Oli.Realisti sanoi:Oliko Jordan aivan kusipää joukkuekavereilleen?
Sal-serkku sanoi:Et arvosta Lebronin mestaruuksia ykköstykkinä; Magicin, Kareemin, Shaqin, Birdin mestaruuksia supporting castina arvostat
Tästä olisi mielenkiintoista kuulla lisätietoja?
hamahakkimies sanoi:
Sal-serkku sanoi:Tästä olisi mielenkiintoista kuulla lisätietoja?
Jajaakko1 sanoi:Ilman Lebroniakin Miami olisi contender
jaakko1 sanoi:Miamilla on käynyt ihan mieletön munkki
Boobie Gibson sanoi:Jos mestaruuksia tulee lisää on top 2 myös realistinen. Birdia, Magicia jne vastaan voi nyt jo tehdä uskottavaa vertailua. Russeliin ja Jordaniin vielä matkaa.
shaqtin a fool sanoi:Tuohon edellä kirjoitettuun kappaleeseen pohjautuen, mielestäni juuri Russellia arvostetaan ihan liikaa puhuttaessa GOAT-pelaajasta.. Russellin kohdalla korostetaan liikaa hänen voittamaansa 11 mestaruutta (joista 8 putkeen).. Russell oli kuitenkin mielestäni vain super-joukkueen paras puolustuspelaaja ja levypallojen erikoismies. Hyökkäyspäässä Russell oli ehkä Bostonin kolmos-optio.Tietysti hänen panoksensa noiden mestaruuksien eteen on korvaamaton, mutta muutaman pelin nähneenä pitäisin Russellia kuitenkin lähinnä prime time-Kevin Garnettina, jonka hyökkäyspää oli Garnettia paljon rajatumpi.
jaakko1 sanoi:Kun sua ei ilmeisesti hessuttelulla vakuuteta, niin tässä nyt sitä absoluuttista totuutta:
Lebron James (4 NBA Finals – 22 games): 23.2ppg, 43.8 FG%, 9.0rpg, 7.0apg, 1.72spg, 0.59bpg, 26.5 3PT %, 72.7% FT
Overall conclusion: When it comes to the NBA Finals LeBron’s scoring and overall efficiency has decreased. He has raised his level of play when it pertains to rebounding and has continued to be an effective passer. Overall defensively he has shown some inconsistency but has excelled in the later NBA Finals series’.
Voitko sanoa samaa muista GOAT-ehdokkaista? En ala vänkää joka ikisestä sun heitosta, koska osa niistä on niin järjettömiä. Bird ja Magic supporting castiä? Kamoon. Lebron ei ole dominoinut urallaan vielä yhtäkään finaalisarjaa, mutta 2012 finaalisarja oli toki todella hyvä. Olen nähnyt kaikki Lebronin finaalisarjat eikä hän ole minusta missään vaiheessa dominoinut mielin määrin. Oletko nähnyt Shaqin finaaliperformanssit (absoluuttista faktaa: 28,8 ppg / 13,1 rpg / 3,3 apg / 2,1 bpg)? Tai Hakeemin performanssit (absoluuttista faktaa: 27,4 ppg / 10.6 rpg / 3.4 apg / 3.2 bpg)?
KK22 sanoi:Perustele sitten miksei menisi?
http://bleacherreport.com/articles/1839608-lebron-james-most-impressive-career-achievements-by-the-numbers
jaakko1 sanoi:En ala vänkää joka ikisestä sun heitosta, koska osa niistä on niin järjettömiä. Bird ja Magic supporting castiä? Kamoon.
Boobie Gibson sanoi:Koko argumentaatiosi on aivan luokatonta.
Käytät tilastoja silloin kun se omiin tarkoituksiisi sopii.
Mollaat lebronia seuranvaihdosta; Kareemin ja Shaqin seuranvaihto ei häiritse.
Sanot, että runkosarja on höntsää; Puolikkaan runkosarjakauden perusteella pidät Kevin Durantia (joka ei ole koskaan voittanut mitään) Lebronia parempana pelaajana.
Muiden all time starojen off court perseily ei haittaa; Lebronin tavoite olla all time top 4 pelaaja on kuvottavaa
Valehtelet/vääristelet: Paul George pelasi yhtä hyvin kuin Lebron, Lebron sanoi olevansa nyt jo all time 4 jne.
Sanot että Lebronilla oli helvetin kova supporting cast (Loukkaantunut Wade ja entinen paskajengin stara Bosh). Koska et arvosta Lebronin mestaruuksia, pidät sitä ilmeisesti kovempana kuin Jordanin ja muiden all time starjoen vastaavaa
Boobie Gibson sanoi:Tämä kiteyttää hyvin sinun kontribuutiosi keskusteluun. Mielenkiintoista lukea sekavaa ajatuksenjuoksuasi, mutta mätäpaiseeksi kutsumalla teet itsestäsi taas aivan pellen. Jordan oli aivan kusipää joukkuekavereilleen, Kobe raiskaaja, Wilt kertoo harrastaneensa seksiä 20 000 naisen kanssa. Lebron naimisissa high school sweethartinsa kanssa, kaksi lasta ja joukkuelaisten keskuudessa aina erittäin arvostettu. Lebron James on yksi maailman eniten hyväntekeväisyyttä tekevistä urheilijoista (http://bleacherreport.com/articles/1901440-top-10-most-charitable-athletes-in-sports-today/page/10). Minä sanon, että Lebronia parempaa roolimallia saa kyllä hakea. Sinun mukaan kyseessä on kuitenkin mätäpaise. Melkoista tykitystä.
jaakko1 sanoi:Nyt näyttäisi siltä, että Miamissa Lebronilla ei välttämättä ole asiaa edes kaikkien aikojen top kymppiin. Vai mitä mieltä?
Beantown sanoi:Herätät tunteissani myötähäpeää. Eikä ole ensimmäinen kerta.
Russellin muut mestaruudet:
Back-to-back high school mestaruudet
Back-to-back college mestaruudet
Olympiakulta
NBA-mestaruuksista voidaan vielä erityisesti nostaa esille mestaruudet 67-68/68-69 pelaaja/valmentajana
Selkeästi kaveri oli vain yksi palanen "superjoukkueessa" /sarkasmi
Ja mitä tulee tuohon 60-luvun "superjoukkueen" muodostamiseen, sanooko nimi Red Auerbach mitään? Epäilen että ei...
jaakko1 sanoi:Voi jumalauta nyt.
Kun Abdul-Jabbar siirtyi Bucksista Lakersiin, siirtyi hän heikompaan joukkueeseen.
Kun Shaq siirtyi Orlandosta Lakersiin, siirtyi hänkin heikompaan joukkueeseen.
Kun Lebron siirtyi Cavsista Miamiin, siirtyi hän kahden muun uransa huipulla olevan all star -pelaajan kanssa olevaan superjoukkueeseen.
Kun Lebron johdatti sysipaskan Cavsin ensimmäistä kertaa finaaleihin, oli se jäätävä suoritus, jonka arvostan korkealle. Muutenkin Cavsissa Lebron oli huikea pelaaja. Hän sai nostettua D-liigatasoisten kundien tasoa jokaisella kaudella sekä teki umpisurkeasta joukkueesta contenderin useana vuotena putkeen. Eniten Lebronin kaikista suorituksista arvostan juuri näitä kausia, kun hän kannatteli nuorilla harteillaan muutoin surkeaa joukkuetta.
Lebronin ensimmäiset finaalit menivät penkin alle, toisetkin finaalit menivät penkin alle, kolmannet finaalit Lebron pelasi kokonaisuudessaan erinomaisesti eikä OKC:stä ollut edes uskottavaksi haastajaksi Miamille sekä neljännet finaalit hän veti kokonaisuudessaan kentällä ollessaan +/- 0 (toki viimeiset kolme ottelua olivat erittäin hyviä ja varsinkin game 7 oli huikea suoritus, mutta millään logiikalla ei voida puhua suvereenista sarjasta).
Tällä hetkellä, näillä saavutuksilla, Lebron ei voi olla mukana GOAT-keskustelussa. Ja tämä koko keskustelu alkoikin siitä, että minusta tätä koko keskustelua ei voi vielä käydä.
PS. Sinusta siis Shaq ja Hakeem ovat olleet puhtaita skoraajia?
PPS. Pyydät minua kommentoimaan Lebronin uran saavutuksia tuon statistiikan pohjalta. Johan tässä tuli melko aukottomasti todistettua, että Lebronin tehot ovat pudonneet finaalisarjoissa rajusti. Näppituntumalla voisi todeta, että jokaista Lebronin hyvää finaalipeliä on seurannut kaksi umpisurkeaa matsia. Kumpaa Sinä arvostat enemmän, runkosarjahöntsyjä vai finaalipelejä?
jaakko1 sanoi:Mä voin listan heittää ainakin tästä hetimiten.
1) Michael Jordan
2) Larry Bird
3) Magic Johnson
4) Wilt Chamberlain
5) Bill Russell
6) Hakeem Olajuwon
7) Tim Duncan
8) Shaquille O'Neal
9) Kareem Abdul-Jabbar
10) Oscar Robertson
11) Scottie Pippen
Siinä on 11 nimeä. Järjestys on mitä sattuu, koska pitäisi käyttää aika paljon aikaa tämän järjestyksen pohtimiseen. Jos Lebronin ura päättyisi nyt, niin en kyllä keksi mitään perustetta, millä perusteella Lebron pudottaisi tältä listalta jonkun pois. Pippen on ehkä hieman makuasia, mutta Jordanin varjo on ollut turhan suuri. Sitten on vielä muita pelaajia, joiden syrjäyttäminen olisi myöskin todella vaikeaa (Bob Cousy 10 kertaa putkeen liigan ykkösviisikossa jne.)
edit. Saavutusten listaaminen on monin tavoin perseestä. Eikö esimerkiksi David Robinsonin nimeä voi edes mainita, koska hänellä on ainoastaan kaksi mestaruutta (boobie gibsonin mittareilla mitattuna vieläpä supporting castinä)? Parhaimmillaan Robinson oli vähintään yhtä dominoiva pelaaja kuin Lebron parhaimmillaan. Loukkaantumisten takia Robinson ei vaan absoluuttisella huipputasolla päässyt kovin montaa kautta pelaamaan eikä joukkuekavereissa kovin paljon hurraamista koskaan ollut. Pitääkö Barkleyn saavutuksen sivuuttaa, koska hänellä ei ole yhtään mestaruutta? Entä John Stockton ja Karl Malone? Julius Erving?
Sal-serkku sanoi:Väärin.
Vaikka ura loppuisi tällä sekunnilla, olisi LBJ kaikkien aikojen kärkikymmenikössä. Kaksi mestaruutta, neljä MVP:tä, kaksi finaalien MVP:tä, viisi ykköspuolustusviisikkovalintaa, uran keskiarvot 27,5/7,2/6,9/1,7/0,8 ja käytännössä kaikissa "kehittyneemmissä tilastoissa" viiden parhaan joukossa. Lisäksi uran huippuvuosille pärjää vertailussa vain Jordan (ja kohta Durant).
Jos ura jatkuu ilman katastrofaalisia loukkaantumisia, tulee nousemaan kaikkien aikojen pistetilastossa vähintään kolmanneksi Kareemin ja Koben jälkeen. Vaikka LBJ ei voittaisikaan yhtään lisämestaruutta tai MVP-pystiä olisi silloin silti hyvin vaikea perustella jättämistä kaikkien aikojen kärkiviisikon ulkopuolelle. Pyyhkii nostalgiapatinat pois, niin Magicin ja Birdin urat kalpenevat LBJ:n rinnalla - ennen kaikkea lyhyemmän huipun johdosta.
Voiko LBJ nousta vielä kaikkien aikojen ykköseksi? Se ei ehkä näytä kovin todennäköiseltä, mutta uraa on vielä niin paljon jäljellä, ettei ole myöskään ihan mahdotonta.
shaqtin a fool sanoi:Tottakai Russell oli Bostonin paras ja tärkein pelaaja. Ei siitä ole kyse. Ja tiedän kyllä, että Red Auerbach rakensi tuon super-joukkueen.. Mutta olen edelleen sitä mieltä, että Russell nostetaan liian korkealle näissä GOAT-keskusteluissa juurikin noiden mestaruusmäärien takia. Kuitenkin suuri syy noihin Bostonin mestaruusmääriin oli tuo Bostonin super-joukkue eikä Russell yksittäisenä pelaajana.. Jordanista sanoisin kuitenkin, että hän oli yksittäisenä pelaajana syy Bullsin mestaruuksiin. Pippeniä lukuunottamatta supporting cast oli melko heikko varsinkin ensimmäisessä three-peatissa.
Hyvä tapa tuoda esiin Jordanin ja Russellin pelikavereiden eroa on katsoa kuinka monta hall-of-fame -pelaajaa löytyy pelikavereista.
Russell - Bob Cousy, Bill Sharman, Frank Ramsey, John Havlicek, Sam Jones, Tom Heinsohn, Clyde Lovellette, K.C. Jones, Bailey Howell
Jordan - Pippen, Rodman, Robert Parish (istui yhden kauden penkillä)
Realisti sanoi:1) Jordan
2-9
Bird, Magic, Shaq, Duncan, Kobe, Lebron, Wilt, Bill
10 / honorable mentions
Hakeem, Kareem, Malone, Stockton, Barkley