Ehkä lainauksesta löytyy syykin, miksi tuo kaveri suoriutuu FIBA peleissä tai Saksan jengissä niin paljon paremmin, kuin miltä näyttäytyy NBA-tasolla.
Schröder vaatii täydellisen palloa dominoivan roolin, jotta auttaa omaa joukkuettaan.. Ja hän ei ole kuitenkaan niin hyvä pelaaja, että mikään nba-joukkue/valmentaja antaisi hänelle tuollaisen vastaavan roolin nba:ssa. Ainakaan menestystä hakevassa jengissa. Tästä se heikompi suorittaminen nba:ssa johtuu. Toki Schröderin nba-urakin on jo melko hyvä. Harva pelaaja siellä on esiintynyt 11 kautta 14pts/5ast -keskiarvoilla.
Samaa voisi sanoa esim. Bogdanovicistä tai Millsistä.. Molemmat vaativat että heille juostaan pelisettejä tai annetaan pallollista roolia ollakseen tehokkaita. Kumpikaan ei ole kuitenkaan nba-mittapuulla niin hyvä pelaaja, että nba:ssa annettaisiin samalla tavalla täysin "joukkueen avaimia". Toki myös Bogie on pelannut paljon tehokkaammin nba:ssa kuin mitä nopealla ajatuksella olisi kuvitellut/muistanut. Viime kausi 16,9 pts keskiarvolla ja 7 kautta urakeskiarvolla 14,7 pts.
Aivan älyttömän huonoa hyökkäyspään pelaamista, 1vs1 USA:lla, mutta se näköjään riitti kultaan. Ranskallakin oli mahdollisuutensa, mutta hukkasivat ne, esimerkiksi juuri vapaaheittoviivalta. Tässä se just on, kuten Rannikkokin sanoi, hyökkäys heillä sellaista missä kukaan ei oikein tiedä mitä tekisi, ja Ranska pelannut vuosia jo yhdessä, tietyn systeemin alla.
Ehkä Currya lukuunottamatta jokainen näistä Usa:n tähdistä pelaa nba:ssakin paljon 1-vs-1 -pelaamiseen perustuvassa systeemissä. Eli tähti pyrkii voittamaan oman pelaajan ja skoraa itse tai syöttää vapaa pelaajalle.. Fiba -peleissä hitaissa hyökkäyksissä keskusta pystytään sumputtamaan paljon tehokkaammin, joten pelaaminen vaikeutuu. Toki nämä jenkkien supertähdet ovat niin tehokkaita skoraajia ilman pelisysteemejäkin, että heitä on vaikea pitää alle 90 pinnassa.. Erityisesti eurooppalaiset jengit pelaavat ihan eri tyylillä, kun pelaaminen perustuu pelisettien juoksemiseen.
Mutta kuten kirjoitin aikaisemmin, niin on todella mielenkiintoista nähdä miten jenkit pelaavat kun vanhat starat (Curry, Lebron, Durant, jne.) lopettavat. Ainakin tällä hetkellä monet näistä jenkkien nuoremmista staroista (Tatum, Edwards, Brunson, jne) ovat paljon huonommalla peliälyllä varustettuna ja ovat vielä enemmän isolation pelaajia. Ainakaan näissä kisoissa tulos tuskin olisi ollut hyvä ilman veteraaneja, mutta saa nähdä miten jatkossa nämä nuoret pystyvät vastaamaan tähän fiba-koriksen haasteeseen.
Jenkit ovat usein pelanneet hyökkäyspäässä paremmin kun coachina on ollut NCAA coach kuten coach K. NBA coachien alaisuudessa peli on aivan 1 vs 1.
Se on toki hyvä huomata, että jenkit tekivät näissä kisoissa peleissä pisteet 110, 103, 104, 122, 95 ja 98.. Eli kyllä tuo pisteiden valossa on melko tehokasta, mikä johtui tietysti näiden starojen hyvyydestä.