Koripallo.com

NCAA 2019-2020

Viestejä
2 534
Georgia Techin sunnuntain klo21 vastustaja Duke jäädytti tällä viikolla pelinumeron 20. Yllättävää, että näitä kunnianosoituksia tehdään myös naisten koripallossa.

Alana Beard teki Dukessa 2687p ja riisti pallon 404 kertaa. Huom! 1000p on jo hyvä suoritus (vrt. Koskimies 838p). Hän pelasi 15 vuotta WNBA:ssa, voitti yhden mestaruuden ja riisti pallon yli 400 kertaa (historian neljänneksi eniten).

Huomenna Dukella on kotietu ja Duke on muutenkin ollut hieman Georgia Techiä vahvempi. Edellisessä ottelussa Duke voitti Syracusen peräti 30p erolla, kun taas Georgia Tech voitti Syracusen tammikuussa 20p erolla.

Oletan, että Duke pyrkii tekemään pisteensä läheltä koria, mutta ns. "redshirt" tulokastakamies Mikayla Boykin 176cm voi yllättää kolmosen kaaren takaa. Boykinilla oli kaksi edellistä kautta loukkaantuneena ja pelasi alle 10 ottelua kaudessa. Siitä syystä hänen "status" on edelleen tulokas.

Hän heittää kolmoset 45% tarkkuudella, mutta keskimäärin ainoastaan yhden ottelua kohden, jos sitäkään. Toisaalta viime ottelussa Syracusea vastaan hän heitti 5kpl kolmosia sisään ja yhden ohi.

Duke tekee keskimäärin 11kpl pallonriistoja yhdessä ottelussa. Maisterin tutkintoa suorittava takamies Gorecki 183cm on tehnyt 17.5p/ottelu. Seniori laituri Odom 188cm on kovassa vireessä ja on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa yli 20p kummassakin.

Lähde:

Duke luottaa mahdollisuuksiinsa päästä mukaan NCAA-lopputurnaukseen vaikka loppukaudesta ei paljon voittoja tulisikaan. Duke on ollut mukana viimeisen 20-vuoden aikana peräti 18-kertaa. Duke on pelannut esimerkiksi verrattuna Georgia Techiin kauden aikana kovempia vastustajia vastaan ja täten heidän alhainen voittoprosentti tulisi heidän mielestään osin antaa anteeksi, kun viimeisiä turnauspaikkoja aletaan harkintaperusteisesti jakamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Konferenssien runkosarjaa on enää jäljellä noin kymmenen ottelua. Sen jälkeen on jäljellä on konferenssien omat lopputurnaukset joista aina voittajat pääsevät NCAA-lopputurnaukseen. Loput 32kpl paikkoja täytetään harkintaperusteisesti. Loput valinnat tehdään naisten osalta ma 16.3.2020.

Alla pohdintoja suomalaisten naispelaajien mahdollisuuksista päästä pelaamaan NCAA-lopputurnauksessa.

ACC- ja PAC12-konferensseista pääsee todennäköisesti 6kpl joukkueita mukaan NCAA-lopputurnaukseen. Bejedin edustama Arizona State ja Lahtisen edustama Georgia Tech kumpikin taistelevat siitä oman konferenssin kuudennesta paikasta.

Augustinin edustamalla Robert Morrisilla ei pitäisi olla ranking-sijoituksen perusteella mitään asiaa NCAA-lopputurnaukseen. Robert Morris sinne todennäköisesti kuitenkin päätyy voittamalla NEC-konferenssin lopputurnauksen. Tällä hetkellä Robert Morris johtaa NEC-konferenssia tappiottomana.

Lindströmin edustamalla Libertyllä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa Atlantic Sun -konferenssin lopputurnaus ja edetä sitä kautta NCAA-lopputurnaukseen. Libertyn edellä Atlantic Sun -konferenssissa on FGCU ja North Alabama. Liberty hävisi runkosarjassa FGCU:lle vieraissa ainoastaan 7p erolla ja North Alabamalle Liberty taipui vasta jatkoajalla. Lisäselvyyttä Libertyn nykyvireeseen saadaan viimeistään ensi la 1.2.2020, kun he kohtaavat silloin toistamiseen FGCU:n.

Kahelinin edustamalla Mainella on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa America East -konferenssin lopputurnaus ja edetä sitä kautta NCAA-lopputurnaukseen. Maine kärsi alle 10p erolla tappiot oman konferenssinsa kärkijoukkueita UMASS ja Stony Brookia vastaan.

Rokkasen edustama Toledo on yllätysvalmis, mutta jota vaivaa epätasaisuus. Mid-American -konferenssin lopputurnauksen voittaminen on vaikeaa, mutta Toledo on todistanut olevansa iskukykyinen. Toledo hävisi eilen TOP25-joukkueelle ja oman konferenssin voittajasuosikille Cental Michiganille ainoastaan 7p erolla.


Alla olevien joukkueiden mahdollisuuksiin en oikein jaksa uskoa....


Variksen edustama Grand Canyon voi hyvinkin yltää WAC-konferenssin lopputurnauksessa aina finaaliin asti. Pääsy NCAA-lopputurnaukseen avautuisi vasta voittamalla se finaali. WAC-runkosarjassa Grand Canyon hävisi kotonaan yli 20p erolla Kansas Citylle.

Korpisen edustama George Mason on A10-konferenssin huonoin joukkue. George Mason hävisi eilen oman konferenssin yhdelle kärkijoukkueista VCU:lle ainoastaan alle 20p erolla. Voittamalla oman konferenssin lopputurnauksessa kaikki muut aukeaisi George Masonille paikka NCAA-lopputurnaukseen.

Salmen edustama Northern Illinois on Mid-American konferenssin huonoin joukkue. Se konferenssi on kuitenkin melko tasainen ja Northern Illinois on hävinnyt oman konferenssin parhaille joukkueille ainoastaan yli 20p eroilla.

Vaalavirran edustama San Francisco on West Coast konferenssin huonoin joukkue. San Francisco hävisi oman konferenssin suursuosikki Gonzagalle viikko sitten hieman yli 20p erolla.

Vehka-ahon edustama Florida Atlantic voi hyvinkin yltää Conference USA -konferenssin lopputurnauksessa pitkälle. Pääsy NCAA-lopputurnaukseen avautuisi vasta voittamalla se oman konferenssin lopputurnaus. Runkosarjassa Florida Atlantic hävisi UTEP:lle vierassa yli 30p erolla.

Mennan ja Mäkelän edustamalla Manhattan voi "pienellä" venymisellä yllättää kaikki ja voittaa Metro Atlantic -konferenssin lopputurnaus. Runkosarjassa 40p erolla kärsitty tappio Fairfieldille tietenkin pistää vähän miettimään Manhattanin voiton sauman todennäköisyyttä.

Väätäsen edustama LIU Brooklyn sekä Kalinin ja Karstenin edustama Hofstra ovat koko D1-sarjan huonoimpia joukkueita eikä heillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia voittaa oman konferenssinssa lopputurnausta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtinen (Georgia Tech) oli joukkueensa paras pisteiden tekijä 12p tänään Dukea vastaan. Ottelu on herkkupala niille, jotka tykkäävät katsoa pelin, jossa molemmat joukkueet prässäävät pääosan ajasta koko kentällä. Kahelin (Maine) teki 2p tänään UMBC:ta vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Nyt voi jo alkaa viettää Georgia Techin kauden hautajaisia. Runkosarjaa on jäljellä enää 8kpl pelejä, joista Georgia Techin pitäisi voittaa 5kpl (tai vaihtoehtoisesti voittaa koko ACC-lopputurnaus). Yön jatkoaikatappio oli jo neljäs perättäinen. Lahtinen ei tehnyt yhtään pistettä. Georgia Techin hyökkäys jäätyi toisella puoliajalla ja tuotti ainoastaan 12p.

Yritän keksiä tähän Georgia Techin tilanteeseen positiivisen kulman. No aina voi lopettaa koulun kesken ja aloittaa tyhjien pullojen keräilyn ja kierrättämisen .....

Koripallopeli on riskien ottamista. Lahtinen pelasi ottelun alussa "hero ballia" ja löysi itsensä penkiltä . No myös Carson löysi reitin sinne penkille. Tilastoista näkyy, että Georgia Techin molemmat syömähampaat sekä Carson että Lahtinen pelasivat ainoastaan plus 20min jatkoajalle menneessä ottelussa. Joukkueen tähti seniori Pan tykitti kolmoset tänään 1/10.... En tiedä olisiko erilainen peluutus voinut tuottaa toisenlaisen lopputuloksen, koska minulla ei ole kristallipalloa.
 
Viestejä
2 534
Georgia Techin syöksykierre jatkuu ja peliesitykset huononevat pelistä toiseen. Aloitusviisikko oli laitettu sunnuntain pelissä uusiksi eikä se toiminut lainkaan. Joukkueessa näyttäisi olevan jo täysi paniikki päällä!

Valmentaja Nell Fortner totesi aikalisällä, että joukkueesta puuttuu energiaa ja taistelutahtoa. Selostajat ihmettelivät kuka voisi sitä energiaa peliin lisää tuoda. Mietin itse ..... hmm .... kukakohan se voisi olla?

Valmentajan pitäisi vaan uskaltaa sytyttää sytytyslanka, laittaa kädet silmille ja katsoa mitä tapahtuu.... Nell Fortner ei ilmeisesti ole kuullut jo monesti hyväksi havaittua sanontaa "if you want to win you need a Finn"....
 
Viestejä
2 534
Augustinin edustama Robert Morris on voittanut kaikki pelaamansa NEC-konferenssin ottelut. Augustin oli vuoden vaihteessa pari ottelua poissa kokoonpanosta. Paluunsa jälkeen Augustin oli menettänyt paikkansa aloitusviisikossa japanilaiselle Ikematsulle. Augustin on siis aloittanut 7 viimeistä ottelua penkiltä. Robert Morris on suosikki voittamaan NEC-lopputurnauksen. Mestari pääsee mukaan NCAA-lopputurnaukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech voitti viime yönä vieraissa Pittsburghin. Lahtinen oli mukana aloitusviisikossa ja hän teki 6p, mutta pelasi ainoastaan yli 10min. En ole vielä nähnyt tuota peliä, mutta toivon vähäisen peliajan johtuvan valmentajan penkittämisestä eikä mistään loukkaantumisesta.

Georgia Tech on viime vuosina voittanut alle puolet pelaamistaan ACC-runkosarjan otteluista. Viime vuonna he voittivat 7kpl. Nyt heillä on 6kpl voittoja ja otteluita on vielä 6kpl jäljellä ACC-runkosarjassa. Georgia Tech mahdollisuudet päästä NCAA-lopputurnaukseen tuntuvat nyt epärealistisilta, vaikka teorissa he voivat sinne vieläkin päästä joko hyvällä menestyksellä ACC-runkosarjassa (enää ei 10-voittoa varmaankaan riitä) tai voittamalla ACC-lopputurnauksen.

Georgia kohtaa ACC-kärkikolmikon kuudessa viimeisessä ACC-runkosarjapelissä. Georgia Tech on ACC-konferenssissa tällä hetkellä seitsemäntenä, kun ACC:sta 6kpl joukkueita todennäköisesti etenee NCAA-lopputurnaukseen. Viimeiset paikat näyttäisi menevän Dukelle ja North-Carolinalle, joille Georgia Tech hävisi runkosarjassa. Lisäksi valintakomitea suosii Dukea ja North-Carolinaa, jotka ovat olleet vuosien saatossa
ACC:n kestomenestyjiä.

Georgia Tech kohtaa sunnuntaina klo21 kotonaan Wake Forestin, jolla 5-voittoa eli yksi vähemmän kuin Georgia Techillä. Torstain ja perjantain välisenä yönä Georgia Tech kohtaa vieraissa Virginia Techin, joka olisi näillä näkymin etenemässä ACC:sta neljäntenä NCAA-lopputurnaukseen. Georgia Techin on vaikea päästä Virginiä Techin edelle NCAA-lopputurnauskaavailuissa vaikka Georgia Tech voittaisikin To/Pe yön kohtaamisen. Virginia Techin RPI=33, kun taas Georgia Techin ranking on pudonnut lähemmäksi sataa. Virginia Techin korkea RPI-arvo selittyy syksyllä pelatuilla ACC-konferenssin ulkopuolisilla peleillä ja menestymisellä niissä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
676
Pidän mielenkiintoisena fiksaationa tuota vain yhden joukkueen ja yhden pelaajan seuraamista. Urheilulehdelle propsit siitä, että on ottanut nuoren naiskoripalloilijan sinne toiseksi viimeisen sivun kolumnistiksi. Toki noista kolumneista kyllä huokuu tietty kokemattomuus, mutta silti on mukavaa, että myös naisten koris pääsee esille. Ehkä on juuri kolumnin tarkoitus avata urheilijan kasvukipuja ja sellaisena se toimii. Nuorelle palloilijalle voisi sanoa, että vaikka minuutit ovat välillä pienet, niin se ei mitenkään suoraan heijasta pelaajan arvoa koripalloilijana tai ole merkki hyväksynnästä tai hyväksymättä jättämisestä. Kontrasti vain ehkä on aika iso siihen, että kotimaassa sai kentällä tehdä sekä seurajoukkueessa, että maajoukkueissa mitä tahtoi, eikä valmennus siihen puuttunut. Freshman-urheilijana täytyy vain tyytyä osaansa, harjoitella kovaa ja tehdä töitä. Kyllä se aurinko saattaa paistaa sitten myöhemmin. Pisteet kuitenkin Urheilulehdelle.
 
Viestejä
2 534
Pidän mielenkiintoisena fiksaationa tuota vain yhden joukkueen ja yhden pelaajan seuraamista. Urheilulehdelle propsit siitä, että on ottanut nuoren naiskoripalloilijan sinne toiseksi viimeisen sivun kolumnistiksi. Toki noista kolumneista kyllä huokuu tietty kokemattomuus, mutta silti on mukavaa, että myös naisten koris pääsee esille. Ehkä on juuri kolumnin tarkoitus avata urheilijan kasvukipuja ja sellaisena se toimii. Nuorelle palloilijalle voisi sanoa, että vaikka minuutit ovat välillä pienet, niin se ei mitenkään suoraan heijasta pelaajan arvoa koripalloilijana tai ole merkki hyväksynnästä tai hyväksymättä jättämisestä. Kontrasti vain ehkä on aika iso siihen, että kotimaassa sai kentällä tehdä sekä seurajoukkueessa, että maajoukkueissa mitä tahtoi, eikä valmennus siihen puuttunut. Freshman-urheilijana täytyy vain tyytyä osaansa, harjoitella kovaa ja tehdä töitä. Kyllä se aurinko saattaa paistaa sitten myöhemmin. Pisteet kuitenkin Urheilulehdelle.
Oma kirjasto on ollut remontissa, mutta sen valmistuttua kävin lukemassa Bejedin kolumnit ja tein muistiinpanoja. Luin tänään numerot 37, 41, 45, 49 ja 6. Harmittavasti hyllystä puuttuivat numerot 2-5. Pitää yrittää etsiä niitä muista kirjastoista. Kiitos näistä vinkeistä. Ne kolumnit olivat niin aitoja.

Bejedi on hyvä haastajan roolissa ja hän kirittää joukkuetovereitaan parempiin suorituksiin. Hän on taistelija, joka haluaa menestyä. Hän on valinnut urheilijan elämäntyylin ja haluaa kehittyä. Syksyllä Bejedi oli heittänyt kolmoset ja vapaaheitot liian epätarkasti. Nyt keväällä hänen heittotarkkuus oli palannut vaaditulle tasolle (kolmoset yli 30% ja vapaaheitot yli 80%).

Arizona State on TOP30 joukkue, joka on hyvin suurella todennäköisyydellä mukana myös NCAA-lopputurnauksessa. Kuten jo viime vuonna mainitsin Arizona Staten kokoonpanossa on peräti 5kpl senioripelaajia. Bejedi nousee ensi vuonna hurjasti joukkueen hierarkiassa. Runsaasti peliaikaa on luvassa ensi vuonna vaikka Bejedi on tämän vuoden rotaatiossa vasta kymmenes.

Bejedi tuskaili valmentajilta saamansa palautteen määrän niukkuutta. Se on yleisesti tiedossa, että jenkkivalmentajat antavat huonosti palautetta. Olen itsekin sen kokenut, tosin junnuna, ja olen penkin päässä itsekseni pohtinut: "Morjens mitä mä taas tein väärin".

Bejedi kertoi myös tarinaa kuntosaliharjoittelussa, jossa suoritusten aikana piti vastailla valmentajien kysymyksiin. Bejedi tarjosi selitykseksi hyvän kommunikaation joukkueen sisällä. Väitän että valmentajat haluavat kuormittaa pelaajien aivoja fyysisen harjoitteen aikana. Taustalla on ajatus, että pelitilanteessa pitää pystyä myös ajattelemaan terävästi fyysisen suoritteen aikana.

Esimerkiksi Clare Rees (os. Miller) treenasi tekemällä samaan aikaan muistiharjoituksia valmistautuessaan TV-ohjelman "Special Forces: Ultimate Hell Week" kuvauksiin. Hän pärjäsi ihan hyvin miesvastustajiaan vastaan, koska hän oli harjoitellut oikein. Mieskilpailijat olivat häntä fyysisesti vahvempia, mutta miehet keräilivät kisassa sakkopisteitä, koska he olivat joko henkisesti Milleriä heikompia tai tekivät väsyneenä muita kohtalokkaita virheitä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Tänään klo21 Georgia Tech kohtaa kotonaan Wake Forestin ja jahtaa kauden seitsemättä ACC-voittoa. Vastakkain on kaksi tasaväkistä joukkuetta. Edellisen joukkueiden välisen ottelun voitti Wake Forest niukasti.

Georgia Techin on lähes pakko voittaa Wake Forest tänään. Lähtökohdat otteluun ovat kamalat. Georgia Tech konttasi To/Pe välisenä yönä TOP-300-joukkuetta Pittsburghia vastaan ensimmäisessä erässä. Georgia Techin pelasti Pittsburghin avainpelaajien joutuminen virhevaikeuksiin. Lopulta Georgia Tech voitti sen ottelun helposti. Georgia Techin ongelma on minun mielestäni heidän puolustuspelaamisen muuttuminen kurittomaksi, joka oli aiemmin heidän vahvin ase.

Tammikuun ottelussa Wake Forestin pelinrakentaja Gina Conti vei Lahtista kuin metrin mittaa (Conti teki yli 20p). Silloin Lahtinen pelasi vielä 33min/ottelu. Nyt Lahtinen on joutunut valmentajan epäsuosioon ja pelaa ainoastaan 10min/ottelu.

Wake Forestin "game notes" -dokumentin mukaan he eivät ennakoi Lahtisen olevan tänään aloituksessa mikä olisi minun mielestäni sääli. Gina Contilla on keskimäärin koriin johtaneiden syöttöjen ja menetysten suhde peräti 1.5. Toinen Wake Forestin tärkeä pelaaja on yli 1000 pistettä NCAA-urallaan tehnyt Alex Sharp.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtinen sai näemmä valmentajaltaan uuden mahdollisuuden. Lahtinen pelasi tänään 35min ja heitti yhden kolmosen sisään. Georgia Tech voitti 52-62 Wake Forestin tänään. Vastustajan tähtipelaaja Gina Conti jäi ainoastaan kahteen pisteeseen. Georgia Techin valmentaja Fortner kertoi, että he pelasivat erilaisia paikkapuolustuksen variaatioita ja se sekoitti Wake Forestin hyökkäyksen. Lahtinen jätti tänään käyttämättä monta vapaata kolmosen paikkaa ja syötteli tänään monta kertaa korin alle, mutta tilastoihin hänelle merkittiin ainoastaan kaksi syöttöä.

Georgia Techillä on nyt 7kpl voittoja ACC-konferenssissa. Tällä hetkellä ACC-konferenssin runkosarjan sijoilla 4-7 kaikilla joukkueilla on 7kpl voittoja, kun runkosarjaa on jäljellä enää 5 kierrosta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech hävisi elintärkeän vierasottelun jatkoajalla. Lahtinen 45min ja 9p. Oli mukava nähdä, että valmentaja Fortner on alkanut uudelleen luottamaan Lahtiseen.

Vastus oli kova, koska Virginia on TOP30-joukkue ja Georgia Tech on TOP100 joukkue. Georgia Tech pystyy näemmä kilpailemaan TOP30-joukkueita vastaan. Seuraavaksi vastaan asettuu kaksi TOP20-joukkuetta NC State ja Louisville.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen vapaaheitto:

Suurin Lahtisen ongelma on hänen vapaaheittojen tarkkuus, joka on ainoastaan 50% (viimeisellä Korisliigakaudella se oli 75%). Pelinrakentajilla tuon vapaaheittotarkkuuden pitäisi olla yli 80%, koska ottelun loppuhetkillä pallo on pelinrakentajan käsissä ja pallollista pelaajaa tavallisesti päädytään silloin rikkomaan.

Lahtisen huonosta vapaaheittotarkkuudesta voisi päätellä, että Lahtisen heitossa on oltava joku paha tekniikkavirhe. Edellisessä ottelussa Lahtinen ei heittänyt yhtään vapaaheittoa, joten tuoretta materiaalia Lahtisen vapaaheitosta ei ole julkisesti saatavilla. Onko kukaan teistä tällä kaudella analysoinut Lahtisen vapaaheittoja? Mikäli minun pitäisi ulkomuistin perusteella arvata niin epäilisin vasemman saattokäden liian aikaista alasvetämistä syyllikseksi epäonnistuneisiin heittoihin, mutta tuo on tosiaan pelkkä arvaus. Odotan tulevia otteluja ja totean tuon asian sitten myöhemmin kuvamateriaalin perusteella.

EDIT:
Katsoin (yli viikon vanhan) Pittsburgh pelin kolmannesta erästä (8min pelaamatta) Lahtisen vapaaheitot. Niistä ensimmäinen osuu eturautaan, mutta menee sisään. Toinen osuu takarautaan ja menee ohi. Otanta on todella pieni, mutta nämä kaksi suoritusta olivat teknisesti epäpuhtaita. Jaan tässä muutaman tekemäni päähuomion.

1) heiton johdonmukaisuus vapaaheitoissa on luultavasti iso ongelma ja johtuu keskittymisen puutteesta. Ajatus on jo seuraavassa tilanteessa, kun pitäisi miettiä sitä puhdasta heittotekniikkaa.
2) kiinnitin joskus taktiikkatauluun imukupilla heiluriukon vapaaheittoviivan kohdalle. Silloin yritin opettaa, että vapaaheittoja ei heitetä jalat yhdessä. Lahtisella on riittävän leveä heittoasento, mutta liikerata ei ollut kummassakaan heitossa pystysuora. Ensimmäisessä oli miinusta ja toisessa oli plussaa (nolla olisi hyvä).
3) Ensimmäisessä heitossa Lahtisen selkä on kaarella. Tämä johtuu luultavasti siitä, että pelaajan mielestä nenä on jotenkin pallon liikeradan tiellä ja päätä taivutetaan taaksepäin, jolloin myös selkä menee kaarelle. Selän tulisi olla suorana, kun pallo irtoaa kädestä.
4) Toisessa heitossa Lahtinen nousee (liikaa) varpailleen eli heitto päätyy etunojaan. Kuvassa tämä näkyy kun kantapäät nousevat reilusti ylös lattiasta.
5) heittokäden sormet kääntyvät oikealle, joka johtunee väärästä heittokäden asennosta pallon alla.
6) vasen saattokäsi karkaa myös liikaa vasemmalle. Molemmat kädet alkavat piirtämään ilmaan O-kirjainta. Saattokäsien välinen etäisyys pitäisi olla pallon mitta eikä niiden kuulu jäädä roikkumaan ilmaan metrin etäisyydelle toisistaan.

EDIT2:
Katsoin saman Pittsburgh-ottelun toisen erän, jossa Lahtinen heittää pari vapaaheittoa, kun 4 ja puoli minuuttia on pelaamatta toista erää. Siinä toistuu heittokäden ongelmat. Heittokäden kyynärpää on liian paljon ulkona, kun pallo nostetaan otsan korkeudelle. Heittokäden kyynärpää pitäisi osoittaa kohti koria, mutta Lahtisella kyynärpää kääntyy oikealle. Tästä seurauksena heiton saatossa oikean käden ranne kääntyy oikealle.

Lahtisen heiton liikerata näyttää epäpuhtaalta. Vapaaheitoissa on tärkeää, että pallon liikerata vyötärön korkeudelta otsan korkeudelle kulkee mahdollisimman lähellä vartaloa. Vapaaheitoissa ei ole samalla tavalla tarvetta vakioida heiton aloituskohtaa kuin pelitilanneheitoista. Vapaaheitoissa, kuten heitettäessä kuljetuksesta on pallo jo valmiiksi pelaajan hallussa.

Lahtinen kyykistyy lähelle lattiaa ja lähtee nostamaan palloa ylöspäin mahdollisimman kaukana vartalosta. Lahtinen siis ojentaa palloa pois päin omasta vartalosta. Tämä on minun mielestä haitallista! Jokainen voi todeta sen kuntosalilla tyhjällä levytangolla ja kokeilla nostaa se samalla liikeradalla otsalle. Sitten voikin kysyä itseltään tuntuiko se helpolta, luonnolliselta ja mukavalta liikeradalta?

EDIT3:
Olisi mukava kuulla myös muiden havaintoja noista samoista vapaaheitoista tai jotain yleisesti Lahtisen vapaaheittotekniikasta. Minun mielestä on huolestuttavaa, jos yksi Suomen lupaavimmista pelaajista heittää noin epäpuhtaalla tekniikalla. Se kertoo myös jotain Suomen koripallovalmennuksen tasosta ja kyvystä tuottaa puhtaalla heittotekniikalla heittäviä pelaajia.

EDIT4
Yleisesti voidaan todeta, että jokaisen heittäjän heitto on kuin ihmisen käsiala eli se on aina persoonallinen. Valmentajat ovat keskenään eri mieltä "oikeasta heittotekniikasta". Toivottavasti edes joku voisi olla samaa mieltä, että Lahtisen vapaaheittotekniikassa on virheitä, joita pystyy korjaamaan?

EDIT5
Eräs valmentaja ihmetteli miten Lahtinen on onnistunut tuhoamaan oman vapaaheittonsa? Katselin tänään vuoden 2017 b-tason EM-kisoja. Noiden kisojen tallenteiden kuvakulmat ovat huonoja, mutta näyttäisi, että nuo väittämäni tekniikkavirheet ovat olleet Lahtisen vapaaheitoissa jo pidemmän aikaa eli Lahtisen vapaaheittämisessä on nyt pitkäaikaisten tekniikkavirheiden lisäksi jotain muutakin vialla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech voitti tänään vieraissa NC Staten, joka on rankattu maan neljänneksi kovimmaksi joukkueeksi. Voitto oli kuulemma joku yliopiston ennätys. Yleisöä oli paikan päällä yli 5500. No tuo "kiinteä" ranking, jota selostajat hehkutti on laadittu joskus alkukeväästä ja se näkyy TV-kuvan alareunassa joukkueen nimen vieressä. RPI-rankingin mukaan, joka muuttuu päivittäin NC State on TOP20-joukkue.

Lahtinen oli vasta joukkueensa kolmanneksi paras pisteiden tekijä tänään. Georgia Techillä on neljä muuta pelaajaa, jotka kantavat päävastuun pisteiden teosta. Lahtisella on tässä joukkueessa apupelaajan rooli.

Lahtinen pelasi 37min, teki 9p, otti 7 levypalloa ja antoi 5 koriin johtanutta syöttöä sekä riisti pallon neljästi. Selostajat kehuivat Lahtisen vapaaheittoja kauniiksi ja he ihmettelivät Lahtisen 50% osumatarkkuutta. Ottelu oli Lahtiselle vaikea ja hän menetti pallon kolme kertaa.

Selostajat vitsailivat erään tilanteen jälkeen Lahtisen kustannuksella. Lahtisella oli kengännauhat auki. Hän oli menettänyt pallon askelrikkeen takia ja hän pystyi katkon vuoksi solmimaan kengännauhansa. Selostaja vitsaili Lahtisen pallon menetyksen johtuneen auki olleista kengännauhoista. Selostaja kertoi, että hän syyttää aina tennismailaansa epäonnistumisen jälkeen.

Lahtinen pelasi todella rohkeasti ja jopa niin rohkeasti, että valmentaja otti Lahtisen penkille ja laittoi Batesin kentälle hänen tilalleen toisessa erässä. Valmentaja hermostui tilanteessa, jossa Lahtinen päätti pelata "Hero-ballia" harhauttamalla puolustajan sekä ajamalla korin taakse päätyrajaa pitkin. Lahtinen otti kolme pitkää askelta ja astui yli päätyrajan ja syötti pallon kolmen sekunnin alueella olevalle puolustajalle.

Kieltämättä Lahtisen harhautukset ja ajot ovat näyttäviä, kun ne onnistuvat. Silloin kaikki taputtavat ja hurraavat sekä selostajat hehkuttavat häntä. Toisaalta, kun ne epäonnistuvat joutuu Lahtinen pikaisesti penkille.

Georgia Tech on nyt pudonnut ACC-konferenssissa sijalle kahdeksan, kun kolme ottelua on runkosarjasta pelaamatta. Tavallisesti ACC-konferenssista valitaan kuusi joukkuetta NCAA-lopputurnaukseen. Georgia Techillä on nyt 8kpl voittoja, mutta sen luultavasti pitää voittaa loputkin runkosarjan ottelut tai sitten sen pitää voittaa ACC-lopputurnaus.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech hävisi Louisvillelle (RPI=4). Ottaen huomioon, että vastassa oli yksi koko yliopistosarjan parhaista joukkueista niin 11p tappio oli kuitenkin osoitus Georgian Techin kyvystä haastaa huippujoukkueita.

Tuo ottelu kannattaa varmaankin katsoa jälkikäteen tallenteena, jos sitä ei yöllä ehtinyt katsoa suorana. Kummatkin joukkueet heittivät yhtä paljon kolmosia, mutta Louisville heitti niitä 5kpl enemmän sisään.

Lahtinen teki 11p ja otti tilastojen perusteella epätavallisen paljon vastuuta. Georgia Techin tähtipelaaja Pan yritti pelitilanneheittoja kahdeksan kertaa ja apupelaajan roolissa ollut Lahtinen peräti kuusitoista kertaa. Sydämmestäni toivon, että valmentaja ei rankaise Lahtista tämän tappion takia.

Selostajat kehuvat Lahtista maasta taivaaseen: "dribbling clinic", "behind the back and the dish is artistic", "such creative player". Lahtisen pompottelut saa selostajat haukkomaan henkeä. Tehdyn korin jälkeen oma vaihtopenkki nauraa vatsat kippurassa.

Lahtisen puolustaminen on kovaa, joka on ehkä liiankin kovaa. Lahtinen on saamassa inhottavan "pahan" pelaajan maineen. Liian moni tuleva WNBA-pelaaja on tullut tällä kaudella Lahtisen kolhimaksi. Louisville Dana Evans väänsi nilkkansa tullessaan alas kolmosyrityksen jälkeen Lahtisen tossun päälle. Toistaiseksi näitä tilanteita on pidetty tahattomina (niitä ne onkin). Mikäli vastustajien tähtipelaajat joutuvat toustuvasti Lahtisen kolaamaksi voi yleinen mielipide kääntyä Lahtista vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 705
Katselin ihan boxscore-pohjalta miten tuolla Valtosella, Tahvanaisella ja Jantusella menee. Kaksi viimeksi mainittua pelaavat ihan kohtuullisissa rooleissa ainakin minuuttien perusteella freshman-vuotenaan, ja varsinkin Jantunen tekee ihan kohtuuhyvää jälkeäkin tilastojen perusteella. Sensijaan Valtonen saa aivan jämäminuuteilla vaikka alkukaudesta näytti lupaavammalle?.Onko kellään havaintoja onko ollut jotain vaivaa/loukkaantumista vai mistä on kysymys..
 
Viestejä
289
Ne tiedä mistä nämä selostajat ovat ja mikä heidän mutta välillä tuntuu että taso ei ole kovin korkea kun kuuntelee mihin asioihin he huomiota kiinnittävät. Lahtinen on telonut omia pelaajia maju leireillä eli yrittäminen menee välillä vähän överiksi ja näitä tilanteita tulee. Kyllä joku Lahtisen kolaa vielä jos otteet sitä vaativat.
 
Viestejä
2 534
Ne tiedä mistä nämä selostajat ovat ja mikä heidän mutta välillä tuntuu että taso ei ole kovin korkea kun kuuntelee mihin asioihin he huomiota kiinnittävät. Lahtinen on telonut omia pelaajia maju leireillä eli yrittäminen menee välillä vähän överiksi ja näitä tilanteita tulee. Kyllä joku Lahtisen kolaa vielä jos otteet sitä vaativat.
Selostajien taso on varmasti kirjavaa. Lahtinen on hyvin lahjakas, mutta hänellä on selviä heikkouksia. Tämä muiden pelaajien telominen on tietenkin heikkous, koska siinä samalla voi loukata myös itsensä. Miksi tähän asiaan ei valmennus ole puuttunut?

Toinen aivan karmea puute Lahtisen pelissä on vapaaheittojen tarkkuus, joka on 53%. Hänen joukkueensa toisella pelirakentajalla Jessica Fletcherillä vapaaheittojen tarkkuus on 73% mikä sekin on alhainen. Tämä on tietenkin HBA-valmennuksen häpeä tarha, mutta onhan se myös Lahtisen oma vika (Tamminen: "jos et tiedä niin kysy"). Lahtisen heittotekniikan virheet eivät johdu mistään liikkuvuusongelmista vaan käsien ja kropan vääristä asennoista.

Löytyykö Suomesta yhtään valmentajaa, joka osaisi opettaa heittämistä? Miksi Lahtista ei ole vuosien varrella autettu tässä asiassa? Nähdäkseni ei ole mitään syytä miksi Lahtinen ei voisi olla syksyllä 90% vapaaheittäjä muuta kuin laiskuus....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech voitti viikonloppuna Florida Staten (RPI=25). Lahtinen pelasi 38min, teki 5p ja otti 5 levypalloa. Georgia Tech pelaa viimeisen runkosarjan ottelunsa sunnuntaina klo20. Mikäli Georgia Tech sen voittaa kasvaa heidän voittosaldo kymmeneen.

Runkosarjan jälkeen seuraa ACC-turnaus, jonka voittaja etenee suoraan NCAA-lopputurnaukseen. Maanantaina 16.3.2020 täytetään loput 32 paikkaa. Tavallisesti ACC-konferenssista on päässyt voittajan lisäksi 5-joukkuetta eli yhteensä 6kpl. Georgia Tech todennäköisesti ei pääse NCAA-lopputurnaukseen vaan sen sijaan pääsee NIT-turnaukseen, johon valitaan 32kpl seuraavaksi parhaita joukkueita.

ACC-konferenssi kenties viimeisestä kuudennesta paikasta kamppailevat Boston College, Georgia Tech ja Syracuse. Georgia Techin oljenkorsi olisi tietenkin voittaa viimeinen runkosarjaottelu. Bostonin pitäisi hävitä molemmat jäljellä olevat ottelunsa. Syracusen pitäisi hävitä toinen jäljellä olevista runkosarjaotteluista, mutta heidän pitäisi voittaa Boston College. Silloin nuo kolme joukkuetta olisi pelannut runkosarjassa keskinäiset ottelut ristiin.

Voisiko ACC-konferenssista sittenkin edetä peräti seitsemän joukkuetta NCAA-lopputurnaukseen? Muita joukkueita muista konferensseista, jotka ovat lähellä tulla valituksi ovat Bradley, Colorado, James Madison, Ohio, Oklahoma State, Rice, St. Johns, UCF, Western Kentucky ja West Virginia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Kaksi ehkä tärkeintä kriteeriä, kun viimeisiä paikkoja NCAA-lopputurnaukseen jaetaan ovat 1) onko avainpelaajat terveinä ja 2) kuinka monta TOP50 voittoja on joukkueella?

TOP50-voitot:
Georgia Tech 4kpl (2xFlorida St. NC St. ja Virginia)
Syracuse 4kpl
--------------
St. John's 2kpl
Western Kentucky 2kpl
West Virginia 2kpl
Boston College 1kpl
Bradley 1kpl
Colorado 1kpl
James Madison 1kpl
Ohio 1kpl
Rice 1kpl
UCF 1kpl
Oklahoma state 0kpl
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös