Tartun nyt detaljiin, joka ei ole kovin relevantti edes, mutta millä kriteereillä arvioit joukkueiden menestystä tuolla turnauksessa? Itse en osaa sanoa asiaan juuta enkä jaata, mutta kiinnostaisi tietää, miksi Drive menestyi mielestäsi paremmin.
Tämä on kyllä hyvä ja tarpeellinen haasto.
Täysin epäsuorilla kriteereillä näin ajattelen, koska eivät joukkueet turnauksessa toisiaan vastaan pelanneet.
HBA pelasi turnauksessa kolme peliä, joista voitti kaksi ja hävisi yhden. Yksi voitoista tuli jatkoajan jälkeen. Tappio taas tuli peräti 26 pisteellä Uuden-Englannin seudulta tulevaa Newman Schoolia vastaan.
Drive pelasi neljä peliä, joista voitti kolme. Heidän ainut tappionsa oli 16 pisteen tappio Canyon International Academylle, joka pelaa USA:n ehkäpä kovatasoisinta lukiosarjaa eli Niken EYBL-liigaa. Tuossa sarjassa pelaavat siis vaikkapa Sunrise Christian Academy, Montverde Academy, Link Academy sekä kaikki muut Yhdysvaltojen tähtihautomot, joiden parhaat pelaajat ovat kiistatta USA:n lahjakkaimipia pelaajia. CIA näyttäisi olevan tuossa liigassa tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä, mutta heidän kokoonpanossaan on kuitenkin usea ison NCAA-koripallo-ohjelman rekry.
HBA:ta höykyttänyt Newman School hävisi kymmenen pistettä tuolla CIA:lle eli hieman vähemmän kuin Drive, mutta kuitenkin suurinpiirtein saman verran. Voisi siis ehkä ajatella, että Drive ja tuo Newman School olisivat ehkä ennakkokaavailujen perusteella pelaneet todennäköisesti aika tasaväkisen pelin, jos olisivat keskenään kohdanneet. HBA taas hävisi tosiaan tuolle Newman Schoolille todella suurinumeroisesti.
Turnauksen tähdistökokoonpanovalinnat puhuvat myös sen puolesta, että Drivella oli tuon turnauksen paras suomalainen yksilö - Okku Federiko.
Olen myös katsonut sekä HBA:n että Driven pelejä tällä kaudella. Silmämääräisestikin joukkueiden tasossa on aika paljon eroa. Drivella on tietysti aika paljonkin vanhempi joukkue kuin HBA:lla ja molemmissa joukkueissa pelaa lahjakkaita pelaajia. Drivella lahjakkuutta on vaan mielestäni enemmän ja heidän pelityylinsäkin on ihan raikas poikkeus.
Jotta saadaan tämä teksti nyt sopimaan tähän ketjuun niin, kyllä Suutelan tilalle tuossa leirityksessä olisi minun mielestä voinut hyvin nähdä hänen ikätoverinsa Elmeri Abbeynkin. Jos Suutela on ollut tällä kaudella kerran "erinomainen" ja nuoruutta yleensä suositaan, niin Abbeyn kuvailuun ei enää adjektiivit riitäkään. Hänellä on suurinpiirterin samanlaiset tilastot kuin Suutelalla. Kuitenkin pienemmällä peliajalla, kuitenkin
sarjaa johtavassa joukkueessa. Abbey on myös tuossa divarissa tietynlainen luonnonvoima, joka kykenee henkilökohtaisilla suorituksillaan kääntämään ottelujen lopputuloksia. Tähän ei tuossa sarjassa mielestäni pysty Eldar Skamoa ja Tuukka Kottia lukuunottamatta kukaan muu suomalainen. Abbey valittiin myös taannoisen Baltic Sea Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi, vaikka myös Suutela tuon turnauksen hienosti pelasikin. Abbeyllä ja Suutelalla on tietenkin täysin vastakkaiset pelipaikat ja Abbeyllä on todellisena akilleen kantapäänä heikko kaukoheittokyky. Mutta enpä voi tuota valintaa miettiessä aivan välttyä siltäkään vaihtoehdolta, että HBA:n hiipunutta relevanssia ja kiinnostusta koetetaan tässä väkisin parantaa.
The NPSI will be celebrating its 25th anniversary this February. Many players who have gone on to become college players and NBA players have participated. We have had two NBA number 1 draft picks compete and two Rookies of the Year as well as numerous lottery picks and future NBA All Stars. We...
netscoutsbasketball.com
The official 2023-2024 CIA Bella Vista Men's Basketball team stats for Nike EYBL Scholastic
nikeeyblscholastic.com