puolesta hanella on saumat parjata ammattilaisena. Pessimistin on kuitenkin myos helppo sanoa etta Johnson on combo-guard joka ei oikein osaa rakentaa pelia tai heittaa, ja joka ei koko collegeurallaan oikeastaan kohdannut kovan tason suuren konferenssin vastustajaa.

44. POR: A.J. Ogilvy, Vanderbilt (c)
Ogilvy ei kehittynyt yliopistovuosiensa aikana niin paljon kuin freshman kautensa perusteella olisi voinut olettaa (pistesaldo putosi joka kaudella). Tasta huolimatta Aussi on 7-jalkainen ja omaa draftin parhaita liikerepertuaareja.

45. MIN: Larry Sanders, VCU (pf)
Sandersin koko ja fyysiset avut ovat eittamatta vaikuttavia, mutta minulla on ongelmia rankata taman korkeammalle Southern Conferencessaa vain 14 pinnaa per peli tehnytta 21 vuotiasta Junioria.

46. PHO: Nemanja Bjelica, Serbia (sf)
Huonon euro-vuoden valopilkkuja. Bjelicalta loytyy pituutta ja taitoa, mutta toisaalta urheilullisuus ei taida olla aivan NBA-tasoa.

47. MIL: Terrico White, Mississippi (pg/sg)
White on hyvan kokoinen takamies, mutta pitaisiko heittajan heittaa hieman paremmalla prosentilla?

48. MIA: Kevin Seraphin, France (c)
Minulle melko tuntematon tapaus, mutta jos kaveri mahtuu DraftExpressin mockin ykkoskierrokselle, on Top 50:ssa varaaminen varmasti perusteltua. Seraphin on viela raaka lupaus, mutta saanut jo kunnioitettavasti peliaikaa Ranskassa.

49. SA: Paul George, Fresno State (sf/pf)
Fresno Staten combo-laituria povataan jopa ensimmaisen kierroksen pickiksi. Solidiksi rotaatiiopelaajaksi on varmasti rahkeita, mutta tassa ollaan taas arvioimassa atleettia joka ei ole pelannut ketaan veroistaan vastaan - eika siltikaan dominoinut.

50. DAL: Jon Scheyer, Duke (pg/sg)
John Scheyrille loytyy varmasti kayttoa ammattilaisena, joko NBA:ssa tai Euroopasa.

51. OKC: Devan Downey, South Carolina (pg)
Downey on liian pieni NBA:han, varsinkaan kun ei ole edes puhdas pelinrakentaja, mutta mieshan ajaa ohi aivan kenesta haluaa ja koska tahansa. Katsoessa Rajon Rondoa playoffeissa ei voi olla pohtimatta olisiko NBA:ssa kayttoa Downeylle, joskin vaikka vain pariksi minuutiksi per peli tasmahyokkayksiin?

52. BOS: Dexter Pittman, Texas (pf/c)
Pittmanin kauden ja collegeuran loppu oli surkea, mutta hanen vahvuutensa uskoisi taipuvan hyvin myos ammattilaisympyroihin.

53. ATL: Sylven Landesberg, Virginia (sf)
Landersberg teki lyhyella urallaan kovaa jalkea ACC konferenssissa ja korkeampikin paikka listalla voisi olla oikeutettu. Han vain vaikuttaa liikaa "melko hyva kaikessa, ei kovin hyva missaan"-tyypilta.

54. LAC: Andy Rautins (pg/sg)
Rautins ei ole mega-atleetti, mutta muilta osin lahes taydellinen yliopistotakamies. Se ei valitettavasti riita pitkalle, mutta toisen kierroksen jalkipaassa puhdasta roolipelaajaa (heittaja) voi jo kokeilla varata.

55. UTA: Lazar Hayward, Marquette (sf)
Mahtavan kauden Marquettessa pelannut monipuolinen laituri osaa seka heittaa etta pelata lahella koria. Koko ja atletiikka eivat vain oikeuta tata ylempaan sijaan.

56. MIN: Tiny Gallon, Oklahoma (pf/c)
Gallon valaytteli kykyjaan freshmanina, mutta liian lyhyeen sentteriin kohdistuu edelleen liikaa kysymysmerkkeja.

57. IND: Scottie Reynolds, Villanova (pg)
Kylmapainen college-skoraaja, joka voi aivan hyvin loytaa paikkansa NBA:ssa hyvan pelinluku- ja heittotaidon ansiosta.

58. LAL: Darington Hobson, New Mexico (sf)
Hobson on taitava, monipuolinen laituri, joka yksinkertaisesti osaa pelata koripalloa. Korkeampi varausnumero olisi kuitenkin edellyttanyt joko hieman parempia skorauslukuja tai vaikuttavampia mittaustuloksia draft-leirilla.

59. ORL: Latavious Williams, D-League (pf)
Miksi ei? Williams on edelleen nuori, eika se potentiaali ole mihinkaan kadonnut.

60. PHO: Aubrey Coleman, Houston, (sg)
Olin valmis povaamaan Colemania toisen kierroksen alun pickiksi, mutta osoittautuminen lahes kolme tuumaa oletettua lyhyemmaksi oli paha kolaus hanen draft stockilleen. Portsmouthin leirillakaan ei sujunut. Toisaalta harva pystyy tekemaan yli 25 pinnaa per peli NCAA-kentilla.
 

Koripalloanalyytikko #1

Vs: NBA Draft 2010

jukkka sanoi:
Washington on ensi kaudella finaalikandidaatti! Luitte sen taalla ensiksi.

No niin. Kirjoitus menetti sitten uskottavuutensa heti alkuunsa. Voisitko perustella tätä arviota hieman tarkemmin?
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

Koripalloanalyytikko #1 sanoi:
No niin. Kirjoitus menetti sitten uskottavuutensa heti alkuunsa. Voisitko perustella tätä arviota hieman tarkemmin?

Kyseessä oli kärjistetty huomautus joka kommunikoi sitä millaisen vaikutuksen Wallin liittyminen Washingtonin miehistöön - yhdistettynä Arenasin paluuseen - saattaa tulla luomaan Itäisen konferenssin taisteluun ensi kaudella. Emme tietysti tiedä missä kukakin free agent tulee pelaamaan, mutta yleisesti ottaen ei hyvältä näytä , Washington tulee sekoittamaan huippu-back courtilla pakkaa mukavasti.

Voi jeesus.
 
Viestejä
16 284
Vs: NBA Draft 2010

En usko, että Dallas tekee mitään Jon Scheyerillä, kun joukkueessa on jo Kidd, Barea ja Beaubois. Jossain Mockissa Dallasin osalta ajateltiin Clemsonin Trevor Bookeria. Vaikka seurasinkin viime kaudella paljon NCAA:tä, niin Clemson ja Booker jäivät huomioitta. Millainen pelaaja kyseessä Jukkka? Uskoisin, että Dallas hakee 50. pickillä pelaajaa SF-C puolelle. Ei niinkään takuria.
 

Koripalloanalyytikko #1

Vs: NBA Draft 2010

Eli luottamuksesi Arenasiin ei ole horjunut edes kaiken paskan jälkeenkään? Eikös raportit kerro, että Wizards tekee kaikkensa saadakseen Gilbertin ulos joukkueesta, ovat miettineet jopa buyouttia. Wizardsin pakka on täysin levällään kokoonpanon osalta tällä hetkellä. Rahaa toki taitaa olla vapaiden agenttien tavoitteluun, joten pari hyvää hankintaa yhdistettynä Walliin nostanee voittosaldoa ihan kivasti. Idässä ei sinänsä tarvitse mitään kovin suurta ryhtiliikettä pudotuspelipaikasta taistellakseen, mutta ei Washingtonista ole kärkikamppailua sekoittamaan. Sen verran paalua siellä on muutamilla joukkueilla käytettävänään kesän aikana + Orlando ja Boston vanhoista kovista ainakin vielä voimissaan.

Vai onko Wall mielestäsi niin hyvä, että jo rookiekaudellaan nostaa joukkueensa tasoa enemmän kuin esim. James aikanaan?
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

JoKaFan sanoi:
En usko, että Dallas tekee mitään Jon Scheyerillä, kun joukkueessa on jo Kidd, Barea ja Beaubois. Jossain Mockissa Dallasin osalta ajateltiin Clemsonin Trevor Bookeria. Vaikka seurasinkin viime kaudella paljon NCAA:tä, niin Clemson ja Booker jäivät huomioitta. Millainen pelaaja kyseessä Jukkka? Uskoisin, että Dallas hakee 50. pickillä pelaajaa SF-C puolelle. Ei niinkään takuria.

Itse uskoisin etta Scheyerin kaltaiselle heittäjälle voisi olla käyttöä Dallasissa. Booker oli loistava NCAA pelaaja, mutta mielestäni tyyppisekseen pelaajaksi yksinkertaisesti liian pieni NBA:ssa (vain reilut 6'6 ilman kenkiä). Pickillä #50 voisi varmasti olla järkevää hakea isoa pelaajaa, mutta noilla numeroilla ei aina enää paljon pelipaikkoja katsella.
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

Koripalloanalyytikko #1 sanoi:
Eli luottamuksesi Arenasiin ei ole horjunut edes kaiken paskan jälkeenkään? Eikös raportit kerro, että Wizards tekee kaikkensa saadakseen Gilbertin ulos joukkueesta, ovat miettineet jopa buyouttia. Wizardsin pakka on täysin levällään kokoonpanon osalta tällä hetkellä. Rahaa toki taitaa olla vapaiden agenttien tavoitteluun, joten pari hyvää hankintaa yhdistettynä Walliin nostanee voittosaldoa ihan kivasti. Idässä ei sinänsä tarvitse mitään kovin suurta ryhtiliikettä pudotuspelipaikasta taistellakseen, mutta ei Washingtonista ole kärkikamppailua sekoittamaan. Sen verran paalua siellä on muutamilla joukkueilla käytettävänään kesän aikana + Orlando ja Boston vanhoista kovista ainakin vielä voimissaan.

Vai onko Wall mielestäsi niin hyvä, että jo rookiekaudellaan nostaa joukkueensa tasoa enemmän kuin esim. James aikanaan?

En usko että Arenas muuttui pelaajana mihinkään. Samalla pääkopalla mentiin ennen ja jälkeen incidentin. Mies on parhaassa iässään ja uskon että voi varsin hyvin nousta aiemmalle tasolleen. Uskon että hänen ja Wallin mukaantulolla voi todellakin olla suuri merkitys, eikä idän kärkikahinat ole poissa laskuista jos FA markkinoilla sujuu. Mutta tarkoituksenani oli siis vain ottaa kantaa siihen miten kovaksi back courtiksi Wall/Arenasia povaan.

Mitä Arenasin potentiaaliseen kauppaamiseen tulee, Washington voi varsin hyvin päätyä tähänkin vaihtoehtoon, mutta kuten introssa sanoin en mockissa lähde sillä spekuloimaan.

---

Mitäs muut ovat mieltä Wallin perässä tulevista prospecteista? Moni pitää Turneria selvänä kakkosena, mutta 2010 draftista puhutaan myös "neljän pelaajan vuosikertana" (Wall, Turner, Cousins, Favors). Onko Turner oikeasti paljon edellä muita edellämainittuja? Ja onko tämä nelikko tosiaan selkeästi seuraavia nimiä (Johnson, Aminu, Monroe, Aldrich etc.) kovempi?
 
Viestejä
610
Vs: NBA Draft 2010

Onko kukaan tietoinen Junnu Leen tapahtumista viimeisen kuukauden aikana. Ymmärtääkseni Junnu esiintyi ihan edukseen Portsmouth Invitational -turnauksessa. Onko mahdollisesti tulossa paikka johonkin NBAn kesäliigajoukkueeseen, vai onko tähtäimessä eteläinen Eurooppa.

Hyvin harvoin Suomeen tulee jenkkejä jotka on kutsuttu tuonne PIT:een, ja jos siella tekee samanlaiset tilastot kuin Lee, voi kyllä odottaa kiinnostusta monesta suunnasta.

Kellään tietoa?
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

PekLa sanoi:
Onko kukaan tietoinen Junnu Leen tapahtumista viimeisen kuukauden aikana. Ymmärtääkseni Junnu esiintyi ihan edukseen Portsmouth Invitational -turnauksessa. Onko mahdollisesti tulossa paikka johonkin NBAn kesäliigajoukkueeseen, vai onko tähtäimessä eteläinen Eurooppa.

Hyvin harvoin Suomeen tulee jenkkejä jotka on kutsuttu tuonne PIT:een, ja jos siella tekee samanlaiset tilastot kuin Lee, voi kyllä odottaa kiinnostusta monesta suunnasta.

Kellään tietoa?

Ei tietoa minulla, mutta luulisi kesäliigajuttujen selviävän vasta draftin jälkeen. Ilmeisesti Lee ei ole ollut mukana draftia edeltävissä workouteissa. Tai ainakaan ei ole osunut missään nimi silmään, eikä näy tässä listassa (ei mikään virallinen tai kaiken kattava):http://hoopshype.com/past_workouts.htm
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

Koripalloanalyytikko #1 sanoi:
Vaikuttiko Phillyn ja Sacramenton välinen treidi näihin pohdintoihin ollenkaan?

Joukkueen GM Ed Stefanski sanoo ettei trade vaikuttanut Philadelphian drafti-suunnitelmiin http://www.sportingnews.com/nba/article/2010-06-18/sixers-dalembert-trade-wont-change-draft-plans, ja vaikkei kaikkea tietysti pidä uskoakaan, ei sillä varsinkaan Sixersin kannalta ollut vaikutusta omiin pohdintoihin. Sitä voisi tietysti spekuloida että Dalembertin pois lahettäminen tekisi tilaa toiselle fyysiselle, hyvin puolustavalle isolle miehelle kuten Favors, mutta en usko että kukaan olettaa Favorsin kävelevän suoraan aloitusviisikkoon, joten tilaa ei olisi tarvinnut tuota varten tehdä. Sacramenton suhteen kauppa ehkä vahvisti näkemystä että joukkue ottaisi taitavan ison miehen, kuten Monroe tai Cousins, mutta luulen että Kings päätyy yksinkertaisesti ottamaan parhaan pelaajan jäljellä ja koska vaikuttaisi siltä että sekä Turner että Johnson ovat tuossa vaiheessa jo menneet, tuo pelaaja on melkein väkisinkin sentteri tai power forward.
 
Viestejä
7 533
Vs: NBA Draft 2010

JoKaFan sanoi:
Dallas ei hae Scheyerin tyylistä pelaajaa vaan korinalusvoimaa. Workouteissa olleet Brian Zoubek (Duke), Derrick Caracter (UTEP) sekä Wayne Chism (Tennessee).

Eiköhän 50. varauksella haeta ihan vaan sitä surullisen kuuluisaa "parasta jäljellä olevaa pelaajaa". Tuskin joukkueet rakentavat kokoonpanojaa mitenkään noin myöhäisten pickien varaan. On ihan sattumankauppaa, löytyykö tuon tasoisilla varausvuoroilla pelaajia, joiden rahkeet riittävät NBA:han. Parasta on vaan varata paras saatavilla oleva peluri ja huolehtia rosterin yksityiskohdista sitten, jos kaveri osoittautuu oikeaksi NBA-pelaajaksi.

Esimerkiksi sentteri-tilanteeseensa (Haywood on FA ja Dampier pelinappulana pelaajakaupoissa) Dallas ei ole missään nimessä saamassa vastausta 50. varausvuorollaan.
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

JoKaFan sanoi:
Dallas ei hae Scheyerin tyylistä pelaajaa vaan korinalusvoimaa. Workouteissa olleet Brian Zoubek (Duke), Derrick Caracter (UTEP) sekä Wayne Chism (Tennessee).

Dallasin workouteissa - kuten kaikkien muidenkin joukkueiden - on ollut kaikenlaisia pelaajia lähtien 5'9 pitkästä Devan Downeysta. Torstaina oli itse asiassa pelkkiä takamiehia (Tweety Carter, Tony Crocker, Jermaine Beal, Dwight Lewis) . Mutta varsinkin kun puhutaan noin alhaisista pickeista, se ketä on omissa workouteissa käynyt ei usein merkkaa mitään. Voi olla että Mavericks nappaa ison pelaajan, mutta kaikki on kiinni siita mitä on saatavilla. Ei noilla numeroilla enää mitään aloitusviisikkopelaajia haeta, ja Schayer sopisi mielestani erinomaisesti Dallasiin.
 
Viestejä
943
Vs: NBA Draft 2010

hamahakkimies kerkesikin postittamaan ajatukseni ennen itseäni.

Mutta hei, tuo mitä Dallas tarvitsee oli joka tapauksessa hyvä aloitus. Pienen draft-keskustelun virittämiseksi, kertokaa mitä suosikkijoukkueenne tarvitsevat ja ketkä draftin pelaajista saattaisivat olla vastauksia ongelmiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös