Lauri teki ihan omaehtoisen katoamistempun silloin. Joo, eivätpä ne takamiesten ratkaisut järkeviä olleet, mutta jotain roskaa siinä pitää ilmaan pistää, kun tähti seisoo nurkassa.
... totta. Markkanen ei itse ollut kovinkaan aktiivinen Mavs-ottelun päätöserässä. ja sai Hardylta oikein nimeltä mainiten pyyhkeitä ottelun jälkeen. Kaikki kritiikki olisi tietysti ymmärrettävämpää, jos jazz joukkueena pelaisi voitosta ja paremmista paikoista runkosarjassa. Mutta näinhän asia ei ole. Jazz pelaa mahdollisimman huonosta sijoituksesta runkosarjassa. Sekä joukkueen johto että fanit haluavat mahdollisimman paljon tappiota kevään otteluista. Tämä kai se varsinainen ongelma ja perversio on (tätä Hardy ei voi julkisesti tietenkään sanoa missään ääneen), ei joku Markkasen riittävän ponteva asenne, tai sen puute.
Miksi Markkanen tyytyi neljännessä erässä lähinnä levittämään kenttää?
1.
Olemme kauden mittaan saaneet nähdä, kuinka paljon erikoisvartioitu Markkanen joutuu tekemään töitä pallon saadakseen. Joukkueen kovimmat kilometrit, jatkuvaa roikkumista ja pystypainia, jonka tuomarit NBA:ssa sallivat. Merkityksellisissä matseissa se pitää vaan kestää. Mutta miksi raataa – matseissa jotka on tarkoitus hävitä? Varsinkin tätä voi miettiä vikassa erässä, sillä...
2.
--- läpi koko kauden Markkasen on ollut vaikea saada palloa Clarksonilta tai Sextonilta
nimenomaan päätöserässä (tämä on hirtehisesti naurattanut minua joka kerta Markkanen mainitaan Jazzin ykköstähtenä). Matsien alussa pallo liikkuu yleensä paremmin, kunnes päätöserässä takamiehet alkavat aina ratkoa matsia yksin. Kyllä Markkanen 54 pelatun matsin jälkeen tietää ja tuntee luissaan, miten tää homma aina menee.
3.
Joukkueen henkinen tai mikä tahansa muu johtaminen on mahdotonta, kun nimenomaan joukkue ammutaan seurajohdon päätöksellä alas, enkä tiedä kuinka motivoitunut esim. Markkanen on sitoutumaan tähän Jazzin uuteen ryhmitykseen. Nuorisokaarti on ymmärrettävästi ihan eri tunnelmissa kuin joukkueen veteraanit, ja totta kai Markkanenkin ymmärtää, että sopii hän mitä tahansa Aingen kanssa, mikään ei takaa sitä, etteikö Ainge myisi häntä saman tien, kun sopiva tilaisuus tulee. Kaikki NBA-seurat toimivat tietenkin samassa osto&myynti-scenessä, mutta varmaan jazzin pelaajiston joukossa epävarmuus omasta jatkosta seurassa on keskimääräistä vakavampaa melkein kaikilla.
4.
NBA-pelaajat saavat tolkutonta liksaa vaivansa palkaksi, eli vähän pitää jaksaa katsojia viihdyttää, vaikka kuinka kyrpisi, mutta kun Markkanen nyt oli kuitenkin Mavs-matsissa jo paukuttanut 34 pistettä erittäin hyvällä prosenteilla tauluun ja osallistunut aivan tyydyttävästi joukkuepuolustukseenkin, ehkä voidaan katsoa, että
hän oli jo ennen päätöserää riittävässä määrin ja uskottavasti leikkinyt mukana tässä hommassa, joka – muistetaaan se vielä – ei tämän kauden osalta enää tähtää voittamiseen, vaan riittävään määrään tappioita.
Voi olla, että Markkanen halusi Mavs-ottelun päätöserässä vaan rauhassa kulmalipulta seurata, kuinka Jazzin takamiehet rynnistävät legendaarisiin korilleajoihinsa. Nythän sitä touhua on paljon hauskempi sivusta katsoa, kun ei tarvitse enää ollenkaan surra ottelun lopputulosta.
Vaikka useimmilla foorumin aktivisteilla on omaa koristaustaa, osalla varmaan huipputasollakin, silti veikkaan, että täällä helposti aliarvioidaan sitä, kuinka syvältä demoralisoivaa joukkueen tahallinen huonontaminen kesken kauden kunnianhimoiselle huippu-urheilijalle voi olla. Eri tyyppiset pelaajat ottavat sen varmaan eri tavalla. Mutta, kuten täälläkin on usein todettu, Markkanen on selvästi joukkueorientoitunut pelaaja.
Sinällään tykkään siitä, että Hardy kaikesta huolimatta vaatii Markkasta yhä kehittymään. Samalla kun ymmärrän – ja varmaan Hardykin ymmärtää – että tämän kauden osalta Markkasen motivaatio (minun joukkueeni?) ja ehkä myös pelaamisen paras terävyys ovat väkisinkin ottaneet aika kovaa osumaa. Ehkä juuri siksi Hardy käyttää esim. ottelun jälkeistä haastattelua potkiakseen Lauriin vähän enemmän virtaa loppukevääksi. Hän haastaa Markkasen käyttämään kevään loput ottelut puhtaasti omaksi hyödykseen. Kannatan.