Vs: Topikki kaikelle turhalle 2
jaakko1 sanoi:
Onko Lebron kiistaton ykkönen? No ei ole. Viime vuoden pleijareissa esimerkiksi Indianaa vastaan match-up Paul Georgea vastaan meni tasan.
Miksi yrität valehdella? Kuvitteletko tosiaan, että kukaan täällä ei muista miten asia oikeasti meni.
Sarjan tilastot:
Paul George 19.4/6.0/5.1/0.6/0.3 fg%: .475 / 3p%: .441 / ft%: .771
Lebron James 29.0/7.3/5.3/1.4/1.4 fg%: .510 / 3p%: .441 /ft%: .778
jaakko1 sanoi:
Ehkä kaikkein merkitsevin piirre Lebronin uralla on ollut heikosti sujuneet finaalisarjat. Lainaan tässä yhtä sitaattia Shiomo Sprungilta (
http://www.sheridanhoops.com/2013/06/12/statbox-nba-finals-breakdown-please-stop-comparing-lebron-james-to-michael-jordan). Tämä olkoon ainoa tilastollinen pointti, jonka ilmoille heitän. Toimikoon myös argumenttini loppukaneettina.
"Would Jordan have had fewer points in a Finals series thus far than Danny Green? Could you imagine Jordan having a three-game stretch in the NBA Finals where he would shoot 7-for-30 from outside the paint, like James has in the first three games against the Spurs?"
Eli menikö se niin, että tilastoja ei pidä ottaa huomioon? Poikkeuksena ilmeisesti jos sattuu löytämään tilaston, mikä on tehty
kesken finaalisarjan
Ihan nyt objektiivisuuden vuoksi tuon paskatilaston jälkeen Lerbonin tilastot koko finaaleista: 25.3/10.9/7.0/2.3/0.9
jaakko1 sanoi:
3) Kyky voittaa tiukoissakin paikoissa
Game 7 tilastot: 37/12/4/2 fg: 12/23
Lebron James clutch shot Heat-Spurs Game 7
Lasketaanko tuo vai ovatko taas tilastot ihan perseestä?
jaakko1 sanoi:
1) Erityylisten pelaajien tilastoja ei voi mitenkään vertailla keskenään.
Aivan liian mustavalkoisesti sanottu. Pointin ja sentterin tilastoja ei välttämättä ole mielekästä vertailla se on totta. Saman pelipaikan pelaajien tilastot ovat kuitenkin täysin vertailukelpoisia keskenään. Erilainen pelityyli on täysin merkityksetön asia, kun loppupeleissä pelaajan tarkoitus on aina olla mahdollisimman suureksi hyödyksi joukkueelleen. Hyötysuhteen pystyy tilastoitavien asioiden suhteen määrittelemään (e. pelaajan tehokkuus heittoprosentista)
jaakko1 sanoi:
2) Kaikki tilastot eivät ole samanarvoisia. Runkosarjapelit ovat NBA:ssa höntsäilyä pleijareihin verrattuna.
Teet jatkuvasti itsestäsi aivan pellen. Sanot että Durant on Lebronia parempi pelaaja. Lebron on juuri voittanut kaksi peräkkäistä mestaruutta ja runkosarjahöntsäily Bobcatseja vastaan ei varmasti nappaa. Durant pelaa hyvää runkosarjaa ja ensimmäistä kertaa urallaan tilastoilla jotka ovat vertailukelpoisia Lebronin kanssa. Pidät Duranttia kuitenkin Lebronia parempana. Sen jälkeen toteat, että runkosarjapelit ovat höntsäilyä. Hurjaa tykitystä taas.
jaakko1 sanoi:
3) Henkilökohtaiset kunnianosoitukset ovat aina subjektiivisia valintoja. Esimerkiksi Kobe on valittu yhdeksän kertaa urallaan liigan all-defensive teamin ykkösviisikkoon. En halua käyttää sanoja kuvailemaan tämän tosiasian mielekkyyttä.
Sano yksikin vuosi, kun Lebronin Mvp oli epäoikeutettu
jaakko1 sanoi:
4) Pelkästään tilastoja tuijottamalla ei näe koko kuvaa. Urheilu ei ole yhtä kuin tilastot. Koripallossa tapahtuu niin järkyttävän paljon asioita, joita ei näy missään tilastoissa. Pitää nähdä valtava määrä pelejä joltakin pelaajalta, jotta häntä pystyy melko objektiivisesti tarkastella.
Tilastoja katsomalla pystyy analysoimaan faktoihin perustuvaa tietoa. Pelin muut osa-alueet kuten puolustus, kyky rakentaa peliä hyökkäyspäässä jäävät katsojan arvioitavaksi.
jaakko1 sanoi:
5) Tilastot ovat usein jopa täysin harhaanjohtavia. Esimerkiksi paljon riistoja keräävä pelaaja saattaa oikeasti olla luokaton puolustaja, joka gämblää kaikissa tilanteissa. Paljon blokkeja kasaava pelaaja saattaa jatkuvasti ryntäillä apupuolustukseen täysin järjettömissä tilanteissa. Eniten pisteitä skoraavat ne pelaajat, jotka ottavat eniten heittoja. Edes heittoprosentit eivät aina kerro sitä, minkälaisia heittovalintoja pelaaja ottaa.
Idiootti arvostelee puolustustaitoja riistoissa tai blokeissa, se on selvä jokaiselle koripallosta tietävälle ihmiselle. Pisteistä näkee kuitenkin tasan kuinka monta pistettä tekee, levypalloista näkee tarkkaan levypallot, syötöistä näkee koriinjohtaneet syötöt ja heittoprosenteista tarkan heittoprosentin. Heittoprosenttia ja pelaajan hyvyyttä arvioidessa heittovalinnat ovat melko merkityksetöntä tietoa. Kuten aikaisemmin sanoin, saman pelipaikan pelaajia voidaan objektiivisesti vertailla tilastojen suhteen. Heittoprosentti kertoo kuinka tehokas korintekijä pelaaja on joukkueelleen. Lienee sanomattakin selvää, että 26 pistettä tekevä lähelle 60% heitoistaan sisään heittävä pieni laituri on joukkueelle huomattavasti arvokkaampi kuin 26 pistettä tekevä ja 50% heitoistaan sisään heittävä.
jaakko1 sanoi:
Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, minkä takia yritin jo vetäytyä koko tästä keskustelusta. Kun koko argumentaatio rakennetaan tällaisten tilastojen ja palkintojen varaan, liikutaan erittäin heikoilla jäillä.
Tähän taas tullaan. Sinun olisi hyvä ymmärtää, että subjektiivisilla mielipiteillä ei voi käydä rakentavaa keskustelua. Käy sitä keskustelua kaveriporukkasi kanssa, mutta objektiiviseen keskusteluun vaaditaan tilastoja ja faktoja tukemaan omia väitteitä.
jaakko1 sanoi:
Tilastoheitoilla voi myös tappaa koko keskustelun, koska enhän esimerkiksi minä voi kiistää, etteikö Lebronilla olisi jo vaikka minkälaisia saavutuksia.
Et voikkaan ja siksi keskustelua käydäänkin faktoihin nojaten.
jaakko1 sanoi:
Hänen saavutukset vaan eivät minun mielestäni (ainakaan vielä) oikeuta heittelemään mitään "oon all-time top 4, fakjuu haters" -sitaatteja, koska Lebron ei ole vielä mitään uratekoja tehnyt.
Lebron sanoi, että tulee olemaan top 4. Hän ei sanonut olevansa sitä nyt. Älä valehtele/vääristele. Lebronin uroteot voit lukea tästä palstasta. Kaikki tilastot, mestaruudet ja palkinnot. Subjektiivisilla mielipiteilläsi voit toki kääntää ne mihin muotoon haluat. Niin ei kuitenkaan käydä keskustelua.
jaakko1 sanoi:
Itse asiassa tiukoissa paikoissa Lebronilla on vähintään yhtä paljon epäonnistumisia kuin onnistumisiakin.
Edelleenkään näin ei käydä keskustelua. Jos sinulla ei ole faktoja näkemyksesi tueksi, mielipiteesi on keskustelua käydessä lähestulkoon arvoton.
jaakko1 sanoi:
The Decision aiheuttaa edelleen pakonomaisen tarveen haudata kasvot myötähäpeään.
Media loi hypen, Lebron teki virhearvion. "The Decision" paskaststa Lebron lahjoitti hyväntekeväisyyteen yli kaksi miljoonaa dollaria.
jaakko1 sanoi:
Myös tällaiset semiretardit kommentit, kuten tämä top 4 -heitto, aiheuttavat minussa pahoinvointia.
Jokainen koripalloa seuraava ihminen tietää, että Lebronilla on realistiset mahdollisuudet uransa aikana saavuttaa top 4. Kunnianhimoisia tavoitteita en itse kuittaisi pahoinvoinnilla.
jaakko1 sanoi:
Maailmanluokan urheilijakin voi käyttäytyä esimerkillisesti. Omassa lajissaan parhaan urheilijan ei tarvitse olla pahimpia mätäpaiseita.
Tämä kiteyttää hyvin sinun kontribuutiosi keskusteluun. Mielenkiintoista lukea sekavaa ajatuksenjuoksuasi, mutta mätäpaiseeksi kutsumalla teet itsestäsi taas aivan pellen. Jordan oli aivan kusipää joukkuekavereilleen, Kobe raiskaaja, Wilt kertoo harrastaneensa seksiä 20 000 naisen kanssa. Lebron naimisissa high school sweethartinsa kanssa, kaksi lasta ja joukkuelaisten keskuudessa aina erittäin arvostettu. Lebron James on yksi maailman eniten hyväntekeväisyyttä tekevistä urheilijoista (
http://bleacherreport.com/articles/1901440-top-10-most-charitable-athletes-in-sports-today/page/10). Minä sanon, että Lebronia parempaa roolimallia saa kyllä hakea. Sinun mukaan kyseessä on kuitenkin mätäpaise. Melkoista tykitystä.
Koko argumentaatiosi on aivan luokatonta.
Käytät tilastoja silloin kun se omiin tarkoituksiisi sopii.
Mollaat lebronia seuranvaihdosta; Kareemin ja Shaqin seuranvaihto ei häiritse.
Et arvosta Lebronin mestaruuksia ykköstykkinä; Magicin, Kareemin, Shaqin, Birdin mestaruuksia supporting castina arvostat
Sanot, että runkosarja on höntsää; Puolikkaan runkosarjakauden perusteella pidät Kevin Durantia (joka ei ole koskaan voittanut mitään) Lebronia parempana pelaajana.
Tilastoja ei saa käyttää, vaan argumentoidessa pitää käyttää subjektiivisia arvioita.
Muiden all time starojen off court perseily ei haittaa; Lebronin tavoite olla all time top 4 pelaaja on kuvottavaa
Valehtelet/vääristelet: Paul George pelasi yhtä hyvin kuin Lebron, Lebron sanoi olevansa nyt jo all time 4 jne.
Sanot että Lebronilla oli helvetin kova supporting cast (Loukkaantunut Wade ja entinen paskajengin stara Bosh). Koska et arvosta Lebronin mestaruuksia, pidät sitä ilmeisesti kovempana kuin Jordanin ja muiden all time starjoen vastaavaa
Äläkä huoli, ei sinua heitteriksi leimata, vaan ihmiseksi jolla on vähäinen tietämys Nba:sta.