Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
42
Pieni tarkennus kommenttiini Denverin pärjäämiseen. Joukkue on nyt rakennettu puhtaasti aloitusviisikko ja muut. Marginaalit ovat pienet ja Nugetit olisivat hyvin voineet voittaa tuon seiskapelin ja mennä lännen finaaliin. Se on täysin totta.
Kun puhutaan NBA liigan top4 joukkeista, pitää löytää 7-8 pelaajan ydinrosteri, joka kestää loukkaantumisia ja peluutus on järkevää (superstaratkin saa vähän vetää happea). Pelin tempo säilyy hyvänä ja pakissa jaksetaan vääntää ja hakea levypallot itselle.
Pysyn kannassani, että nykyrosterilla, pitkässä juoksussa todennäköisesti Denver ei ole liigan top4 joukkue. Minä en esim ymmärrä Porterin 35me sopimusta. Tuolla rahalla pitäisi saada kaksi hyvää pelijamppaa, jotka kuuluisi tuohon 7-8 pelaajan ydinrosteriin. Mutta mitä toimisto voi oikeasti tehdä kesän aikana, en todellakaan tiedä.
 
Viestejä
143
Kun puhutaan NBA liigan top4 joukkeista, pitää löytää 7-8 pelaajan ydinrosteri, joka kestää loukkaantumisia ja peluutus on järkevää (superstaratkin saa vähän vetää happea). Pelin tempo säilyy hyvänä ja pakissa jaksetaan vääntää ja hakea levypallot itselle.
Mitkä nyt sitten luetaan top 4 joukkueisiin? Varmaan ainakin Celtics? Itse lukisin Nuggetsin, mutta kerta tämä ei ole, niin pitää löytää muita. Liekö Knicks top 4 joukkue, vaikka konffafinaaleihin tänä vuonna menevätkin? Timberwolves varmaan? OKC ehkä tulevaisuudessa, mutta tuskin nyt? Sitten jää Bucks ja Mavericks.

Näistä Celtics vetää nähdäkseni hyvin kapealla rotaatiolla, eikä tuo 7-8 taida oikein toteutua, vai? Knicks vetää todella kapealla rosterilla, joka nyt johtunee enemmän valmentajastaan, mutta kuitenkin, ja tämä ei siis välttämättä top 4 joukkue ole. Jos minuutteja katsoo, niin ei Mavericks ja Timberwolves hirveästi leveämmällä nekään mene, kuin Nuggets. Mitkä näistä joukkueista muuten kestävät loukkaantumisia?

Toki olisi aina parempi, jos leveyttä olisi enemmän, sitä tuskin kukaan kieltää, mutta ei tuo Nuggetsin joukkue mun mielestä niiiin erilaiselta näytä, kuin muutkaan mestaruudesta pelaavat. Lähinnä se, että heidän penkkipelaajansa ovat enemmän takamies-osastoa niin, että pitkään päähän ei ole syvyyttä.
 
Viestejä
1 520
Porteriin on investoitu paljon. Voi olla jotain muistin haperrusta, mutta hänhän oli ihan top-5 kandidaatti draftissa mutta putosi sitten näiden selkäongelmien kanssa 14. sijalle. Denver laittoi miehen vuodeksi kuntoutumaan ja sitten 20-21-kaudella heittää kohtuumäärän kolmosia 45% tarkkuudella 19p keskiarvolla . Kesällä sitten maksimijatko ja siihen uudestaan selkävamma. Näihän se usein menee että kun hetki jatkolle tms on viimeaikojen kunto on ratkaiseva, ja silloin hän oli maxinjatkon arvoinen. Onhan näitä matkan varrrelta paljon ihmettelyjä on joku sopimuksen arvoinen. Ben Simmons? Nic Batum? Otto Porter? Kysymys on lähinnä että paljonko olisi arvo jos nyt uusi sopimus. Eihän näistä "huonoista" oikein pääse eroon, koska ei niin tyhmää GMaa olekaan etteikö vaatisi riiittävää vastinetta jos yleisesti markkinassa pidetään huonona sopparina. Tässä kohtaa kun reippaasti veroilla ja ihan kakkosrajalla ei kai niin väliä yksittäisen pelaajan hinnalla. Voittoikkunassa kai vaan miettii onko ryhmä riittävän kova voittamaan? MPJ parhaassa vireessään on kyllä sopparin arvoin. Nyt sitä parasta virettä (vs viime vuosi) ei tasaisesti löytynyt oikein keltään. Ensi vuonna tilannne voi olla toinen ja Nuggets mestari, ehkä jollain vahvistuksilla, mutta tuolla palkkasummalla alkaa olla vaikea operoida uuden CBAn säännöillä.
 
Viestejä
385
No eipä noita 6.10 heittäjiä jotka suostuvat nöyrästi pelaamaan roolinsa eli juoksemaan kulmiin ja kaapimaan levyjä, eikä tee mitään muuta ylimääräistä tahdo kovin halvalla löytyä.Kyllähän Porter varmaan muuhunkin kykenisi varsinkin jos saisi tätä muuta tehdä säännöllisesti ihan peleissä, mutta Denverissä se ei mahdollista, joten ymmärrettävää että treenaa vain sitä omaa hommaansa. Esim. Lauri olisi juuri kokonsa ja taitonsa puolesta (on halutessaan ihan kelpo levypallo pelaaja) ihan hyvä korvaaja, mutta hintalappu ihan yhtä kallis ja suostuisiko Lauri siihen roolin edes? Sitähän hänelle bullsissa tarjottiin jo, juokse kulmiin, heitä vapaat kolkit ja revi levyjä ja itse muistelen että ei se ihan maistunut silloin... Se on totta että Porteriin menevällä palkalla saisi kaksi ok rooli ukkoa jolloin se penkki paranisi, mutta Denverin systeemin kannalta se Porter on siellä kulmassa elintärkeä palanen joten en näe että se Porterin vaihto kahteen esim. vara sentteri ja vara pointti sitten parantaisi Denveriä vaan päinvastoin..
 
Viestejä
593
Kesä tekee ihmeitä. Porter tulee aina olemaan Denverissä maksimissaan kolmas pyörä, joten ei hän koskaan tule varmaankaan palkkaansa ansaitsemaan. Mutta hän on myös sopiva kolmas pyörä sen takia, ettei hän tarvitse palloa. Vähän varmuutta heittoon kesän aikana niin kyllä hän ihan palvelukelpoinen on. Pienet on erot. Viime vuonna Boston pelasi käytännössä koko playoffit avausviisikollaan ja muut saivat jämiä. Nyt osa noista jämistä on saanut rotaatio aikaa tämän vuoden playoffeissa ja tehneet hyvää jälkeä, joten on varsin mahdollista, että Watson, Braun ja Nnaji kehittyvät niin, että ensi vuonna heistä on apua. Ja jos ei niin aina voi tehdä kauppoja. Kuten aikasemmin sanottu pienet on marginaalit, joten yhdenkin pelaajan kehittyminen voi ensi vuonna olla se tarpeellinen muutos. Suurin vaara kesänä Denverille on KCP:n menetys, vaikka voisivat vaikka hankkia Dunn:n korvaamaan hänet.

Kuitenkin luulisi, että Denver FO oppi jotain tästä vuodesta, tai ainakin sitä voi toivoa.
 
Viestejä
2 447
Ei mikään joukkue ole jokin staattinen kone, missä vain vaihdellaan rattaita - yhtä sellaista toiseen samanlaiseen.

Jos joukkue on hyvin tähtikeskeinen (se palloa tamppaava takamies a'la Brunson), silloin pelityyliä voi olla hankalampi hirveästi muuttaa. Koska se tamppaaminen menee kaiken edelle.

Mutta ei Porter Nuggetsissa tee vain sitä mitä tekee, koska joukkue ei voisi mitenkään muutoin pelata. Ihan päinvastoin omasta mielestäni, Nuggets, Jokic ja Malone olisivat ihan liigan kärkeä ottamaan irti kaiken kenestä vain.

Siis se nyt ei ole monellakaan tapaa mahdollista, että Markkanen vain pudotettaisiin Porterin tilalle. Mutta JOS näin nyt tapahtuisi, ei siellä mailin korkeudessakaan kenelläkään ole sellaista happivajausta, että ajattelisivat "kulmakolkkeja & levyjä". Vaan Jokicilla alkaisi jo ravurin rattailla raksuttaa, että milläs kaikilla tavoin hän voikaan Laurin liikettä hyödyntää - ja tienata vielä 3-4 ekstrasyöttöpinnaa per. Ja Malone olisi intoa piukassa, että nyt hyökkäyspelissä on vielä yksi uusi päävariaatio Jokic-Murray P&R lisäksi.

Vähemmän oli loukkeja, kuin monella muulla, mutta mä ymmärsin, että Murray ei ollut ihan iskussa? Eikös sillä jotain vammaa ollut jalassa, joka ei toki pelaamista estänyt, mutta haittasi kuitenkin.
Ei ollut ei. Mutta niitä nyt on sitten taas kaikilla tässä kohdin kautta. Nuggetsilla ei ollut sitä isoa loukkaantumista, mikä nyt Minnyllä oli esim. KAT:n kuusi viikkoa sivussa ja ~suoraan kehiin pleijareihin. Ja monella muulla vielä paljon heikompi tilanne.
 
Viestejä
385
Ei mikään joukkue ole jokin staattinen kone, missä vain vaihdellaan rattaita - yhtä sellaista toiseen

Siis se nyt ei ole monellakaan tapaa mahdollista, että Markkanen vain pudotettaisiin Porterin tilalle. Mutta JOS näin nyt tapahtuisi, ei siellä mailin korkeudessakaan kenelläkään ole sellaista happivajausta, että ajattelisivat "kulmakolkkeja & levyjä". Vaan Jokicilla alkaisi jo ravurin rattailla raksuttaa, että milläs kaikilla tavoin hän voikaan Laurin liikettä hyödyntää - ja tienata vielä 3-4 ekstrasyöttöpinnaa per.
Niin no sitten ihan eri juttu jos muutetaan koko pelisapluunaa, mutta miksi? Aika hyvin se Denverin hyökkäys toimii juuri noin nykyisellään. Toki esim. sen Markkasen liikettäkin pystyy hyödyntämään paremmin kuin porterin ja post upit myös Markkasen kanssa vaarallisempia, mutta kun Gordon on jo sisällä niin menee aika tukkoon jos yksi ei ole siellä kulmassa heittäjänä. Ja mitä offseason liikettä Denverille on tarjottu on se Porterin pilkkominen useampaan roolipelaajan, johon itse en usko vaan ne penkkiukot löydetään minimi soppareilla ja KCP pyritään myös pitämään joukkueessa ja samalla startin5:lla yritetään ensikaudella uudestaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
1 520
Pelin loppu: Pacersilla 3p johto, ensin Hali pomputtaa jalastaan ulos. Vaiheiden jälkeen 10s jäljellä, sama tilanne, Tatum rikkoo ja Nembhardin sisäänheitto Siakamille päätyy päädystä ulos. Ja siitä hätäisestä hallinnasta sitten Brown nakkaa kulmasta vaikean kolmosen sisään. Jatkoaika sitten selvästi Celticsille. Hieman harmi (vaikkei hevosta näissä raveissa olekaan), olisi tullut mielenkiintoa sarjaan vielä lisää.

Mitenkään ylivoimainen ei Celtics ollut vaikka alussa antoi heti 12-0 iskun. Pacers sinnitteli hyvin pelissä mukana ja penkki oli Celticsin penkkiä parempi. Turner oli tärkeissä kiinni kuromisen vaiheissa vakuuttava.Haliburtonia moitittu ja on yliarvostettu kuulemma, mutta tässä kyllä ihan kova suoritus. Pacers 38 syöttöä, 7 pelaaja yli 10p. Outoa oli vapariepätasapaino 30-10 Celticsille. Itse en tunne joidenkin kirjoittajien kokemaa Tatum-inhoa: kova pelaaja ja varsin eleetön eikä harrasta paljoakaan pelin ulkopuolista toimintaa. Tatum ,Brown ja Holiday peliä Celticsistä veivät. Mutta mitenkään loistokas ei Celtics ollut ja pääjehuilta (paitsi Jrue) kolmonenkaan ei uponnut. Porzingis mukana ei taitaisi jäädä juuri sanan sijaa Pacersille.

Uskomaton peli, kukaan ei näkynyt valittavan ja mussuttavan tuomarille. Ehkä se on normaalia tai ainakin pitäisi olla?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 520
Carlisle otti tämän häviön pressissä piikkiinsä, ihan oikein. Olisi pitänyt ottaa aikalisä, viedä pallo toiseen päähän ja sieltä sisään.
 
Viestejä
593
Tatum:n inho monelle tulee siitä samasta syystä kuin Lukankin (ei nyt ihan noin hirveä kuin Luka kuitenkaan). Hirveä valittaja, joka kerta kun heittää ohi niin valittaa tuomarille. On ehkäpä tänä vuonna parantanut tämän suhteen peliään tai en tiedä, kun en niin hirveästi ole tänä kautena Bostonia seurannut. Pidän heidän pelityyliään aika tylsänä. Tähän mennessä Boston on päässyt erittäin helpolla playoffeissa, joten ei syytä valittaa ja tässäkin pelissä vaparit 30-10, joten ei kait tässäkään. En nyt nähnyt tuomareiden suosivan Bostonia, paitsi siinä Indianan haastossa, joten en sinänsä ihmettele tuota 30-10 eroa. Bostonin pelityyli perustuu paljon ISO koripalloon ja siinä heidän hyökkääjät tykkäävät ottaa kontaktia puolustajaan, jolloin NBA:ssa helposti tuomarit viheltävät puolustukselle virheen. Ehkä Fiba säännöillä vapari ero olisi ollut pienempi, mutta nämä ovat NBA playoffit.

Vaikka Carlisle ottaakin tämän piikkiinsä niin ei hän siellä kentällä 21 menetystä tehnyt, joista iso osa oli tilanteissa, jossa puolustus ei edes luonut painetta (kuten se Haliburtonin omaan jalkaan kuljetus). Toisaalta ei hän siellä kentällä tehnyt 128:ttä pistettäkään. Tuntui sellaiselta nuoren joukkueen tappiolta. Pallon menetykset kuriin niin ihan hyvä tästä tulee. Boston on hävinnyt kummatkin kakkospelit tähän mennessä tämän vuoden playoffeissa, joten Indianan pitäisi ottaa helppo voitto seuraavasta. Kotona sitten vaikeampaa.
 
Viestejä
2 447
Niin no sitten ihan eri juttu jos muutetaan koko pelisapluunaa, mutta miksi?
Eihän sellaisesta kukaan puhunut mitään.

Nuggetsin hyökkäyspeli on "pallo Jokicille" ja Jokicin ja Murrayn P&R. Jokicin pelaaminen taas ei todellakaan ole mitään staattista ISOa - kaikki muut seisomaan vaan kaarelle tekemään tilaa. Päinvastoin, "pallo Jokicille"han toimisi sitä paremmin, mitä enemmän kentällä on liikettä.

***

Yllättävän isoissa vaikeuksissa Celtics, ottaen huomioon, että ei nyt todellakaan ollut Pacersiltakaan mikään nappipäivä. Kun pelin katsomisen jälkeen tilastot avasin, Holidayn 28p kyllä silti pääsi yllättämään.

Ei olisi hirveän paljon pitänyt petrata edes, jotta Pacers olisi voinut heti avausvierasvoiton napata. Siis, vaikka vain vähän vähempi menetyksiä, tai sen lopun pelaaminen virheettömästi, tai että Celtics olisi jonkun yhden hölmöilyn siihen tehnyt myös.

Luulisin että Celticsissä tuohon suhtaudutaan liki kuin tappioon. Siis että nyt väistettiin luoti, ja seuraavaan täytyy parantaa merkittävästi.
 
Viestejä
385
Eihän sellaisesta kukaan puhunut mitään.

Nuggetsin hyökkäyspeli on "pallo Jokicille" ja Jokicin ja Murrayn P&R. Jokicin pelaaminen taas ei todellakaan ole mitään staattista ISOa - kaikki muut seisomaan vaan kaarelle tekemään tilaa. Päinvastoin, "pallo Jokicille"han toimisi sitä paremmin, mitä enemmän kentällä on liikettä.

***
Niin liike on lääke, mutta Porterin vaihtamisella toiseen pelaajaan kun heitti nyt heikosti tämän sarjan en näe järkeä, niin hyvin toimii siinä Denverin(Jokicin) hyökkäyksessä. Ongelma siinä liikkeessä on se että kaikki ei voi leikata sinne painttiin jokicin viereen vaan tilan käyttö tärkeää ja 1vs1 Jokic usein scoraa helposti itse joten ei ihan sama kuka siellä kulmassa seisoo, Porterista tai vaikka nyt Laurista ei mielellään auta kun taas Gordonista jo houkuttelevampaa liikkua lähemmäs koria, voihan siellä kulmassa toki seisoa välillä KCP ja toinen heittäjä liikkua kaaren nupille.. Denverillä/Jokicilla vaan se etu verrataan nyt vaikka Gsw että heillä Jokicin oma uhka scorata liikuttaa jo puolustusta ilman sitä pallottomien valtavaa duunia vapautua verraten Gsw ja Greene(joka myös ok syöttäjä high postista ja rolleista)
 
Viestejä
2 447
Niin liike on lääke, mutta Porterin vaihtamisella toiseen pelaajaan kun heitti nyt heikosti tämän sarjan en näe järkeä, niin hyvin toimii siinä Denverin(Jokicin) hyökkäyksessä.
Vai toimiiko? Viime vuonna finaalisarjassa <10ppg ja nyt tässä sarjassa katosi lähes täysin ja 10ppg.

Ongelma siinä liikkeessä on se että kaikki ei voi leikata sinne painttiin jokicin viereen vaan tilan käyttö tärkeää ja 1vs1 Jokic usein scoraa helposti itse joten ei ihan sama kuka siellä kulmassa seisoo
Jokichan saa pallon liki aina 3s alueen ulkopuolelle, ei sisälle. Ja sieltä, kaarelta, naulasta, sitten johtaa orkesteria. Eikä tietysti pelaajan, kuka olisikaan, pitäisi aina sinne korin alle leikata, vaan on todella runsaasti tapoja (kuten Jatsi osoittanut Laurin kanssa), millä sitten pelaaja voidaan vapauttaa etuasemaan.
 
Viestejä
2 447
Jos tässä nyt ei ole vielä edes Lännen finaali alkanut, niin ei se Nuggets-keskustelu nyt ehkä täysin poikkeuksellista ole :)

Ja Twolves näköjään avausotteluun 4,5 pisteen suosikkina. Mikä ei oikeastaan ole juurikaan enempää kuin NBA:n standardi kotietu. Ehkä hieman yllättää itseäni, että siis aika lailla tasaväkisinä nämä jengit nähdään. Omissa papereissa Twolvesilla selvempi etu.
 
Viestejä
1 520
Varsin hyvä ja jännittävä koripallopeli, jossa kaikki keskittyivät itse asiaan.

Kyrie on kyllä tuossa vedossa yksi "esteettisesti hienointa" koripalloa pelaava ihmisistä. Kaikki liike on sujuvaa, harmonista ja tehokasta plus sitten taitotaso huippua ja tänään vielä kovassa ja aggressiivisessa vireessä. Hän ja Luka tämän omalla osaamisellaan ratkoivat ja muu ryhmä tuki hyvin eforttia. Mavs puolusti kovaa koko ajan ja se oli toinen ratkaiseva tekijä. Pitkästä kaksikosta on nyt ollut muutama peli niin että Gaff on selkeästi miinuksella (-15) ja Lively plussalla (+19, joukkueen paras) ja jälkimmäinen nyt selkeästi noussut klousauspelaajaksi.

TWolves ei juuri helppoja koreja saanut. Kukaan Wolvesissa ei loistanut. Joko Antilla on jotain (sairautta?) tai muuten vaan ei lähtenyt. Lepäsi jonkun 4 minuuttia 3/4 erän tauon tienoilla, tuli peliin kun 9 jäljellä ja oli aivan hapoilla noin 4 minuutin pelin jälkeen. Kyrien kaitseminen taisi myös viedä mehut Antista mutta ei kyllä pitäisi jos on terve. KATilla myös surkea heittopäivä vaikka yhden pelissä mukana pitävän kolmosen nakkasikin. Jostainhan se kertoo myös että McDaniels oli johtava kolmoslinko." Jazzkaksikko " Mike ja NAW olivat myös vaisuja, ja jälkimmäisestä on tullut hyökkäyspäässä lähes peluuttamiskelvoton, kolmonen ei uppoa lainkaan, ja muut ominaisuudet eivät riitä kuin siirtämään palloa.

Tästä ei tietty pysty paljoakaan sanomaan, mutta jos Lukan ja Kyrien peli sujuu tähän malliin, saattaa olla Mavsin aika. Vaan ainakin tähän asti vaihtelua on ollut, jokaisessa joukkueessa.

Nykyään tuntuu että valmentajien haasteet menee siihen että tuomarit saavat sisäänheitot oikeaan suuntaan.
 
Viestejä
593
Irving tosiaankin otti voiton Ant:sta tässä pelissä. Tosiaankaan ANT:n ei pitäisi hävitä kunnossa Irving:ia vastaan, mutta tässä pelissä kyllä kävi niin, että kunto loppui.

Ero oli pieni. Jos Dallas ja Minnesota olisivat heittäneet vaparit kuten ovat heittäneet tähän saakka niin Minnesota olisi voittanut. Toki normaalisti Dallasin sentterit heittävät enemmän vapareita kuin tässä pelissä, koska tässä pelissä se oli Luka ja Irving jotka heittivät vaparit. Tähän mennessä playoffeissa kumpikin Gaffort ja Lively molemmat ovat heittäneet enemmän vapareita kuin Irving (Luka on nyt tähänkin saakka heittänyt niitä).

Luka ja Irving ottivat myös voiton Minnesota:n pick&roll puolustuksesta. Kun Gobert on kentällä niin Minnesota puolustaa pick&roll:ia drop coveragella (onko tällä suomenkielinen termi?). Mutta tuo on puolustusmuoto, jossa pick:n tekijän puolustaja ei ala puolustaa pallon käsittelijää vaan jää omaan isoon mieheen kiinni ja on pallon käsittelijän puolustajan tehtävä pelata itsensä pallon käsittelijän eteen. Mutta kumpikin Luka ja Irving ovat taitavia pitämään tämä oma puolustaja pickin jälkeen selkänsä takana ja hitaasti hituuttaa itsensä lähemmäksi koria. Tässä kohtaa on ison puolustajan tehtävä valinta, jossa hän joko jää omaan ja antaa pallon käsittelijälle puolimatkan heiton tai alkaa puolustamaan tuota puolimatkan heittoa, joka taasen vapauttaa lob-syötön. Tämä puolustus ei toiminut. Hedge, jossa siis pallon käsittelijä tuplataan, toimi paljon paremmin (tai ainakin siltä näytti). Jos pallollinen syöttää pallon pickin tekijälle, joka on helpoin tapa purkaa tämä, on hyökkäyksellä hetki aikaa hyökätä 4-vs-3, mutta Dallasin tapauksessa se tarkoittaa sitä, että päätös mitä pallolla tehdään on joko Gaffort:n tai Lively:n kädessä ja se on Minnesotan kannalta parempi optio kuin pallo Doncic:n tai Irving:n kädessä. Joten luultavasti tulemme näkemään enemmän hedge puolustusta Minnesotalta seuraavassa pelissä.

Mutta kyllä Minnesota myös tarvitsee enemmän Ant:lta, KAT:lta ja Conley:lta hyökkäyspäässä.
 
Viestejä
42
Mielenkiintoinen tilastoknoppi DAL-MIN pelistä, että Mavericks heitti kolmoset 6/25=24% (Twolves 18/49=37%), mutta voitti silti. Mavs koko pelissä siis vain 6 koriin mennyttä kolmosta ja voitto. Tämä sotii varmasti tilastoja vastaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös