Jossain seuroissa jopa vääriä tai rajamailla olevia screenejä harjoitellaan, juuri siitä syystä, koska niistä vihelletään hyökkääjälle virhe niin harvoin. Yleensä niistä virheen saa puolustaja, kun yrittää väistää tai kiertää niitä.
Oikean screenin hahmottaminen tuntuu olevan nykytuomareille liian suuri haaste. Tuntuu siltä, ettei nykykoriksessa ole kohta askeleitakaan tai vääriä screenejä eikä käytetä puolustuksessa tai hyökkäyksessä kontaktin luomisessa (tilan saamiseksi) vapaata kättäkään, kuhan vaan pysytään rajojen sisäpuolella, niin kaikki on sallittua. Koskahan liitossa aletaan miettiä neljän tuomarin systeemiä, jos kolme ei riitä näiden näkemiseen, vai onko syy jossain muualla.
Jokaisessa lajissa (elämässä yleensä) on omat sääntönsä ja niitä tulisi kunnioittaa ja toteuttaa parhaan kykynsä mukaan, niin valmennuksen kuin pelaajien puolelta. Tuomareiden taas tulisi valvoa tätä ja puuttua siihen tarvittaessa. Siihen kuuluu myös vastustajan, toimitsijoiden, katsojien, erotuomareiden kunnioitus. Kaikki kun tekee tasapuolisesti parhaansa, niin lopputulos on paljon näyttävämpi (parempi). Yleisö viihtyy paremmin myös otteluissa, joissa pelaajat/valmentajat noudattavat sääntöjä, eikä pillin tarvitse soida koko ajan.
Viime viikon peleissä Nokia-Seagulls pelissä vihellettiin 32 virhettä (joista heitettiin yhteensä 27 vapaaheitto), Kouvot-Salo 47 (joista heitettiin 59 vapaaheittoa) , Ura-Kobrat 40 (vapaaheittoja 48) , Kauhajoki-Katja 37 (joista heitettiin 42 vapaaheittoa), Korihait- KTP 40 virhettä (joista heitettiin 48 vapaaheittoa). Kuinka moni niistä oli sitten hyökkääjän virheitä, niin se jää tässä epäselväksi.
Hyvää alkaneen viikon jatkoa!