Vs: NBA Trades & Rumours 2010-2011
Seuraavassa jotain teoreettista pohdintaa aiheesta (esitetyillä kommenteilla ei ole juurikaan yhteyttä tähän meidän kokemaamme todellisuuteen!):
NCAA-jukkka sanoi:
En nyt tarkoita tätä hamiksen kirjoitusta, josta asia vain tuli taas mieleen, vaan ihan yleistä kirjoittelua kaikessa amerikan urheilumediassa. Mikä ihmeen velvollisuus Howardilla, tai kellään muullakaan pelaajalla, on koittaa järkätä asiat niin että vanhalla joukkueella on mahdollisimman hyvin pullat uunissa?
Pelaajilla ei todellakaan ole mitään velvollisuutta jeesata
vanhaa joukkuettaan sopimuksensa loppuessa. Esimerkiksi Nashin Phoenixille junailemat varaukset olivat jotain poikkeuksellista ja osoitus kaverin hyvästä meiningistä.
NCAA-jukkka sanoi:
Jos pelaajista siltä tuntuu, he voivat tietysti auttaa, mutta kun he eivät osoita halua tehdä niin, heidät leimataan epälojaaleiksi kusipäiksi.
Pelaajat kuuluisi leimata epälojaaleiksi ku$!päiksi siinä vaiheessa, kun he eivät koe mitään velvollisuutta jeesata
nykyistä joukkuettaan maksimisopimuksensa ollessa vielä voimassa. Tästä esimerkkinä käynnissä oleva Dwightmare-saaga.
NCAA-jukkka sanoi:
Kun pelaajat arvotaan ammattilaisuran alussa eri puolelle amerikkaa lottopalloilla ja seurat ovat vähintään yhtä epälojaaleja kun pelaajat, kukin saa tehdä mielestäni niin kuin parhaaksi näkee, ja Howardin - kuten Lebronin tai kenen muunkaan kohdalla - siihen ei ole kellään nokan koputtamista. Se ei ole, eikä kuulukaan olla, Howardin ongelma jääkö Orlandolle luu käteen
Se ei luonnollisesti ole Howardin ongelma, jääkö Orlandolle luu käteen, kun ihmisk!kkelin sopimus loppuu. Tästä huolimatta oman nykyisen seuransa "pitäminen panttivankina" uhittelemalla poistuvansa heti sopimuksen loputtua, rajaamalla "hyväksyttäviä tulevia joukkueita" ja pelottelemalla mahdollisia kauppakumppaneita jatkosopimuksesta kieltäytymisellä ei ole missään nimessä hyväksyttävää.
Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Howardin solmivan pelaajasopimuksen mukaan hänelle maksetaan tulevalla kaudella $19,261,200 pallon pompottamisesta ja sen sullomisesta oranssin renkaan läpi. Toistan: Howardille maksetaan tulevalla kaudella $19,261,200 pallon pompottamisesta ja sen sullomisesta oranssin renkaan läpi.
Tällaisilla liksoilla pelaajien tulisi edes pompottaa palloa ja sulloa sitä oranssin renkaan läpi juuri sillä tavalla kuin palkanmaksaja tahtoo. Kaikki muu on epäammattimaista ja ku$!päistä käyttäytymistä. Jos palkanmaksajan tehtävään asettama "valmentaja" sanoo, että pelaaja tulee vaihdosta peliin ja pelaajan rooli on vain ja ainoastaan puolustaa, ammattimaisen ja ei-ku$!päisen pelaajan tulisi näin tehdä.
Pelaajasopimuksen ja NBA:n työehtosopimuksen mukaan palkanmaksajalla (seuralla) on oikeus luovuttaa pelaajan oikeudet toiselle seuralle pelaajakaupassa, jolloin ammattimainen ja ei-ku$!päisen pelaajan uskollisuus siirtyy uudelle joukkueelle. Vaikka monta kertaa sopimuksen kestoaikana, jos näin sattuu tapahtumaan. Jos pelaaja tarkoituksellisesti hiekottaa nykyisen seuran junailemia kauppoja, vastaa tämä samaa tilannetta kuin kentällä löysäily tai valmentajan naamalle heitetty pyyhe.
Oleellista on myös se, mistä pelaajille pallon pompottamisesta ja se oranssin renkaan läpi sullomisesta maksettavat rahat ovat alkujaan peräisin -- joukkueen faneilta. Näin ollen pelaajat ovat faneilleen jotain velkaa, nimittäin hillittömät liksansa ja koko sen mahdollistaman ylellisen elämäntyylinsä. Tähän perustuu fanien "oikeus" buuata omille pelaajilleen ja vaatia näiltä edes teeskenneltyä yritystä koripallokentällä. Vastaavasti pelaajilla ei tulisi olla mitään perustetta v!ttuilla omille faneilleen -- ei niin kauan kuin pelaajien liksat ovat näiltä faneilta peräisin. Tämä koskee ehdottomasti kaiken näköisiä haastatteluja yms. pelaajasopimuksen ollessa voimassa.
Pelaajan käyttäytyminen sopimuksen tuottamien velvoitteiden loppuessa (ja kaikkien paikkojen tursutessa faneilta kerättyä mammonaa) puolestaan kertoo kaiken pelaajan luonteesta ja persoonasta. Jos pelaaja solmii jatkosopimuksen vanhan joukkueensa kanssa jonkinlaisella alennuksella (esim. Duncan, Nowitzki) jeesatakseen joukkuettaan myös tulevaisuudessa tai muuten pitää vanhasta seurastaan (ja sen faneista) huolta esim. sumplimalla kaikille suotuisan kirjakaupan (esim. Nash), kyseessä on ns. "hyvä tyyppi". Jos sopimuksestaan vapautuva vapaaherra kuitenkin katsoo parhaaksi järjestää tunnimittaisen erikoislähetyksen televisiossa ilmoittaakseen vievänsä lahjansa (ja faneilta kasatut massit) South Beachille tai poistuu paikalta saluunan ovet paukkuen (kuten Howard on uhannut tehdä), kyseessä on ns. "ku$!pää".