Koripallo.com

NCAA 2014-15

Viestejä
2 459
Vs: NCAA 2011-12

yli parikymppinen kaveri, juur ja juur 10p divarissa, ei jatkoon.

Ihmettelen suuresti jos matkaan ei ole lähdetty kattelemaan muailmaa vaan kehittymään koripalloilijana, meinaan jälkimmäiseen olisi paljon parempiakin vaihtoehtoja +jos ura olisi ykkösenä niin eiköhän sieltä lapualtakin olisi pitänyt lähteä jo hyvä tovi sitten.
 
Viestejä
222
Vs: NCAA 2011-12

Odysseus sanoi:
Kyllä tuon basket.fi jutun perusteella sanoisin että kyseessä on tuo huonompi vaihtoehto. Nopealla Wikipedian selaamisella ei löytynyt Collegen kohdalla mitään mainintaa aloitelevasta urheilutoiminnasta, vaan korostettiin nimenomaan vahvoja perinteitä NCAA III-divisioonassa. Turja siis haukkasi suomeksi sanottuna kasan paskaa koripalloilijan uraa ajatellen.

Mä luulen, että Jusilla on ihan hyvin tiedossa,minne on menossa, miksi - ja kuinka pitkäksi aikaa. Todennäköisesti hän ei ol etehnyt valintaansa vain googlettamalla. Toivotaan, että on opettavainen ja antoisa juttu.
 
Viestejä
7 521
Vs: NCAA 2011-12

PatellarTendonitis sanoi:
Itse parhaillaan opiskelen jenkeissa 2500 oppilaan NAIA koulussa, ja varsity koriksen taso on kohtalainen.. Sanoisin etta suomen 1.divisioonan tasoa. Nyt on kaynnissa NAIA:sta siirtyminen NCAA 2 divisoonaan, joka nakyy esimerkiksi varvattyjen freshmanien tasossa. Itse olen yleisurheilijana taalla, mutta koripallo tasoni riittaisi omasta mielestani joukkueeseen :D Etenkin ''JV'' joukkueeseen jossa taso on aivan surkea. Suomessa pelaisin 1.divisionaa. Eli todellakin Jussi Turjaa tulee V&$#$tamaan ja ankarasti, kun huomaa millaiseen kouluun joutuu. Jos hyva saka kay niin etelaisen alueen 2.divisioonaa voisi vbastata tuota jussin valitseman koulun tasoa, mita nyt oppilas maaraan on katsominen. Eli Jussi melko varmasti tulee katumaan vlaintaansa, etenkin kun se on kristillinen koulu. Itsekin olen kristillisessa koulussa, jossa saannot ovat melko ankarat ja jossain maarin alyttomat.

Lisätietoja tästä boldatusta kohdasta?
 
Viestejä
13
Vs: NCAA 2011-12

hamahakkimies sanoi:
Lisätietoja tästä boldatusta kohdasta?
Topolla oli try-outit 2010 kevaalla ja paasin tompoon joka oli siis 1 divaris. Treenasin koko kesan siina topon organisaatios, mutta paatin lahtea sitten syksylla tanne hyppaan korkeutta ja kymmenottelemaan kun tuli stipendi mahdollisuus. Paljon tekis mieli kylla pelaa korista :/ oon -90
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2011-12

King James sanoi:
Tulevan kauden 10 parasta freshmania:
http://youtu.be/JvmsC7dHW84

Kiitos mainiosta videosta.

NCAA:ssahan on viime viikot puhuttu lähinnä joukkueiden uudistuvasta konferenssijaosta. Big Eastin murentuessa (Pittsburgh ja Syracuse palloilevat kohta ACC:ssa) soisi liigan alamaissa olevien vanhojen jäsenten petraavan. St. John'sissa suunta oli jo oikea viime kaudella. Providence saattaa tulla kohta perässä: Yliopistokoris blog - Valoa tunnelin päässä Providencessa
 
Viestejä
234
Vs: NCAA 2011-12

Grantlandin poppoo on kyhäämässä viiden NCAA-kirjoituksen sarjan alkavan kauden pontentiaalisista yliopistomestareista. Jokainen juttu keskittyyaina tiettyyn kouluun ja kirjoittajana toimii aina kyseisen opinahjon kannattaja. Ihan kelpo luettavaa ajan kuluksi. Kaksi ensimmäistä pätkää on julkaistu (North Carolina, Duke) ja ne löytyy seuraavista linkeistä:

North Carolina: http://www.grantland.com/story/_/id/7114532/why-north-carolina-tar-heels-win-national-championship

Duke: http://www.grantland.com/story/_/id/7118197/why-duke-win-national-championship
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2011-12

Bowling Greenin korisjoukkueet kiittää uuden hallin rahoittajia. Oma suosikki-riimini kokonaisuudessaankin varsin mainiosta biisistä: "His name is Schmidhorst. 83 percent consonants."
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YxNJJgs08Xg[/youtube]
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2011-12

NCAA-kauden ekaan tv-peliin on aikaa melkein tasan kaksi viikkoa, joten aika laittaa kausiennakko kehiin. NBA-faneillakin taitaa olla luppoaikaa ja tyhjiö penkkiurheilukalenterissa, joten nyt on yliopistopelit vähemmälle jättäneidenkin oiva aika tutustua rakkaan lajimme uljaimpaan muotoon. Joten ei kun ESPN America tilaukseen ja ruudun ääreen.

Tässä hieman ennakkoasetelmista:

Yliopistokoris blog - 2011-12 kausiennakko
 
Viestejä
943
NCAA 2011-12 kausiennakko

Laitetaampa koko juttu tännekin ihmeteltäväksi:

Yliopistokoris blog - 2011-12 kausiennakko Osa I (liikaa merkkejä joten pitää pilkkoa)

Alkuun kurkistus ESPN American Suomessa televisioimiin kauden ensimmäisiin otteluihin. Suurimmassa osassa näistä on odotettavissa melkoisia tasoeroja, joten kiinnostus on lähinnä huippujoukkueiden uusien ilmeiden tarkistamisessa. Ensimmäinen todellinen megakamppailu, ja samalla yksi koko vuoden kohokohdista, on 12.11. UNC:n ja Michigan Staten välillä lentotukialus USS Carl Vinsonilla pelattava Carrier Classic. Ja 15.11. on sitten ohjelmassa vuorokauden mittainen maratooni, jolla NCAA-kausi 2011-12 pyyhkäistään tosissaan käyntiin.

08.11. 02:00 St. John's-William & Mary
08.11. 04:00 Arizona-Valparaiso
10.11. 14:00 Mississippi St-Akron
10.11. 15:30 Arizona-Duquesne
12.11. 08:00 Connecticut-Columbia
12.11. 09:30 Duke-Belmont
12.11. 14.00 North Carolina-Michigan St
13.11. 21:00 Vanderbilt-Cleveland St
13.11. 23:00 UNC Asheville-North Carolina
14.11. 01:00 Georgia-Bowling Green
14.11. 04:30 California-George Washington
15.11. 02:00 Syracuse-Manhattan
15.11. 04:00 Notre Dame-Detroit
15.11. 06:00 Stanford-Fresno State
15.11. 13:00 alkaen: ESPN's Hoops Tip Off Marathon (8 peliä putkeen, mm Baylor-San Diego St, Michigan St-Duke ja Kansas-Kentucky)

Ja sitten itse asiaan...

Top 25 joukkueet

1. Ohio State (Big 10)
Vaikka kerrasta poikki formaatin NCAA Tournamentissa kävikin keväällä kalpaten kun heitto ei pudonnut ollenkaan, Buckeyes oli jo viime kaudella yliopistokoripallon paras joukkue. Ja suunta on ylöspäin. Jon Dieblerin, David Lightyn ja Dallas Lauderdalen menettämistä ei saa väheksyä, mutta OSU:n materiaali on edelleen NCAA:n paras. Ei välttämättä levein tai NBA-potentiaalisin, mutta paras silti. Suurin syy tähän on tietysti Jared Sullinger, maan dominoivin sisäpelaaja ja ennakkosuosikki vuoden pelaajaksi. Aaron Craft puolestaan on college-point guardin prototyyppi (vrt. kookkaampi ja taitavampi Duke-legenda Steve Wojciechowski), joka kehittyy edelleen. William Buford ja Deshaun Thomas ovat monipuolisia tähtipotentiaalin omaavia lahjakkuuksia ja valmiita kasvattamaan vastuutaan entisestään. Näiden lisäksi OSU rekrytoi yhden kovimmista tulokasvuosikerroista, joka pitää sisällään McDonalds All American-takamiehen, Shannon Scottin, sekä kaksi heti pelaamaan valmista sentteriä, Amir Williamsin ja Trey McDonaldin. Dieblerin saappaisiin kaukoheittäjänä kaavailtua LaQuinton Rossia ei kuitenkaan valitettavasti nähdä Buckeys paidassa ainakaan vielä, sillä hän ei ole pelikelpoinen akateemisista syistä. Tämä on takaisku, muttei ylitsepääsemätön sellainen niin kauan kun Buford pysyy terveena. Valmentaja Thad Mattalla on tukevat eväät lähteä tavoittelemaan ensimmäistä mestaruuttaan, ja paikkaa lajin suuruuksien joukossa. Ohio Staten pelaaminen on vuodesta toiseen hyvän näköistä, ja suuri kiitos tästä kuuluu penkin päähän. Buckeyesista on Mattan alaisuudessa tullut synonyymi raudanlujalle puolustukselle, mallikelpoiselle pallon liikuttamiselle, ja joukkueen eteen taistelemiselle.

2. North Carolina (ACC)
UNC:n peli alkoi rullata ihan eri malliin viime kaudella sen jälkeen kun tulokastakamies Kendall Marshall ylennettiin aloittajaksi (kuten tämä viime kauden alun ottelurapsakin hieman ennakoi). Vaisusti uransa aloittanut megalupaus Harrison Barnes sai juonen päästä kiinni heti kun Tar Heelsien peliä puski puhdas pass-first point guard, ja muukin miehistö hyöytyi muutoksesta. Marshall/Barnes on mielestäni edelleen North Carolinan avain-kaksikko, mutta rosteri on täynnä muita vanhoja (Tyler Zeller, John Henson, Dexter Strickland, Reggie Bullock) ja uusia (James McAdoo, Malik Hairston) superlahjakkuuksia. Ja mikä parasta, Roy Williamsin harjoittamaa koripalloa on aina ilo katsoa. Oikeastaan ainoa joukkueeseen kohdistuva kysymysmerkki on kaukoheittovoima, varsinkin Leslie McDonaldin telottua polvensa kesällä.

3. Kentucky (SEC)
Sitä, että edellisen kauden Kentuckyn tähtitulokas (Terrence Jones) jatkaakin yliopistokorista sophmorena NBA:han siirtymisen sijaan pidetään nykyisin yllätyksenä. Tämä kertoo siitä, minkä kaliiperin high school pelaajia John Calipari Lexingtoniin hankkii. Wildcatsien 2011 freshman-vuosikerta on taas häkellyttävän kova - vähintään edeltäjänsä veroinen, ja ehkä jopa sopivampi Caliparin pelisysteemiin. Erityisen tärkeänä tulokkaista voidaan pitää point guard Marquis (Jeffin veli) Teaguea, joka hieman eri tyyppisen Brandon Knightin jälkeen jatkaa taas perinteistä Caliparin räjähtävien takamiesten sarjaa. Teague ei ole Derrick Rose tai John Wall, mutta lähes yhtä nopea ja atleettinen. Vastuuta hänelle on luvassa dribble drive offensessa yllin kyllin, ja jos Teague suoriutuu tehtävistään, voi Kentucky hyvinkin pelata toisen kerran peräkkäin Final Fourissa. Vielä Teagueakin kovempina lahjakkuuksina tulokaskatraasta pidetään taitavaa power forwardia, ensi kesän NBA draftin todennäköistä ykköspickiä, Anthony Davisia, ja pikkulaituria Michael Gilchristia (Rivals.comin mukaan Amerikan 2. ja 3. kovimmat lukiopelaajat viime kaudella). He muodostavatkin yhdessä Jonesin ja neljännen tulokkaan, Kyle Wiltjerin kanssa NCAA:n lahjakkaimman, joskin hieman lihasta kaipaavan front courtin. Takakentällä Teaguen apuna ovat entinen McDonalds All American Doron Lamb, ja hitaasti, mutta varmasti kehittynyt Darius Miller. Etenkin Lambin, SEC:n tarkimman kolmoslingon, rooli tulee olemaan tärkeä, sillä kukaan Wildcatsien supertähdistä ei ole huippuheittäjä. Muut valmentajat voivat vain haaveilla tälläisestä määrästä lupaavia pelaajia samassa joukkueessa, mutta Coach Calille tämä on arkipaivää. Kentuckyn konsepti ei kuitenkaan ole aukoton, ja rekrytointistrategialla on hintansa. High school suuruuksien kosiskelu nimittän johtaa rosterin ainaiseen uudistumiseen, eikä suurimmaksi osaksi uusilla pelaajilla kauteen lähtevää joukkuetta voi mielestani kaikkein suurimmaksi ennakkosuosikiksi millään nostaa, vaikka mieli tekisikin katsellessa pelaajien high school highlighteja.

4. Louisville (Big East)
Joku voisi sanoa, että rankkaan Louisvillen aina liian ylös, mutta katsokaa mitä Rick Pitinon Cardinals teki jo vuosi sitten (25-9 record, Big East Tournament finaali, #4 seed Tournamentissa), siitä huolimatta että kauden piti olla pelaajamenetysten, loukkaantumisten ja pelilupaongelmien vuoksi täysi fiasko. Louisvillen rosteri on taas niin levea, että on vaikea edes muistaa ketä kaikkia joukkueessa pelaakaan (tuntuu että aina tulee kuin tyhjästä joku Mike Marra tai Stephan Van Treese väläyttämään). Tämä antaa "jääkiekko-peluuttamisesta" tunnetulle valmentajavelholle oivat puitteet hänen tavaramerkilleen: vauhdikaalle, aggressiiviselle, vastustajan tukahduttavalle koripallolle. Nopealla laskemisella selviää, että Cardinalsin rotaatiopelaajista peräti kymmenen on edelleen mukana. Heistä eniten voi odottaa pelinjohtaja Payton Sivalta, shooting guard Kyle Kuricilta ja laituri Rakeem Bucklesilta. Tähän päälle viime kauden sivussa istunut Jared Swapshire (jonka piti olla kaikkein kovin Cardinal jo vuosi sitten) sekä neljä Top-100 tulokasta (siis mitä, ei kai edes Pitinolla voi olla 16-17 pelaajaa! Jos joku on lähtenyt huomaamattani, pahoittelut) - mukaan lukien Chane Behanan, joka paikkaa joukkueen ainoaa puutteetta: low post skoraamista - ja Louisville lähtee uuteen kauteen Big Eastin ykkös-suosikkina.

5. Florida (SEC)
Shooting guard Bradley Beal ei ole välttämättä tämän tulokasvuosikerran paras NBA prospect, mutta hänestä huokuu erinomaisen yliopistokoripalloilijan ominaisuudet: taistelutahto, monipuolisuus, heitto- ja puolustusvoima. Onkin aivan mahdollista, ettei vuoden paras SEC-freshman olekaan Kentuckyssa. Beal ei kuitenkaan ole missään nimessa edes suurin syy Floridan näin korkealle sijalle. Jo ilman häntäkin Gatorsin takakenttä olisi maan paras, kiitos point guard Erving Walkerin ja shooting guard Kenny Boyntonin, sekä Rutgers-transfer Mike Rosarion (16,7ppg Big Eastissa ennen koulun vaihtamista). Valmentaja Billy Donovanin etukenttä on hieman kapea, mutta lahjakas ja tarpeeksi urheilullinen, ja uskon Patric Youngin, Eric Murphyn ja Casey Pratherin olevaan valmiita suurempiin rooleihiin. Vaikka poistunutta trioa Parsons/Tyus/Macklin pidetään vaikeasti paikattavana, mielestäni nämä pelaajat eivät kaikista avuistaan huolimatta esiintyneet tarpeeksi tasaisesti puolustuspäässä kenttää, ja tämä oli suuri syy siihen miksi Florida on parin vuoden ajan alisuoriutunut. Jos uusi sukupolvi pärjää paremmin tällä saralla, Gatorsilla on realistiset mahdollisuudet palata Final Fouriin ja voittaa jopa NCAA mestaruus parin vuoden tauon jalkeen.

6. Syracuse (Big East)
Syracusen 2011-12 miehistössä ei ole koulun edellisten Final Four joukkueiden tapaan John Wallacen tai Carmelo Anthonyn kaltaisia supertähtiä, mutta Orange saattaa edetä keväällä pitkälle kiitos kokemuksen, lahjakkuuden ja rosterin syvyyden. Omat suosikkini (siinä määrin missä Georgetown-fanilla nyt voi Syracuse-suosikkeja olla) Jim Boeheimin ryhmästä ovat veteraanilaituri Kris Joseph ja takamies Scoop Jardine, mutta joukkue on täynnä huippulupauksia, joista moni voi kyetä läpimurtoon. Syracusen paikkapuolustusta ei saa koskaan sivuuttaa arvioidessa joukkueen menestymismahdollisuuksia keväällä, sillä sen kulkiessa Oranssit ovat aina yksi vaikeimmista vastuksista mille tahansa huippujoukkueelle. Boeheim muuten valmistautuu 36. kauteensa yliopiston peräsimessä. Se on jatkuvuutta se.

7. Duke (ACC)
Harva joukkue toipuisi NBA draftin ykköspickin (Kyrie Irving), konferenssin parhaan skoraajan ja syöttäjän (Nolan Smith) ja entisen NCAA Tournamentin arvokkaimman pelaajan (Kyle Singler) menetyksestä, mutta välivuosi ei kuulu Mike Krzyzewskin sanavarastoon. Blue Devils lähteekin taas kerran taistelemaan NCAA mestaruudesta. Veteraanitakamiehet Seth Curry ja Andre Dawkins, laituri Ryan Kelly (joka apuvalmentaja Jeff Capelin mukaan oli kaikkein vakuuttavin Blue Devil kesän treenipeleissa), sekä vuosikerran ykköstulokas Austin (Docin poika) Rivers pitävät huolta heittamisestä - ja korinteosta ylipäätään; Plumleen veljekset - joita on nyt Marshallin (katso kohta: 1min23) mukaan tultua kolme - puolestaan levypallopelista ja sisäpuolustuksesta. Ainoa joukkueeseen kohdistuva kysymysmerkki on pelinjohto, ja tämä on tarkeää, sillä Duken menestyminen vuosien varrella on ollut paljolti sidottu onnistumiseen point guard tontilla. Jos tulokas Quinn Cook tai viime vuoden keltanokkaTyler Thornton on valmis aloittajan rooliin, tai vaihtoehtoisesti Curry (todennaköisin ratkaisu tätä kirjoitettaessa) tai Rivers istutetaan onnistuneesti pelinjohtakaksi, kuten Jon Scheyer pari vuotta sitten, on Duken paluu Final Fouriin enemmän kuin todennäköistä.

8. Vanderbilt (SEC)
Lähes kaikki pelaajat vuoden takaisesta, silloinkin erittäin kilpailukykyisestä joukkueesta jatkavat, ja Kevin Stallings - yksi NCAA:n aliarvostetuimmista valmentajista - pääsee taistelemaan ihan tosissaan SEC konferenssin voitosta. Commodoresilla on ennenkin ollut lahjakkaita miehistöjä, mutta se mikä tässä rosterissa tekee vaikutuksen esim. parin vuoden takaiseen Ogilvy et al:iin verrattuna, on sen atleettisuus ja kovuus. Urheilulliset Festus Ezeli, Steve Tchiengang ja Jeffery Taylor ovat pelaajatyypeiltään harvinaista herkkua Vanderbiltissa, ja saattavat auttaa joukkueen koulun kaikkien aikojen kovimpaan menestykseen (tähän mennessä paras suoritus on Elite Eightiin eteneminen vuonna 1965). Edellämainitut miehet ovat tärkeitä Vanderbiltin taistellessa liigan kookkaita, megalahjakkaita joukkueita, kuten Kentuckya ja Alabamaa vastaan, mutta kaikkein parhaat Vandy-pelaajat ovat kuitenkin lopulta takamiehet John Jenkins (NCAA:n ehkä paras hypäri) ja Brad Tinsley (periaatteessa täydellinen college-takamies - miksei hän saa enempää huomiota?). Mutta onnistuakseen Jenkins ja Tinsley tarvitsevat apuja.

9. Connecticut (Big East)
Huskies oli mestaruuskaudellaan niin riippuvainen Kemba Walkerista, että mahdollisuudet pahaankin tason pudotukseen ovat olemassa. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Connecticut on täynnä kovaa puolustavia, koripallon perusasiat hanskaavia, kehityspotentiaalin omaavia urheilullisia nuorukaisia. Etenkin sentteri Alex Oriakhista ja takamiehistä Jeremy Lambista ja Shabazz Napierista voisi Coach Calhounin uskovan leipovan yliopistokoriksen tähtiä - jos he sitä eivät vielä ole. Rekrytointimarkkinoilla UConn nappasi ehkä amerikan lahjakkaimman sentterin, Andre Drummondin. Jos Drummond sisäistää collegekoriksen nopeasti, back to back mestaruuskaan ei ole mahdoton. Liiallisesta Husky-kuumeesta kärsivien on kuitenkin syytä vilkaista viime kauden saldoja. Ennen hurjaa maaliskuun kiriään Connecticut sijoittui sarjataulukon huonommalle puolelle Big Eastissa, eikä ilman NBA:han siirtynyttä Walkeria olisi saavuttanut yhtään mitään.

10. Pittsburgh (Big East)
Pittsburgh on pikku hiljaa ottanut paikkansa niiden muutamien koulujen joukossa, jotka voi listata pre-season top-kahteenkymppiin edes katsomatta ketä joukkueessa pelaa. Vaikka Panthers ei ole kun vasta viime vuosina houkutellut maan parhaita high school lupauksia (2009: power forward Dante Taylor, nyt: toinen power forward Khem Birch), saa valmentaja Jamie Dixon aina rosteristaan niin paljon irti, että Big Eastin kärkikahinoissa ollaan automaattisesti mukana. Avaimet tälle jatkuvuudelle ovat kovuus, periksiantamattomuus ja joukkuepeli, ja näita ominaisuuksia on taas luvassa pelaajien kuten Ashton Gibbsin, Nasir Robinsonin, Talib Zannan ja Travon Woodallin astuessa kentälle. Korinalustan vahvuus on suurin Pantherseihin kohdistuva kysymysmerkki, ja jo mainittujen koulun historian ainoiden McDonalds All Americanien, Taylorin ja Birchin, kehittymistahti tuleekin varmasti paljolti määräämään miten pitkälle joukkue etenee maaliskuun koitoksissa.

11. Xavier (Atlantic 10)
Tämä saattaa olla monen mielesta korkea sija Xavierille, mutta saanen muistuttaa, että viime kauteen valmistautuminen oli Musketeereille varsinainen sekamelska (paras heittäjä Brad Redford sivussa, Jamel McLean kauden alun poissa, tulokas Justin Martin ei saanut pelilupaa lainkaan), mutta silti joukkue voitti Atlantic 10 konferenssin ja eteni NCAA Tournamentiin asti. Jos ei nyt tule takaiskuja, voidaan puhua Final Four ehdokkaasta. Point guard Tu Holloway on varteenotettava kandidaatti NCAA:n vuoden pelaajaksi kunhan vaan saa hieman tasaisuutta otteisiinsa kovia puolustuksia vastaan (fg esimerkkejä: Marquette: 1/8, Butler: 2/10, Cincinnati: 2/10 jne). Muista avainpelaajista rosterista löytyvät edelleen kakkos-skoraaja Mark Lyons, 7-jalkainen Kenny Frease ja laituri Jeff Robinson. Sivussa olleet Redford ja Martin pääsevät tuleen, ja valmentaja Chris Mack vahvisti miehistöään vielä freshman Dezmine Wellsilla, ja toissakaudella 18 pinnaa per peli Monmouthissa takoneella transfer Travis Taylorilla.

12. Alabama (SEC)
Alabama on yksi NCAA:n lahjakkaimmista - ja monien tähän mennessä julkaistujen pre-season listojen valossa näköjään aliarvostetuimmista - joukkueista. Valmentaja Anthony Grant, josta puhutaan kohta yhtenä ammattikuntansa huipuista (luitte sen täältä ensimmaisenä), rekrytoi hyvin kaapaten neljä top 100 high school pelaajaa, jotka vahvistavat jo ennestään kovaa rosteria, joka ylsi kunnioitettavaan saldoon 12-4 SEC:n konferenssipeleissä ja veti koko kauden läpi ilman ainuttakaan kotitappiota. Viime kauden avainpelaajat, huipputason power forward JaMychal Green, ammattilaispotentiaalin omaava small forward Tony Mitchell, ja viime vuoden freshman, loistava pallonkasittelijä, point guard Trevor Releford kehittyvät kaikki edelleen. Crimson Tidella on täysin realistiset mahdollisuudet haastaa Florida, Kentucky ja Vanderbilt taistelussa parhaan SEC-joukkueen arvonimesta, ja edetä pitkälle NCAA Tournamentissa, jossa se ei ole ollut mukana sitten vuoden 2006.

13. Memphis (Conference USA)
Jos kymmenen sijaa korkeammalle listattu Kentucky lukeutuu alkavan kauden ennakkosuosikkeihin tämän vuoden tulokkaidensa ansiosta, Conference USA:n jättiläinen, Memphis, voi kehuskella NCAA:n parhaalla palaavalla viime kauden tulokaskatraalla. Epätasaiset esitykset ja kykenemättömyys voittaa suurten konferenssien parempia joukkueita pitävät Tigersin näinkin "alhaalla", mutta jos takamiehet Will Barton ja oma suosikkini, ajoissaan täysin pysäyttamätön Joe Jackson, osaavat hyödyntää freshmanvuoden aikana kerättyä kokemusta, voi Memphis olla vaarallisempi kuin kertaakaan valmentaja John Caliparin lähdettyä yliopistosta. Koripallolupauksia liukuhihnalta tuottavassa kaupungissa on hyvä rekrytoida. Nyt Tigersin haaviin tarttui kovan luokan laituri, Adonis Thomas.

14. Baylor (Big 12)
Moni povaa Baylor Bearsia ensi kauden Big 12 mestariksi, ja vaikka minulla epäilyni onkin, yhdyn Missourin Laurence Bowersin loukkaantumisen myötä (kts. pari sijaa alemmas) yleiseen mielipiteeseen. Lahjakkaalla joukkueella, joka menetti vain yhden avainpelaajistaan, ja onnistui pitämään kiinni varmasta NBA lottery pickista, Perry Jonesista, on ilman muuta mahdollisuudet vaikka mihin. Varsinkin kun Jonesin seuraksi rekrytoitiin toinen tuleva ammattilaistähti, Quincy Miller, sekä vuoden atleettisimmaksi high school pelaajaksikin tituleerattu takamies Deuce Bello. Ja vahvistuihan joukkue vielä varsin pätevällä JuCo point guardilla, Pierre Jacksonilla. Bearsin puolustus kuitenkin näytti viime kaudella usein sen verran hengettömältä, että valmentaja Bruce Drewlla on työnsarkaa edessään, jotta Baylor pärjää konferenssin aggressiivisille porukoille: Missourille, Kansasille, Texasille, Texas A&M:lle ja Kansas Statelle. Vaikka Big 12:n supertähtien määrä on normaalitasoon nähden vähäinen, se ei tee konferenssin kilpakumppaneista yhtään pehmeämpiä, ehkä jopa päin vastoin. Coach Drewn tulee myös pystyä kaivamaan rosteristaan johtajatyyppi, joka astuisi viime kauden tyhjänä olleisiin Tweety Carterin jättämiin saappaisiin. Baylorin menestys ei ole selviö, mutta tasaisessa liigassa he lähtevat taistoon hienoisessa etulyöntiasemassa.

15. Cincinnati (Big East)
Cincinnati Bearcats on valmentaja Mick Cronin johdolla matkalla takaisin kohti NCAA:n teravintä kärkeä, ja viime kausi oli myrskyvaroitus siitä mitä tuleman pitää. Cincinnati eteni NCAA Tournamentiin ensi kerran sitten vuoden 2005 jolloin Bob Huggins vaihtoi maisemaa koulun koripallo-ohjelmalle tuhoisin seurauksin. Ja mikä tarkeintä ensi kautta ajatellen, joukkue ei karsinyt juurikaan menetyksiä. Massiivinen sisäpelaaja Yancy Gates on parhaimmillaan täysin pysäyttämätön low post jyrä, ja ehdokas vuoden pelaajaksi Big Eastissa. Siivet Dion Dixon ja etenkin toista kauttaan aloittava Sean Kilpatrick pystynevat petraamaan entisestään. Tärkeitä lenkkejä joukkueessa ovat myös yli neljä passia per matsi jaellut point guard Cashmere Wright, sekä Gatesia korin alla tukeva Ibrahim Thomas. Uusien pelaajien puolella eniten voidaan odottaa small forward Shaquille Thomasilta, joka ottanee vastuuta ainoan maisemaa vaihtaneen aloittajan, Rashad Bishopin paikkaajana.

16. Wisconsin (Big 10)
Ei, en rankkaa Wisconsinia näin ylös vain varotoimena sille, että yleensä kyseinen koulu on tapana aliarvoida, vaan siksi että joukkueesta löytyy mahdollisesti koko NCAA:n paras takamies, Jordan Taylor, sekä erittäin kilpailukykyinen supporting cast. Suurimmiksi roolinsa kasvattajiksi voidaan veikata esim. laituri Mike Bruesewitzia ja swingman Ryan Evansia. Etenkin Evans on niin lahjakas, että rosterillaan aina ihmeitä tekevä Bo Ryan tulee saamaan miehestä ennemmin tai myöhemmin tehoja irti.

17. Missouri (Big 12)
Valmentaja Mike Anderson jätti Arkansasiin lähtiessään uudelle Tigers-luotsille, Miamista siirtyneelle Frank Haithille kelpo-rosterin, jolla oltaisiin lähdetty mielestäni jopa ennakkosuosikkina Big 12 kahinoihin, ellei joukkueen paras sisäpuolustaja, Laurence Bowers, olisi telonut polveaan lokakuussa (missaa koko kauden). Yhtä kaikki, viidellä rotaatio-seniorilla (laiturit Kim English ja Ricardo Ratliffe, takamiehet Marcus Denmon, Michael Dixon ja Matt Pressey) luulisi kuitenkin uuden valmentajan olevan helppoa saada fanit taakseen.

18. UCLA (Pac 12)
Tuntuu siltä, että joka vuosi ennen kauden alkua mietin miten kova coachi Ben Howland onkaan. Mutta missä on vika, kun joukkue ei kirveelläkään nouse takaisin NCAA:n kirkkaimpaan kärkeen, vaikka kouluun virtaa ykkös-luokan pelaajamateriaalia jatkuvasti? On helppo sanoa, että Howlandin vaativuus pelaajilta - etenkin puolustuspäässä - raastaa entisiä high school tähtiä, jotka eivät ole tottuneet penkityksiin ja kritiikkiin. Mutta jos homma ei pelaa, täytyy sormien pikkuhiljaa alkaa osoittaa penkin päähän. Joko Howland rekrytoi vääränlaisia pelaajia, tai sitten hän ei yksinkertaisesti pysty muovaamaan lupauksista huipputason yliopistopelaajia. Luottamukseni Howlandiin horjuu, mutta se ei ole kadonnut. Pac 10 - tai siis nykyaan 12 - on heikossa jamassa, ja UCLA:n täytyy olla suurin ennakkosuosikki liigan voittoon Tyler Honeycuttin ja Malcolm Leen NBA:han lähdöstä huolimatta. Reeves Nelson, Josh Smith ja North Carolinasta siirtyneet Wearin kaksoset muodostavat sen luokan etukentän, ettei muilla Pac 12 joukkueilla pitäisi olla mitään saumoja.

19. Michigan (Big 10)
Tätä blogia pidempään lukeneet ovat saattaneet huomata, että uskon raudan lujasti valmentaja John Beileinin ennemmin tai myöhemmin nostavan Michiganin takaisin yliopistokoripallon huipulle. Hänen johdattamien West Virginian joukkueiden esitykset 2004 ja 2005 NCAA Tournamenteissa tekivat minuun vaikutuksen, ja olin varma, että kun Beilein pääsee työstämään lahjakkaampia rostereita, tulos olisi sen mukaista. Lyhyen, mutta vuoristoratamaisen Michigan-uransa aikana Beileinin suoritukset ovat olleet aina täysin päinvastaisia kun on odotettu. Lahjakkaammalla miehistöllä (2009-10) jäätiin lähelle oman konferenssin pohjaa; silloin kun kukaan ei edes odottanut joukkueelta mitään (2008-09 ja 10-11) on Wolverines taas pärjännyt hyvin. Nyt olisi varmaan taas pudotuksen vuoro, sillä kaiken järjen mukaan Wolverinesin pitäisi olla kovempi kuin koskaan sitten Jalen Rosen ja Chris Webberin aikojen. Joukkue menetti takamies Darius Morrisin NBA:han, mutta muuten koko viime kauden miehitys, joka on kuin tehty Beileinin peliälyä ja heittotaitoa vaativalle systeemille, on kasassa. Zack Novak, Stu Douglas ja Evan Smotrycz eivät kaihda vapaiden heittopaikkojen käyttämistä, ja sophmore takamies Tim Hardaway Jr:sta on kehittymässä kylmaverinen go-to-guy - pelaaja joka uskaltaa ja pystyy luomaan itselleen ratkaisupaikkoja silloin kun vastustajan puolustus onnistuu Michiganin jatkuvien leikkausten ja takaoviin juoksujen pysayttämisessä. Isot miehet Jordan Morgan ja Jon (Alin veli) Horford eivät ole household nimiä, mutta riittävän kookkaita pitämään puolensa lähempänä koria.

20. Villanova (Big East)
Wildcats menetti paljon (Takamiehet Corey Fisherin ja nimikaimansa Stokesin, power forward Antonio Penan ja combo laituri Isaiah Armwoodin), mutta jäljelle jääneestäkin rosterista olisi moni valmentaja kiitollinen. Point guard Maalik Wayns on suurimpia ehdokkaitani kauden läpimurtopelaajaksi Big Eastissa (muistuttaako kaveri muuten kenenkään muun mielestä Kemba Walkeria? Ei tietysti aivan yhtä hyvä, mutta silti), ja myös loukkaantumisista ja liian vähäisestä peliajasta kärsinyt Dominic Cheek lienee vihdoin valmis suurempaan rooliin takakentällä. Toivon myös kovasti valmentaja Jay Wrightin luottavan entistä enemmän toista kauttaan aloittavaan James Belliin, joka teki parempaa työtä kuin kukaan muu yksilö koko NCAA:ssa Kemba Walkerin puolustamisessa (ei tosin saanut puolustaa Kembaa kuin hetken, syy tähän jäi minulle mysteeriksi). 'Novan front courtin avainpelaaja on kestosuosikkini Mouphtaou Yarou, jonka uskon vielä ennen koulusta valmistumistaan kehittyvän NBA pelaajaksi. Hänen lisäkseen Maurice Sutton täydentää perinteisesti guard-orientoituneen joukkueen etukenttää. Tulokaspuolella Coach Wrightilla on käsissään herkullinen prospect: vahva, fyysinen pelinrakentaja Tyrone Johnson, joka pystynee pelaamaan myös yhdessä Waynsin kanssa. Mainittavaa Johnsonissa on se, että vaikka freshman-takamiehista mm. Rivers ja Cook (molemmat: Duke) seka Kabongo (Texas) saavat häntä enemmän huomiota, johdatti nimeomaan Johnson joukkueensa edellämainittujen edelle, ja voittoon, huhtikuisessa ESPN Rise National Tournament Championshipissa (kutsuturnaus Amerikan kahdeksalle kovimmalle high school joukkueelle).

21. Florida State (ACC)
Ensi istumalta Florida Statelle voisi povata vaikeita aikoja - niin kova yliopistopelaaja oli NBA:han siirtynyt laituri Chris Singleton. Singletonin tilastot (Seminolesin paras pinnoissa, levareissa, riistoissa ja blokeissa) eivät edes kerro koko totuutta hänen arvostaan koripalloilijana, sillä hän teki todella paljon näkymätöntä työtä ja oli valmis puolustamaan vastustajan parasta pelaajaa, oli kyseessä oikeastaan minkä pelipaikan mies tahansa. Fakta kuitenkin on, ettei Leonard Hamiltonin tiukkaan, kurinalaiseen puolustukseen perustuva koripallo-ohjelma yhtä miesta kaipaa, ja kuten joukkueen 2009-10 tähden, Solomon Alabinkin kohdalla, Singleton saattaa unohtua hyvinkin nopeasti. Itse asiassa, jo viime kauden lopulla FSU suoriutui varsin kelvollisesti peleissa jotka Singletonin missasi loukkaantumisen vuoksi. Takamiehet Ian Miller, Deividas Dulkys ja etenkin paljon realisoimatonta upsidea omaava Michael Snaer ottanevat suurempaa roolia hyökkäyspäässä kenttää. Puolustuksesta taas ei tarvitse olla huolissaan lainkaan. Viime kauden sensaatio, erittäin urheilullinen sisäpelaaja Bernard James kehittynee edelleen, ja Seminols vahvistui sekä Arkansasista tulleella transferilla, Jeff Petersonilla, että lupaavalla tulokaskolmikolla.

22. Kansas (Big 12)
Kun puhutaan nykypäivän yliopistokoriksen power houseista, kaiken maailman Duket, Kentuckyt ja Carolinat eivät ole mitaan verrattuna Bill Selfin ja Kansasin hallitsemaan dynastiaan Big 12 konferenssissa. Viimeksi vuonna 2004 joku muu yliopisto ylsi konferenssin runkosarjan ykkössijaan. Ennen viime kauden alkua moni (mukaan lukien allekirjoittanut) epäili Cole Aldrichin, Sherron Collinsin ja Xavier Henryn menettäneen Jayhawksin dominoinnin jatkumista, mutta mitä vielä, Kansas klaarasi konferenssi-tuplan (runkosarjan ja mestaruusturnauksen voitto) ja eteni NCAA Tournamentissa kahdeksan joukkoon. Nyt kun Big 12 vaikuttaisi olevan alamaissa, miten uskallankaan listata Jayhawksin vasta liigan kolmanneksi joukkueeksi? Siksi, että vaikka Kansasin rosteri on jälleen kerran täynna erinomaisia pelaajia, on paatuneimmankin joukkueen fanin myönnettävä, ettei lahjakkuustaso ole Lawrencessa ollut aikoihin näin heikolla tasolla. Ei saa käsittää väärin, Tyshawn Taylor, Thomas Robinson, Elijah Johnson ja moni muu mahtuisi minkä tahansa collegejoukkueen rotaatioon, mutta koska aikaisemmin Kansasissa ei ole pelannut yhtään tulevaa NBA:n lottery pickiä (tai voihan Robinsonista sellainen vielä kehittyä, mutta uskon vasta kun näen)? Koulun koripallo-ohjelma elää tähdillä, ja nyt niitä ei ole. NBA:han napattujen Morrisin veljesten ja Josh Selbyn lisäksi Jayhawks menetti vielä erittäin tärkeitä roolipelaajia: Tyrel Reedin, Brady Morningstarin ja Mario Littlen - kolme älykästä, hyvin peliä lukevaa, tyyppillistä Kansasin takamiesta, ja kärsi takaiskun tulokkaiden saralla peräti kolmen freshmanin jouduttua NCAA:n asettamaan pannaan koko kaudeksi,. Coach Self on erinomainen valmentaja, ja hänellä on edelleen riittävän hyvä pelaajamateriaali kilvoitteluun konferenssin mestaruudesta. Tällä kertaa Kansas ei kuitenkaan lähde kilpaan ennakkosuosikkina.

23. Michigan State (Big 10)
Kun nyt kerrankin pääsi käymään niin, että Spartans alisuoriutui, on hyvin houkuttelevaa pudottaa Tom Izzon suojatit pois Top-25:stä ja Big Tenin mestaruuskaavailuista (kuten esim. ESPN:n Andy Katz on tehnyt). Kokemattoman joukkueen etukenttä on kuitenkin yksi NCAA:n leveimmistä ja lahjakkaimmista (jopa ilman Delvon Roen ennenaikaista uran loppua), ja jos takamiestontilta löytyy vastuunkantajia - esimerkiksi sophmore Keith Appling tai Valparaiso-transfer Brandon Wood - voivat Spartalaiset olla jopa Ohio Staten suurin haastaja konferenssissa.

24. Mississippi State (SEC)
Bulldogsin paikka listalla on suurella Jossilla varustettu, niin usein ovat asiat menneet päin mäntyä Starkvillessa. Kolmikko Dee Bost/Renardo Sidney/Arnett Moutrie (UTEP transfer) on kuitenkin paperilla maan kärki-trioja, ja tulokas-laituri Rodney Hoodilta voidaan odottaa paljon.

25. Arizona (Pac 12)
Hieman kuten Connecticutin ja Kemba Walkerin kohdalla, on vaikea lähteä veikkaamaan miten Arizona selviää supertähtensä Derrick Williamsin menettämisestä. Ilman Williamsiakin Wildcatsien rosteriin jäi kuitenkin vielä osaamista, ja tulihan kesallä vielä uutta vahvistustakin kaikkein heikoimmalle pelipaikalle - eli point guard tontille - vuosikerran kakkos-pelinrakentajan, Josiah Turnerin liityttya Sean Millerin miehistöön.
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2011-12 kausiennakko

Yliopistokoris blog - 2011-12 kausiennakko ...ja osa II

Seuraavat:

California (Pac 12)
Jos UCLA ja Arizona pettävät (niin kuin ne usein tekevät), kokenut ja harvoin alisuoriutuva - joskaan ei kovin lahjakas - California iskee kiinni Pac 12 mestaruuteen. Jos et ole nähnyt Jorge Gutierrezin pelaavan, koita saada Californian ottelu ruutuun. Taistelutahtoisempaa pelaajaa tuskin löytyy.

Gonzaga (West Coast)
Gonzaga on Gonzaga vaikka yksi kausi menikin penkin alle. Sacre/Harrison/Goodson kestää vertailun lähes mihin tahansa muuhun NCAA-kolmikkoon.

Marquette (Big East)
Buzz Williams on erinomainen valmentaja, jonka älykkäästi pelaava, kovaa puolustava joukkue on aina kilpailukykyinen. Darius Johnson-Odom on uusi Jimmy Butler/Lazar Hayward/Wesley Matthews (vastuunkantajaksi nouseva senior).

Texas A&M (Big 12)
Moni rankkaa viime kauden Big 12:ssa mainiolla 10-6 recordilla läpivieneen Aggiesin jopa Top 25 joukkueeksi, mutta minun silmissäni he ovat pykälän alempana. Khris Middleton, Davis Loubeau ja Dash Harris ovat eittämättä raudanlujia veteraaneja, mutta jotenkin on tuntunut pari kautta siltä, että valmentaja Mike Turgeon teki rosterillaan ihmeitä ja että konferenssin keskikasti oli kevyehkö. Nyt Turgeon on Marylandissa, ja vaikkei Big 12:ssa mitään superjoukkueita olekaan, on liiga ylhäältä alas tappavan tasainen, ja A&M:n rosteri lahjakkuudeltaan keskitasoa. Menestysmahdollisuudet ovat kuitenkin eittämättä olemassa, joskin niita haittaa uuden luotsin, Billy Kennedyn, terveyshuolet.

Temple (Atlantic 10)
Kovaa puolustava, neljällä seniorilla ja yhdellä juniorilla aloittava joukkue, joka hävisi vain kaksi konferenssipeliä kausi sitten. Mikä kuitenkin erottaa Owlsin esim. konferenssisuosikista Xavierista on miehistön koko ja yleinen lahjakkuustaso.

Washington (Pac 12)
Takakenttä Gaddy/Ross/Wroten on amerikan lahjakkaimpia, mutta täynnä kysymysmerkkejä.

Potentiaaliset yllättäjät:

Iowa State (Big 12)
Fred Hoibergin viime kauden joukkue oli umpisurkea, mutta Cyclones vahvistuu
kolmella todella kovalla transferilla: Royce Whitella (Minnesota), Chris Allenilla (Michigan State) ja Chris Babbilla (Penn State).

Texas (Big 12)
Pelaajamenetykset tuntuu, mutta valmentaja Rick Barnes jäi NCAA Tournamentin ulkopuolelle viimeksi Clemsonissa keväällä '95, ja on keitetty pahemmissakin liemissä. Myck Kabongo/J'Cowan Brown -back courtista voi kehkeytyä jotain erityistä. Kabongo saattaa olla kevääseen mennessä NCAA:n paras pelinjohtaja ja Brown on musta hevoseni Big 12 vuoden pelaajaksi.

Purdue (Big 10)
Yksi aikamme collegelaitureista, Robbie Hummel, on taas mukana kuvioissa! Hummel missasi koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi, ja on oli poissa myös kevään 2010 NCAA Tournamentista, jossa Boilermakers olisi hänen johdollaan kilvoitellut jopa mestaruudesta. Jos mies on sataprosenttisessa kunnossa, antaa hän Purduelle - vuosi toisensa jälkeen yhdelle kovimmista puolustusjoukkueista - piristysruiskeen, jota todella tarvitaan JaJuan Johnsonin ja E'Twaun Mooren valmistuttua.

Arkansas (SEC)
Kokenut joukkue sai erinomaisen valmentajan. Jos Mike Anderson saa ajettua "40 minutes of hell" systeeminsä sisään nopeasti, voivat SEC:ssa helistä jopa Floridat ja Kentuckyt.

Georgetown (Big East)
Austin Freemanin, Julian Vaughin ja Chris Wrightin valmistumiset tekevät Hoyasista vähemmän nimekkään, mutta 2011-12 ryhmä on edeltäjäänsä lahjakkaampi ja sopivampi Coach Thompsonin systeemiin. Georgetownin menestys on perustunut aina ennen kaikkea puolustukseen ja älykkääseen hyökkäykseen. Näiden toimimiselle on rakennuspalikat olemassa.

Butler (Horizon)
Kahden viime kauden tapahtumien jälkeen on parempi turvata selustansa, ja mainita back-to-back finaalisti edes jollain tapaa kausiennakossa. Butleria ei itse asiassa enää edes voi pitää tähdenlentona. Hyvät suoritukset ovat saattaneen koulun asemaan, jossa se pystyy värväämään entistä laadukkaampia pelaajia. Ronald Nored - NCAA:n yksi parhaista takamiespuolustajista - ei ole huono vaihtoehto nuoren joukkueen johtajaksi.

Palkinnot

Vuoden pelaaja: Jared Sullinger, Ohio State
Huhujen mukaan Sullinger on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, ja on myös kehittänyt naama korille päin pelaamistaan. Tämä kuulostaa pelottavalta, sillä jo kokemattomana, pulskahkona, pelkkänä korinalusjyränä mies oli täysin pysäyttämätön, ja NCAA:n parhaan joukkueen paras pelaaja. Sullingerille ei löydy tällä tasolla puolustajaa, ja koska kyseessä on myös älykäs ja syöttötaitoinen kaveri, hänelle pallon pelaaminen postiin on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Ainoa keino pitää Sullinger kurissa on pitää hänet irti pallosta.Tämä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä Ohio State on yksi NCAA:n parhaiten palloa liikuttavista miehistöistä, ja Sullingerilla - laihtuneenakin - takamus jolla tehdä tilaa.

Vuoden valmentaja: Kevin Stallings, Vanderbilt
Stallings on tehnyt mahtavaa työtä Commodoresin peräsimessä jo vuosia, ja nyt kun koulu tavoittelee parasta saavutustaan koskaan, on kiitoksen aika.

Vuoden tulokas: Austin Rivers, Duke
Maan ykkös-tulokas ei lähde ensimmäiseen Blue Devils-kauteensa yhtä suotuisista lähtökohdista kuin edeltäjänsä Kyrie Irving. Dukessa nimittäin on tunkua shooting guard tontille, ja skorausvoimaa - Riversin pelin valtti - riittää läpi rosterin. Siinä missä vuosi sitten Duke sopeutui Irvingiin, on Riversin sopeuduttava Dukeen ja oltava valmis taistelemaan asemastaan. Myös puolustuspelaaminen on saatava kovemmalle tasolle, sillä Mike Krzyzewski ei peluuta omassa päässä laiskottelijoita. Riversin menestyminen ei siis varsinaisesti kuulosta itsestäänselvyydeltä, mutta herranjumala että kaveri osaa pelata! Onkin oikeastaan aivan turha arvioida ulkopuolisia tekijöitä; tämän kaliiperin koripalloilija nimittäin ottaa paikkansa kovimmastakin joukkueesta. Onkin oletetttavaa, ettei mene kauaa kun Durhamissa on käynyt harvinaisen selväksi kuka on tämän lahjakkaan joukkueen ylivoimainen johtotähti.

All American viisikot (2 takamiestä, 3 laituria/sentteria)

I:
Jordan Taylor, Wisconsin, g
Taylor on aivan erityislaatuinen takamies, jota hieman seksikkäämmässä joukkueessa pelatessaan hehkutettaisiin aivan eri malliin kun "60 pinnaa on paljon-Wisconsinissa". Taylor on taitava, pallovarma, heittotaitoinen, aggressiivinen, vahva ja kylmähermoinen pointti, jonka pelistä ei heikkouksia löydy. Viime kaudella Taylor upotti kolkit 43% tarkkuudella, antoi passin kolmasosaan Badgersien pisteista, teki samalla itse lähes kolmasosan, pyyhki lattiaa Derrick Williamseilla, Jared Sullingereilla ja Kemba Walkereilla Ken Pom offensive ratingissa, ja laittoi kasaan toiseksi parhaan kauden point guard tontilta viimeisen kymmenen vuoden aikana (Sports Illustratedin Luke Winnin listan mukaan). Ja ensi kaudella Taylor on vuoden kokeneempi.

John Jenkins, Vanderbilt, g
Jenkins ei ole erikoinen puolustaja tai pallonkasittelijä. Heittopaikkojen luomisessa itselle on myös parannettavaa. Mutta mikä heitto miehellä onkaan. Vaarallisempaa kaukouhkaa ei NCAA:sta löydy ja Jenkinsiltä onkin lupa odottaa J.J. Redick-mäisiä numeroita ja paikkaa valokeilassa yhden maan kovimmista joukkueista johtotähtenä. Parhaan ei tarvitse aina olla monipuolisin vaikuttaakseen eniten joukkueensa menestykseen.

Harrison Barnes, North Carolina, f
Barnes on nuori pelaaja, jonka parhaita ominaisuuksia ovat pelottomuus ja kyky kantaa vastuuta. Viime kauden alussa Barnesilla ei kulkenut lainkaan, ja hehkutettu tulokas kerettiin jo tuomita flopiksi. Mutta Barnesin vahvuudesta ja potentiaalista kertoo miten hän vähät välitti epäilijöistä ja antoi pallon vaan lentää, uskoen että onnistumisia tulee ennemmin tai myöhemmin. Ja niitähän tuli. Keväällä hän oli jo yksi NCAA:n vaarallisimmista pelaajista tehden Tournamentissa 21 pinnaa per peli ja ratkaisten useita otteluja Carolinan mahtavan runin (14 voittoa 16:sta) aikana. Loppukauden heittoprosentti lähenteli viittäkymmentä. Barnes on pitkä, urheilullinen ja taitava small forward, ja pelipaikkansa lahjakkain lupaus sitten Kevin Durantin.

Terrence Jones, Kentucky, f
Jones on yksi NCAA:n pysäyttämättömimpiä pelaajia, joka pystyy pussittamaan palloa lähes mistä vaan, ja millä tavalla tahansa. Jones on kokoisekseen (6'8/240) laituriksi erinomainen pallonkäsittelijä ja hyvä heittäjä, mutta taitaa myös post-pelaamisen ja levypallojen napsimisen. Hän aloitti collegeuransa erinomaisesti kannatellen Kentuckyä yksin kun koko muu uudistunut rosteri vasta totutteli suuriin peliminuutteihin collegeympyröissä. Kun Brandon Knight, DeAndre Liggins ja kumppanit saivat vihdoin juonen päästä kiinni talvella, pienentyi Jonesin rooli. Hyvä hän oli kuitenkin koko kauden ajan. Muiden Kentuckyn avainpelaajien ollessa nyt tulokkaita, voimme odottaa Jonesilta taas alkukauden dominointia. Wildcatsin menestysmahdollisuuksien kannalta voisi olla suotavaa antaa Jonesin pitää paikkansa hyökkäyspään ykkösoptiona koko vuoden läpi, sillä olivat freshmanint Gilchrist, Teague ja Davis miten lahjakkaita tahansa, Jonesia vaikeammin puolustettavaa collegepelaajaa ei heistäkään helposti tule.

Jared Sullinger, Ohio State, f/c
Vuoden pelaaja-ennakkosuosikki.

II
Aaron Craft, Ohio State, g
Aaron Craft oli viime kaudella sata kertaa parempi kuin osasin odottaa ja tärkeämpi osa OSU:n menestysjoukkuetta kuin annetaan usein ymmärtää. Sen lisäksi että kyseessä on yliopistokoriksen yksi parhaista ja aggressiivisimmista takamiespuolustajista ja taistelijoista, Craft pelasi jo 18-vuotiaana kuin 30-vuotias ammattilaisveteraani. Hän on älykäs, kypsä ja taitava koripalloilija, jolla on kapasiteettiä ottaa entistä suurempi rooli joukkueessaan Jon Dieblerin ja David Lightin menetysten myötä. Craft on luontainen pointti, mutta pystynee pelaamaan monipuolisesti sekä pallolla että pallotta Buckeyesin hyökkäyksessä, joka mahdollistaa hänen ja pelinrakentajalupaus Shannon Scottin peluuttamisen samaan aikaan.

Austin Rivers, Duke, g
Vuoden tulokkaasta olikin jo edellä.

Jeremy Lamb, Connecticut, g/f
Okei, minunkin mielestäni Lamb on takamies, mutta hänet listataan guard kautta forwardiksi lähes sivulla kun sivulla, ja se antaa mainion mahdollisuuden ujuttaa kolme takamiestä viisikkoon. Mutta oli Lambin pelipaikka mikä tahansa, kyseessä on yksi NCAA:n kiinnostavimmista pelaajista. Saimme esimakua hänen skorausmentaliteetistaan ja kyvystä kantaa vastuuta viime kevään tärkeissä NCAA-peleissä. Hän loisti myös kesän U19-mittelöissä. Mikä kuitenkin erottaa nuo kaksi kilpailua UConnin ensi kaudesta, on se, että nyt Lamb on kirkkaasti joukkueensa paras takamies, jolta vaaditaan enemmän. Kaikki merkit viittaavat siihen että nuori mies on valmis ottamaan haasteen vastaan. Kemba Walkerin saappaat eivät kuitenkaan ole kovin pienet.

Perry Jones, Baylor, f
Vaikka Jonesin draft-arvo on pysynyt pitkään tasaisen korkeana, oli hänen tulokaskautensa Baylorissa ainakin huikeisiin ennakko-odotuksiin nähden hienoinen pettymys. Jonesia katsellessa on kuitenkin selvää, että kaikki erinomaisen collegepelaajan ominaisuudet ovat olemassa, ja nyt kun Bearsin entinen head honcho, LaceDarius Dunn, on siirtynyt muihin maisemiin, voidaan Jonesilta odottaa todellista läpimurtoa. Jones on harvinaislaatuinen kombinaatio kokoa, atletiikkaa ja taitoa, ja pomminvarma menestyjä myös ammattilaisena.

Trevor Mbakwe, Minnesota f
Tammikuussa jo 23-vuotta täyttävä Mbakwe oli allekirjoittaneelle viime kauden yksi positiivisimmista uusista tuttavuuksista. Mies pelasi Marquettessa jo kaudella 2007-08, mutta sai vasta nyt ensimmäisen kerran kunnolla NCAA-minuutteja. Kaksi välivuotta kuluivat ensin Junior Collegessa palloillen ja sitten pannassa päällekarkauksesta epältynä (ilmeisesti syyttömänä). Kun Mbakwe vihdoin pääsi tuleen, oli jälki hurjaa. Mbakwe on levypallokone, joka pelaa jokaisen sekunnin täysillä. Hän on vahva ja ulottuva, ja sisunsa ansiosta jokseenkin pysäyttämätön korintekouhka parista metrista suurimmalle osaa yliopistosisäpelaajista. Yhteenotot Jared Sullingerin kanssa Big 10:ssa tulevat olemaa kutkuttavia.


III
Peyton Siva, Louisville, g
Moni varmasti valitsisi all star viisikkoihinsa Big Eastin takamiehistä ennemmin Pittsburghin Ashton Gibbsin, mutta siinä missä Pittsburghin tähti saattaa olla jo saavuttanut kehityksensä katon (vrt. seniorina pettänyt Malcolm Delaney), ja lähtee kauteen uudessa tilanteessa ilman monivuotista aisapariaan Brad Wanamakeria (vrt seniorina pettänyt Jacob Pullen), Sivalla on suunta edelleen ylöspäin. Louisvillen takamies on kivenkova taistelija, joka taitaa kaikki pelin osa-alueet. Hän on Cardinalsien go-to-guy, joka pystyy samalla puolustamaan vastustajan parasta pelaajaa, johtaa peliä ja pitää vauhtia yllä Coach-Pitinon fast breakeihin kannustavassa systeemissä. Pitinon alaisuudessa harva pointti on saanut näin varhaisessa vaiheessa uraansa näin paljon vastuuta. Kun kokemusta kertyy ei Sivan potentiaalille näy ylärajaa.

Kendall Marshall, North Carolina, g
Ehkä joillekin yllätysvalinta all star viisikkoon, mutta Marshall on niitä harvinaislaatuisia, arvokkaita pelaajia, jotka pystyvät pisteitä tekemättäkin olemaan kentän suurimpia hahmoja. Hän ei ehkä loistaisi huonossa joukkueessa, mutta on älykäs, taitava, epäitsekäs, ja oikeastaan täydellinen point guard huippulahjakkaaseen North Carolinan rosteriin. Marshall tekee muut ympärillään paremmiksi ja saattaa olla lopulta kaikkein tärkein lenkki Tar Heelsin mahdollisella mestaruustaipaleella. Mies keräsi viime kauden lopussa lähes kymmenen passia per matsi, ja nyt on odotettavissa samaa aina marraskuusta maaliskuuhun saakka.

Draymond Green, Michigan State, f
Draymond Green on pelaaja, jonka jokainen valmentaja haluaisi joukkueeseensa. Peliälykäs, taitava "point forward" oli Spartansin ykkönen sekä levypalloissa etta passeissa viime kaudella, ja muistuttaa hieman entistä NBA pelaajaa Anthony Masonia. Green yksinkertaisesti tekee mitä tahansa hänen joukkueensa tarvitsee, oli se sitten pelinjohtoa, heittämistä tai post pelaamista.

John Henson, North Carolina, f
Hensonin rooli käsittämättömän leveässä Carolinan joukkueessa saattaa pistemäärän valossa jäädä pienehköksi, mutta se ei vahennä miehen arvoa pätkääkään. Hensonin ensisijainen tehtävä on ankkuroida puolustusta ja tähän toimeen hän on ulottuvana, hyvin liikkuvana blokkaajana täydellinen. Henson ei missään nimessä ole kuitenkaan pelkkä puolustaja, vaan pelipaikalleen nopeana ja taitavana pelaajana pystyy palloa saadessaan tarjoamaan tärkeän, erilaisen vaihtoehdon Tar Heelsin hyökkäyksessä. Hänen onnistumisensa voi nousta arvoonsa kun Tar Heelsin go to pelaajien, Barnesin ja Zellerin, heitot eivät uppoa.

Alex Oriakhi, Connecticut, c
Oriakhi ei saanut yhtä paljon kiitosta UConnin mestaruudesta kuin Kemba Walker, tai edes Jeremy Lamb, mutta hyvin puolustava, Big Eastin paras levypallorohmu oli elintärkeä osa voittajajoukkuetta (mm. tuplatupla ja 4 blokkia NCAA finaalissa). Oriakhin merkitys tulee edelleen olemaan suuri erityisesti puolustuksessa ja levypalloissa, mutta vaikkei miehestä koskaan mitään Hakeem Olajuwonia leivottaisikaan, pystyy hän käyttämään kokoaan paremmin ja paremmin hyväkseen myös hyökkäyspäässä kenttää, ja on etulyöntiasemassa suurinta osaa collegesenttereitä vastaan.

All Freshman joukkueet (samalla tavalla 2 takamiestä, 3 laituria/sentteriä):

I
Myck Kabongo, Texas, g
Kabongo on atleettinen kaveri, mutta kuitenkin täysin puhdas pelinrakentaja, joka on parhaimmillaan korintekopaikkojen luojana muille. Miehen aggressiivisuus yhdistettynä nopeuteen tekee hänestä hieman Memphisin viime vuoden tulokkaan, Joe Jacksonin kaltaisen vastustamattoman korille ajajan, Mutta kun tähän lisätään vielä Kabongon päätöksentekokyky ja johtajuus, voidaan ehkä jo heti ensi kaudella puhua NCAA:n parhaasta pelinjohtajasta. Vuoden päästä mahdollisesti parhaasta pelinjohtajasta vuosiin.

Austin Rivers, Duke, g
Vuoden tulokas, ja All America II viisikossa.

Mike Gilchrist, Kentucky, f
Gilchrist on monipuolinen, kaikessa hyvä pieni laituri, jonka kaikkein tarkeimmät ominaisuudet ovat ehkä lopulta kovuus ja asenne. Gilchrist tulee hurmaamaan NBA scoutit vaikka ei edes paljon pisteitä tekisi, sillä mies on huippupuolustaja, johtaja ja joukkueen eteen taistelija. Hän pelaa aina tosissaan, ja osoitti kevään McDonalds All American pelissä - jossa kuittasi MVP pystin yhdessä UNC:n James McAdoon kanssa - että pystyy nostamaan tasoaan vastuksen mukaan.

Anthony Davis, Kentucky, f
Kliseen "takamies ison miehen vartalossa" ruumiillistuma. Davis on 6'11 pitkä, mutta voisi taitojensa ja liikkuvuutensa puolesta pelata back courtilla. Ei varmasti vähiten siksi, että vielä pari vuotta sitten Davis oli 6'2 pitkä takamies. Tämä ei kuitenkaan edes tarkoita sitä, että mies välttäisi korinaluskamppailuja, ja häneltä löytyykin taistelutahtoa vaikka muille jakaa. Davis on yksinkertaisesti täydellinen koripallolupaus, joka tuskin collegekentillä kauan viihtyy. Mutta valmis pelaaja hän ei missään nimessä ole. Voimaa tarvitaan lisää, ja Davisin tulee myös todistaa että hän kykenee tasaisiin suorituksiin kun vastus on jatkuvasti kovaa. Davis pelasi lukiopalloa heikossa joukkueessa huonoja vastuksia vastaan.

Andre Drummond, Connecticut, c
Uusin ehdokas seuraavaksi suureksi amerikkalaissentteriksi. Kuin nuori Dwight Howard, paitsi että jo teininä omaa hook heiton, ja vaikuttaa muutenkin kohtalaisen taitavalta. Kaikki megatähden - NCAA ja NBA tasolla - ovat olemassa. Nyt vain katsotaan miten nopeasti ja pitkälle Drummond kehittyy.

II
Marquis Teague, Kentucky, g
On ehkä epärealistista tunkea näin monta Kentuckyn pelaajaa eri viisikkoihin; kaikki eivät voi olla tähtiä lahjakkaimmassakaan joukkueessa. Teaguen menestymistä on kuitenkin helppo povata, sillä atleettisena vauhtihirmuna, joka taitaa ajot ja viimeistelyn lahellä koria, hän on ideaali point guard valmentaja John Caliparin systeemiin. Kilpailijoita pelipaikalla ei ole, joten Teague tulee heti tulokkaana saamaan jokaisen pelinrakentajan unelmaroolin. Tehtavänä on jaella palloa Terrence Jonesille, Anthony Davisille ja Mike Gilchristille, samalla hyodyntäen itse varmasti syntyvää ajotilaa ja nakuttaa helpot 10-15 pinnaa per peli.

Bradley Beal, Florida, g
Beal olisi ykkos-viisikko kamaa, ellei Floridan back court olisi entuudestaan jo niin kova. Han saattaa ennemmin tai myohemmin nousta vaikka koko NCAA:n parhaaksi takamieheksi, mutta voi joutua tyytymään vähäisempään rooliin alkavalla kaudella, sillä veteraaneja Erving Walkeria ja Kenny Boyntonia ei niin vain sivuuteta. Beal on kuitenkin parempi heittäjä kuin kumpikaan heistä, ja hänen roolinsa tullee joka tapauksessa olemaan tärkeä vaikkei saumoja hyökkäyksen ykkös-optioksi heti freshmanina olisikaan. Kolmen guardin systeemissä Beal tukisi erinomaisesti Walkeria ja Boyntonia, ja pystyisi urheilullisuutensa vuoksi puolustamaan suurinta osaa NCAA:n small forwardeista.

LeBryan Nash, Oklahoma State, f
Voimaa, nopeutta ja räjähtävyyttä piisaa yllin kyllin. Nash näyttää ammattilaiselta jo 19-vuotiaana, ja tulee olemaan hieman entisen Arizona-laiturin, Derrick Williamsin tapaan paha purtava kaikille yliopistolaitureille olivat he sitten kolmosia tai nelosia. Draftexpress kuvailee Nashia: "has a large, chiseled frame with exploviseness and raw power on par with the NBA's best athletes".


Quincy Miller, Baylor f
Hieman kuin jo mainittu Kentuckyn Davis, mutta jos mahdollista, vieläkin taitavampi. Siinä missä Davisin pelipaikaksi tulee 4 tai 5, Miller saattaa pituudestaan (6'9) huolimatta tehdä uransa perimeterilla Harrison Barnesin tai Kevin Durantin tapaan. Miller on ollut kentiltä sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta jos paluu onnistuu, muodostaa hän Perry Jonesin kanssa yhden NCAA:n lahjakkaimmista duoista.

Cody Zeller, Indiana, f
Samasta puusta veistetty kuin UNC:ssa pelaava veljensa Tyler: pitkä, taitava, liikkuva ja monipuolinen. Vastuuta tulee riittämään ja Zellerilla on hyvät mahdollisuudet tehdä lähes parikymmentä pinnaa per peli heti freshmanina.

III
Josiah Turner, Arizona, g
Kaikki edellytyksen mahtavalle tulokaskaudelle ovat olemassa. Turner on lahjakas ja urheilullinen, ja Wildcatseilla riittää Derrick Williamsin NBA-hypystä huolimatta hyviä pelaajia tekemään nuoren point guardin uran alku helpommaksi. Turner tunnetaan skoraavana pointtina, mutta hän osaa myös syottää ja ottaa muut ympärillään peliin mukaan.

Jahii Carson, Arizona State, g
Carson jo yksistään saa toivomaan että telkussa olisi enemmän Pac 12 pelejaä ensi kaudella. Kyseessä on aivan älytön urheilija, eikä kuitenkaan missään nimessä pelkkä human highlight reel, vaan kova koripalloilija ja yksi konferenssinsa lahjakkaimmista pelaajista.

P.J. Hairston, North Carolina, g/f
North Carolinan super-tulokkaista James McAdoo voi olla Hairstonia lahjakkaampi, ja parempi pitkaässä juoksussa, mutta Hairston saattaa heittotaitonsa vuoksi olla tärkeämpi lenkki, ja suuremmassa roolissa, tulevalla kaudella.

Adonis Thomas, Memphis, f
Memphisin suurimmat puutteet ovat korin alla, ja vaikka Thomas listataan small forwardiksi, voimme odottaa tältä hirmuiselta atleetilta monipuolia tehoja. Taistelijana tunnettu Thomas on oiva pelaaja tukemaan johtajuutta opettelevia viime vuoden huipputulokkaita.

Adjehi Baru, Charleston, c
Mm. North Carlolina ja Maryland rekrytoivat Barua, vuosikerran nelos-sentteriä, mutta urheilullinen lupaus valitsi koulukseen Southern Conferencessa pelaavan Charlestonin. Barulta on lupa odottaa käsittämättömiä blokki- ja levypallolukuja.
 
Viestejä
16 284
Vs: NCAA 2011-12

Wow! Mielenkiintoista luettavaa, kun kausi on jo ovella. Taitaa ensimmäisiä pelejä tulla ESPN Americalta tuossa about 1,5 viikon päästä.

Sain tuossa tuliaiseksi Sporting Newsin NCAA-kausiennakkolehden. Täytynee lähipäivinä postata niiden ennustukset tänne ihan mielenkiinnosta.

Jukkakin voi sitten keväällä hihkua olevansa enemmän oikeassa kuin nämä ns. asiantuntijat rapakon takana... ;)
 
Viestejä
16 284
Vs: NCAA 2011-12

JoKaFan sanoi:
Wow! Mielenkiintoista luettavaa, kun kausi on jo ovella. Taitaa ensimmäisiä pelejä tulla ESPN Americalta tuossa about 1,5 viikon päästä.

Sain tuossa tuliaiseksi Sporting Newsin NCAA-kausiennakkolehden. Täytynee lähipäivinä postata niiden ennustukset tänne ihan mielenkiinnosta.

Jukkakin voi sitten keväällä hihkua olevansa enemmän oikeassa kuin nämä ns. asiantuntijat rapakon takana... ;)

Täytyy palata tuohon hieman myöhemmin...

Kuitenkin yhden tämän kauden matsin nähneenä (Valparaiso-Arizona) täytyy sanoa, että tälle kaudelle yksi henkilökohtainen suosikki löytynyt... Gotta love Jesse Perry of the Wildcats!

Sunnuntaina tuleekin sitten monta live-matsia putkeen ESPN Americalta.
 
Viestejä
2 532
Vs: NCAA 2011-12

Täytyy sanoa, että mielenkiintoiset puitteet pelille rakennettu lentotukialukselle.
 
Viestejä
2
Vs: NCAA 2011-12

Jaahans, kauden ekat pelit katsottu.

Pikavippi-Carrier Classic olisi mielenkiintoinen tapahtuma ilman koristakin. Lisäksi matsi oli hyvä: NC juuri niin hyvä kuin pitikin, ja Spartans osoitti, että he kykenevät haastamaan tällä kaudella kenet tahansa. Hieno juttu! Tuli vaan mieleen, että koska Tavja on osallistunut johonkin kansalliseen urheilutapahtumaan samalla intensiteetillä kuin Obama.

Ja Duke voitti Belmontin niukasti kotonaan. Kuten Jukkkkan kanssa olikin jo puhetta, Dukella tulee olemaan tällä kaudella MAJOR PROBLEMS takakentällä ja hyökkäyspäässä yleensä. Difu toimii hyvin, ja Plumleet pitävät kenet tahansa korin alla nuhteessa. Mutta hyökkäyspäässä joukkue tuntuu olevan täynnä hyviä kuudensia miehiä. Thortonilta löytyy asennetta, mutta ainakin tämän pelin perusteella ei miehestä ole huippujoukkueen pointiksi. Liian epävarma. Palloa toivat ylös vuorollaan Rivers, Dawkins ja Curry (+Kelly & M. Plumlee..!!). Kusessa oltiin, vaikka prässi ei kovin kummoien ollutkaan. Lisäksi pointtina toimiminen syö nähdäkseni näiden kaveraiden tehoja hyökkäyspäässä. Dawkins ja Curry ovat hyviä heittäessään suoraan syötöstä heti kun näkyy, mutta omien paikkojen tekemisen kanssa onkin vähän vaikeampaa. Rivers tulee olemaan kova.

UGH
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2011-12

BusterOne sanoi:
Dukella tulee olemaan tällä kaudella MAJOR PROBLEMS takakentällä ja hyökkäyspäässä yleensä.

Samaa mieltä että takakentällä ja etenkin pelinjohdossa on eniten kehitettävää Dukella. Täytyy kuitenkin kyllä sanoa, että Belmontin - vaikka pikkukonferenssin joukkue onkin - takamiespuolustus oli erittäin hyvää ja aggressiivista. Vastus ei takakentällä tuosta ihan kamalasti enää pahene.

Omaan silmääni näytti siltä, että Rivers saattaisi olla ehkä paras vaihtoehto point guardin rooliin. Tuolloin Curry voisi keskittyä siihen mitä osaa parhaiten (heittämiseen) ja Rivers on elementissään nimenomaan silloin kun pitää palloa hallussaan.

Hienoja kuvia Carrier Classicista. Olipas mahtava tapahtuma. Sääli kun peli ei pysynyt tasaisempana.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös