Jätän syvemmän spekulaation tähän viestiin, kun ainakin omat arviot perustuvat vain yleistason oletuksiin. Mitään sen suurempaa informaatioarvoa en osaa tästä aiheesta tuottaa.
Uskon tosin kyllä, että vuosien saatossa näitä arvioita pystyy tekemään tarkemmin, kun oletettavasti jotkin pelaajat omia tulojaan avaavat. Suomessakin maajoukkueen pelaajia tuntevat osaavat näitä summia varmaan ihan hyvin haarukoida. Toisaalta Kristian Palotien ja Esko Seppäsen podcastijutustelussa jokunen viikko sitten esitetty Littlen 500,000 dollarin tulot kuulostaa uskomattomalta Littlen viime vuoden roolin ja esityksiin nähden. Tämä tieto pohjautui kaiketi juuri noihin sisäpiirin huhuihin. Itse olen hieman skeptinen tähän lukuun nähden, vaikkapa tuon NYT-jutun luettuani. En oikein myöskään ole aivan varma, että kuinka moni joukkue tuossa Little-huutokaupassa mukana olisi voinut olla. Spekuloin tässäkin, mutta Utahin lisäksi Yhdysvalloissa ei liene juuri yliopistokorisohjelmia, joihin Suomella ja suomalaisilla olisi luotettavat ja välittömät yhteydet. Toki voin olla väärässäkin, kaikessa.
Jos tätä spekulaatiota haluaisi vielä jatkaa, niin olisi ihan mielenkiintoista yrittää ennustaa noita eri yliopistojen kollektiivien kokoa ja kuinka niiden rahat eri lajeille voisivat jakaantua. Tämän ennustuksen pystyisi ehkä tekemään, jos tietäisi edes muutaman kollektiivin koon ja niiden rahanjakoperiaatteen.
Albuquerque lienee kuuluisa lähinnä Walter Whitesta, Saul Goodmanista sekä Los Alamosin ydinasekehittelystä. Suomessa ehkä maastohiihdosta. Mitään kovin isoa urheilujoukkuetta tuolla ei ainakaan ole. Täten koris-Lobos taitaakin olla tällä Richard Pitino ajalla kaupungin suosituin urheilujoukkue. Kun noita perinteitäkin jonkin verran on, niin nuo alumnirahat hakeutunevat helpommin yliopistojoukkueelle kuin Philadelphiassa, jossa niin yliopistoja kuin urheilujoukkueitakin riittää. Mutta toki tuolla Yhdysvaltojen koilisosissa (Richmondista pohjoiseen) rahaa on valtavasti enemmän kuin New Mexicossa.