Koripallo.com

NCAA 2024-2025

Viestejä
720
Ennen kuin ensimmäinen kriitikko ampuu NIL-arvioni alas, niin haluan ampua niitä itse.

Tässä raportaasissa käydään läpi NIL-ansioita viime kauden osalta: NCAA NIL data shows men’s basketball players highest earners

Data ja otos eivät ole edustavia, mutta antavat kuvan tuosta NIL-palkkioden jakaumasta. Ilmoitettujen palkkioiden perusteella NCAA-koripalloilijan keskiarvo olisi noin 65,000 dollaria, mutta mediaani vain 3,700 dollaria. Valtaosa NCAA-pelaajista pelasi siis viime kaudellakin hyvin vaatimattomilla tai olemattomilla tuloilla. Maassa maan tavalla.

Kuten sanottua tuo data ei edusta populaatiota ja palkkiot ovat varmaankin nousseet täksi kaudeksi.

Tässä myös linkki varsinaiseen dataan: Data Dashboard | NCAA NIL Assist
 
Viestejä
2 710
Palotie muistaakseni jossain podcastissa (ei enää yhtään mielikuvaa missä niistä) puhui Littlen ansioista hyvin vahvasti siihen malliin, että tietoa jotain kautta olisi. Ja linjasi, että heittämällä kolmanneksi parasta tiliä tekevä suomalaiskoripalloilija - jos nyt oikein muistan.

Selväähän se on, että kun on satamäärin kouluja pelkästään Div1-tasolla, siellä on varianssia ihan valtavasti noissa NIL-rahoissa. Kun pelaajia siis on noissa kouluissa ~5000, niin siinä on ne 50 jotka saavat kovia rahoja, 500 joille ihan maksetaan ja sitten mitä pienempi koulu ja millä sijalla pelaaja nokkimisjärjestyksessä, mennään taskurahoihin / kulukorvauksiin.
 
Viestejä
3 636
Uusi NCAA-kausi on täällä. Ennen kuin mennään suomalaisjoukkueiden ennakkoihin, niin puhutaan hetki rahasta. Tämähän meitä suomalaisiakin, ainakin koripalloihmisiä, nykyään kiinnostaa enemmän kuin itse urheilullinen menestys.

Name, Image, Likeness. Nuo kolme sanaa ovat olleet osa NCAA-koripalloa jo joitain vuosia nyt ja selvää on, että koripalloa pelaamalla NCAA:ssa voi tienata rahaa, jopa todella paljon rahaa. Yhtenä mielenkiintoisena seikkana NIL-kuvioissa ovat kuitenkin olleet ei-yhdysvaltalaiset, suomalaisetkin urheilijat, joiden viisumistatus on luonut epäselvyyksiä heidän mahdollisuuksiinsa tehdä töitä ja näin ollen hyötyä NIL-tuloista ulkomaisena opiskelijana. Olen jonkin verran näistä epäselvyyksistä ja monimutkaisuuksista lukenut kuitenkaan pääsemättä mihinkään lopulliseen johtopäätökseen. Tämä ei itseäni enää kuitenkaan mahdottomasti häiritse sillä mediaraportit ja eurooppalaisten huippulupausten siirtyminen NCAA-maailmaan puhuvat omaa kieltään.

Yksinkertaistettuna, maailmanhistorian rikkaimmassa valtiossa Yhdysvalloissa ihmiset kyllä saavat tarvittavat portit avattua ja sääntöjen tulkinnat sopiviksi, kun summat ovat tarpeeksi isoja ja tähdet tarpeeksi kirkkaita. Tai näin ainakin uskon. Vai miksi muuten venäläinen huippulupaus Egor Demin jätti legendaarisen Real Madridin ja siirtyi kesällä syrjäiseen mormoniyliopisto BYU:hun? Tai miksi senegalilainen Ismaila Diagne vaihtoi saman organisaation täksi kaudeksi keskellä ei-mitään sijaitsevaan akateemisesti keskinkertaiseen Gonzagan yliopistoon? Gonzaga on toki ollut yksi NCAA-koripallon dominoivimpia voimia viimeisen kymmenen vuoden aikana ja lähettää NBA:han pelaajia liukuhihnalta, mutta onko eurokorikseen tottuneelle huippulupaukselle väylä NBA:han erikoisen NCAA-pelityylin kautta niin paljon helpompi kuin Euroopasta, että siirto uuteen kulttuuriin kannattaa tehdä pelkästään tämän takia? Liettualainen Kaspar Jakucioniskin pyyhki ikonisen Barcelonan pölyt kengistään ja siirtyi kesän aikana Illinoisin yliopistoon. Onko tässä kyse Illinoisin erinomaisesta akateemisesta maineesta vai kuitenkin lähinnä siitä, että mediassa esimerkiksi Deminin on arvioitu ansaitsevan Provon-kampuksella yli miljoona dollaria kaudessa?

Suomalaisetkin NCAA-pelaajat siis kaiken järjen mukaan rahaa ansaitsevat. Mutta kuinka paljon? Jotain haarukkaa ja kontekstia luo New York Times viimeaikainen juttu (In College Sports’ Big Money Era, Here’s Where the Dollars Go). Tuossa muun muassa todetaan näin:

A starting five of top-25-earning men’s basketball players costs about $3.3 million, with forwards on the top of the pay scale making around $750,000. And while women’s basketball earnings are comparatively much lower, top-level women’s players have had substantial growth since last year, with pay across all positions up by $30,000.

Toisaalta pelipaikkansa Top-50 parhaiten ansaitsevat pelaajat (noin top-200 kaikki pelaajat huomioiden) ansaitsevat yli puoli miljoonaa kaudessa keskimäärin. Jotkin suomalaisetkin pelaajat todennäköisesti kolkuttelevat noita Top-50 portteja absoluuttisessa pelitaidollisessa vertailussa ja ainakin on niin, että usea suomalainen pelaaja pelaa ensi kaudella joukkueessa, jotka ovat hyvin lähellä tuota top-25 parhaiten ansaitsevaa joukkueiden rypästä (Texas Tech ja South Carolina).

New York Timesin julkaiseman jutun sekä yleisen mutuilun yhdistelmänä arvioin tänä vuonna jokaisen suomalaisen pelaajan NIL-palkkiot kaudelta 2024-25. Olen arvioissani konservatiivinen ja tietenkin myös väärässä, mutta suurusluokat eivät todennäköisesti ole kovin paljon metsässä. Vai ovatko?

Valitettavan tuttuun tapaan ennakkoni koskee vain suomalaisia miespuolisia NCAA-pelaajia, mutta on huomionarvoista, että suomalaiset naispelaajat pelaavat ennakkoon huomattavasti kovatasoisemmissa ja tunnetuimmissa joukkueissa kuin miehet. Elina Aarnisalon UCLA, Elsa Lemmilän Ohio State sekä Henna Sandvikin Indiana todennäköisesti sijoittuvat aivan eliittiin, mitä naiskoripallon NIL-sopimuksiin tulee. Kaikki kolme yliopistoa ovat aivan Yhdysvaltojen kärkeä, mitä yleiseen urheilulliseen menestykseen tulee. Heille, todennäköisen pelillisen menestyksen lisäksi, on luvassa myös taloudellista menestystä tällä tulevalla kaudella. Toivon kuitenkin heille(kin) ennen kaikkea onnistumisia opinnoissa sekä koripallokentillä.

AD_4nXcSF4dIf4ft4bVpd12NowGRygZ4Euliv8CiOeiQ_86D9w6fFYSlEzNKe4Y7jyZOtwmbApX8DNZd9UgMjcRxeslsvqABkauHoi_TGn4yrKlQYrEzl7oDigD7wneYZeJ1SFUphEE03V4Bwg5Ol0oZsAvuDuk


AD_4nXdLkvy0H6k0TWVkBlBznLhPleYUGa4vrW2QHC34CmFamKlAECGRLM7vH4I2tCt3p1SWNenjf6KxTwdqc1Hj9xdOVdBy5ByTpS5bw9kB5DiVs_uJoSJJogHxmYGA-5-REc5GRXkx32CWyAQMKD8eqdMkfkdD


AD_4nXe8WIoRQGPSMM_ckxES65CdEJ13zRtaUcFE4q7gENuSoc1qFOUoWjVo6z_d95ByQNdQaM5eEXpxN2NxRp2KoHX3dTfyXdx0KFS2DDxCRtKMUfhrAuDYjKFMksy5Z7t4BSKJ5Ky8XM62mWjGrv8hRUXvvsbI
Lueskelin tuota linkittämääsi NYT-juttu. Mielenkiintoinen yksityiskohta. Kun vertaillaan koripallon ja jääkiekon tasa-arvoisuutta, koripallo syrjii naisia. Kun miehille tuo viisikon paikka huippukoulussa tuo yli 500,000, naisille alle 200,000. Jääkiekko on tasa-arvoisempi, sekä miehet ja naiset saavat n 5,000 USD. Jääkiekko ei taida olla ihan huippusuosittua tuolla, sillä isompia sopimuksia on mm voimistelussa, uinnissa, tenniksessä, golfissa, maastojuoksussa, uimahypyissä, lacrossessa jne. Koripallo ja jalkapallo ovat aivan omassa luokassaan.
 
Viestejä
720
Lueskelin tuota linkittämääsi NYT-juttu. Mielenkiintoinen yksityiskohta. Kun vertaillaan koripallon ja jääkiekon tasa-arvoisuutta, koripallo syrjii naisia. Kun miehille tuo viisikon paikka huippukoulussa tuo yli 500,000, naisille alle 200,000. Jääkiekko on tasa-arvoisempi, sekä miehet ja naiset saavat n 5,000 USD. Jääkiekko ei taida olla ihan huippusuosittua tuolla, sillä isompia sopimuksia on mm voimistelussa, uinnissa, tenniksessä, golfissa, maastojuoksussa, uimahypyissä, lacrossessa jne. Koripallo ja jalkapallo ovat aivan omassa luokassaan.
Samaa mieltä -- paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia tuossa yliopistourheilussa. Kuten totesit, naiskoripalloilijat tienaavat huomattavasti vähemmän kuin mieskoripalloiljat, mutta naiskoris on kuitenkin kolmanneksi rahakkain kategoria kaikki vaihtoehdot huomioiden ja per pelaaja ansioissa selvästi edellä muun muassa baseballia. Väittäisin, että tällä hetkellä yksi rahallisesti kannattavammista lajivalinnoista suomalaiselle pitkälle ja urheilulliselle tytölle on koripallo. Mutta, tietysti, onneksi motiiveja on muitakin.

NCAA-jääkiekko on tosiaan markkina-arvoltaan aivan ö-mapissa Yhdysvalloissa, vaikka vuodesta toiseen NHL:n aivan kärkivararauksista merkittävä osa tulee noista pohjoisosien yliopistoista: Michiganista, Michigan Statesta, Boston Universitystä, UConnista, Wisconsinista.
 
Viestejä
9
Jos ei kuitenkaan vielä omaa topicia Adlerille, niin mitä sano @LevRubin täst "scholarship offer" Wyomingista? Arvostan tietämystäsi kouluista ja ncaa maailmasta. Niit on kiva lukea. Ainoa paikka jos voi seuraa. RESPECT!
 
Viestejä
720
Jos ei kuitenkaan vielä omaa topicia Adlerille, niin mitä sano @LevRubin täst "scholarship offer" Wyomingista? Arvostan tietämystäsi kouluista ja ncaa maailmasta. Niit on kiva lukea. Ainoa paikka jos voi seuraa. RESPECT!
Mountain West konferenssi, jossa Wyoming pelaa oli viime kaudella aivan erinomainen ja osin parempi kuin tällä kaudella huilia ottava, paljon tunnetumpi Pac 12. Täksi kaudeksi taso on kuitenkin laskenut. Ja taso tullee laskemaan edelleen muutaman vuoden sisällä, kun uusittu Pac 12 aloittaa toimintansa ja on ryövännyt MWC:stä suuren osan sen parhaimmista joukkueista -- Colorado State, San Diego State ja Utah State muun muassa siirtyvät pois kaudeksi 2026-27.

Oma kiteytynyt tietämykseni noista länsiosien joukkueista on suhteellisesti heikko, mutta luulisin, että Wyoming tullee pelaamaan tasolla 100-150 (jopa heikommin) tulevat vuodet. Mutta ei kyseessä heikko koripallo-ohjelma ole. Wyoming osavaltiona on kuitenkin asukasluvultaan pienempi kuin Helsinki (USA:n pienin) ja yliopisto itsessään on kovin pieni noin 11,000 opiskelijallaan. Osavaltiossa ei tietääkseni ole oikein ammattilaisurheilua, joten NCAA fudis ja koris vievät suurimman huomion.

Jos tuota raha-aspektia miettii, niin heilläkin on pystyssä NIL-collective, josta pelaajat rahaa saavat. Valtaosalla parhaan puoliskon joukkueista tuollainen nykyään on, vaikka niiden koosta ei voikaan oikein sanoa mitään varmaa: NIL Collectives – NCAA Athlete Revenue Sharing, Scholarships & NIL Collectives by School

Suomalaisista takamiehistä puhuttaessa ainoastaan vain Little ja Ugusuk ovat pelanneet tasokkaimissa NCAA-ohjelmissa. Ehkä Gustavson Richmondissa myös.

Jos pitäisi arvata, niin Adlerilla tulee muitakin, parempiakin tarjouksia lähitulevaisuudessa. Joukkueen valmentaja Sundance Wicks vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta tyypiltä tämän jo linkkaamani videon perusteella:
 
Viestejä
58
Kiitos Lev todella hyvistä kirjoituksista. Asiantuntemuksen ja NCAA ymmärryksen lisäksi (minua kielipoliisia) ilahduttaa selkeä ilmaisu ja hyvä kieli.
 
Viestejä
3 636
Mountain West konferenssi, jossa Wyoming pelaa oli viime kaudella aivan erinomainen ja osin parempi kuin tällä kaudella huilia ottava, paljon tunnetumpi Pac 12. Täksi kaudeksi taso on kuitenkin laskenut. Ja taso tullee laskemaan edelleen muutaman vuoden sisällä, kun uusittu Pac 12 aloittaa toimintansa ja on ryövännyt MWC:stä suuren osan sen parhaimmista joukkueista -- Colorado State, San Diego State ja Utah State muun muassa siirtyvät pois kaudeksi 2026-27.

Oma kiteytynyt tietämykseni noista länsiosien joukkueista on suhteellisesti heikko, mutta luulisin, että Wyoming tullee pelaamaan tasolla 100-150 (jopa heikommin) tulevat vuodet. Mutta ei kyseessä heikko koripallo-ohjelma ole. Wyoming osavaltiona on kuitenkin asukasluvultaan pienempi kuin Helsinki (USA:n pienin) ja yliopisto itsessään on kovin pieni noin 11,000 opiskelijallaan. Osavaltiossa ei tietääkseni ole oikein ammattilaisurheilua, joten NCAA fudis ja koris vievät suurimman huomion.

Jos tuota raha-aspektia miettii, niin heilläkin on pystyssä NIL-collective, josta pelaajat rahaa saavat. Valtaosalla parhaan puoliskon joukkueista tuollainen nykyään on, vaikka niiden koosta ei voikaan oikein sanoa mitään varmaa: NIL Collectives – NCAA Athlete Revenue Sharing, Scholarships & NIL Collectives by School

Suomalaisista takamiehistä puhuttaessa ainoastaan vain Little ja Ugusuk ovat pelanneet tasokkaimissa NCAA-ohjelmissa. Ehkä Gustavson Richmondissa myös.

Jos pitäisi arvata, niin Adlerilla tulee muitakin, parempiakin tarjouksia lähitulevaisuudessa. Joukkueen valmentaja Sundance Wicks vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta tyypiltä tämän jo linkkaamani videon perusteella:

Onko tietoa miten amerikkalainen ja suomalainen verottaja suhtautuvat näihin suomalaispelaajien NIL-sopimuksiin. Nuo perusstipendit (opiskelu, asuminen, ruokailut jne) ovat ainakin perinteisesti verovapaata tuloa, mutta miten on NIL?
 
Viestejä
720
Onko tietoa miten amerikkalainen ja suomalainen verottaja suhtautuvat näihin suomalaispelaajien NIL-sopimuksiin. Nuo perusstipendit (opiskelu, asuminen, ruokailut jne) ovat ainakin perinteisesti verovapaata tuloa, mutta miten on NIL?
Tätä en kyllä oikeastaan jaksa selvittää :D Mutta kuvittelisin, että amerikkalainen verottaja noista NIL-tuloista on ainakin kiinnostunut. Residence-status, osalvaltiokohtaiset verolait ynnä muut seikat vaikuttanevat myös, mutta en todellakaan tiedä. Yliopistoilla luulisi löytynevän tähän(kin) jos jonkinlaista avustajaa ja toimihenkilöä.

Unohtui muuten mainita tuossa South Carolina -ennakossa, että Suomi tunnetaan noissa paikallisissa urheilupiireissä nykyään todella hyvin. Ugusukilla tähän on tuskin ollut valtavaa vaikutusta, vaan vaikuttava tekijä on tietenkin Darude, joka vaikuttaa olevan eräänlainen yliopiston maskotti.

Jos valloittaa tuolla päin Yhdysvaltoja niin kirkot kuin yliopistofudisstadionitkin, niin ainut este esimerkiksi kuvernööriydelle lienee enää kansalaisuus.

 
Viestejä
4 833
Jos ei mietitä kautta suomalaisten kannalta, niin ilmeisesti tänä vuonna on tulossa mielenkiintoinen NCAA-kausi miehissä? Viime vuonnahan naisten sarjaa seurattiin jopa enemmän (toki yksi nainen vaikutti paljon), varmaan ensi kesän hyvä draft-vuosi muuttaa tätä hieman miesten suuntaan.

Yksi kritiikkihän on vuosia ollut se, ettei yhden vuoden pyörähtämässä kävijöistä ole oikein YO-legendoiksi, ymmärrettävää sekin. :)
 
Viestejä
720
Jos ei mietitä kautta suomalaisten kannalta, niin ilmeisesti tänä vuonna on tulossa mielenkiintoinen NCAA-kausi miehissä? Viime vuonnahan naisten sarjaa seurattiin jopa enemmän (toki yksi nainen vaikutti paljon), varmaan ensi kesän hyvä draft-vuosi muuttaa tätä hieman miesten suuntaan.

Yksi kritiikkihän on vuosia ollut se, ettei yhden vuoden pyörähtämässä kävijöistä ole oikein YO-legendoiksi, ymmärrettävää sekin. :)
En oikeastaan osaa oikein sanoa, pre-season rankingeissä aateliset (blue-bloods) dominoivat. Kymmenen parhaan joukossa on heitä viisi: Kansas (1), UConn (3), Gonzaga - new blood? (6), Duke (7), UNC (9).

Duke - North Carolina väännöt lienevät siis ainakin viihdyttäviä ja mielenkiintoisia (mm Cooper Flagg). Kiinnostavaa voi olla myös seurata, että pystyykö Kansas ja Alabama dominoimaan kovia konferenssejaan.

Kentuckyn uuden valmentajan uudet kujeet voivat myös olla seuraamisenarvoista ja toisaalta mielenkiintoista on sekin, miten Calipari saa homman toimimaan Arkansasin "perinteikkäässä" ohjelmassa.

NIL-rahathan pitävät pelaajia toisaalta hieman pidempään mukana nykyään eli sitä kautta legendoja voisi ehkä helpommin syntyäkin. Mutta tosiaan, transfer-portaali ja muu höntyily kyllä vetää vastaan tuota.

Freshmaneista Flaggin lisäksi kannattanee seurata Baylorin bahamalaista Edgecombea, Rutgersin kaksikkoa - Bailey ja Harper sekä Duke eteläsudanilaista Maluachia. Varmasti paljon muitakin mielenkiintoisia tulokkaita tuolla tulee tosin pelaamaan - eurooppalaisiakin.
 
Viestejä
5 545
Mä voin kommentoida. Tarkoittaa, että pelaa viidennen kauden.

Covidin takia kaikki saavat pelata yhden ylimääräisen vuoden. Amzil ehti aloittaa yliopistouransa ennen covidia, joten myös hän saa pelata vielä yhden kauden.

Reshirt tarkoittaa yleensä sitä, että pelaaja käyttää yhden vuoden harjoittelemiseen, eikä osallistu peleihin. Silloin se vuosi ei kuluta hänen neljän vuoden pelioikeuttaan. Joskus näistä käytetään myös nimitystä super senior.
 
Viestejä
720
Korjatkaa, jos olen ymmärtänyt väärin, mutta Amzilille tämä kausi 2024-25 on jo viides ja voiko olla niin, että hänellä on pelioikeutta jäljellä vielä kaudelle 2025-26 (kuudes kausi) tuon Covid-säännön vuoksi?

Tuo redshirt-status käsitykseni mukaan kumpuaa siitä, että hän aloitti pelinsä ensimmäisellä Dayton kaudellaan (2020-21) vasta vuodenvaihteessa ja jollain tapaa alkuperäistä aikatauluaan edellä vai onko kyse vain tuosta Covid-säännöstä?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3 636
"Redshirt senior" on ainakin itselleni outo ilmaisu. "Redshirt" on lähes aina merkinnyt väliinjäävää pelikautta, joko "medical redshirt" loukkaantumisen takia tai puhdas "redshirt", jolloin ajatellaan että pelaaja voi kasvaa seuraavaa kautta varten harjoittelemalla menettämättä edustusoikeutta. Mm Timo Saarelainen oli tällainen neljännellä kaudellaan ja sitten puhkesi kukkaan viidennellä kaudella.
"Super senior" on liitetty tuohon Covidin takia annettuun viidenteen kauteen.
 

.'.

Viestejä
21

Osaatko @Lev Rubin sanoa mitä tarkoittaa Amzilin kohdalla tuo "Redshirt Senior -statuksella pelaava Mustapha Amzil"?
Redshirt Senior tarkoittaisi viimeistä pelioikeusvuottaan pelaavaa pelaajaa joka ei syystä tai toisesta ole osallistunut itse peleihin jonain yliopistovuosistaan. Amzil on pelioikeuden kannalta normaali neljännen vuoden pelaaja eli Senior.

Kautta 20-21 ei pelioikeusvuosien kannalta tapahtunut. Tästä johtuen on puhuttu super senioreista "viidettä" kauttaan pelaavista.
 
The term redshirt freshman indicates an athlete who will play in fewer than four games their freshman year. The following year they will be a redshirt sophomore all the way until their fifth year of eligibility, in which case they will be referred to as a fifth year senior.

Amzil aloitti college-uransa vasta vuodenvaihteen tienolla, jäikö pelattujen otteluiden määrä silloin alle tuon neljän?
 
Viestejä
720
Mirolle avauksessa 20 min., 6/4/7s. Vastus oli heikko Alcorn, mutta aloituksen paikka tietysti hyvä asia .
Aika haastavaa oli ainakin itselleni löytää minkäänlaista tallennetta tai edes kohokohtia tästä pelistä tai oikeastaan mistään muustakaan suomalaisesiintymisestä viime yöltä.

Ehkäpä Littleltä voisi toivoa ainakin näissä ensimmäisissä noin kymmenessä pelissä vähän isompaa lukemaa tuonne pistesarakkeeseen. Utahillahan on tuo non-conference ohjelma todella helppo kolmea peliä lukuunottamatta (Miss St, Iowa, St Mary's), mutta sitten meininki muuttuu tosiaan aivan täysin tuossa vuodenvaihteessa.

Tilastoista viime yöltä esiin nousi myös Amzilin ilmeinen vihreä valo New Mexicossa. Kaaren takaa osui vain 1/9, mutta pisteitä kertyi kuitenkin 13, kuten myös levypalloja. Tuon pelin minuuttien jakaantumisesta päätelleen Amzil tulee pelaamaan isot minuutit kauden jokaisessa ottelussa ja heittomäärätkin lienevät illasta toiseen aika korkeat. Nkamhouahan tykitti parin viimeisen kauden aikansa muutamaan otteeseen tuollaisia 25 pisteen pelejä. Jos Amzililla tosiaan New Mexicossa vihreä valo on, niin en pitäisi yllättävänä, jos hän jossain yksittäisessä tämän (alku)kauden pelissä puhkaisisi jopa 30 pisteen rajan. Ainakin joku kolmikosta Amzil, Donovan Dent, Nelly Junior Joseph tuon 30 tulee takuuvarmasti kauden aikana takomaan.

Heittäjistä puheenollen, niin Viljami Vartiainen on ollut myös aivan ilmiliekeissä alkukaudesta. Kaksi näytösottelua ja kauden ensimmäinen virallinen peli huomioituna, niin kolmosprosentti huitelee varmaan jossain 60% tienoilla isoilla heittomäärillä. Yön pelissä pisteitä kertyi 17 ja kaukoheitot osuivat 5/7. Vastus taisi kuitenkin olla surkea.

South Carolinalle yllättävä tappio kotikentällä heikohkoa North Floridaa vastaan. Ugusukin rooli näyttäisi jämähtäneen Columbiassa pieneksi, tuossa pelissä hänelle kertyi vain kuusi minuuttia peliaikaa. Kausi on hädintuskin alkanut, mutta veikkaisin South Carolinalle ja sen suomalaisille vaikeaa kautta. Valmentaja Parisin ulosanti ja pelityyli eivät ole oikein ikinä itseäni vakuuttaneet, mutta toivotaan tietysti, että kauden ensimmäinen peli oli vain tilastokummajainen. Kaikinpuolin.

Touko Tainamolle kymmenen pistettä penkkimiehenä Wyomingin voitossa ja Leo Nordbergille ei minuutteja Longwoodin voittaessa jonkin alemman divisoonan/liigan joukkueen. Texas Tech avaa kautensa tulevana yönä.

Ehkäpä isoin suomalaisonnistuminen oli Elina Aarnisalon debyytti UCLA:n paidassa rankattua Louisvillea vastaan. Ilmeisesti ei mikään täydellinen peli hänelle, mutta tuolla perustaitavuudella, mikä hänellä on, niin kyllä hän aivan kotonaan NCAA:n isoimmissakin peleissä ja kirkkaimmissa valoissa on. Ainakin hyökkäyspäässä.

 
Viestejä
2 710
Peliaikaakin Mirolle toki vain 20 minsaa, kun koko päätöskympin roska-ajan sai lepoa jo. Pisteetkin ovat toki tärkeitä, mutta jos Littlen roolin huomioi ja mitä todennäköisesti valmennus mieheltä odottaa, 7 syöttöä per 20 minsaa on varmaan ihan kiva tilasto.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös