JHR sanoi:Kannattaa yrittää tarkastella, mistä johtuu, ettei pääse alas. Jos on vaan lihaskireydestä kyse, kannattaa tehdä aktiivisia ja passiivisia liikkuvuusharjoitteita jumisille paikoille.
Tuskinpa se tasapainosta johtuu, lihaskireyttä varmaankin. Venyttele päivittäin kaksoikantalihasta (pohkeen sisäreunan lihas), leveää kantalihasta (pohkeen ulkoreunan lihas), ja syvää pohjelihasta (yhdistää akillesjänteen ja pohkeen lihakset).S13M sanoi:Vasemmalla jalalla alas mentäessä tuppaa kantapää nousemaan maasta, joten olisko vain tasapainon kanssa ongelmia?
TriZ sanoi:Tuskinpa se tasapainosta johtuu, lihaskireyttä varmaankin. Venyttele päivittäin kaksoikantalihasta (pohkeen sisäreunan lihas), leveää kantalihasta (pohkeen ulkoreunan lihas), ja syvää pohjelihasta (yhdistää akillesjänteen ja pohkeen lihakset).
S13M sanoi:Vasemmalla jalalla alas mentäessä tuppaa kantapää nousemaan maasta, joten olisko vain tasapainon kanssa ongelmia?
.C. sanoi:Kokeilin tuota, mutta polvet olivat eri mieltä. Pitää huomenna lämmitellä kunnolla ja katsoa sitten. Ja jos joku voisi tuosta Ultimate handbookista kertoa mitä yd lukujen perässä tarkoittaa. --> http://www.ultimatehandbook.com/Webpages/Health/vertical.html
Viime marraskuussa tyypillinen korisvamma elikkä nilkka nurin levypallotaistelussa, ei mitään pahempaa.JHR sanoi:- nilkkaan liikkuvuutta lisää -> onko kyseinen jalka loukkaantunut nilkasta joskus? nilkan liikkuvuusharjoitteet ovat paikallaan monesti. Näihin kuuluu myös nuo pohkeiden venyttelyt, mutta niitä on monia muitakin.
Mielestäni ponnistan vasemmalla paremmin kuin oikealla.JHR sanoi:- lisää voimaa pakaroihin ja takareisiin -> kantapään irrotessa maasta, syynä voi myös olla liian heikot pakara-ja takareisilihakset. Onko tämä sun heikompi jalka?
TriZ sanoi:Tuskinpa se tasapainosta johtuu, lihaskireyttä varmaankin. Venyttele päivittäin kaksoikantalihasta (pohkeen sisäreunan lihas), leveää kantalihasta (pohkeen ulkoreunan lihas), ja syvää pohjelihasta (yhdistää akillesjänteen ja pohkeen lihakset).
Kiihdytys. En tiedä miksi en sitä ymmärrä, mutta väännä rautalangasta. Miten tuo liike tehdään?JHR sanoi:Google on ystävä, jaardi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jaardi
Acceleration: kiihdytys.
.C. sanoi:Kiihdytys. En tiedä miksi en sitä ymmärrä, mutta väännä rautalangasta. Miten tuo liike tehdään?
Accelerations
Accelerations consist of running at ¾ of maximum sprint speed then accelerating to max speed and then back to ¾ speed
Description: Begin by sprinting at ¾ maximum speed, accelerate to full speed
As soon as full speed is hit slow to ¾ speed and repeat
Each time full speed is hit equals 1 rep
Kiitos, katsoin enemmän kuvaa kuin tekstiä. En tajunnut että se on juoksua.enklanniksi sanoi:Elikkäs kiihdytykset.
Aloitat juoksemalla 75% teholla maksimista, jonka jälkeen kiihdytät täyteen vauhtiin. Heti kun saavutat maksimaalisen juoksuvauhdin hiljennät takaisin 75%:iin ja sitten sama uusiksi. Joka kerta, kun saavutat maksimivauhdin lasketaan yhdeksi toistoksi. Elikkäs tuon ohjelman mukaan juokset 75% --> 100% --> 75% tehoilla viisi kertaa putkeen, joka on yksi sarja.
Mikä niitä jalkojen lihaksia rasittaa on alastulot. Jos huipulla yhdessä koriottelussa pelaaja hyppää 450-500 hyppyä, niin pajonko hyppäät maksimaalisesti tai lähes maksimaalisesti yhdessä harjoituksessa.Allen Ezail Iverson sanoi:En kysy mistään tietystä ohjelmasta, vaan näistä ihan perusteista liittyen jalka/hyppytreeneihin. Jos jalkoja treenaa salilla vaikkapa ma, ke ja pe, niin kannataisiko tällaiset hyppytreenit ajoittaa sitten päiville ti, to ja la vai mieluiten samoille päiville jalkojen salitreenien kanssa, jotta näin ollen päivät ti, ke ja la-su olisivat palautumispäiviä jaloille? Entäpä sama kysymys juoksulenkkien suhteen? Jos haluaa tehdä 3 jalkatreenipäivää salilla ja 3 pitkää lenkkiä, niin tulisiko nämä lenkit ja jalkatreenit ajoittaa mieluiten samoille päiville vai eri päiville? Ja jos ne sijoitetaan eri päiville, niin onko se jo liian raskasta jaloille, kun niitä rasitetaan melkein joka päivä (ma, ke ja pe jalkatreenit, ti, to ja la pitkät lenkit)?
manzu sanoi:Mikä niitä jalkojen lihaksia rasittaa on alastulot. Jos huipulla yhdessä koriottelussa pelaaja hyppää 450-500 hyppyä, niin pajonko hyppäät maksimaalisesti tai lähes maksimaalisesti yhdessä harjoituksessa.
Osan näistä lenkeistä voisi juosta ikääkuin jalkatreeniä palauttaen. kaikkihan riittuu määräistä ja miten kovaa itse koripalloharjoitusissa juokset. Millaiset ovat siellä annetut palutukset? Onko harjoituksissanne 6 vai 16 pelaajaa?
Jos haluat ikääkuin hyppyjen avulla saada räjähtävää hyppyvoimaa on ne aina tehtävä virkellä ja virkeille lihakselle. Ja edelleen varoitan niistä alastuloista. Osaa tulla oikein alas.
Mikä mutten on se pitkä lenkkisi, minkä ikäinen olet ja mihin koripalloilija tarvitsee ns. pikiä lenkkejä ja noin paljon?