1) Eli Honka, Kouvot, Kataja, LaNMKY, KTP ja Korihait. Tiukat kriteerit: rahaa ja halli. Ja hei, määrähän on vaan viisi! Pienet seurat, älkää vaivautuko. Money talks ja teillähän ei sitä ole, vaikka koripallo olisi kivan näköistä. 2-dirressä on tilaa!She-Man sanoi:Olen viime aikoina miettinyt pääni puhki, mitä suomikorikselle pitäisi tehdä. Selvää ainakin on, että nykymenolla Korisliigan tulevaisuus on lyhyt ja synkkä. Tässä ehdotuksia, joilla tilannetta voisi yrittää korjata. Kaikki muutokset vaativat liitolta huomattavan paljon enemmän munaa kuin tähän saakka on nähty.
Korisliiga
1) Joukkuemäärän pudottaminen niin, että kaikki liigaseurat täyttävät tiukat kriteerit. Mitään lipsumista ei saa tapahtua.
2) Avoimempaa tiedotusta. Asioista voi tiedottaa ENNEN konkurssikypsyyttä.
3) Ulkomaalaisvahvistuskiintiön pudottaminen kahteen. Ja seurat jumalauta, mihin te niitä ulkomaalaisia tarvitte? Kenelläkään ei ole edes munaa yrittää eurokentille.
4) Pelimäärän pudottaminen maksimissaan noin kolmeenkymmeneen.
5) Pitkäjänteisyys. Seurojen ainoa tavoite ei voi olla voittaa keväällä kultaa. Eikä liigasysteemiä voi muuttaa joka ikisen kauden jälkeen.
6) Entistä korkeammat kasvattajapalkkiot. Juniorityöstä paljon kannattavampaa.
Muut
1) Kori-lehden pysyvä lopettaminen. Korisjutut siirrettävä nettiin.
2) Koripalloliiton rutkasti yritteliäämpi ja rohkeampi toimintatyyli: kaikenlaisten korisjuttujen aktiivinen tukeminen, katukoristurnausten palauttaminen, räväkämpien tiedotteiden/uutisten kirjoittaminen, voimakkaampi brändäys...
3) Nuorennusleikkaus joka rintamalla: nuorempia tuomareita, nuorempia valmentajia, nuorempia toiminnanjohtajia, nuorempia pukumiehiä, nuorempia mitä vaan. Koripallon imago Suomessa on aivan liian tunkkainen, sitä pitäisi tuulettaa.
Varmaan tulee taas kilokaupalla pashaa niskaan, mutta eipä paljon haittaa. Te tunarit olette vaan kehityksen tiellä.
Kyllä tämä nyt on niin, että vanhoilla pelimiehillä, Rauramolla vähän aiemmin ja Koskivaaralla nyt, on aika kullannut muistot. Herrat elävät vahvasti menneisyydessä, johon kaikenlainen sääntely kuului. Vai pelaisi esim. Jukka Matinen rakkaudesta lajiin pienemmällä korvauksella, tai sitten muuttaisi ulkomaille, kuten Koskivaara jutun printtiversiossa väittää. Tähän voisi laittaa ihan suoraa huutonaurua. Korisliiga tarvitsee yleisöä ja yleisöä kiinnostaa huippu-urheilu. Kiintiöt ovat menneisyyttä ja juuri niiden poistaminen auttaa lajia eteenpäin. Olen jo aiemmin ilmaissut kantanani, että en halua takaisin toissavuoden systeemeihin, enkä usko kiintiön poistamisen siihen enää johtavan. Se, että korisliigan 24 parasta pistemiestä on ulkolaisia. lähinnä amerikkalaisia pelaajia, tarkoittaa vain, että suomalaiset eivät ole vielä tarpeeksi hyviä.bisse sanoi:http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1632561
Pastori Pete sanoi:Kyllä tämä nyt on niin, että vanhoilla pelimiehillä, Rauramolla vähän aiemmin ja Koskivaaralla nyt, on aika kullannut muistot. Herrat elävät vahvasti menneisyydessä, johon kaikenlainen sääntely kuului. Vai pelaisi esim. Jukka Matinen rakkaudesta lajiin pienemmällä korvauksella, tai sitten muuttaisi ulkomaille, kuten Koskivaara jutun printtiversiossa väittää. Tähän voisi laittaa ihan suoraa huutonaurua.
Korisliiga tarvitsee yleisöä ja yleisöä kiinnostaa huippu-urheilu.
On oikeastaan sääli, että ainut nuori "seurajohtaja", joka yritti tosissaan viedä lajia ja ottelutapahtumaa eteenpäin, joutui jättämään postinsa, koska taustayhteisö ei osannut omaa leiviskäänsä. En olisi ikinä uskonut, että minulla tulee Aleksi Valavuorta ikävä, mutta hän edes yritti muuttaa jotakin. Taloudellinen osaaminen ja kontrolli olisi pitänyt taustayhteisön hallita, mutta ...
Koripallo tarvitsee nuorta verta ja uudenlaista ajattelua kasvaakseen ja kehittyäkseen. Piiri pieni pyörii -ei valitettavasti toimi, kuten ehkä jo olemme havainneet.
lothar sanoi:Avainkysymys on suomalaisten oma aikuispelaajatuotanto. Tarvitaan lajimarkkinointia harrastajamassojen saamiseksi. Tarvitaan talent ja nuorisoakatemia toimintaa lahjakkuuksien kehitämiseksi oman potentiaalinsa rajapintaan.
Koskivaaran ehdottama yhden kiintiö on hyvä tavoite, johon voidaan edetä asteittain kahden kiintiön kautta. Näin sopeutuminen on kaikille mahdollista.
Sählymestaruus tuli vasta kuukausi sitten, joten tuskin on vielä hirvesti ehtinyt vaikuttaa. Toivotaan tietysti, ettei lisää katsojia sählypeleihin tule!Pip sanoi:Turha odottaa, että maajoukkueen menestys automaattisesti näkyisi korisliigan suosiossa, eipä salibandyssa tai jääpallossakaan ole kv menestys tainnut paljoa uusia katsojia tuoda....
ddwr32 sanoi:Sählymestaruus tuli vasta kuukausi sitten, joten tuskin on vielä hirvesti ehtinyt vaikuttaa. Toivotaan tietysti, ettei lisää katsojia sählypeleihin tule!
Toisaalta esim. Ruotsin futismaajoukkueen menestyksestä johtuen maan paasarjan katsojaluvut ovat moninkertaistuneet.
lähde?Pip sanoi:mutta ei aiheuttanut mitään buumia kotimaan liigaan.
lothar sanoi:Maajoukkuestrategia on aivan oikea tapa tavoitella parempaa huomista. Juuri maajoukkueen tulevaisuuden vuoksi on tärkeää, että Korisliigaa pelaavat maajoukkueprospektimme todellakin pelaavat. Ei auta nököttää penkillä ja seurata kun tuontipelaajat pelailee keskenään. Sen vuoksi ulkomaalaiskiintiö on kansallisen agendamme kannalta nimenomaan välttämätön.
Herbert sanoi:Luettelepa maajoukkueprospektit, jotka eivät saa peliaikaa liigassa?
Ja lisäksi pitää muistaa, että otteluiden lisäksi kehitystä tapahtuu myös harjoituksissa. Pienempi määrä ulkomaalaisia laskisi myös harjoitusten tasoa ja nämä maajoukkueprospektit eivät pääsisi kehittämään itseään kovempia pelaajia vastaan.
Jos Koskivaara vaatii suurempia panostuksia valmennukseen, niin minä heittäisin vastaavan kommentin johtamiseen. Jos liigaseurojen johtamiseen saataisiin enemmän ammattimaisuutta, niin balanssi mm. ulkomaalaisten pelaajien osalta löytyisi varmasti helpommin. Joukkueet analysoisivat aidosti talouteensa vaikuttavat tekijät (mitä katsojat arvostavat, mitä sponsorit arvostavat, miten nämä asiat vaikuttavat joukkueen talouteen, jne.) ja käyttäisivät tätä päätöksenteon pohjana.
Jokin seura pienellä paikkakunnalla saattaisi päätyä tulokseen, että kotimaisten pelaajia ei kannata suosia, ja pelata vahvasti ulkomaalaisten pelaajien varassa, mutta toisaalta taas osa seuroista saattaisi päätyä lopputulokseen, jossa seuran kannattaa lähteä kauteen pääosin kotimaisista pelaajista koostuvalla kokoonpanolla, vaikka tällä kokoonpanolla ei edes välieriin olisi asiaa. Ja kolmas seura voisi todeta, että menestyksen avain on pääsy Euroliigaan joukkueella, jossa avausviisikosta vaihtuu korkeintaan yksi pelaaja vuodessa.
riisto sanoi:lähde?
lothar sanoi:Ainakin kannattamassani seurassa, Hongassa, koko penkki on täynnä maajoukkueprospekteja. Myös nuori pelaaja on maajoukueprospekti. Harjoituksissa tulee vastusta tarpeeksi 1-2 amerikkalaisella, ei tarvita 3 - 7 tuontipelaajaa harjoitusvastustajiksi. Keskinkertaiset jenkitkin ovat valitettavasti niin hyviä, että aina tuloshakuiset valmentajat peluuttavat niitä ja suomi poika tyytyy jämäminuutteihin lopussa.
Kilpaurheilun dynamiikka ei toimi niin, että joku alistuisi itselleen epäedullisempiin sääntöihin jo lähtökohtaisesti. "Jos muilla on 3 jenkkiä, meille kanssa."
Itsevalvonta ei vaan toimi. Siksi säännöt ja rajat pitää olla, aivan kuten lapsilla. Urhelujohtajathan ovat isoja lapsia.
Myös tuloshakuiset valmentajat haluavat samat lähtökohdat kuin muillakin on. Liiga elää sponsorituloilla, ei lipputuloilla. Menestys tuo julkisuutta, mikä miellyttää ja ruokkii sponsoreita. Menestyksen generaattorina ovat hyvät jenkkivalinnat, ei suomalaisten tulevien maajoukkuepelaajien kehittäminen.
Toinen asia, joka rapauttaa urheilujohtamisen vastuuntuntoa on se, että syyn ja seurauksen laki ei toimi. Senhän pitäisi olla kilpaurheilun dynamiikan selkäranka. Vaikka harrastaa taloudelista dopingia seuraamuksia ei ole tullut. Vasta kun ollaan niin pitkällä, että viranomaiset lähtevät liikkeelle, asiat tulevat edes päivänvaloon. Tällöin on jo liian myöhäistä ja lajin julkisuuskuva taas tahrittu. Seurajohtajat ovat valmiita ottamaan näköjään tämän riskin, kunhan seuraava ottelu voitetaan. Jos sääntöjä ei tarvitse noudattaa, ei voida toimia tavoitteellisesti ja tehokkaasti lajin kokonaisedun mukaisesti. 8)
Ja höpönlöpön sanon minä. Sen menestyksen täytyy olla vain tarpeeksi suurta. Korismaajoukkueen nouseminen EM-karsintojen A-ryhmään ei ole vielä tarpeeksi suurta.etsimen_takaa sanoi:Miten maajoukkueen menestys saa väkeä katsomoihin, jos maajoukkueen pelejä ei käy katsomassa kuin kourallinen väkeä - nekin niitä, jotka seuraavat koripalloa valmiiksi?? Vaikka Suomen jääkiekon mj on menestynyt, en ole käynyt katsomassa yhtäkään ottelua. Enkä yhtäkään lentopallo-ottelua. Enkä sählyottelua. Enkä sanko soikoon edes jalkapllo-ottelua! No, eivät ne ole toki menestyneetkään... Mutta silti. Maajoukkueen menestys tuo ihan yhtä hyvin tai huonosti katsojia, kuin mustan miehen donkki.