Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 667
Hendricks näiden lukujen valossa aika ylivoimainen puolustaja koko draft-ikäluokasta.

Mielenkiintoinen nähdä miten kääntyy NBA:han, ja toisaalta jos pääsee kentälle Laurin ja Kesslerin kanssa, mitä tarkoittaa. Siellä on aika monta apupuolen heitontorjuntauhkaa aina ja 1:1 Kessleriä vastaan ei taida kukaan enää edes lähteä yrittämään.

 
Viestejä
550
Laurin Cavs -kauden viihdyttävintä antia oli seurata kuinka 3 tornia kerta toisensa jälkeen söi elävältä kaikki houkat jotka korille erehtyivät ajamaan. Jazzilla on nyt laittaa samanveroinen kolmikko avaukseen + tuoda yksi kaveri penkiltä.
 
Viestejä
105
Mutta mutta. Ajatteletko että kauden ekassa pelissä Olynyk & Collins ovat penkillä ja Hendricks pelaa; Dunn & Sexton polkevat kuntopyörää ja George on pelintekijä? Laurilla alkaa load management lokakuussa ja ei pelaa lainkaan b2b-pelejä?

Siis tottakai parhaat pelaavat! Ainakin kauden alussa. Itse odotan ensikaudesta hyvinkin samankaltaista, kuin viimekausi oli pellilisesti. Eikä tuo tämänhetkinen joukkuekaan ole paperilla yhtään sen parempi, kuin viimevuotinen. Tai itseasiassa se on ehkä jopa heikompi (vs viimekauden joukkue ennen takarajaa). Toki nykyinen joukkue on huomattavasti lupaavampi tulevaisuutta ajatellen.

Öö, Spurshan on täysin vastakkainen esimerkki. Tankkasivat tasan yhden kauden: saivat David Robinsonin. Tankkasivat tasan yhden kauden: saivat Tim Duncanin. Nyt sitten viimeisimpänä todellista suunniteltua tankkausta oli viime kausi: saivat Wembyn. Toki heikkoja olivat pidempään, mutta ne olivat kuitenkin ~35 voiton kausia - ja suunniteltua tankkia enemmän kyse siitä, että kerralla lähti Manu, Parker, sitten Kawhi ja koko runko..

En ole seurannut Nba:ta 2000 luvun alussa, joten kauenpaa en osaa sanoa yhtään mitään, mutta kun puhuin Cavaliersista ja Spurssista, niin puhuin lähihistoriasta. Mitä Cleveland teki kaudet 2010-2014? Tuo nyt ainakin oli ihan systemaattista tankkaamista, joka johti ihan mestaruuteen asti. Toki Lebron tuli takaisin mukaan, mutta hänkin oli tankkaamalla hankittu. Spursissa meinasin kanssa lähihistoriaa. Vaikka spurs ei ole useampaan vuoteen viimeiseksi jäänyt ennen tätä vuotta, niin surkeita vuosia heilläkin on takana ainakin 4. Näinä vuosina ollaan rakennettu tulevaisuutta ja eiköhän se tulevaisuus aika kirkas ole.

Kyllähän se pohjoisamerikkalaisen urheilun kiertokulku niin menee, että ennen parempia vuosia on aina heikompia vuosia ja sama toisinpäin. Ja nuo heikommat ajat eivät tarkoita aina suoraan tankkaamista.


Jos Ainge haluaa varata ensi kesänä ihan millä tahansa sijalla, se onnistuu äärimmäisen helposti. Jos Ainge ajattelisi, että nyt on piru vie sitten franchise-pelaajia vasemmalla ja oikealla, Jatsilla voisi olla kolme lottery-pickiä ensi kesänä - ihan ilman sitä omaakin.

Jotenkin tuntuu, että siitä yhdestä pickistä tehdään isompi asia kuin se oikeastaan onkaan - sen takia, kun sitä ei haluta menettää "ilmaiseksi".

No, mutta tällöin joudutaan luopumaan asseteista ja ainakin omasta mielestä se ei ole tässä kohtaa rebuildia fiksua. Itse en vain näe siinä mitään positiivista, että nyt pistettäisiin kaikki likoon ja saavutettaisiin joku sijoitus 17 ja joudutaan säälien kautta pihalle.

Noista omista pickeistä ei kannata luopua, ennenkuin on tietoa siitä, että minkä tasoisia pelaajia kenestäkin tulee ja mitkä ovat joukkueen puutteet. Eli niistä kannattaa luopua siinä kohtaa, kun on ollaan jo vähän saavutettu jotain ja halutaan olla oikea contender.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 667
Siis tottakai parhaat pelaavat! Ainakin kauden alussa. Itse odotan ensikaudesta hyvinkin samankaltaista, kuin viimekausi oli pellilisesti. Eikä tuo tämänhetkinen joukkuekaan ole paperilla yhtään sen parempi, kuin viimevuotinen.
Eli... ei tankata? :)

Itse en vain näe siinä mitään positiivista, että nyt pistettäisiin kaikki likoon ja saavutettaisiin joku sijoitus 17 ja joudutaan säälien kautta pihalle.
Tämä kuulostaa kovin mustavalkoiselta. Toisaalla on tankkaaminen, toisaalla "kaikki likoon". Eihän kukaan tällä hetkellä ajattele, että Jatsi olisi täksi kaudeksi laittamassa millään muotoa kaikkea likoon. Siinä on aika paljon harmaan sävyjä 20-62 saldon, Laurin puolen kauden istuttamisen, kaikkien rookieiden peluuttamisen jne. ja kaikkien pelimerkkien all-in työntämisen välillä.

THT ei lähtenyt koittamaan vetovoimaansa UFAna. Eli Utahissa ensikauden.
Yllättävä päätös omasta mielestäni. Kovin vaikea nähdä, että ensi kesänä lähtökohdat uuden sopimuksen saamiseen olisivat tätä hetkeä paremmat. Viime kaudella sai vetää avauksessa PG:nä 30+ minsaa täysin vapailla käsillä. Nyt taas ainakin itse oletan, että rooli on enemmän sitä, mitä viime alkukaudella: välillä kourallinen minuutteja, välillä DNP-CD.
 
Viestejä
1 632
Sen verran Collinsista vielä että mitä nyt olen lukenut kommentteja miehestä muuten niin joukkueessa hyvä tyyppi ("toisin kuin Trae"), johtaja ja äänessä kopissa hyvällä tavalla, ei aiheuta draamaa jne, jne. Osa Hawksin kannattajista suree miehen lähtöä, ja osan mielestä hyvä että lähti (viimeaikojen peliesitysten takia). Jotenkin jäi sopimatta Hawksin suunnitelmiin, miehistökehitykseen ja pelityyliin ja ilmeisen turhautunut Trae-vetoiseen pelitapaan. Tätä ei varmaan D. Murrayn tuleminen auttanut lainkaan. Jollain oli kova usko että kun pallo liikkuu (kuten Jazzilla?) niin Collins on elementissään. Hyvä muistaa että 1. kauden jälkeen on lähes aina pelannut avauksessa, viime kaudellakin 71/71. Ehkä itsellä on nyt suurempi optimismi miehen uuteen tulemiseen kuin olisi realistista.

Onneksi on Tremendous Upside: This is such a terrible deal that it even shook me out of my offseason stupor. Collins didn't decline because of a "toxic environment" or whatever, he declined because he got caught juicing and then replaced one of his fingers with a potato in an experimental medical procedure.

Joku epäili ettei kolmikkoa Lauri-Collins-Kessler juuri kentällä nähdä samaan aikaan. Itse luulen että voidaan nähdä paljonkin, jopa 1. ottelun avauksessa.
 
Viestejä
472
THT ei lähtenyt koittamaan vetovoimaansa UFAna. Eli Utahissa ensikauden.

Harmi. Minun puolestani THT olisi saanut lähteä koittamaan vetovoimaansa Harlem Globetrotterssiin. Jos haaveena on ottaa Jazzin koko joukkueesta paras mahdollinen irti, ja toimittaa palloa varmasti ja ajoissa hyviin tekopaikkoihin Markkaselle; Kesslerille, Collinsille, Hendricksille ja Olynykille, niin veikkaan että THT haaveilee itse ihan eri asioista. Siksi sen efg-prossat ovat niin katastrofaalisen huonot, vääriä ratkaisuja tulee kuin liukuhihnalta. Ja vaikka THT on nuori, alkamassa on jo 5.kausi liigassa, joten vaikea nähdä, miten pelityyli tuosta ratkaisevasti muuttuisi, vaikka uskonkin Hardyyn valmentajana. Kuten Yksinäinen Susi edellä totesi; viime kauden lopussa THT sai aika lailla vapaasti 'toteuttaa itseään' kentällä, henkilökohtasesti en innostunut näkemästäni.

Toki on – kai? – mahdollista, että THT:n sopparia käytetään vielä jossain kauppatavarana.
 
Viestejä
550
Viime kausi oli siinä mielessä erittäin onnistunut, että sen lisäksi että kaikki nuoret Jazz-pelaajat (Lauri mukaan lukien) saivat käyttää vapaasti koko taitorepertuaariaan, heidät laitettiin myös pelaamaan heille vieraampia rooleja/pelipaikkoja. Tämä oli mielestäni erittäin fiksu veto Hardyn tiimiltä. Vaikka Sextonia, THT, Agbajia ei nähtäisi jatkossa ykköspointin roolissa, niin heidän pelinäkemyksensä ja -käsityksensä on varmasti aivan toisella tasolla kuin vuosi sitten. He ovat myös tarvittaessa valmiimpia kantamaan vastuuta esim. toissijaisena pelintekijänä tai penkiltä tulevana pelintekijänä. Kukaan Jazz-organisaatiossa tuskin odottaa kenenkään heistä enää kehittyvän urallaan menestyvän joukkueen ykköspointiksi. Mutta jos joukkueella on 1-2 kauden päästä tuoda penkiltä Sexton, THT ja Dunn, aletaan puhumaan jo huippukovasta ja -leveästä takuriosastosta.

Keonten suhteen Jazzin odotukset saattavat olla hyvinkin korkealla. Ainakin omani ovat. Vertailut Jamal Murrayhun eivät mielestäni ole kaukaa haettuja, potentiaalia kyllä riittää. Jos Keontestakaan ei lopulta ole pointin hommaan, niin sitten haetaan kaupasta. Joka tapauksessa kattaus näyttää jo melko mukavalta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
446
THT:lla ei yksinkertaisesti ollut kysyntää markkinoilla, joka ei ole tosissaan yllätys, kun THT on tehokkuuden (46.7% eFG) puolesta yksi NBA:n huonoimmista takamiehistä. Se, että tekee muutaman näyttävän suorituksen per ottelu ei tee pelaajasta positiivista kentällä.

Muutenkin laittaisin hieman jarrua näiden nykyisten Jazzin takamiesten kehumiseen. Sexton pelasi viime kaudella 15 ottelua avauksessa, THT 20 ottelua ja Dunn 3 ottelua. Kaikki ovat selvästi maksimissaan rotaatiotason-pelaajia ja on hyvin kyseenalaista pystyykö Dunn/THT edes pelaamaan liigassa isompia minuutteja. Rookie-takamiehistä en jaksa edes avautua, sillä fanit katsovat näitä pelaajia läpi vaaleanpunaisten lasien ilman minkäänlaisia takeita suoritustasosta.

Uskon, että Sexton on 100% varmasti avauksessa (terveenä), ja että toisen paikan takakentällä ottaa Keyonte tai Agbaji, koska Jazz on sitoutunut heihin draftin kautta. Dunn ja THT ovat sopivia palasia rotaation.

Etukentällä Lauri-Collins-Kessler on varmasti se todennäköisin avaava kolmikko, mutta se ei ole kestävä/voittava varsinkaan playoff-koriksessa. Kaikesta hypesta huolimatta Kessler pelasi viime kaudella vain 23 minuuttia per peli, koska oli usein "unplayable" hyökkäyspään yksipuolisuuden takia. Missä muussa joukkueessa kentällä aloittaa sentteri joka heittää vaparit noin 52% todennäköisyydellä sisään?

KO:lla on erittäin halpa sopimus ensi kaudesta, joten hän on varmasti mukana. Olynyk on muutenkin sen verran kuumaa kamaa siirtomarkkinoilla, että hänet varmasti siirretään eteenpäin kauden aikana draft-kompensaatiota vastaan.

Clarkson vaikuttaa omissa papereissa yhä selvältä lähtijältä, kun pelaaja-optio on vain 14 miljoonaa dollaria, eikä Jazz ole menestyksen kannalta houkutteleva kohde.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 667
THT:lla ei yksinkertaisesti ollut kysyntää markkinoilla, joka ei ole tosissaan yllätys, kun THT on tehokkuuden (46.7% eFG) puolesta yksi NBA:n huonoimmista takamiehistä. Se, että tekee muutaman näyttävän suorituksen per ottelu ei tee pelaajasta positiivista kentällä.
Tuo voi hyvin pitää paikkansa, kyllähän siellä agentit tuota kartoittavat vahvasti ennen heinäkuun alkua jo. Mutta miten sitä olisi enemmän ensi kesänä? Millainen kausi THT:n pitäisi pelata ja miten se olisi mahdollista Utahissa? En vaan keksi oikein sellaisia skenaarioita.

Muutenkin laittaisin hieman jarrua näiden nykyisten Jazzin takamiesten kehumiseen.
Onko heitä erityisesti joku kehunut? :)

Etukentällä Lauri-Collins-Kessler on varmasti se todennäköisin avaava kolmikko, mutta se ei ole kestävä/voittava varsinkaan playoff-koriksessa. Kaikesta hypesta huolimatta Kessler pelasi viime kaudella vain 23 minuuttia per peli, koska oli usein "unplayable" hyökkäyspään yksipuolisuuden takia.
Kovasti harhaanjohtavaa, sanoisin. Kessler aloitti kauden rookiena, ja vieläpä suht vihreänä sellaisena, penkillä. Pelasi ekat kuukaudet ~15 min per ottelu ja joukossa oli paljon <10 min otteluita.

Kun tammikuun puolivälissä nousi avaukseen ja siellä pelasi loppukauden, siitä eteenpäin peliaika olikin ~30 min per peli. Sen jälkeen alle 20 minsan matseja oli neljä (eli n. joka kymmenes) ja niistä yksi selvä blowout.

Avaukseen nousun jälkeen näitä hetkiä siis, kun Kessler olisi penkitetty sen vuoksi, että tarvittiin koreja, oli helposti sellainen määrä, että ne saa yhden käden sormilla laskettua. Ja kaveri nyt yhäkin oli rookie ja kehittyi kauden aikana ihan valtavin loikin.
 
Viestejä
1 632
Missä muussa joukkueessa kentällä aloittaa sentteri joka heittää vaparit noin 52% todennäköisyydellä sisään?
Knicksissä

-----
Kessler oli joukkeelleen positiivinen molemmissa päissä (esim. EPM) ja sinällään harvinaisuus/paras tässä mielessä rookie-joukossa. Yleensä rookiella on vaikeuksia tuottaa positiivista vaikutusta joukkueellen, kuten täällä monesti on todettu. Ei tainnut olla ketään muuta plussalla.
 
Viimeksi muokattu:

.'.

Viestejä
21
Tuo voi hyvin pitää paikkansa, kyllähän siellä agentit tuota kartoittavat vahvasti ennen heinäkuun alkua jo. Mutta miten sitä olisi enemmän ensi kesänä? Millainen kausi THT:n pitäisi pelata ja miten se olisi mahdollista Utahissa? En vaan keksi oikein sellaisia skenaarioita.
Ei tässä ole kyse ainoastaan siitä saako enemmän ensi vuonna vaan myös siitä kuinka paljon vähemmän saisi tästä kaudesta.
 
Viestejä
446
Itseasiassa Mitchell Robinson on erinomainen vertailukohta Kesslerille. Toivottavasti Kessler saa kehitettyä itselle edes jonkinlaisen vapari- ja hyppyheiton.

Kesslerilla on varmasti paikka menestyvässäkin joukkueessa, mutta toivottavasti sentteriosaston tulevaisuutta ei pelkästään hänen varaansa rakenneta.
 
Viestejä
2 586
Mielenkiintoista! Tuli mieleen, että Mihailo Pavicevichan oli Portlandin kesäliigajengin valmennuksesta mukana, jos en väärin muista.
 
Viestejä
2 667
Toivottavasti Kessler saa kehitettyä itselle edes jonkinlaisen vapari- ja hyppyheiton.
Vähän perkasin huonompina vapaaheittäjinä liigaan tulleita senttereitä. Joku on saattanut päästä 20%yks. parannukseen, mutte ne ovat poikkeuksia. Moni on kyennyt petraamaan 10%yks. Toki Kesslerillä vapareiden volyymikin oli vielä melko pieni, ja se jo itsessään saattaa vähän parantaa, että saa niihin jonkinlaista rytmiä. Aika pitkä matka kuitenkin on päästä edes 2/3 vapariheittäjäksi.

Hyppyheittoihin en keksi mitään pointtia. NBA:ssa n. kaikki törmäyskaaren ulkopuolelta otetut 2p heitot tuovat keskimäärin 0,8 pistettä. Sitä lähempää saa eniten pisteitä (donkit & layupit & putbackit ym.) tai sitten heitetään kolkkeja. Kesslerin kaltaisen kaverin ei ole mitään pointtia alkaa jotain hypäriä treenaamaan, koska sellaisten ottaminen olisi joka kerta häviävä valinta.
 
Viestejä
94
Lueskelin tuossa ESPN:n arvioita Jazzin osalta "terassikaudesta" ja siinä kerrottiin muun muassa: Team needs:
  • Starting point guard
  • 3-point shooting
  • Frontcourt depth
Joten heidän mielestään ja myös minun mielestä Jazzin pitäisi vielä hankkia ykköspointti joukkueeseen. Ja tuo etukentän syvyys omasta mielestäni tarkoittanee kakkossentteriä. Paremmasta kolmenpisteen heittokyvystä en osaa kyllä sanoa mitä ESPN:n sillä tarkoitti, sillä onhan nykyrosterissakin useampia kyvykkäitä kolmoslinkoja?
Olisi vaan Jazz varannut Dick:n niin sekin osa-alue olisi paremmassa kunnossa.

Itse vapaista agenteista ehdottaisin taas samaa kuin eräs nettisaitti (niitähän riittää, eri asia tietenkin on kuinka hyviä ne ovat...) eli:
"Tre Jones is more gettable, even as a restricted free agent. The San Antonio Spurs won't break the bank to keep him when they're on a more gradual timeline and need a higher-end floor general."

Minusta molemmat Jonesin olisivat sellaisia pelaajia, jotka sopisivat hyvin Jazzin rosteriin ja ainakin Tre olisi jotain mahdollisuuksia saadakin Vivint Arenalle kotijoukkueen peliasussa:)
 
Viestejä
446
Uuden CBA:n perusteella Lauri voi elokuussa tehdä Jazzin kanssa "vetaran extension" eli 140% korotuksen vanhaan palkkaan. Olenko ymmärtänyt oikein?

Houkutteleva vaihtoehto sekä Laurille, että joukkueelle. Se tarkoittaisi Laurille 24.1 miljoonan dollarin aloituspalkkaa.

Jos olisin Laurin agentti, alkaisin vääntämään jatkosopimusta heti. Tuolla pystyisi vääntämään Laurille 100m / 4 vuotta mallisen jatkosopimuksen.

Toisaalta Jazz ei taida tuohon suostua, mutta Laurille hyvä muistutus, että tähtipelaajana NBA:ssa tarvitset ison agentin selän taakse.
 
Viestejä
2 667
Kyllä, noin itsekin ymmärrän jatkosopimukset.

Ainge juoksisi hiukset tulessa kynä kädessä, jos Lauri tuollaiseen diiliin suostuisi. Mitä ei tietysti tee. Sieltä tulee jotain 4v/135 - 5v/180 väliltä. Olettaen tietysti, että tähän ei jotain ikävämpää loukkaantumista osu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös