Koripallo.com

NCAA 2006/07

taikaviitta

Ja suomalaiset ovat olleet taas tositoimissa NCAA:ssa. Pitkästä aikaa sitten Haanpään 24 pisteen, oli suomalaispelaaja jälleen joukkueensa parhaimmistoa.

Old Dominion voittaessa selvästi Georgia Staten 57-92, pelasi Lee Jr. 22 minuuttia vaihtopenkiltä. Tässä ajassa Lee kirjautti 12 pistettä ja joukkueen korkeimman levypallomäärän, seitsemän levaria. Tämä oli toinen kerta tällä kaudella, kun Lee tekee yli kymmenen pistettä. "Junnu" on saanut vastuuta ensimmäisellä kaudellaan todella mukavasti pelaten noin 18 minuuttia peliä kohden. Old Dominionin kausi on sujunut ihan mukavasti ja 15-7 saldo oikeuttaa konfferenssin neljänteen tilaan. Lee Jr on auttanut joukkuettaan 3,7 pisteen ja 3,3 levypallon verran.

Mikko Koiviston UNCG:llä oli tiukka vääntö puolestaan Georgia Southernia vastaan, jonka Spartans käänsi kolmen pisteen voitoksi toisen puoliajan aikana. Koiviston Spartans nousi 9 pisteen tappioasemasta 65-62 voittoon. Mikko merkkautti 11 minuuttissaan kolme pistettä ja levypallon. Merkillistä tuossa ottelussa oli myös menetysten määrä, sillä kumpikin joukkue sai enemmän menetyksiä kuin pelitilanne koreja. Koiviston kausi on niin ikään alkanut ihan mukavasti ja hän onkin vielä joukkueensa neljänneksi paras pistenikkari. Koiviston piste-ennätyskin on komeat 16 pistettä, minkä hän on kirjauttanut kaksi kertaa. Viime aikoina hän on kuitenkin pelannut hieman alavireisesti, lähinnä huonon heittopelin takia. Koivisto saa kuitenkin vastuuta 22 minuutin veraan peliä kohden ja tekeekin 6,6 pistettä tuossa ajassa. Levypalloja tarttuu käsiin 2,3 ja koriin johtavia syöttöjä lähtee hänen käsistään 1,2:n keskiarvolla.
 

UNCG

Mikko Koiviston UNCG hävisi Davidsonille 75-65. Mikko teki kauden piste-ennätyksensä, 18 pistettä. Upottaen 20 minuutissa kuusi kolmen pisteen heittoa. Wodfordia vastaan Koivisto oli viidennen kerran kaudella aloitusviisiskossa ja teki 33 minuutissa 13 pistettä, UNCGn hävitessä jatkoajalla 75-80. Koivistó pelasi 33 minuuttia.

Mikko on pelannut kaudella keskimäärin 22 minuuttia ja tehnyt 7,3 pistettä ja ottanut 2,4 levypalloa.
 

PennState

Suotamo viime yönä 18 minuuttia, muutama pinna ja 6 levyä tai jotain siihen suuntaan.. Toivotaan että minuutteja tulee jatkossakin!
 

taikaviitta

Kiinnostuneille tiedoksi, että TVU-player on ottanut ESPN:n takaisin ohjelmistoonsa ja tänään pitäisi korista koko ilta ja yö. Mikä olisikaan parempi tapa viettää lauantai-ilta?! Tässä aikataulu ja pienet ennakot otteluista...

College GameDay (ajat Suomen aikoja GMT+2):

19.00 Marquette at Georgetown
21.00 Iowa at Wisconsin
23.00 Hofstra at George Mason
01.00 Providence at Pittsburgh
04.00 Florida at Kentucky


Marquette (12) at Georgetown (23)
Marquette on voittanut kahdeksan ottelua putkeen ja Georgetown on ottanut kuusi peräkkäistä voittoa, joten jompi kumpi joutuu luopumaan voittoputkestaan ja veikkaan sen olevan Geogetown. Marquette on kaatanut putkensa aikana mm. sellaiset joukkueet kuin Pittsburgh, Connecticutt, Louisville ja West Virginia. Ottelusta saattaa tulla vähäkorinen, mutta tasainen sen pitäisi ainakin olla. Veikkaan kummankin joukkueen olevan 70 pisteen kummallakin puolella. Pelaajat, joita kannattaa seurata ovat ehdottomasti Georgetownin Roy Hibbert ja Marquetten kaksikko James-McNeal. Varsinkin 218 senttinen Hibbert on ollut hyvässä vireessä, joten kaikki on kuitenkin mahdollista. Jos Hibbert pelaa hyvin, on Marquetten voitto uhattuna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iowa at Wisconsin (4)
Kaksi viikkoa sitten joukkueet kohtasivat viimeksi ja silloin Wisconsin oli parempi 57-46. Tuossa ottelussa Iowan Adam Haluska teki 16 pistettä, mutta pelasi todella huonosti, heittäen 3/18. Alando Tucker kantoi puolestaan Wisconsinin vahvoilla harteillaan 28 pisteellä (fg 11/14). Ottelun hahmoista ei ole kahta kysymystä: Alando Tucker ja Adam Haluska ottavat mittaa toisistaan jälleen ja tämänkin mittelön vie Wisconsin, joka ei kovinkaan usein häviä kotikentällään (5 tappiota muistaakseni neljässä vuodessa). Iowa haluaa taas todistaa itselleen, että voivat päästä vielä NCAA turnaukseen, mutta se vaatii viimeisestä seitsemästä pelistä viittä tai kuutta voittoa ja tästä ei tule ensimmäistä. Edellisen kohtaamisen linja ei tule jatkumaan ja Wisconsin tulee ottamaan voiton numeroin 80-65. Seuratkaa myös Wisconsinin Brian Butchia (nro 32) ja Iowan freshmania Tyler Smithiä (nro 34). Wisconsin pelaa loistavaa koripalloa, agressiivista ja fiksua. He eivät menetä palloa usein, eivätkä ota tyhmiä virheitä. Alando Tucker on tällä hetkellä ehkäpä paras pelaaja NCAA:ssa ja tullee ohittamaan Michael Finleyn Wisconsinin johtavana korintekijänä. Ja muistakaa, että mitä enemmän Wisconsin häntä tarvitsee parempi hän on. Hän on Alando Tucker.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hofstra at George Mason
Näitä kahta joukkuetta en ole seurannut, joten en osaa kertoa heistä juuri mitään. George Mason on viime vuoden FinalFour -joukkue, jonka tämä kausi ei ole sujunut odotusten mukaan. Gerald Leen Old Dominion pelaa tässä konfferenssissa ja on näiden joukkueiden edellä.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Providence at Pittsburgh (6)
Tuukka Kotin entinen koulu on kauden toiseksi kovimman haastensa edessä kun he matkaava Pittsburgh Panthersien vieraaksi. Pitt on hävinnyt kotonaan tänä vuonna ainoastaan kerran (77-74 Marquettelle) ja muutenkin tappioita on tullut ainoastaan kolme (Marquette, Wisconsin ja Oklahoma St). Aaron Gray ollut perushyvä lähes illasta toiseen ja nyt hän saa vastaansa Providencen Herbert Hillin. Tämän Pitäisi olla mielenkiintoinen match-up. Pittsburgh pelaa hyvää puolustuspeliä ja harvemmin päästää vastustajaansa juhlimaan hyökkäyspäässä. Viimeisessä yhdeksässä pelissä ainoastaan kahdesti on vastustaja tehnyt enemmän kuin 60 pistettä. Providence taas pelaa iloista hyökkäyspeliä, joten tästäkin saattaa kehittyä mielenkiintoinen kamppailu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Florida (1) at Kentucky (18)
Viime vuoden mestari matkustaa Kentuckyn vieraaksi, loistavaa katseltavaa baarista kotiin päästyä! Kaikki, jotka vähänkään seuraavat NCAA:ta, tietävät Floridan ja heidän tähtensä. Noah-Green-Horford-Brewer nelikko on todella kova ja Lee Humphrey täyttää heittäjän paikkansa mallikkaasti. Florida on ollut vakuuttava tänäkin vuonna, mutta on myös pelannut erittäin huonojakin pelejä tällä kaudella. Kentuckyn iso-ruho Randolph Morris saa tehdä hartiavoimin töitä, jos tahtoo johdattaa joukkueensa voittoon tässä ottelussa. Enkä usko siihen kovinkaan paljoa, Florida ottanee tässä ottelussa 16. perääkäisen voittonsa. Pienempi Kentucky on todella kovan iltapuhteen edessä.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kannattaa katsoa. Varsinkin kaksi ensimmäistä ottelua ovat todella mielenkiintoisia pelejä ja suosittelen erityisesti Wisconsin-Iowa ottelua.
 

taikaviitta

Ja unohtuipa tuosta alusta vielä se, että nyt viiklonlopun DigiOpen näyttää NASN näyttää myös kyseiset pelit, hieman paremmalla laadulla. Kannattaa katsoa!
 

jhy

Loistava analyysi Taikaviitalta! Hienoa, että joku on perehtynyt näin hyvin college koripalloon!
 

fiElDy

Huomenna myös Old Dominionin matsi, joka on mahdollista nähdä TVU:lla.
Toki muitakin hyviä matseja tarjolla, mutta suomalaisia on toki jotenkin kiva katsella.
Hieno koris-viikonloppu kaiken kaikkiaan.
 
Viestejä
1 113
Voi perkeles.. Just kun olin varan koko illan koripallolle.. Niin ESPN hävis yht äkkiä :-\ :'(
 
Viestejä
1 258
Oma NCAA-tietämykseni on lapsen tasolla, mutta etenkin suomalaisten otteet kiinnostavat kovasti.
Olisinkin kiinnostunut tietämään
a) kuinka korkealle suomalaispelaajien yliopistot ovat rankattu
b) ovatko kaikki näistä 1.div-tason yliopistoja
c) kuinka kovina näiden konferensseja yleisesti pidetään (näihin ei ilmeisesti ole olemassa mitään "virallista" rankingia)

Itse en tällaista tästä ketjusta löytänyt nopealla selauksella löytänyt. Ja tiedän että googlettamallakin nämä asiat varmasti löytyisivät. Tältä palstalta löytyy kuitenkin sen verran asiantuntemusta, että en malta olla kysymättä täältä. Olen kiitollinen, jos joku jaksaa nähdä vaivan. Myös aiheeseen liittyvät hyvät linkit ovat erittäin tervetulleita.
 
Viestejä
16 284
Meikäläinen fanittaa Washingtonin Ryan Applebyä!
 
Viestejä
5 539
Nämä paljon puhutut suomalaispelaajat pelaavat ykkösdivisioonan yliopistoissa. Pienemmissä yliopistoissa pelaa lisäksi jokunen tuntemattomampi suomalainen, mutta heidän edesottamuksiaan on miltei mahdotonta seurata.

Yritän tässä koostaa pientä listaa.

Shawn Huff & Samuel Haanpää, Valparaiso. Valpo on ns. mid-major -koulu, joka pääsee aika ajoin NCAA-lopputurnaukseen konferenssinsa kiintiöpaikalta (eli on konferenssinsa ykkösjoukkue). Mike Greenfield (http://teamrankings.com/ncb/vpopower.php3?q=Valparaiso+Basketball) rankkaa Valpon tällä hetkellä sijalle 147, eli ykkösdivisioonan keskivaiheille. Sijoitus on huonompi kuin yleensä, mutta joukkue menetti viime kauden jälkeen viisi parasta pisteidentekijää.

Mikko Koivisto, UNC Greensboro. Greensboro ei ole päässyt NCAA-turnaukseen sitten vuoden 2001. Greensboro kärsii siitä, että North Carolinan alueella on monta huippuyliopistoa, jotka keräävät osavaltion lupaavimmat lukiopelaajat vuodesta toiseen. Greenfieldin rankingissa sijoituksena 177. Sporting News veikkasi Greensboroa Southern-konferenssin ykkösjoukkueeksi, mutta kausi ei ole mennyt aivan putkeen.


Lisää tulee, kun kuume laskee ja saan kerättyä vähän voimia.
 
Viestejä
1 258
Älkää hermostuko, jatkan kyselyjäni. Kuinka monta joukkuetta siis pääsee tähän lopputurnaukseen ja millä kriteereillä eri konferensseista joukkueita siihen otetaan? Ovatko konferenssien kiintiöt lopputurnauksessa verrattavissa esim. jalkapallon mestareiden liigan maakiintiöihin? Kiitoksia Jaakolle jo näistä!
 

Media

Vs: NCAA 2006/07

Valpon 2 viimeistä peliä, voitto ja tappio(OT).

Haanpää 18/6, 19/3
Huff 14/2, 9/4

Hyvin pojat pärjää.
 
Viestejä
1 718
Vs: Re: NCAA 2006/07

Laku Pedersen sanoi:
Älkää hermostuko, jatkan kyselyjäni. Kuinka monta joukkuetta siis pääsee tähän lopputurnaukseen ja millä kriteereillä eri konferensseista joukkueita siihen otetaan? Ovatko konferenssien kiintiöt lopputurnauksessa verrattavissa esim. jalkapallon mestareiden liigan maakiintiöihin? Kiitoksia Jaakolle jo näistä!

64 joukkuetta otetaan, ja joku komitea ne kaiketi valitsee, ties millä perusteilla. mitään kiintiöitä ei sikäli ole käytössä, että yhdestä konferenssista (esim ACC) voi turnaukseen päästä vaikka kuinka monta joukkuetta, kuin joistakin ei pääse yhtään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös