Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
5 026
Kesslerillä on tosiaan jonkinmoinen sophomore jinx, vaikka eihän nuo tilastot paljoa viime vuotta huonompia ole. Ei varmaan ollut paras ratkaisu lähteä MM-kisoihin istumaan penkille.
 
Viestejä
449
Jazz on lännen huonoin (ehjä) joukkue. Todennäköisesti luvassa alle 30 voittoa, eli kannattaa vaan vetää suoraan tankiksi.

Clarksonin, Sextonin ja THT:n arvo varmasti aika lähellä neutraalia, joten ei sielä mitään ihmeellistä palautusta ole tulossa. Tuskin kyseisiä herroja edes kannnattaa liikuttaa.

Kessler, Agbaji, Hendricks, Sensabaugh ovat BUST. Korkeintaan rotaatiopelaajia NBA:ssa.

Vuonna 2024 ja 2025 uusi kasa tulokkaita sisään.
 
Viestejä
2 799
Olipahan masentava ottelu. Alku oli taas heikko, mutta sitten Jatsi kiri jopa johtoon. Ja siitä tuntui alkavan se pahin alamäki. Kun oltiin takamatkalla, pelattiin jotenkin fiksusti. Kun päästiin ohi, kaikki luulivat, että nyt on paikka pistää roskaa ilmaan.

- THT on kamala. Siis historiallisen heikkoa noilla minuuteilla painaa 5/20.
- Georgella alkaa näitä rookie-virheiden täyteisiä matseja tulla. Ymmärrettävää.
- Olynykilta väsynyt matsi. Jätti avoimet heitot ottamatta, teki jotain hölmöä ja jäi patsastelemaan.

Vähän hyperbola menee yllä överiksi. Nyt esim. Laurin uran heikoimmasta heittoillasta. Siitä kun ottaa ne kelloa vastaan pakotetut heitot ja jonkun missä Hardy huutaa että pakko vetää 2-for-1, niin heitoissa ei ollut mitään erikoista. Samoin Kessler nyt ei ole "BUST" puolentusinan pelin perusteella.

Kun molemmat aloittavat takamiehet pelaavat illasta toiseen hyvin heikosti hyökkäyspäässä ja pakissa ovat keiloja, on vaikea voittaa.
 
Viestejä
2 650
Vähän hyperbola menee yllä överiksi. Nyt esim. Laurin uran heikoimmasta heittoillasta. Siitä kun ottaa ne kelloa vastaan pakotetut heitot ja jonkun missä Hardy huutaa että pakko vetää 2-for-1, niin heitoissa ei ollut mitään erikoista. Samoin Kessler nyt ei ole "BUST" puolentusinan pelin perusteella.

Juuri näin.. Ja taas se unohtuu kaikilta, että tämä oli VIERASPELI johon Minnesota lähti ennakkoon selkeänä suosikkina. Minnesota on nyt kotona 3-0. Kahdessa edellisessä kotipelissä Minnesota oli voittanut Miamin 16 pinnalla ja Denverin 21 pinnalla. Noissa peleissä Miami teki 90 pinnaa ja Denver 89 pinnaa.. Utahin voitto olisi ollut isohko yllätys.

Ensimmäisen puoliajan Utah pelaili ajoittain jopa oikein hyvin. Puolustuksessa saatiin stoppeja ja hyökkäys oli suht ok. Mutta sitten toisella puoliajalla peli meni täysin hitaan hyökkäyksen peliksi, jossa Utah on melko heikko. Utahin hyökkäys tyrehtyi ihan totaalisesti. Vain 45 pinnaa toisella puoliajalla.

Vähän ihmettelin, että 3. neljänneksellä ei pyritty hakemaan esim. Dunnia kentälle tuomaan energiaa. Mutta ehkä Dunnillakin on jotain vaivaa, kun ei ollut edes roskaminuuteilla kentällä.

Täällä forumilla monen nyt vaan pitää ymmärtää, että noiden vieraspelien osalta odotusarvo ei voi olla samalla tasolla kuin kotipelien osalta. Viime kaudella Utahin vierasrecordi oli 14-27. Aika lailla samalla tasolla on odotusarvo tämän kauden osalta eli todennäköisesti vieraissa voitetaan 10-15 peliä tällä kaudella.
 
Vähän hyperbola menee yllä överiksi. Nyt esim. Laurin uran heikoimmasta heittoillasta. Siitä kun ottaa ne kelloa vastaan pakotetut heitot ja jonkun missä Hardy huutaa että pakko vetää 2-for-1, niin heitoissa ei ollut mitään erikoista.
Ei jumalauta... Lauri on joukkueensa ykkköstähti, All-Star ja yksi liigan tehokkaimpia pelaajia. Jos tuollainen kaveri on pallon kanssa kolme metriä kolkin viivasta ja koutsi yhtäkkiä rääkyy että "LAURI HEITÄ JO!", siinä on juuri sopiva hetki leikkiä hiukan kuulovammaista ja tehdä joku parempi ratkaisu tai syöttää pallo pois. Ketään ei kiinnosta. Jos Hardya harmittaa nerokkaan käskynsä ignooraaminen, hän päässee asiasta yli noin minuutissa.

Huonoin vaihtoehto on roiskaista siltä seisomalta pallo levyn yläkulmaan ja jättää 20 000 ihmistä stadionilla miettimään, että mitä helvettiä just tapahtui?

Markkasen on aika tajuta, että Will Hardy on hänen apulaisensa eikä toisin päin.
 
Viestejä
2 799
Tähän asti olin ajatellut, että kaiken trollaamisen ohella kuitenkin jotain koripallon pelaamisesta ymmärretään. Ehkä olin väärässä.


Täysin tavan 2-for-1 kolkki, joka on järkevää n. aina viskata tuossa kohdin, kun kellossa 35 sekkaa. Ihan kaikki joukkueensa ykkösukot viskovat noita ilmaan, kun tuollainen 2-for-1 on kohdalla. Lähtökohtaisesti melkein mikä vain etäisesti potentiaalisesti pisteitä tuottava yritys + toinen pallonhallinta on parempi kuin yksi pallonhallinta.

Itse heitto toki oli Markkaselta heikko.
 
Viestejä
484
Halitulijallaa... sääli, kun siitä että kaikki omat pahat aavistukset käyvät toteen, ei saa yhtään hyvää mieltä, En tajunnut koskaan, miten kukaan koripallon ystävä, joka katsoi Jazzin peliä viime keväänä Conleyn treidin jälkeen, saattoi hetkeäkään ajatella, että nyt Jazzin takamies-asiat ovat sen verran hyvällä mallilla, että niille ei ainakaan tarvitse tehdä mitään.

Ilmeisesti Danny Ainge ajatteli niin. Niille ei tehty mitään. Ei niinku kertakaikkiaan mitään.
... kenen oli niinku tarkoitus leipoa uusi hankinta Collins parhaaksi mahdolliseksi osaksi joukkuetta?
... kenen oli tarkoitus varmistaa, että Kessler saa parhaat mahdollisuudet kehittyä sentterinä?
... kenen oli tarkotus opetella pelaamaan ainakin pomminvarmaa pick'n'rollia joukkueen suurimman tähden ja luotettavimman korintekijän kanssa?
... kenen oli tarkoitus varmistaa, että joukkueen ykkösvaraus Hendricks saa mahdollisimman nopeasti juonen päästä kiinni (siis ennen kuin tajuttiin, että ykkösvaraushan varattiinkin suoraan G-liigaan!)
... kenen oli tarkotus tuoda järkeä – basketball-IQ – ja kokonaisideaa Jazzin peliin?
... kenen oli tarkoitus oppia hallittu kick-syöttö?
... ja puolustaa hyvin osana joukkuepuolustusta?
Jonkun kolmikosta Clarkson-Sexton-THT? Niinkö? Siis niinku ihan oikeestiko? Mihis tämä haave perustui?

Olen sanonut tämän ennenkin, ja sanon sen vielä; se ei ole mikään sulka Aingen hattuun, että hän ei keksinyt jotain fiksua tapaa hankkiutua mainitusta kolmikosta jo kesällä kokonaan eroon (perusteena käyttökelvottomuus). Ei yhdellekään ollut varmaan pilvin pimein ottajia, mutta joka jampan treidiarvo oli sentään korkeammalla kuin se on nyt. Mikä ei sinällään minusta ole yllätys. Nyt heitä voi liikutella enää puhtaasti palkkafillereinä (ehkä Clarksonista joku raukka voi vanhojen meriittien perusteella olla oikeasti vähän kiinnostunut).

Ymmärrän, että NBA on harvinaisenkin puhtaasti urheilubisnestä. Mutta eihän näitä Utahin matseja ole kiva kattoa. Luulisi, että sillekin – brändille – on annettava sentään jotain merkitystä, kun joukkueen tulevaisuutta rakennetaan. En tajua näistä Aingen touhuista mitään. Mutta, ei kai muuta ku keräämään lisää pickkejä, edellisten kanssaki suju niin tavattoman hyvin – niinku piti sujuakin, kun kyseessähän oli sentään aivan epätavallisen laadukas draft-vuosi.

Tsemppiä Lauri.
 
Viestejä
2 799
THT:hän ei ole ollut missään nimessä hyvä. Mutta en välttämättä sanoisi, ettäkö kauppa-arvo olisi tässä pudonnut. 6 syötön keskiarvolla on top25:ssä ja liki kaikilla yläpuolella olevilla on 10 minsaa per enemmän peliaikaa. Ja ikää yhä kuitenkin vasta se 22v. Menetyksiäkään ei erityisen paljon ja tilastoja katsoessa ainoa selvä takapakki on todella huono heitto% (ja volyymi).

Ja siis yhä: ei ole ollut hyvä, eikä auta Jatsia voittamaan.

Kenestäkään draftatuista ukoista en sanoisi vielä n. mitään (poikkeuksena toki Wemby ja muutamat ihan kärkijätkät, jotka ovat liki 30 minsaa per pelanneet). Mutta siellä on keskivaiheilla runsaasti pelaajia, jotka eivät ole juuri vielä kenttää nähneet (Walker 8 min, Howard 12 min, Bufkin 2 min - yhteensä siis). Ja Georgen ja Sensabaughin välissä taas enimmäkseen ei sitä ensimmäistäkään minuuttia tai max. yhdessä ottelussa muutama roska-ajan minuutti.
 
Viestejä
484
Kenestäkään draftatuista ukoista en sanoisi vielä n. mitään (poikkeuksena toki Wemby ja muutamat ihan kärkijätkät, jotka ovat liki 30 minsaa per pelanneet). Mutta siellä on keskivaiheilla runsaasti pelaajia, jotka eivät ole juuri vielä kenttää nähneet (Walker 8 min, Howard 12 min, Bufkin 2 min - yhteensä siis). Ja Georgen ja Sensabaughin välissä taas enimmäkseen ei sitä ensimmäistäkään minuuttia tai max. yhdessä ottelussa muutama roska-ajan minuutti.

Arvostan korkealle posiitivista ajattelua – oikeasti arvostan – ja Jazzin kohdalla sille todella löytyy käyttöä. Ja olen tietenkin tismalleen samaa mieltä; draft ikäluokan yleisestä tasosta on tietenkin aivan liian varhaista sanoa mitään varmaa. Yritin tässä vaan lempeästi muistuttaa meitä kaikkia siitä, että viime keväänä kaikilla asiantuntijoilla ei ollut mitään vaikeuksia julistaa ikäluokkaa poikkeuksellisen lahjakkaaksi – vaikka moni olisi voinut sanoa, että sehän tosi asiassa kai selviää vasta sitten ajan kanssa ja siellä oikeassa NBA-ympäristössä. Tässä epäsuhta – ensin ollaan kovasti etukäteen tietävineen, myöhemmin vedotaan siihen, että eihän sitä voi koskaan varmasti etukäteen tietää – on aina yhtä hauska kuin se näyttää olevan ikuinen.

Yhtä hauskaa ei ole se, että kaikki tämä hypetys – sekä perusteltu että perusteeton – kytkeytyy esimerkiksi tähän AIngen draft-pick-kiimaan, mikä kytkeytyy siihen miten ja millaisella aikataululla Utahin joukkuetta kehitetään. Sekä Hendricksistä että Sensabaughista voi ajan kanssa kehittyä aivan käyttökelpoisia – jopa hyviä pelaajia – NBA-tasolla, mutta se joka katsoo, että kuluvan vuoden draft – 3 ensimmäisen kierroksen varausta! – meni Jazzilla nappiin, valehtelee itselleen.

Lähinnä se minusta todisti sen, että sokea, mahdollisimman hyvien varausvuorojen metsästys (pois lukien Wembyn metsästys) ei koskaan vielä sinällään takaa mitään. Ja siksi kokonainen kausi (tai pari) sysipaskaa koripalloa, tuntuu siitä niin uskomattoman kovalta hinnalta. Huonolta bisnekseltä.

Oli tietysti virkistävää kuulla se huhu, että Ainge oli ehkä tosissaan Jrue Holidayn perässä. Mutta ei kuitenkaan tarpeeksi tosissaan. Jrue Holiday maksoi Bostonille Malcolm Brogdonin, Robert Williamsin ja kaksi 1. kierroksen pickkiä (-24 ja -29, ei varmaan kovin korkealla). Kaikkien haalittujen varausvuorojen kanssa olisihan AInge halutessaan pystynyt helposti ylittämään tällaisen tarjouksen. Esim Jordan Clarkson, Kelly Olynyk, ja 3 pickiä. Kolme 1.kierroksen pickiä voi kuulostaa kovalta hinnalta, mutta jos ajattelee että kaksi näistä olisivat vaikka Hendricks ja Sensabaugh, niin ei se enää hirveen pahalta tunnu.

Itseäni ei THT:n nuori ikä myöskään niin hirveästi hetkauta, eikä se välttämättä lohduta myöskään mahdollisia ostajia. Käynnissä on miehen 5. kausi liigassa, eikä voi sanoa, etteikö hän olisi saanut riittävästi vastuuta ja mahdollisuuksia näyttää osaamistaan. Samalla täytyy sanoa, että kolmikosta Clarkson-Sexton-THT itse pitäisin varmaan juuri THT:n takataskussa. Mies selvästi kuitenkin yrittää oppia uutta, ehkä vielä pystyykin siihen. Sexton ei kovasta tsempistä huolimatta pysty. Ja Clarksonilla ei sellaista tsemppiä tosi asiassa ole.
 
Viestejä
2 799
Yritin tässä vaan lempeästi muistuttaa meitä kaikkia siitä, että viime keväänä kaikilla asiantuntijoilla ei ollut mitään vaikeuksia julistaa ikäluokkaa poikkeuksellisen lahjakkaaksi – vaikka moni olisi voinut sanoa, että sehän tosi asiassa kai selviää vasta sitten ajan kanssa ja siellä oikeassa NBA-ympäristössä.
Muistutuksesta huolimatta minä en muista tuollaista. Siis epäilemättä joku toimittaja hypetyksessään on noin kirjoittanut. Kenelläkään ei tällainen olisi käynyt edes pienessä mielessä ilman Wembyn läsnäoloa draftissa. Toki sellaisia muistan, että jotkut yksittäiset hahmot maalailivat, että ilman Wembyäkin Scoot olisi niiiiin ilmiselvä supertähti. Siis siinä määrin, että kaikki tankkaisivat Scootin saadakseen - ja lopulta ei mennyt edes kakkosena.

Thompsonin kaksoset taas esim. eivät olleet edes top40-prospekteja ennen Overtime Elite -kauttaan. Lähivuosina sitten selviää, että oliko 16-vuotiaita vastustajia vastaan esitetty valtava urheilullisuus draft-asemien arvoista.

Sekä Hendricksistä että Sensabaughista voi ajan kanssa kehittyä aivan käyttökelpoisia – jopa hyviä pelaajia – NBA-tasolla, mutta se joka katsoo, että kuluvan vuoden draft – 3 ensimmäisen kierroksen varausta! – meni Jazzilla nappiin, valehtelee itselleen.
Itse näkisin, että tämä ratkeaa puhtaasti Hendricksin ympärillä. Pickillä 28 (ja vaikka +-2) varatuista ukoista ei mitään tähtiä useimmiten tule. Enemmän kavereita, jotka jo muutaman vuoden jälkeen pelaavat Euroopassa kuin jordanpooleja. George taas näyttäisi (ja yhä, liian aikaista sanoa) omaan varausnumeroonsa nähden positiiviselta onnistumiselta. Mutta jos Hendricksistä ei tule avauksen pelaajaa, ja mieluiten hyvää sellaista, on draft totta kai epäonnistunut.

Itseäni ei THT:n nuori ikä myöskään niin hirveästi hetkauta, eikä se välttämättä lohduta myöskään mahdollisia ostajia. Käynnissä on miehen 5. kausi liigassa, eikä voi sanoa, etteikö hän olisi saanut riittävästi vastuuta ja mahdollisuuksia näyttää osaamistaan.
Omasta mielestäni nuo viisi kautta NBA:ta eivät ole millään tapaa huono asia. Se että joku toinen on vetänyt jonkun maamieskoulun kuudentena pelaajana silloin kun THT NBA:ssa, ei ole etu sen jonkun toisen hyväksi. Merkittävää kehitystäkin on tapahtunut, kun esim. pari vuotta sitten Lakersissa samoilla minuuteilla syöttöjä tuli 2,7 ja nyt Jatsissa 5,9.

Sen sijaan jos/kun viidessä kaudessa on käynyt selväksi, että olet 30 % 3pt heittäjä, niitä ei pidä ottaa neljää per peli. Sen luulisi olevan aika selvää. Yli puolitoistakin on liikaa.
 
Viestejä
2 799
Ensi yönä sitten Laurilla sauma taas pistää donkkia Vucin naamaan. Bullsin kausi alkanut yhtä heikosti kuin Jatsilla, eikä heti avausmatsin jälkeen käyty players-only palaveri hirveästi ole tulosta tuottanut. Aika lailla sellainen 120-120 matsi haisee.

Tuo Bullsin ryhmä kyllä on vielä vähemmän menossa yhtään mihinkään. Sentään yhtä vailla omat pickit yhä hallussa, mutta kun Lonzo on ehkä tainnut viimeisen pelinsä pelata, ei tuosta mitään tule.

Lauri oli valmistautumassa peliin Blackhawksin katsomossa.
 
Viestejä
449
Totuus on nimenomaan se, että Jazz on tuomittu pikku kyläseuraksi aavikolla. Ainoa mahdollisuus on draftata Gobertin ja Spiderin tasoisia pelaajia, mutta sekään ei välttämättä riitä kuin ensimmäiselle kierrokselle.

Se mitä me Lauri-fanit olemme oppineet jo tähän mennessä, että turha maalata nuorista pelaajista taivaanrannan pelastajia tai odottaa, että varausvuorojen kanssa kävisi satunmainen tuuri. Kaiken tämän todennäköisyys on äärettömän pieni.

Kannattaako meidän Lauri-fanien jaksaa odottaa sitä, että esim Keyontesta tai Hendricksista kasvaisi jonkinsortin superstara? Ei koska se on äärimmäisen epätodennäköistä ja tuskin edes hyödyttäisi millään tavalla Lauria.

Jos Lauri haluaa pelata sormuksesta. niin se tapahtuu muualla kun Jazzissa. Kaikki Jazzin tulevaisuudella spekuloiminen on lähes turhaa, kun joukkue on niin kaukana playoffeista, kun mikään joukkue voi nykypäivänä olla.

Jenkkifoorumilta tutut "Kessler & Collins ovat täydellinen tulevaisuuden pari Laurille, kunhan he vain ottavat seuraavan askeleeen" ovat täyttä hevosenpaskaa, vailla minkäänlaista konkretiaa.
 
Viestejä
642
Draftaaminen on tosiaankin ehkäpä se helpoin keino Utah:n tyyppisille joukkueille. Utah ei välttämättä ole se ihanne paikka isolle osalle Yhdysvalloissa syntyneille, joten heidän saaminen pelaamaan Jazz:iin vapaina agentteina ei ole kovinkaan todennäköistä. Ainakaan jos ei halua maksaa liikaa. Mutta ei se draftaaminen ole ainoa keino. Nyky tilanteessa sanoisin, että Jazz:lla on tarpeeksi nuoria pelaajia ja varaus vuoroja, että voisivat vaikka ostaa Mitchell:n ja Gobert:n takaisin. Mutta että tuon tekeminen olisi kannattavaa niin joukkueella pitäisi olla vähintään 3 pelaajaa, joiden voi laskea olevan huippujoukkueen avausviisikon pelaajia ja tällä hetkellä heillä on ehkäpä yksi, joten ei ole mitenkään todennäköinen skenaario tuo. Tällä hetkellä tuntuu, että tie menestykseen tulee draftin kautta. Joka taasen Lauri faneille voi olla hyvä uutinen, koska silloin Utah:n on kannattavaa lyödä Lauri lihoiksi kun vielä voi. Ja vaikka joku täällä haluaakin kiljua, että ei Lauri halua minnekään, niin sillä ei ole merkitystä, koska Laurilla ei ole mitään sananvaltaa siihen, että kaupataanko hänet vai ei. Mutta en myöskään usko, että tuo kauppa tapahtuu tänä vuonna ellei joku tarjoa yli hintaa.
 
Viestejä
449
Utahilla on käytännössä enää kolme mahdollista ikkunaa myydä Lauri:

1) Talvi 2024
2) Kesä 2024
3) Talvi 2025

Mielenkiintoista, jos Lauri ilmoittaa kesällä 2024, että nykyisen joukkueen menestyminen ei riitä hänelle, niin Utahilla jää vaihtoehdoksi:

a) Yrittää myydä Lauri kahdessa seuraavassa siirtoikkunassa.

b) Yrittää vakuuttaa Lauri panostamalla joukkueeseen.

Ainge ei varmaan mieti kahta kertaa kumpaa liikettä lähdetään ensisijaisesti toteuttamaan. Voi olla, että Lauri lähtee aika nopeasti liikenteeseen ennen kesää 2025.

Toki, jos Lauri ajattelee pelkästään rahaa, niin varmasti kannattaa miellyttää seurajohtoa ja kinuta jo ensi kesällä uudelleenneuvoteltu jatkosopimus. Utahilla on ensi kesällä yli 40 miljoonaa dollaria vapaata tilaa, niin varmasti Jazz haluaisi käyttää sen ensisijaisesti Markkasen kiinnittämiseen etupainotteisella uudelleenneuvotelulla jatkosopimuksella

Pointtina on se, että Laurilla ylipäätään iso vaikutusvalta Jazzin ensi talven ja kesän liikkeisiin, niin halutessaan. Toki nöyränä suomalaisena voi myös istua hiljaa ja ottaa vastaan se mitä annetaan. Täysi luotto Mike Lelchitskiin, varmasti kova poika kiristämään vastapuolelta jokainen dollari kotiinpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
463
Herrasiunaa ja varjele mitä Kummelia oli se. Ei ihan nyt lähtenyt takakentällä ja Laurikin tyytyi vain pelkkiä kolmosia viskoon. Jotain tarttis tehdä.
 
Viestejä
97
Yhtä hauskaa ei ole se, että kaikki tämä hypetys – sekä perusteltu että perusteeton – kytkeytyy esimerkiksi tähän AIngen draft-pick-kiimaan, mikä kytkeytyy siihen miten ja millaisella aikataululla Utahin joukkuetta kehitetään.
En pidä kovinkaan todennäköisenä, että Ainge alkaisi Laurin takia hankkimaan huippupelaajia Jazziin (tämä Laurin nykyinen taso tuli varmasti Aingellekin yllätyksenä ja "haittaa" Aingen alkuperäistä "tankkaussuunnitelmaa" => Wemby meni jo väärään joukkueeseen).

Joten eiköhän hankita lisää varausoikeuksia ;).

Katselin eilen juttua, jossa käytiin läpi NBA-joukkueiden luksusverotilannetta, jossa kaikkiaan 8 joukkuetta on tällä hetkellä selkeästi yli verorajan. 7 joukkueista on sellaisia, jotka tuskin kovin paljon välittävät veroista, mutta Miami Heatin tuskin kannattaa nykyisestä rosterista maksaa veroja. Ja Heatilla on kaikki omat ykköskierroksen varausvuorot yhtä lukuun ottamatta hallussaan, joten eiköhän Ainge katsele mielenkiinnolla montako varausvuoroa Heat suostuisi antamaan kaupanpäällisiksi, jos Utah suostuu ottamaan Kyle Lowryn 30 miljoonan sopimuksen kontolleen (pitäisi sopia Jazzin palkkakattoon, niin ettei luksusveroja tarvitse maksaa). Joten puhelinta kouraan Danny:cool:.
 
Viestejä
1 019
Voi voi jazz. 20 pistettä takana koko ottelun ajan! Ja vielä bullseja vastaan joka ei todellakaan ole mikään hyvä joukkue. Jotain pitäisi tehdä. Puolustusta ei ole lainkaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös